The Leftovers [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 17 44.7%
  • Πολύ Καλή

Votes: 11 28.9%
  • Καλή

Votes: 2 5.3%
  • Μέτρια

Votes: 5 13.2%
  • Κακή

Votes: 3 7.9%

• Total voters
    38
Re: Απάντηση: The Leftovers [HBO]

@tiniakos
Ισχύει , στο πρώτο επεισόδιο ήμουν έτοιμος να κόψω τις φλέβες μου , ευτυχώς που άντεξα και το συνέχισα. Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου ήταν από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ.

Μετανιώνω την ώρα και την στιγμή που ξεκίνησα να βλέπω το Leftovers...

... και επειδή σας ψάρωσα, αυτή η σειρά είναι για μαραθώνιο και μόνο. Μιλάμε για την καλύτερη σειρά κατ' εμέ η οποία είναι κρίμα να βλέπεται σπαστά.

Στα της σειράς, πάει για δυναμικό φινάλε, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Επειδή πάντως οι δημιουργοί έχουν προϊστορία (aka Lost), δεν το βρίσκω απίθανο απλά να μας αφήσουν με το πτηνό στο χέρι. Προσωπικά πάντως δεν έχω καμία αγωνία να καταλήξει κάπου η σειρά. Η σειρά απλά είναι τέλεια...

Τα σχόλια με έχουν μπερδέψει αρκετά... Θα την ξεκινήσω λοιπόν και θα δούμε σε πιο στρατόπεδο θα καταλήξω χαχαχα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Επιστρέφω λοιπόν και έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο όπως επίσης τα 2 πρώτα του δεύτερου, μπορώ να πω ότι για εμένα είναι απλά εξαιρετική... Αν κάποιος ξεπεράσει τα 2 πρώτα επισοδεια που χάνεις την μπάλα, και δεν προσπαθεί να περιμένει λύση στο μυστήριο αλλα να επικεντρωθεί στους πρωταγωνιστες θα την απολαύσει.. Συνεχίζουμε δυναμικά

Οι 2 πρώτες σαιζόνς είχαν 10 επεισόδια η κάθε μία. Η τρίτη και τελευταία έχει 8. Εχουμε δει το 6ο απο αυτά κι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει. Ασχετα επεισόδια όπως αυτό με τον πατέρα του ή αυτό πάνω στο καράβι δείχνουν οτι μάλλον δεν υπήρχε συγκεκριμένο σενάριο μετά την 1η σαιζόν. Μάλλον την κλείνουν όπως-όπως για να μην γκρινιάζουν οι συνδρομητές.

Εξακολουθεί να με τραβάει πιο πολύ τώρα που έχουμε 2 πόλεις με δυο σενάρια (το παλιό και το νέο;) όπου κάποια στιγμή θα πρέπει να ενωθούν λογικά.. Είμαι στο 5 του δεύτερου κύκλου
Αυτό που μου ξίνισε κάπως είναι ότι ο δυναμικός χαρακτήρας του μπάτσου μετατράπηκε σε ένα φοβισμένο τύπο μεχρι στιγμής..

Αν και η 3η σεζόν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε,ωστόσο θα κάτσω μέχρι τα ξημερώματα,για να δω το τέλευταίο επεισόδιο της σειράς στη Nova που το δείχνει ταυτόχρονα με την Αμερική.
Ας ελπίσουμε να είναι καλό το finale της σειράς!

Μάλιστα!
Αξιοπρεπές το τέλος καιο αφήνουν και ένα μικρό παράθυρο για sequel κάποια στιγμή.
Το ρεζουμέ της ιστορίας,ότι υπάρχει και συνέχεια και άλλη ζωή και άλλο παράλληλο συμπάν.

Το ελπίζουμε κι εμείς!-bye-

Για μένα, αυτό που άξιζε απο τις 3 σαιζόνς που είδαμε, ήταν το όμορφα μελαγχολικό μουσικό θέμα της σειράς. Απο εκεί και πέρα, η ιστορία και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στις πρώτες 2 σαιζόνς δεν απαντήθηκαν καθόλου. Γιατί εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι, γιατί ο πρωταγωνιστής δεν πέθαινε, τι εκανε την δεύτερη πόλη διαφορετική, τι ήταν αυτό με τον πύραυλο του drone, και - όχι πάρα πολλά, αλλά όλα - τα υπόλοιπα ερωτήματα. Το τέλος δεν ήταν καν ένα βιαστικό κλείσιμο όπου αποκαλύπτεται τι έγινε και που οφείλονταν όσα είδαμε κατα την διάρκεια της σειράς. Το αν το HBO έκλεισε βιαστικά την σειρά - αν και το συζητούsαν 1 χρόνο - αυτό είναι δουλειά των παραγωγών και της ΗΒΟ. 8 επεισόδια μπορούσαν να δώσουν ένα ωραίο κλείσιμο και τις απαραίτητες απαντήσεις, κάτι που δεν έγινε κι αυτό δείχνει οτι μάλλον εξαρχήςδεν υπήρχε τέλος στην ιστορία και θα είχαμε άλλο ένα Lost - του οποίου το τέλος παρεμπιπτόντως τώρα φαίνεται αριστούργημα μπροστά στο τέλος του Leftovers.
Εν ολίγοις, παράδειγμα σειράς (με καλή αρχική ιδέα) προς αποφυγήν. Στα επίπεδα του MrRobot.

