The Lord of the Rings: The Rings of Power [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 18 33.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 18 33.3%
  • Καλή

Votes: 1 1.9%
  • Μέτρια

Votes: 11 20.4%
  • Κακή

Votes: 6 11.1%

• Total voters
    54
Εντάξει. Εγώ δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Πιθανώς αν τα διάβαζα να μην έβλεπα καθόλου τη σειρά. Και αυτό γιατί στο μυαλό μου θα είχα φτιάξει αλλά σκηνικά. Αλλά από τη στιγμή που κάθομαι και το βλέπω θα το κρίνω σαν ταινία η σαν σειρά.
Δεν είναι τόσο απλό. Όλοι έχουμε διαβάσει βιβλία και έχουμε δει μετά τη μεταφορά στο σινεμά ή την τηλεόραση. Δεν περιμένουμε να δούμε ακριβώς στο πανί ότι έχουμε διαβάσει, αυτό είναι αδύνατο. Αλλά τα βιβλία του Τόλκιν έγιναν διάσημα και αγαπήθηκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Ε, αυτά τα πράγματα που έκαναν τα βιβλία του Τόλκιν αγαπητά λείπουν εξ ολοκλήρου από τη σειρά. Ουσιαστικά είναι σαν τις παλιές ιταλικές ταινίες με τίτλους όπως "Ο Ηρακλής, ο Μασίστας και ο Σαμψών" που παίρναν διάφορους χαρακτήρες από τη μυθολογία και την ιστορία και τους έβαζαν να πλακώνονται στο ξύλο για χαβαλέ.

τοσο πολυ παραποιηση?
Δεν είναι τόσο απλό. Όλοι έχουμε διαβάσει βιβλία και έχουμε δει μετά τη μεταφορά στο σινεμά ή την τηλεόραση. Δεν περιμένουμε να δούμε ακριβώς στο πανί ότι έχουμε διαβάσει, αυτό είναι αδύνατο. Αλλά τα βιβλία του Τόλκιν έγιναν διάσημα και αγαπήθηκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Ε, αυτά τα πράγματα που έκαναν τα βιβλία του Τόλκιν αγαπητά λείπουν εξ ολοκλήρου από τη σειρά. Ουσιαστικά είναι σαν τις παλιές ιταλικές ταινίες με τίτλους όπως "Ο Ηρακλής, ο Μασίστας και ο Σαμψών" που παίρναν διάφορους χαρακτήρες από τη μυθολογία και την ιστορία και τους έβαζαν να πλακώνονται στο ξύλο για χαβαλέ.

Δε μπορείς να φανταστείς.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε την Γκαλάντριελ ως Βασίλισσα με μαγικές δυνάμεις. Το σήριαλ την έκανε Νίντζα.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε τους ανθρώπους και τα Ξωτικά να έχουν τεράστιες πνευματικές διαφορές, τους χωρίζει χάσμα που γεφυρώθηκε μόνο 3 φορές στην Ιστορία, μόνο 3 φορές παντρεύτηκε άνθρωπος ένα Ξωτικό-η μία απο αυτές είναι ο Άραγκορν και η Άργουεν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Στο σήριαλ έχουμε τον μαυρούλη Ξωτικό που φλερτάρει με τη χωριάτισα λες και είναι ο φαντάρος με μετάθεση στη Λήμνο και η πεταχτούλα η μικρή στο σουβλατζίδικο στη Μύρινα.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε το Μίθριλ απλά ως ένα πολύτιμο μέταλλο, όμορφο και ανθεκτικό. Στο σήριαλ μας λένε ότι τα Ξωτικά δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό-γιατί, έμειναν απο βενζίνα;
Ο Τόλκιν έφτιαξε μια χρονολογία, συνολικά 6000 χρόνια ιστορικά γεγονότα, γενεαλογίες, βασίλεια, δυναστείες, πολέμους, ιδρύσεις πόλεων, μετακινήσεις πληθυσμών, ότι μπορείς να φανταστείς. Στο σήριαλ μερικοί χαρακτήρες εμφανίζονται 1000 χρόνια νωρίτερα απο ότι στα βιβλία. Και αν μας λείπουν μερικοί θηλυκοί χαρακτήρες-γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί-εφευρίσκουμε μερικούς, π.χ. η αδερφή του Ισίλντουρ είναι εφεύρεση των σεναριογράφων.

θα μπορούσα να γράφω σεντόνια, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις.

