The Last Duel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    24
Ούτε θυμάμαι πότε είδα τελευταία φορά ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που να μου άρεσε τόσο.
Ειχε δίκιο που παραπονέθηκε για την χλιαρή αποδοχή του κοινού γιατί όντως είναι μια από τις καλύτερες του εδώ και πολύ καιρό.
Πολύ καλός ρυθμός χωρίς καμία κοιλιά , ωραίο σενάριο, ερμηνείες , σκηνές με φροντισμένη ατμόσφαιρα ειδικά στο τρίτο μέρος ,και όλα αυτά χωρίς φλύαρες σκηνές μαχών που πλέον μετά από τόσα χρόνια μάλλον βαριέμαι παρα απολαμβάνω.
Επιτέλους μια ιστορία που κάτι ήθελε να πει.
Στα 84 του παρακαλώ.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι διαφορετικές αποχρώσεις που προσεγγίζουν την ίδια ιστορία οι τρεις πρωταγωνιστές της και το πως αυτές οι μικρές - τεράστιες διαφοροποιήσεις είναι δοσμένες από τον σκηνοθέτη. Επίσης, χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι η αναπαράσταση της εποχής είναι πολύ ακριβής, γεγονός που δίνει μια σχεδόν ντοκουμεταρίστικη μορφή στην ταινία, η οποία μπορεί να ξενίζει αρχικά, ωστόσο την κάνει σταδιακά ιδιαίτερη και τελικά της δίνει μεγαλύτερη αξία. Σ' αυτή την αίσθηση συμβάλει πολύ και η εκπληκτική φωτογραφία αλλά και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Εξαιρετική ταινία.