Και στο λεω εγω που ειναι η δουλεια μου αυτη εδω και 35 χρονια .
Το επιπεδο παραγωγης και εκτελεσης ειναι αξιοθαυμαστο.
Αν τα συγκρινεις με το GoT που ηταν επισης εξαιρετικο προφανως και ειναι η μερα με την νυχτα αλλα αυτο ειναι αποτελεσμα επιλογων και στυλ κινηματογραφησης για αυτο και μοιαζουν τοσο διαφορετικα.
Κοίτα...
Για να κάτσει να διαβάσει κάποιος το Silmarilion πρέπει να είναι πορωμένος σαν και εμάς.
Και σαν πορωμένος θα κρίνει τη σειρά.
Ο Tolkien έχει τόσο βάθος στα έργα του που υπάρχουν ακόμη και ομάδες που μαζεύονται να διαβάσουν μαζί.
Δεν συζητάμε για κάποια παιχνίδια RPG, κάποια επιτραπέζια ή καρτοπαίχνιδα μόνο, μιλάμε πλέον για cults!
Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με τους κομικάδες που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε 100 διαφορετικές versions επειδή έχουν δημιουργηθεί και ανάλογα timelines στα comics.
Δεν έγινε και τίποτα δηλαδή αν στο επόμενο X-Men η Phoenix βάλει τον Cyclops να σκοτώσει τον Xavier.
Στον κόσμο του Tolkien τα πάντα είναι τόσο δεμένα που δεν σηκώνουν αλλαγές γιατί κάτι, ίσως 1000 χρόνια μετά στο timeline δεν θα βγάζει νόημα!
Δεν υπάρχουν timelines, όλα είναι γραμμικά και ο ίδιος ο Tolkien αναθεωρούσε τα ίδια του τα γραπτά επειδή έβρισκε τρύπες!
Να είχε παρουσιάσει για παράδειγμα έναν χαρακτήρα τη χρονιά 500 ως φιλειρηνικό μάγο και να πρέπει 2.000 χρόνια μετά να σκοτώσει κάποιον.
Για τους υπόλοιπους που δεν τους νοιάζει ή δεν έχουν διαβάσει και τη γουστάρουν, με γεια τους με χαρά τους!
Ούτε θα αλλάξουν γνώμη επειδή είναι λάθος, ούτε εμείς θα αλλάξουμε γνώμη επειδή μία σειρά είναι "καλογυρισμένη".
Το ξέρω ρε σπασικλάκι ότι η Phoenix έβαλε τον Cyclops και σκότωσε τον Xavier!
Και στο λεω εγω που ειναι η δουλεια μου αυτη εδω και 35 χρονια .
Το επιπεδο παραγωγης και εκτελεσης ειναι αξιοθαυμαστο.
Αν τα συγκρινεις με το GoT που ηταν επισης εξαιρετικο προφανως και ειναι η μερα με την νυχτα αλλα αυτο ειναι αποτελεσμα επιλογων και στυλ κινηματογραφησης για αυτο και μοιαζουν τοσο διαφορετικα.
Όντως, είναι τόσα πολλά τα άκυρα που από ένα σημείο και μετά δεν τα θυμάσαι καν.
Γιατί φλερτάρει ο Elrond με την πεθερά του;;;
Ποιος θέλει να είναι σε μία κοινότητα που με το παραμικρό σε αφήνουν πίσω να σε φάνε τα όρνεα;
Ο μάγος χτύπησε το κεφάλι του όπως έπεσε και για αυτό είναι ημίχαζος;
Από που έπεσε και γιατί;
Δεν είχε καράβι και τον έστειλαν με καταπέλτη από τη Valinor;
Όλη η σειρά είναι τραγική ειδικά αν συγκριθεί με game of thrones και house of dragon. Έχει κάτι εφέ λες δεν μπορεί βλεπω 20 χρόνων σειρά. Το ξανά έχω πει είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξέπλυμα χρήματος από μπεζο τα ίδια κάνει και η Disney με acolyte κτλ. Δεν ειναι σειρές που βγήκαν για κάποιο σκοπό περα από το να ξεπλύνουν τα δις τους οι γνωστοί άγνωστοι. Κοντά 60 εκατομμύρια λένε έφαγε κάθε επεισόδιο της πρώτης σεζόν του rop τη στιγμή που το game of thrones ήταν στα 10 και 23 εκατομμύρια ήθελε και το acolyte.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σκηνοθετικα θα μπορουσε να ειναι καλυτερο.
