The Last of Us [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 17 29.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 20 34.5%
  • Καλή

Votes: 7 12.1%
  • Μέτρια

Votes: 9 15.5%
  • Κακή

Votes: 5 8.6%

• Total voters
    58
Λάθος σειρά τότε επέλεξες να δεις. Δεν είναι το Walking Dead (το οποίο επίσης έχω δει, αλλά με διαφορετικό expectation).
Μα ούτε το Walking dead είναι σειρά με ζόμπι. Σαπουνόπερα Δυναστεία είναι και που και που πετάγεται και κανένα ζόμπι για να σπσει την μονοτονία. Αυτό και αν ήταν βαρετό και τράβηξε υπερβολικά σε σημείο γελοίο.

• Like
Reactions: chocbhed
Και όμως, σε FF χάνεις τελείως αυτό που ήθελε να μεταδώσει ο δημιουργός (εν προκειμένω την απέραντη αγάπη του Τζόελ για τη μικρή και πως τον οδήγησε να κάνει ότι έκανε στο νοσοκομείο). Αν δεν μπορέσεις να "χαθείς" στον κόσμο της σειράς και να αισθανθείς αυτά που πρέπει να αισθανθείς, what's the point?
Έχω φαντασία και το καταλαβαίνω μια χαρά. :p
Δεν είναι και πυρηνική φυσική αυτά που αναφέρεις.
Έχασε την κόρη του και δέθηκε με την ellie σε αυτό το οδοιπορικό της πρώτης σεζόν, για αυτό και έπραξε λανθασμένα (για μένα) και δεν κοίταξε το γενικό καλό.
Κανένας γονιός δεν θα θυσίαζε το παιδί του.
Πίστεψε με δεν χάνω τίποτα. Μόνο χρόνο κερδίζω.

• Like
Reactions: karamela
Έχω φαντασία και το καταλαβαίνω μια χαρά. :p
Δεν είναι και πυρηνική φυσική αυτά που αναφέρεις.
Έχασε την κόρη του και δέθηκε με την ellie σε αυτό το οδοιπορικό της πρώτης σεζόν, για αυτό και έπραξε λανθασμένα (για μένα) και δεν κοίταξε το γενικό καλό.
Κανένας γονιός δεν θα θυσίαζε το παιδί του.
Πίστεψε με δεν χάνω τίποτα. Μόνο χρόνο κερδίζω.
Δεν είναι θέμα κατανόησης, είναι θέμα συναισθήματος. Και σε μια ταινία ή σειρά, αυτό χτίζεται με την σκηνοθεσία, την υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών, την φωτογραφία και τη μουσική.
Όλα αυτά τα χάνεις, εάν το βάλεις σε Fast Forward.

Όλα αυτά που αναφέρεις θα υπάρξουν και σε ένα "καλό" επεισόδιο για μένα.
Για να καταλάβεις τι εννοώ, ο σκηνοθέτης βγάζει μία ταινία 3,5 ωρών και μετά την κόβει για τις ανάγκες των αιθουσών και την κάνει 2 ώρες.
Το ίδιο και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κάνουν radio edit κάποια τραγούδια γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει χαθεί η βασική ουσία. Μετά για τους fan υπάρχει η extended version.
Κάπως έτσι λειτουργεί για μένα το ff. ;)

Τεσπα, δεν θα συμφωνήσουμε στο συγκεκριμένο, ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει.

Μα δεν το λέμε για να συμφωνήσουμε.
Αφού στο έγραψα και στην αρχή ότι τα σχόλια μου δεν αφορούν τους λάτρεις της σειράς.

Απλά για να καταλάβεις ότι τα σχόλια που κάνουμε έχουν κάποια βάση.
Δεν είναι μόνο ο δικός σου τρόπος σωστός για το πως βλέπεις τα πράγματα.
Υπάρχει και κόσμος που λειτουργεί διαφορετικά και πίστεψε με δεν έχω χάσει καμία ουσία.

• Like
Reactions: karamela
Αφού στο έγραψα και στην αρχή ότι τα σχόλια μου δεν αφορούν τους λάτρεις της σειράς.

Υπάρχει και κόσμος που λειτουργεί διαφορετικά και πίστεψε με δεν έχω χάσει καμία ουσία.
Μα έτσι είναι δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε την γνώμη μας, ο κάθε ένας έχει και άλλα γούστα, το έγραψα και πριν προσωπικά λειτουργώ διαφορετικά από τον Τακη, έχω δει μπόλικες σειρές σε FF και μια χαρά τα έπιασα ολα ότι μου έδιναν, εντάξει τώρα σειρές Αμερικάνικες είναι για το ευρύ κοινό, στα δίνουν όλα στο πιάτο, και αν δεν τα καταλάβεις με την μια θα στα ξαναπούν με πιο απλά και διαφορετικά λογάκια και στην συνέχεια, και αρκετές φορές μάλιστα, δεν είναι δα και ο Οδυσσέας (Τζέιμς Τζόις) με βαθυτερα νοήματα.

