The Killing

Ψηφίστε την Σειρά:

• Total voters
    0
Μια χαρά είναι το continuum:p
Θυμίζει και λίγο από το άμεσο μέλλον (για τις πολυεθνικές τουλάχιστον) και το κοριτσάκι 1,80 :D

Πραγματι, πολυ καλη σειρα....! Η ENOS ρεσιταλ ηθοποιίας.
Πολυ καλη αστυνομικο-δραματικη σειρα....Ισως, η καλυτερη που εχω δει τα τελευταια 20 χρονια.

Μια χαρά είναι το continuum:p
Θυμίζει και λίγο από το άμεσο μέλλον (για τις πολυεθνικές τουλάχιστον) και το κοριτσάκι 1,80 :D

Αν δεν έπαιζε το "κοριτσάκι 1,80", σιγά μην το έβλεπες! ;)

Απάντηση: Re: The Killing

Αν δεν έπαιζε το "κοριτσάκι 1,80", σιγά μην το έβλεπες! ;)

Δε ξέρω τι λέτε εσείς..........αλλά η γιαγιά μου έλεγε ότι έτσι και ξαπλώσεις στο κρεβάτι όλοι ίσοι είναι :D

Δες και τον imp

Μαζί με το GoT η αγαπημένη μου σειρά τα 2 τελευταία χρόνια. Και το φινάλε πάρα πολύ δυνατό...... Εξαιρετικό επίπεδο παραγωγής με φοβερές ερμηνείες.

Αν σας φάνηκε σκοτεινό το The Killing, που να δείτε και το Forbrydelsen. Ίσα-ισα να φαίνεται ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη των πρωταγωνιστών μια στο τόσο. Δε νομίζω να έχει γύρισμα με το φως της ημέρας όλη η 1η σαιζόν, εκτός απο την τελευταία σκηνή.
Το The Killing τουλάχιστον έχει τον Holder να σπάει κάπως τη μαυρίλα. Στο Forbrydelsen ο αντίστοιχος ρόλος δεν έχει καμιά σχέση με τον Holder.

Όλα τα γνώριμα στοιχεία της ιστορίας υπάρχουν με ένα τρόπο. Ειναι σαν οι Αμερικάνοι παραγωγοί να πήραν το Forbrydelsen, να το εσπάσαν σε κομμάτια και να ξαναφτιάξανε τη σειρά απο αυτά τα κομμάτια. Οι περισσότεροι χαρακτήρες υπάρχουν και στα δύο αλλα η πολιτική δεν έιναι τόσο στενα δεμένη με το έγκλημα. Ειναι σαν δύο παράλληλοι κόσμοι που αγγίζουν ό ένας τον άλλο αλλα δεν μπλέκονται. Τα 2-3 πρώτα επεισόδια είναι σχεδόν ίδια και στις δύο εκδοχές αλλα απο εκεί και πέρα το Forbrydelsen αλλάζει πολύ.
Φυσικά το τελος είναι διαφορετικό, με διαφορετικό ένοχο.

Παρακάτω μερικά spoilers. Open at your own risk!

-Το έγκλημα είναι πολύ πιο άγριο. Του φόνου προηγήθηκε πολλαπλός βιασμός.

- O Meyer (Holder) δεν είναι ο ζεν τύπος του αμερικάνικου και δεν έχει σχέση με ναρκωτικά. Είναι οικογενειάρχης με δύο κόρες και μόνο στο τέλος δείχνει οτι συμπαθεί την Lund (Linden). Τις περισσότερες μέρες την αντιμετωπίζει σαν εμπόδιο και δυσανασχετεί σε κάθε της εντολή. Η τελευταία σκηνή του The Killing δεν υπάρχει στο Forbrydelsen πολύ απλά επειδή ο Meyer (Holder) φεύγει απο τη σειρά δύο επεισόδια πριν το τέλος.

-Δεν υπάρχει ουτε καζίνο, ούτε αποκλεισμένη περιοχή, ούτε λιμάνι και φυσικά ούτε ινδιάνοι. Τα πολιτικά παιχνίδια γίνονται μέσα στο δημαρχείο.

-Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο της πολωνικής μαφίας.

Pernille (Mitch) δεν φεύγει απο το σπίτι και δεν υπάρχει δεύτερος πατέρας του θύματος

Charlotte (Terry) παίζει πολύ μικρότερο ρόλο στην υπόθεση και φυσικά δεν έχει σχέση με το φόνο.

Hartmann (Ritchmond) ποτέ δεν μένει παράλυτος, κανείς δεν τον πυροβολεί και δεν υπάρχουν οι δακρύβρεχτες σκηνές στο νοσοκομείο. Φυσικό αποτέλεσμα ο Vegn (Belko) δεν σκοτώνεται απο αστυνομικούς.

-Στους συμβούλους του υποψήφιου δημάρχου έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Η γυναίκα είναι δυναμική και "μέσα στα κόλπα" ενω ο άνδρας φαίνεται πιο αφελής.