Σε καστινγκ θα μπορουσαν να εχουν κανει καλυτερες επιλογες με πιο κλασικους ισως ηθοποιους αλλα πραγματικα εγω οπως χω γραψει ειμαι ευχαριστημενος
Ισως με κατι καλυτερο για Ελροντ θα ειμουν πιο χαπυ αλλα αν μια σειρα εχει σαν στοχο να σε ταξιδεψει εστω και σε εναν λιγο διαφορετικο κοσμο απο αυτον που περιμενες (οι ταινιες της Μαρβελ σε αντιπαραθεση ειναι ολες τους "πειραγμενες" αλλα το συνηθισαμε οτι στην οθονη θα υπαρχουν αλλες προσεγγισεις) την κανει την δουλεια.
Τωρα για το στορυ ηταν θεμα επιλογων και διαθεσιμοτητων...
Τωρα αν για καποιον ειναι απαραιτητο το να σεβαστει καποιος τα κειμενα του συγγραφεα ας μεινει στα βιβλια νομιζω οτι παντα θα ειναι η καλυτερη επιλογη ετσι κι αλλιως για το πνευμα και την φαντασια.
Αν για καποιον παλι μια τετοια αποπειρα ειναι απλα μια αφορμη για αφορισμο γιατι τοσο καταλαβαινει απο παραγωγες δεν θα αλλαξει κατι. Στατιστικα παντα θα υπαρχουν και οι ασχετοι και οι γκρινιαρηδες και αυτοι που βλεπουν κατι απο screeners ή απλα τρειλερς και διαμορφωνουν αποψη απο κατι τετοιο.
Για να καταλάβετε τι σημαίνει Τόλκιν ένα θα σας πω: στο δεύτερο έτος πανεπιστημίου στο Λονδίνο στο μάθημα αγγλικών (English literature) διδάσκονται Τόλκιν και μάλιστα τους βάζουν να αγοράσουν τα βιβλία Άρχοντα + Χόμπιτ για το μάθημα.
Για να καταλάβετε τι σημαίνει Τόλκιν ένα θα σας πω: στο δεύτερο έτος πανεπιστημίου στο Λονδίνο στο μάθημα αγγλικών (English literature) διδάσκονται Τόλκιν και μάλιστα τους βάζουν να αγοράσουν τα βιβλία Άρχοντα + Χόμπιτ για το μάθημα.
Αν το δεις πες το μου κι εμένα. Εγώ θα δω το Dark Winds που φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ανακάλυψα και το Industry, σε λίγο βγαίνουν Only Murders in the Building Season 4, Slow Horses Season 4, Τhe Old Man Season 2, έχουμε πολλές καλες σειρές να δούμε, δε χρειάζεται να χάνουμε το χρόνο μας με χρέπια.
συγνωμη τωρα,,εγω να συμφωνησω με ολα οσα σουρνετε στο rings of power , αλλα βαζεις το old man απο πανω/?... θα τρελαθω... οπως εγραψα και στο σχετικο νημα ειναι αδυναοητη η απλοποιηση των γεγονοτων στο πρωτο κιολας επεισοδειο για να βολεψει να φτιαξουμε την ιστορια, χωρις καμια λογικη!!! για μενα το Old man σταματησε στο πρωτο κιολας επεισοδιο.
Aφου ειδα ΞΑΝΑ ολη την 1η σαιζον και βεβαιωθηκα γιατι μου αρεσε οταν βγηκε τοσο πολυ (νερακι περασαν 8 επεισοδια τωρα , απο το να δεις ενα recap....μιλαμε για σκηνες μαγεια) ξεκινησα σιγα σιγα την 2η σαιζον μονο το 1ο επεισοδιο.
Απλα καταπληκτικη το επιπεδο παραγωγης εχει ανεβει ακομα περισσοτερο νομιζω και κυριως η αισθητικη και των πλανων (παρολα τα σκοταδια εχουν δωσει σημασια στην ποιηση της εικονας) και των κοστουμιων που λιγο επασχαν στην πρωτη σαιζον.
Το ring of power έιναι αναμφίβολα πολύ υψηλή παραγωγή. Η εικόνα λάμπει ακόμα και στα σκοτάδια, σκηνικά και κοστούμια είναι παραμυθένια και αυτό νομίζω θέλει να δείξει. Ένα παραμύθι που δεν είναι πιστή αναπαραγωγή των βιβλίων αλλά βασίζεται σε αυτά. Το γράφει και στην αρχή. Βάζει και την επιβαλλόμενη wokilla βέβαια.
