The Leftovers [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 17 44.7%
  • Πολύ Καλή

Votes: 11 28.9%
  • Καλή

Votes: 2 5.3%
  • Μέτρια

Votes: 5 13.2%
  • Κακή

Votes: 3 7.9%

• Total voters
    38
Re: Απάντηση: The Leftovers [HBO]

Για μένα, αυτό που άξιζε απο τις 3 σαιζόνς που είδαμε, ήταν το όμορφα μελαγχολικό μουσικό θέμα της σειράς. Απο εκεί και πέρα, η ιστορία και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στις πρώτες 2 σαιζόνς δεν απαντήθηκαν καθόλου. Γιατί εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι, γιατί ο πρωταγωνιστής δεν πέθαινε, τι εκανε την δεύτερη πόλη διαφορετική, τι ήταν αυτό με τον πύραυλο του drone, και - όχι πάρα πολλά, αλλά όλα - τα υπόλοιπα ερωτήματα. Το τέλος δεν ήταν καν ένα βιαστικό κλείσιμο όπου αποκαλύπτεται τι έγινε και που οφείλονταν όσα είδαμε κατα την διάρκεια της σειράς. Το αν το HBO έκλεισε βιαστικά την σειρά - αν και το συζητούsαν 1 χρόνο - αυτό είναι δουλειά των παραγωγών και της ΗΒΟ. 8 επεισόδια μπορούσαν να δώσουν ένα ωραίο κλείσιμο και τις απαραίτητες απαντήσεις, κάτι που δεν έγινε κι αυτό δείχνει οτι μάλλον εξαρχήςδεν υπήρχε τέλος στην ιστορία και θα είχαμε άλλο ένα Lost - του οποίου το τέλος παρεμπιπτόντως τώρα φαίνεται αριστούργημα μπροστά στο τέλος του Leftovers.
Εν ολίγοις, παράδειγμα σειράς (με καλή αρχική ιδέα) προς αποφυγήν. Στα επίπεδα του MrRobot.
Ειδα τον 1ο κυκλο... και τα 2 πρωτα επεισοδια του 2ου κυκλου... και τερμα...

Last edited by a moderator:
3ος κύκλος άπαικτος

Δε κατάλαβα Χριστό , αλλά τον κατευχαριστήθηκα

Άψογες ερμηνείες , κινηματογραφική τηλεόραση

Πάω να ρίξω διάβασμα τώρα για να καταλάβω τι είδα

Τop 5; :chinscratch:
Έχω τους δύο πρώτους Κϋκλους σε αναμονή, πάνω από τρία χρόνια. Ίσως τώρα που έχω ξεμείνει, να την αρχίσω.

Μπαίνω απλά να αναφέρω ότι μόλις τελείωσα τον 2ο κύκλο μιας σειράς που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει και αμέσως σκαρφάλωσε στο τοπ 5 μου όλων των εποχών. :worshippy:
και ΤΟΡ 3 θα ελεγα….

Είναι από δις σειρές που η θα τις έχεις στα top καλύτερες η χειρότερες.. Προσωπικά αν εξαιρέσουμε τον πρώτο κύκλο άρχισε και με κούρασε αφάνταστα την Ολοκλήρωσα και την κατάταξα στις top χειρότερες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: The Leftovers [HBO]

Είναι από δις σειρές που η θα τις έχεις στα top καλύτερες η χειρότερες.. Προσωπικά αν εξαιρέσουμε τον πρώτο κύκλο άρχισε και με κούρασε αφάνταστα την Ολοκλήρωσα και την κατάταξα στις top χειρότερες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Η γυναίκα μου την παράτησε στα μισά της δεύτερης . εγω τα είδα όλα και έκλαψα στο τελευταίο επεισόδιο. Αυτή η απλή μελωδία του πιάνου θα με στοιχειώνει για πάντα.

Re: Απάντηση: Re: The Leftovers [HBO]

Η γυναίκα μου την παράτησε στα μισά της δεύτερης . εγω τα είδα όλα και έκλαψα στο τελευταίο επεισόδιο. Αυτή η απλή μελωδία του πιάνου θα με στοιχειώνει για πάντα.

Η μουσική νομίζω είναι ο,τι καλύτερο έχει υπάρξει ποτέ στην τηλεόραση. Βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πίσω απ'αυτήν βρίσκεται ο τεράστιος Max Richter. Ο οποίος αφενός συνθέτει αξέχαστες μελωδίες, αφετέρου κάνει μια εξωπραγματικής σύλληψης επιλογή υπαρχόντων κομματιών. Πχ το πως
κόλλησε το θέμα του Va Pensiero στο πουργκατόριο της δεύτερης σεζόν.

Τελείωσε, και, ενώ έτρεμα μέχρι το τελευταίο μισάωρο ότι απλά θα μας αφήσει μαλάκες και θα εκνευριστώ, τελικά
είχε πάρα πολύ ισορροπημένο και ανακουφιστικό φινάλε. Εξήγησε ό,τι χρειαζόταν να εξηγήσει, το γιατί χάθηκαν δεν είχε τόση σημασία, σημασία είχε για το σενάριο το πως αντιδρά μια ολόκληρη κοινωνία σε κάτι ανεξήγητο, και πως προσπαθεί να στηριχθεί σε αυτά που βρίσκει να στηριχθεί, την οικογένεια, την αγάπη στους γύρω της, και τελικά την πίστη, όχι μόνο σε επίπεδο θρησκείας, αλλά κυρίως σε κάποιον απώτερο σκοπό και πεπρωμένο. Και βέβαια σ'αυτό το ταξίδι, το πως πολεμάει ο καθένας με τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες

Τεράστια παραγωγή, ίσως ό,τι πιο πρωτότυπο έχω δει στην τηλεόραση, εξωπραγματικές ερμηνείες από όλους, και βέβαια για τη μουσική έγραψα παραπάνω, απόλυτη κορυφή.