Lund (Linden) δεν έχει προηγούμενο με ψυχολογικά προβλήματα ούτε και μένει εγκλεισμένη σε ψυχιατρείο για ένα ολόκληρο επεισόδιο. Απλά μένει για μερικές ώρες σε κρατητήριο και χρησιμοποιεί μια πλαστή γνωμάτευση ψυχιάτρου για να βγει.

-Ο γιος της Lund (Linden) εμφανίζεται σε 3-4 επεισόδια και μετά πηγαίνει να μεινει με τον πατέρα του. Ούτε child services, ούτε κυνηγητά.

Lund δεν έχει τόσα εμπόδια στην έρευνα όσα η Linden. Μόνο για ένα επεισόδιο μένει εκτός σώματος μετά απο ΕΔΕ ενω ο διοικητής του τμήματος την υποστηρίζει όσο μπορεί.

Να το ....; Να μην....... ; Να το ....; Να μην....... ; Να το ....; Να μην....... ;
Δεν ξέρω. Μια που προχθές το τελειώσαμε, ας το κρατήσω λίγο στο μυαλό μου ως έχει. Προσωπικά πάντα, εξαιρετικό.

Υ.Γ. Στην έκδοση WEB, η ηχητική μπάντα είναι από τις πιο πλήρεις που έχω ακούσει σε σήριαλ. Ιδίως αυτή η βροχή, μας μούλιασε τόσα επεισόδια.

Τίποτα ακόμα.

Έχω μία υποψία οτι μπορεί να "πηδήξει" μια χρονιά και να εμφανιστεί ξανα το φθινόπωρο του 2013.

Να μας πεις και τα νούμερα του τζοκερ Κωστα!!!!
Ανακοινώθηκε κόψιμο από το AMC αλλά η σειρά εχει κάποιες πιθανότητες να επανέλθει είτε κανονικά τον Μαρτη είτε του χρόνου το Σεπτέμβρη καθώς "ανήκει" στο Fox TV Studios και ξαναβγαίνει προς πώληση

Να μας πεις και τα νούμερα του τζοκερ Κωστα!!!!
Ανακοινώθηκε κόψιμο από το AMC αλλά η σειρά εχει κάποιες πιθανότητες να επανέλθει είτε κανονικά τον Μαρτη είτε του χρόνου το Σεπτέμβρη καθώς "ανήκει" στο Fox TV Studios και ξαναβγαίνει προς πώληση

Δυστυχώς με τα νούμερα δεν τα πάω καλά :p

Ευκαιρία να αρχίσω την 2η σαιζόν του Forbrydelsen. Μέχρι να βρεθεί κανάλι στην Αμερική θα το έχω ξεχάσει.

Κρίμα διότι ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις και θα είχε ενδιαφέρον η εξέλιξη των χαρακτήρων μετά το σκηνικό της ρόζι.
Ας ελπίσουμε να βρεθεί αγοραστής. Άν και για το flash forward τα ίδια λέγανε και έμεινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας 😢

Mολις ειδα και το τελευταιο επεισοδιο της 2ης σεζον,αν και δεν εχω δει τα 3 πρωτα της 1ης(ειδα τυχαια το 4ο επεισοδιο στο FX και τα κατεβασα καρφι ολα).Καταπληκτικη σειρα ,βεβαια με πολυ σκοτεινη ατμοσφαιρα,που ομως σε εβαζε τελεια στο κλιμα και με πολυ καλες ερμηνειες.Ειδικα ο ηχος της σειρας ηταν απιστευτος.
Τελικα η Ροζι βρεθηκε στο λαθος μερος τη λαθος στιγμη.Δεν μου αρεσε ιδιαιτερα το ποιος και γιατι τελικα την σκοτωσε,ομως η ανατροπη με την Τερι ηταν συγκλονιστικη.

Εχουμε κανα νεο για 3ο κυκλο?

Τίποτα ακόμα.

Έχω μία υποψία οτι μπορεί να "πηδήξει" μια χρονιά και να εμφανιστεί ξανα το φθινόπωρο του 2013.

Είχα δίκιο τελικά!
biggrin_mini2.gif

Τα γυρίσματα της 3ης σαιζόν ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2013. Μετά απο πολλές συζητήσεις, η Netflix συμφώνησε με το AMC να μοιραστούν το "βάρος" της σειράς. Τα επεισόδια θα παίζονται πρώτα απο το AMC και μετά απο την Netflix.

Στο κλείσιμο της συμφωνίας συνέβαλε το πάθος της παραγωγού Veena Sud αλλά και το γεγονός οτι οι πρωταγωνιστές δεσμευόταν απο συμβόλαιο για τρίτη σαιζόν.

Είχα δίκιο τελικά!
biggrin_mini2.gif

Τα γυρίσματα της 3ης σαιζόν ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2013. Μετά απο πολλές συζητήσεις, η Netflix συμφώνησε με το AMC να μοιραστούν το "βάρος" της σειράς. Τα επεισόδια θα παίζονται πρώτα απο το AMC και μετά απο την Netflix.

Στο κλείσιμο της συμφωνίας συνέβαλε το πάθος της παραγωγού Veena Sud αλλά και το γεγονός οτι οι πρωταγωνιστές δεσμευόταν απο συμβόλαιο για τρίτη σαιζόν.

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.......RESPECT