Last edited by a moderator:

Για μένα, αυτό που άξιζε απο τις 3 σαιζόνς που είδαμε, ήταν το όμορφα μελαγχολικό μουσικό θέμα της σειράς. Απο εκεί και πέρα, η ιστορία και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στις πρώτες 2 σαιζόνς δεν απαντήθηκαν καθόλου. Γιατί εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι, γιατί ο πρωταγωνιστής δεν πέθαινε, τι εκανε την δεύτερη πόλη διαφορετική, τι ήταν αυτό με τον πύραυλο του drone, και - όχι πάρα πολλά, αλλά όλα - τα υπόλοιπα ερωτήματα. Το τέλος δεν ήταν καν ένα βιαστικό κλείσιμο όπου αποκαλύπτεται τι έγινε και που οφείλονταν όσα είδαμε κατα την διάρκεια της σειράς. Το αν το HBO έκλεισε βιαστικά την σειρά - αν και το συζητούsαν 1 χρόνο - αυτό είναι δουλειά των παραγωγών και της ΗΒΟ. 8 επεισόδια μπορούσαν να δώσουν ένα ωραίο κλείσιμο και τις απαραίτητες απαντήσεις, κάτι που δεν έγινε κι αυτό δείχνει οτι μάλλον εξαρχήςδεν υπήρχε τέλος στην ιστορία και θα είχαμε άλλο ένα Lost - του οποίου το τέλος παρεμπιπτόντως τώρα φαίνεται αριστούργημα μπροστά στο τέλος του Leftovers.
Εν ολίγοις, παράδειγμα σειράς (με καλή αρχική ιδέα) προς αποφυγήν. Στα επίπεδα του MrRobot.

και τι μας θυμίζει αυτό LOST, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος οι ίδιοι δεν έγραφαν και το lost ;

Καταρχήν, ναι, οι σειρά έχει γραφτεί από τον κύριο Lost.

Στα της ουσίας τώρα. Δεν θα σχολιάσω για τη αξία της σειράς. Τα έχω πει παλαιότερα, την θεωρώ ως την καλύτερη σειρά των τελευταίων ετών, και η άποψή μου δεν άλλαξε και τώρα που είδα και το τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου. Το γιατί, είναι υποκειμενικό και μπορούμε να μιλήσουμε για ώρες για αυτό χωρίς ποτέ να συμφωνούμε.

Πάμε στο τι έγινε... Κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ ότι οι δημιουργοί είχαν ως σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν (και αποδομήσουν) το θέμα "θρησκεία" και την ανθρώπινη φύση. Όπως δηλαδή ο άνθρωπος πριν από χιλιάδες χρόνια ανακάλυπτε θεούς και δαίμονες ώστε να μπορέσει να εξηγήσει γιατί ο ουρανός αστράφτει, αλλά και πιο μετά όταν η αντίληψή του βελτιώθηκε έψαχνε θεούς για να κατανοήσει γιατί ο άνθρωπος πεθαίνει και γιατί βρισκόμαστε εν ζωή, έτσι και στην σημερινή εποχή όπου τα ερωτήματά του έχουν σχεδόν όλα απαντηθεί, χρειαζόταν κάτι πολύ μεγάλο ώστε να μπει ξανά στην διαδικασία να αναζητήσει τον θεό. Το γιατί εξαφανίστηκαν δεν ήταν ποτέ το κεντρικό θέμα της σειράς και να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να βρω απάντηση στο τέλος. Από τα πρώτα επεισόδια οι δημιουργοί μας είχαν δείξει ξεκάθαρα ότι ό,τι έγινε έγινε, και αυτό που θα δούμε θα είναι το προσωπικό δράμα του καθενός.