10/10 και επίσημα.

Τελείωσα τον 1ο Κύκλο με ανάμικτες εντυπώσεις. Ξεκινάω τον 2ο για να δω που (στο διά@λο) θα πάει...

Η Αίρεση από τις βλακωδέστερες και αντιπαθέστερες, ever: λευκοφορεμένοι, σιωπηλοί καπνιστές :slapface:

Το μουσικό θέμα πολύ όμορφο!

Ενταξει,

φυσικα σεβαστη η αποψη σου αλλα η σειρα μονο "μετρια" δε μπορει να χαρακτηριστει αφου προκειται για μια απο τις καλυτερες σειρες που εχουν βγει απο πολλες αποψεις.
Χωρις να θελω να κανω "σποιλερ", "χανεις" ολη τη σειρα(νοημα) στο σημειο που την παρατησες.

Χαιρετισμους

Η βαθμολογία που δίνουμε, εκφράζει την υποκειμενική μας άποψη.
Όσο λανθασμένο θεωρείς τον χαρακτηρισμό μέτρια άλλο τόσο λανθασμένο θεωρώ εγώ τον δικό σου χαρακτηρισμό ως κάθε άλλο παρά μέτρια.
Τρομακτικά αργή και χωρίς κλιμάκωση που να ''αιχμαλωτίζει'' τον θεατή και να του δημιουργεί ανυπομονησία για να δει τη συνέχεια.

Απάντηση: Re: The Leftovers [HBO]

Η βαθμολογία που δίνουμε, εκφράζει την υποκειμενική μας άποψη.
Όσο λανθασμένο θεωρείς τον χαρακτηρισμό μέτρια άλλο τόσο λανθασμένο θεωρώ εγώ τον δικό σου χαρακτηρισμό ως κάθε άλλο παρά μέτρια.
Τρομακτικά αργή και χωρίς κλιμάκωση που να ''αιχμαλωτίζει'' τον θεατή και να του δημιουργεί ανυπομονησία για να δει τη συνέχεια.
Όπως είπα . Η πρώτη σεζόν σε καθηλώνει. Η δεύτερη κάνει κοιλια και το 70% πιστεύω την παρατάει . η τρίτη με έκανε στο τελευταίο επεισόδιο να βουρκωσω και με αποζημίωσε .

Την είχα χρόνια στο «συρτάρι» και την ξεκίνησα χθες.

Έχω δει 7 - 8 επεισόδια και αρχίζω και θυμάμαι εποχές breaking bad (στο ποσο την απολαμβάνω)!

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο και συνειδητοποιώντας ότι είναι 3 κύκλοι, φοβήθηκα μην είναι η κλασική μούφα τύπου Netflix που παίρνουμε μια ωραία ιδέα, την ξέχειλωνουμε σε 100 επεισόδια και στο τέλος απλά δεν έχουμε κανένα «τέλος» (γιατι, επι της ουσίας δεν είχαμε ποτέ ουσιαστική ιστορία).

Μετά από τα πρώτα επεισόδια όμως, βλέπω ότι η σειρά δεν εστιάζει στο «μυστήριο» της υπόθεσης (εξ ου και κατανοώ γιατί πολύ δηλώνουν απογοητευμένοι) αλλά, με αφορμή αυτό, στη ανάπτυξη χαρακτήρων. Και το κάνει τόσο μα τόσο καλά (και «ήρεμα») που είναι σκέτη απόλαυση.

Μακαρι το επίπεδο να διατηρηθεί και στη συνέχεια.

ΥΓ Και όλα αυτά παρόλο που ο πρωταγωνιστής απλά δεν μου «κάθεται» (στα όρια να τον πω και αγγούρι).

Re: Απάντηση: Re: The Leftovers [HBO]

Όπως είπα . Η πρώτη σεζόν σε καθηλώνει. Η δεύτερη κάνει κοιλια και το 70% πιστεύω την παρατάει . η τρίτη με έκανε στο τελευταίο επεισόδιο να βουρκωσω και με αποζημίωσε .

Έχω φτάσει στο μισό της 2η σαιζόν και εξακολουθώ να την απολαμβάνω όσον την 1η 😊

Την τελείωσα.

ΟΚ, έπεσε λίγο στον 3ο κύκλο (ειδικά το προτελευταίο επεισόδιο εντελώς αλλού (υφολογικά εννοώ, με όλα αυτά τα μικρό κωμικά (που δεν τα είχε σχεδόν πουθενά από την αρχή)) αλλά γενικά διατήρησε υψηλότατο επίπεδο.

Μάλλον στο top 5 ever.

ΥΓ Η Coon απολύτως ερωτεύσιμη 😍 Πέραν τούτου ήταν σαφώς η ατραξιόν της σειράς.

Δεν την είχα πάρει χαμπάρι. Είδα τους δύο πρώτους κύκλους, εξαιρετική. Ξεκίνησε αργά μεν, αλλά χτίζει.

Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τον τελευταίο κύκλο, και φοβάμαι την κακή φήμη των σεναριογράφων....

Η μουσική εξαιρετική, και στις επιλογές τραγουδιών, και το τόσο απλό θέμα (τέσσερις μόνο νότες!!!!) του Ρίχτερ.

...
Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τον τελευταίο κύκλο...

Tυχεράκια... Εγώ δεν πρόλάβα να σταματήσω στην 2η και την είδα όλη...