Πέρα από την πλάκα, επειδή σε γενικές γραμμές η σειρά είναι καλή παραγωγή, αν βρεθεί ένας Χριστιανός να κάνει ένα ωραίο μοντάζ και βγάλει τον πρώτο κύκλο σε ένα 2-2,5 ώρες κόβωντας το λοίπος θα ήταν ωραία ταινία!! Το ίδιο και στον δεύτερο κύκλο...γενικά το έλεγα εξαρχής τα 2 παιχνίδια που τα έχω λειώσει θα βγάζανε μια ωραία ταινία το κάθε ένα, δεν σηκώνανε για παραπάνω και για να γεμίσουν τα κενά οι παραγωγοί αρχίσανε τα κλασικά τρικ που όλοι τα γνωρίζουμε δίνοντας μια στο τόσο και ένα ωραίο κομμάτι τυρί...

Αυτό που σχολίασα εγώ (το ότι δεν θεωρώ πρέπον να βλέπεις μια σειρά σε FF για τους λόγους που ανέλυσα) είναι γενική παρατήρηση και δεν αφορά μόνο τους λάτρεις μιας σειράς.
Από εκεί και πέρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Ναι ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν να κάνουμε FF για να δούμε το οποιοδήποτε δημιουργικό προϊόν. Και στη μουσική αυτά κάνετε; Επόμενο στάδιο θα είναι να πάμε να ακούσουμε πχ 9η Mahler και να βγαίνουμε για καφέ στο Rondo-burleske γιατί ανυπομονούμε για το Adagio.

Δεν έχω πατήσει ποτέ στη ζωή μου FF σε κάτι, αν το βρίσκω βαρετό-αδιάφορο το κλείνω. Αν υπάρχει κάτι που να μου δημιουργεί τόση αγωνία για την εξέλιξη, απλά κοιτάω κάνα spoiler να μου φύγει η κάψα. Σιγά μη χάσω το χρόνο μου για κάτι που δε μου αρέσει.

Ναι ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν να κάνουμε FF για να δούμε το οποιοδήποτε δημιουργικό προϊόν. Και στη μουσική αυτά κάνετε; Επόμενο στάδιο θα είναι να πάμε να ακούσουμε πχ 9η Mahler και να βγαίνουμε για καφέ στο Rondo-burleske γιατί ανυπομονούμε για το Adagio.

Δεν έχω πατήσει ποτέ στη ζωή μου FF σε κάτι, αν το βρίσκω βαρετό-αδιάφορο το κλείνω. Αν υπάρχει κάτι που να μου δημιουργεί τόση αγωνία για την εξέλιξη, απλά κοιτάω κάνα spoiler να μου φύγει η κάψα. Σιγά μη χάσω το χρόνο μου για κάτι που δε μου αρέσει.
Θα μείνω στο last of Us, για να μην το γενικεύουμε, οι σκηνές δράσης, αγωνίας κλπ. είναι εξαιρετικές και θέλω να τις δω, σχεδόν όλο το άλλο περιτύλιγμα που είναι και αρκετές ώρες δεν θέλω να το δω, δεν βοηθάει ότι λόγω και των παιχνιδιών ξέρω τι θα γίνει παρακάτω, οπότε δεν έχω καν αυτό το κίνητρο....οπότε κρατάω το φιλέτο, αυτό που μου αρέσει και τον χρόνο που κερδίζω τον επενδύω σε κάτι άλλο.

Γενικότερα όχι δεν κάνω FF για κάποιο δημιουργικό προιόν που έχει γίνει με μεράκι, άλλα με μεράκι το τονίζω και όχι εσκεμένα μεγάλο σε διάρκεια για να εξυπηρετήσει συμφέροντα όπως συμβαίνει τουλάχιστον στο 95% των σειρών, εκει ή το κλείνω (το πιο σύνηθες) ή αν έχει κάτι έστω ενδιαφέρον το κάνω FF στα σημεία που μου αρέσουν, ε που και που μετά από δεκάδες ή και εκατοντάδες δοκιμές σε σειρές βρίσκω και κανένα διαμαντάκι π.χ. Chernobyl, GOT, Breaking Bad, Band of Brothers, The Wire, Sherlock κλπ.