Δε μπορείς να φανταστείς.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε την Γκαλάντριελ ως Βασίλισσα με μαγικές δυνάμεις. Το σήριαλ την έκανε Νίντζα.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε τους ανθρώπους και τα Ξωτικά να έχουν τεράστιες πνευματικές διαφορές, τους χωρίζει χάσμα που γεφυρώθηκε μόνο 3 φορές στην Ιστορία, μόνο 3 φορές παντρεύτηκε άνθρωπος ένα Ξωτικό-η μία απο αυτές είναι ο Άραγκορν και η Άργουεν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Στο σήριαλ έχουμε τον μαυρούλη Ξωτικό που φλερτάρει με τη χωριάτισα λες και είναι ο φαντάρος με μετάθεση στη Λήμνο και η πεταχτούλα η μικρή στο σουβλατζίδικο στη Μύρινα.
Ο Τόλκιν φαντάστηκε το Μίθριλ απλά ως ένα πολύτιμο μέταλλο, όμορφο και ανθεκτικό. Στο σήριαλ μας λένε ότι τα Ξωτικά δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό-γιατί, έμειναν απο βενζίνα;
Ο Τόλκιν έφτιαξε μια χρονολογία, συνολικά 6000 χρόνια ιστορικά γεγονότα, γενεαλογίες, βασίλεια, δυναστείες, πολέμους, ιδρύσεις πόλεων, μετακινήσεις πληθυσμών, ότι μπορείς να φανταστείς. Στο σήριαλ μερικοί χαρακτήρες εμφανίζονται 1000 χρόνια νωρίτερα απο ότι στα βιβλία. Και αν μας λείπουν μερικοί θηλυκοί χαρακτήρες-γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί-εφευρίσκουμε μερικούς, π.χ. η αδερφή του Ισίλντουρ είναι εφεύρεση των σεναριογράφων.

θα μπορούσα να γράφω σεντόνια, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις.
ναι καταλαβαινω.

Eγω θα το δώ.
Για να δώ τελικά πώς θα σώσει τα ξωτικά απο το θάνατο το μιθριλ.
Θα το πάρουν σε αναβράζοντα δισκία ή σε υπόθετα;
Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει λες? Ήδη είναι στον πάτο των σειρών της τελευταίας δεκαετίας μαζί με acolyte βέβαια πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Βγηκαν 3 επεισόδια σήμερα αν τα δεις αναμένουμε τις απόψεις σου.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: karamela
Eγω θα το δώ.
Αν το δεις πες το μου κι εμένα. Εγώ θα δω το Dark Winds που φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ανακάλυψα και το Industry, σε λίγο βγαίνουν Only Murders in the Building Season 4, Slow Horses Season 4, Τhe Old Man Season 2, έχουμε πολλές καλες σειρές να δούμε, δε χρειάζεται να χάνουμε το χρόνο μας με χρέπια.

Breaking Bad, Better Call Saul, True Detective Season 1
Sopranos Wire Six Feet Under Shield Oz Leftovers Utopia Sherlock Big Little Lies Succession Chernobyl Veep Newsroom Dexter Fargo μαζι με τις 3 που ανεφερες υπαρχουν δεκαδες εξαιρετικες σειρες εκει εξω που οι πιο νεοι δεν γνωριζουν καθολου και αν τους πεις δες πχ σειρα του 1995 θα σε πουν εδω εχει ποσες καινουργιες παλιες θα βλεπω. Αυτοι χανουν βεβαια αλλα το ROP ειναι απο τα μεγαλυτερα σκουπιδια αλλα εχω παρατηρησει οτι ο κοσμος προτιμαει να βλεπει μια σειρα και να την κραζει παρα να βλεπει κατι ποιοτικο και να συζηταει για αυτο. Τα τελευταια χρονια το φαινομενο εχει παρει μεγαλες διαστασεις. Κραζεις θαυμαζεις στυλ. Σε αντιστοιχο θεμα σε διπλανο φορουμ το the bear σειρα διαμαντι που αγαπησα εχει μολις 3-4 σελιδες οταν rop και acolyte εχουν απο 10-20+ σελιδες γεματες με κραξιμο και το the bear και καθε the bear μενει στην αφανεια. Το ιδιο συμβαινει και στις ταινιες. Εχω προτεινει διαμαντια αγνωστα στο ευρυ κοινο που πραγματικα εχουν κατι να σε πουν αλλα ο κοσμος θα παει να δει το fall guys το red notice κτλ αηδιες γιατι αυτα ειναι στη μοδα. Και οχι το Κορεατικο Next Sohee η το Σερβικο Father ταινιες ταινιες που μιλανε στην ψυχη και πιανουν μερικες τρομερες ιστοριες. Αλλα ειπαμε το βαρελι δεν εχει πατο και στο τι βλεπει ο κοσμος σημερα ειναι μια σκιαγραφηση του ανθρωπινου ηθους και επιπεδου. Και δεν ειπα να μην βλεπουμε καθολου τα trash αλλα οταν βλεπουμε μονο αυτα και αποφευγουμε οτιδηποτε αλλο πραγματικα αξιζει τοτε το προβλημα ειναι πολυ σοβαρο.