Η εξαφάνιση λοιπόν των ανθρώπων κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με την απορία για τους κεραυνούς χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Άλλωστε το γεγονός ότι υπήρξε ανθρώπινη αναπαραγωγή του γεγονότος μας δείχνει ότι αυτή η εξαφάνιση δεν ήταν κάτι "θεϊκό" αλλά απλά ίσως ένα υπερ-σπάνιο φυσικό φαινόμενο.

Εκεί λοιπόν που καταλλήγει η σειρά είναι να τονίσει αυτό που έδειχνε από την αρχή. Από την μία την αδυναμία του ανθρώπου να προχωρήσει όταν δεν μπορεί να κατανοήσει ένα γεγονός αλλά και την ταυτόχρονη ματαιοδοξία και εγωισμό του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ήρωες της σειράς ενώ από την μία είχαν όλοι τους (ξανά)φτιάξει μία πολύ όμορφη ζωή, στο τέλος όλοι τους ζούσαν καθημερινά το ίδιο δράμα σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από το γεγονός της εξαφάνισης. Και εκεί κολλάει ο εγωισμός διότι όλοι οι ήρωες της σειράς (αλλά και οι απλοί κομπάρσοι) συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο στους ανθρώπους γύρω τους με πρόσχημα το προσωπικό τους δράμα.

Και έρχονται και τα δύο τελευταία επεισόδια και η περιπέτεια της Νόρα (της οποίας το επάγγελμα μετά το γεγονός είναι η επιτομή της ειρωνείας) για να μας δείξει την κεντρική ιδέα της σειράς. Στο προτελευταίο μας δείχνει το θρησκευτικό κομμάτι και στο τελευταίο το προσωπικό.

Για την 1η και 2η παράγραφο του σπόιλερ... Κατα την γνώμη μου δεν συγκρίνονται τα παραδείγματα και οι ανάγκες των ανθρώπων που οδηγούσαν στην αναζήτηση θεών, στο ψάξιμο απο που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε... Ανέκαθεν οι θεοί, οι κεραυνοί, ο θάνατος κλπ, μπορεί να ήταν ανεξήγητα για τους πρώιμους πολιτισμούς, αλλά ήταν φυσικά και αναμενόμενα φαινόμενα. Στην περίπτωση της σειράς, δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Εχουμε ένα ανεξήγητο, πρωτοφανές και ακραίο φαινόμενο - φαινόμενα μάλλον γιατι δεν είναι μόνο η εξαφάνιση των ανθρώπων όπου θα μπορούσαμε να πούμε πως ότι έγινε έγινε... είναι η επιστροφή στην ζωή 2-3 φορές του πρωταγωνιστή, η μοναδικότητα του ιδίου (μόνο αυτός επανερχόταν στην ζωή), η μοναδικότητα της πόλης Τζάρντεν. Ποτέ δεν μάθαμε τι ήταν κι απο πού προέκυψε ο πύραυλος του drone καθώς και πώς γίνεται η κοπέλα που σκοτώθηκε απο τον πύραυλο (η Liv Tyler) να υπάρχει και στον ένα κόσμο των leftovers και στον άλλο (αντιπρόεδρος).
Η πρώτη γυναίκα του πρωταγωνιστή, δεν πνίγηκε/αυτοκτόνησε με την κατάδυσή της στην τελευταία σκηνή του προτελευταίου επεισοδίου ? Εγώ αυτό κατάλαβα. Στο τελευταίο την είδαμε να μιλάει με την Νόρα στο τηλέφωνο...

Μάλιστα!
Αξιοπρεπές το τέλος καιο αφήνουν και ένα μικρό παράθυρο για sequel κάποια στιγμή.
Το ρεζουμέ της ιστορίας,ότι υπάρχει και συνέχεια και άλλη ζωή και άλλο παράλληλο συμπάν.

Το ελπίζουμε κι εμείς!-bye-

Η μήπως όχι; Μπορεί η εκδοχή αυτή απλά να είναι η προσπάθεια εξήγησης αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους..
Η άλλη εκδοχή είναι πως στον ένα κόσμο το 2% που έχασε τους δικούς του να μελαγχολεί και να τα βλέπει όλα μάταια στον άλλο κόσμο που το 2% έχασε το άλλο 98% (ακόμη πιο τραγικό) βρήκε τρόπους να συνεχίσει τη ζωή του...

Τα περισσότερα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα αλλά έτσι και αλλιώς δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν απαντηθεί. Είναι μια περίπτωση σαν το Lost που οι σεναριακές υπερβολές αντικειμενικά δεν οδηγούν πουθενά. Παρόλα αυτά είναι ξεχωριστή σειρά και δεν μετάνιωσα που την είδα (το αντίθετο μάλιστα).