Ένα τόσο υψηλής αξίας λογοτεχνικό έργο-όπως λένε όσοι το έχουν διαβάσει.. Εγώ δεν- θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυπωθεί ούτε κάν σε μια ταινία, πόσο μάλλον σε μια σειρά από σκηνοθέτες μικρού βεληνεκούς.
Όποτε οποιος περιμένει να δει στην οθόνη το μεγαλείο των βιβλίων θα απογοητευτεί πλήρως. Αν κάτσει όμως να δει μια σειρά αποστασιοποιημένα ίσως την απολαύσει.
συγνωμη τωρα,,εγω να συμφωνησω με ολα οσα σουρνετε στο rings of power , αλλα βαζεις το old man απο πανω/?... θα τρελαθω... οπως εγραψα και στο σχετικο νημα ειναι αδυναοητη η απλοποιηση των γεγονοτων στο πρωτο κιολας επεισοδειο για να βολεψει να φτιαξουμε την ιστορια, χωρις καμια λογικη!!! για μενα το Old man σταματησε στο πρωτο κιολας επεισοδιο.
H λογικη λεει οτι η σειρα αν ολοκληρωθει σε 5 σαιζον οπως εχουν πει εξαρχης θα τελειωσει ή τελος παντων θα περιεχει και την τελικη μαχη με τον Σαουρον δηλαδη για να το πω πιο απλα θα αναπτυξει τον προλογο της τριλογιας Lord of the Rings με σοβαρες προσθηκες prequel .
LOTR: The Fellowship of the Ring - Opening Scene - (HDR - 4K - 5.1)
Ωραία φάση!
Σε 5 κύκλους θα έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του Drizzt και θα είναι ταμάμ το crossover με τα Forgotten realms!
Φήμες ότι ο πάνθηράς του θα δαγκώσει και θα φάει το δάχτυλο του Sauron ελέγχονται ως ανακριβείς.
Το ring of power έιναι αναμφίβολα πολύ υψηλή παραγωγή. Η εικόνα λάμπει ακόμα και στα σκοτάδια, σκηνικά και κοστούμια είναι παραμυθένια και αυτό νομίζω θέλει να δείξει. Ένα παραμύθι που δεν είναι πιστή αναπαραγωγή των βιβλίων αλλά βασίζεται σε αυτά. Το γράφει και στην αρχή. Βάζει και την επιβαλλόμενη wokilla βέβαια.
Ένα τόσο υψηλής αξίας λογοτεχνικό έργο-όπως λένε όσοι το έχουν διαβάσει.. Εγώ δεν- θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυπωθεί ούτε κάν σε μια ταινία, πόσο μάλλον σε μια σειρά από σκηνοθέτες μικρού βεληνεκούς.
Όποτε οποιος περιμένει να δει στην οθόνη το μεγαλείο των βιβλίων θα απογοητευτεί πλήρως. Αν κάτσει όμως να δει μια σειρά αποστασιοποιημένα ίσως την απολαύσει.
Το αστείο με όσους συγκρίνουν τη σειρά με τα βιβλία είναι ότι η σειρά δε βασίζεται σε κανένα βιβλίο του Τόλκιν! Βασίζεται στα Παραρτήματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, συγκεκριμένα στην Ιστορία των Αιώνων, το περιληπτικό χρονικό της προϊστορίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εκεί βρίσκουμε μια αναφορά στα γεγονότα του Δεύτερου Επεισοδίου της σειράς:
Έτος 1695 της Β΄Εποχής: Οι δυνάμεις του Σώρον εισβάλουν στο Έριαντορ. Ο Γκιλ-Γκάλαντ στέλνει τον Έλροντ στην Ερέγκιον.
Αυτό είναι όλο. Πέστε μου τώρα ότι η ταινία δεν είναι πιστή στο βιβλίο. Ποιο βιβλίο ΟΕΟ;
Εμ τι; Αλλιώς;
Αφού δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα, ας πουν ότι μεγάλωσαν και άσπρισαν τα μαλλιά του Arondir, βρήκε και ένα πανθηράκι και μεγάλωσε και θα είναι ταμάμ!
Ούτως ή άλλως, ο Arondir είναι full φτιαχτός ήρωας, δεν υπάρχει στα βιβλία, εκεί θα κολλήσουμε;
Γιατί να μη βάλουν τον Drizzt στο παιχνίδι που σπέρνει σαν χαρακτήρας;
Θα μπορούσε να είναι ο Legolas του Rings of power!