Eγω θα το δώ.

Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι να βλεπει κανεις κατι που δεν τον ευχαριστει ή ακομα παραπερα τον δυσαρεστει.

Μπορει να διαβασει τα reviews μετα τις προβολες καποιος για διασκεδαση αν ντε και καλα εχει αποριες.

Δηλαδη επειδη εμενα μου αρεσε το american horror στορυ (η πρωτη σαιζον) επρεπε να δω και τις υπολοιπες εσαει...? απαξ και αρχισε να με αηδιαζει (κυριολεκτικα) το εκοψα.

Ομοιως και το walking dead. Αλλιως καταντας ψυχαναγκαστικος.

Ειμαστε στην εποχη των δεκαδων στην κυριολεξια επιλογων. Να πεις οτι ειμαστε επι ΕΙΡΤ που βλεπαμε μια σειρα να το καταλαβω. Τωρα δεν υπαρχει καμια δικαιολογια αν παρακολουθεις κατι που δεν σου αρεσει. Η λες ψεματα (κραζεις αλλα θαυμαζεις) ή υπαρχει θεμα με τις επιλογες σου.

Last edited:
Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι να βλεπει κανεις κατι που δεν τον ευχαριστει ή ακομα παραπερα τον δυσαρεστει.

Μπορει να διαβασει τα reviews μετα τις προβολες καποιος για διασκεδαση αν ντε και καλα εχει αποριες.

Δηλαδη επειδη εμενα μου αρεσε το american horror στορυ (η πρωτη σαιζον) επρεπε να δω και τις υπολοιπες εσαει...? απαξ και αρχισε να με αηδιαζει (κυριολεκτικα) το εκοψα.

Ομοιως και το walking dead. Αλλιως καταντας ψυχαναγκαστικος.

Ειμαστε στην εποχη των δεκαδων στην κυριολεξια επιλογων. Να πεις οτι ειμαστε επι ΕΙΡΤ που βλεπαμε μια σειρα να το καταλαβω. Τωρα δεν υπαρχει καμια δικαιολογια αν παρακολουθεις κατι που δεν σου αρεσει. Η λες ψεματα (κραζεις αλλα θαυμαζεις) ή υπαρχει θεμα με τις επιλογες σου.
Δεν υπάρχει κάτι για να καταλάβεις, όπως δεν χρήζει και κάτι ιδιαίτερης ψυχολογικής ανάλυσης.
Ένα καφενείο είμαστε όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει.
Αυτοί που αγαπάνε τον κόσμο του Τόλκιν λένε την αποψή τους, αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει το θέμα αυτό το κοιτάνε από τη δικιά τους οπτική.
Και οι δυο έχουν δίκιο και οι δυό μπορεί να έχουν (πιθανώς) άδικο.
Αλλά και οι δυό μπορούν να λένε ότι γουστάρουν χωρίς να νοιάζονται ότι κάποιος θα τους κάνει το ψυχολογικό προφίλ.

εδω κοντεψαμε να δωσουμε πανελληνιες εξετασεις στα βιβλια λεμε ......
Πες μου στα αλήθεια: αν αλλάζαμε τα ονόματα στους χαρακτήρες, αν το σήριαλ δε διαδραματιζόταν στη Μέση Γη, αλλά κάπου αλλού...θα σου άρεσε;

Εχω παιξει στην ζωη μου τοσο πολυ advanced D&D και ειμαι τοσο πολυ παθιασμενος με την Μεση Γη και τις ρατσες τους που δεν θα με πειραζε καθολου αληθεια .

Εμενα μου αρεσει ο κοσμος αυτος καθαυτος (και οπως καταλαβαινει ο Μιχαλης μαλλον μονο απο εδω μεσα εχω παιξει ΑΠΕΙΡΕΣ παραλλαγες και εκδοχες αυτου του κοσμου)

Οποτε η ακριβεια δεν ειναι ακριβως το παθος μου.

Και darth vader να ελεγαν τον Sauron αληθεια δεν θα με πειραζε αν αυτο που εβλεπα ηταν καλοφτιαγμενο και με ωραιο ρυθμο αφηγησης οπως εχει αυτη η σειρα.

• Like
Reactions: dimitris777
Και darth vader να ελεγαν τον Sauron αληθεια δεν θα με πειραζε αν αυτο που εβλεπα ηταν καλοφτιαγμενο και με ωραιο ρυθμο αφηγησης οπως εχει αυτη η σειρα.
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Καλοφτιαγμένη, αυτή η σειρά;

• Like
Reactions: king2009
Παιδιά είναι απλά τα πράγματα, σε όσους δεν αρέσει (για διάφορους λόγους) ας μην την δουν.
Δεν χρειάζεται να χαλάμε τις καρδιές μας.