Last edited:
  • Like
Reactions: Sotiris
Μα δεν χρειάζεσαι 10 ώρες για να μας δείξεις την αγάπη του Joel. Εκεί είναι η μαγκιά να το περάσεις στον θεατή χωρίς δεκάδες ώρες, εκεί δείχνεις τι σκηνοθέτης είσαι. Παράδειγμα πως μπορεί π.χ. Η Pixar στο Up μόλις σε 5 λεπτά στην αρχή σε έκανε κόμπο συναισθηματικά σε έδεσε με τον πρωταγωνιστή σε έβαλε στο κλήμα την ταινίας και σε έκανε να δακρύσεις. Και όλα αυτά σε 5 λεπτα!!! Μεστό και περιεκτικό αυτό θέλω από μια σειρά.
Και πως θα τράβαγαν τη σειρά να βγάλει 4-5 κύκλους;; Χαχαχα

• Like
Και πως θα τράβαγαν τη σειρά να βγάλει 4-5 κύκλους;; Χαχαχα
Ε μετά φταίω εγώ που κάνω FF?? Αφου δεν με σέβονται αυτοί και δεν σέβονται τον προσωπικό μου χρόνο δεν τους σέβομαι και εγώ!!!χαχα

• Like
Ε μετά φταίω εγώ που κάνω FF?? Αφου δεν με σέβονται αυτοί και δεν σέβονται τον προσωπικό μου χρόνο δεν τους σέβομαι και εγώ!!!χαχα
Άσε. Και εγώ το ίδιο κάνω. Δε γίνεται μια σκηνή που κοιτάζεται η μία με την άλλη να διαρκεί 4 λεπτά!!. Ούτε ο Αγγελόπουλος δεν τα έκανε αυτά... 🤣🤣🤣🤣

• Like

Μα το συγκεκριμένο έχει πολύ καλές στιγμές.. αλλά οι ενδιάμεσες είναι απλά να χαμε να λέγαμε....

Άσε. Και εγώ το ίδιο κάνω. Δε γίνεται μια σκηνή που κοιτάζεται η μία με την άλλη να διαρκεί 4 λεπτά!!. Ούτε ο Αγγελόπουλος δεν τα έκανε αυτά... 🤣🤣🤣🤣
Ο Αγγελόπουλος είναι John Wick σε σχέση με τις σύγχρονες σειρές, βαριέται και η βαρεμάρα σε πολλές από αυτές!!!

• Like
Reactions: klamia71
Ο Αγγελόπουλος είναι John Wick σε σχέση με τις σύγχρονες σειρές, βαριέται και η βαρεμάρα σε πολλές από αυτές!!!

Να, πχ, το John Wick το ξεκίνησα 2-3 φορές και ποτέ δεν κατάφερα να μη με πάρει ο ύπνος, οπότε δεν το είδα ποτέ. :D

Δεν υπάρχει απάντηση για τα παραπάνω.

Είναι το ίδιο που κάνουν κάποιοι άνθρωποι, που βλέπουν σοβαρές ταινίες και σειρές στα κινητά τους.
Ενα δίκιο το έχεις, άλλα μην πάμε στο άλλο άκρο, δεν είναι και προαπαιτούμενο για να απολαύσεις μια σειρά ή ταινία να έχεις προβολέα JVC και ηχοσύστημα χιλιάδων ευρώ...μπορείς να δεις και να περάσεις ευχάριστα με μια σειρά βλέποντάς την ακόμα και στο Tablet σου, έτσι και αλλιώς μπλά μπλά είναι το μεγαλύτερο μέρος του Last of Us μπορείς να το ακούς την ώρα που μαγειρευείς και να ρίχνεις ματιές στην οθόνη αν κάτι πάει να γίνει...χαχα

• Like

Εντάξει, το παρατράβηξες.
Εσύ βάζεις στην ίδια πρόταση το "Τελευταία έξοδος ριτα χειγουόρθ" με το last of us.
Το last of us θα το ξεχασουμε αυριο-μεθαύριο.
Και είπαμε. Δεν είναι άσχημη σειρά. Απλά έχει πολλά τραβηγμένα σημεία.
Κάνουν περιπολία και περπατάνε, περπατάνε, περπατάνε και λένε χαζοκουβέντες.
Το βλέπω γιατί μου αρέσει το κεντρικό θέμα με τον ιο.
Επίσης τώρα με την μετάδοση μέσω του αέρα, έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Κι εκεί που περίμενα να δω την συνέχεια, μου πέταξαν αυτήν την σούπα.
Απλά το τραβάνε για να βγάλουν επεισόδια όχι για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τους χαρακτήρες περισσότερο.