The Lord of the Rings: The Rings of Power [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 18 33.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 18 33.3%
  • Καλή

Votes: 1 1.9%
  • Μέτρια

Votes: 11 20.4%
  • Κακή

Votes: 6 11.1%

• Total voters
    54
Εμ τι; Αλλιώς;
Αφού δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα, ας πουν ότι μεγάλωσαν και άσπρισαν τα μαλλιά του Arondir, βρήκε και ένα πανθηράκι και μεγάλωσε και θα είναι ταμάμ!
Ούτως ή άλλως, ο Arondir είναι full φτιαχτός ήρωας, δεν υπάρχει στα βιβλία, εκεί θα κολλήσουμε;
Γιατί να μη βάλουν τον Drizzt στο παιχνίδι που σπέρνει σαν χαρακτήρας;
Θα μπορούσε να είναι ο Legolas του Rings of power!
Εγώ περιμένω στην 3η σεζόν τόν Καπταιν Αμέρικα να πλακώνει τα Ορκ με ασπίδα και σφυρί,και στην 5η το Barad Dur να το γκρεμίζει ο Iron Man.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αυτό το ποστ είναι πολύ παλιό, πριν δω τι αισχη διέπραξαν οι σεναριογράφοι όσο προχωρούσε η σειρά.

Τα γραπτα μενουν αφηστε τις πολιτικουπεκφυγες τωρα σου εχω κι αλλο

Έχοντας διαβάσει τον Άρχοντα 10-12 φορές, το Χόμπιτ 5-6, έχοντας λιώσει το Σιλμαρίλιον και το Unfinished Tales νομίζω ότι έχω κερδίσει επάξια τον τίτλο του Tolkien Nerd. Ταπεινή μου άποψη: η σειρά είναι fan fiction, αλλά πετυχημένη fan fiction. Δεν παραβιάζει πουθενά το lore της Μέσης Γης (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), έχει υπέροχα τοπία και ψηφιακά σκηνικά, αφιερώνει χρόνο για να αναπτύξει πλοκή και χαρακτήρες. Γενικά βλέπεται πολύ, πολύ ευχάριστα, εγώ περιμένω κάθε εβδομάδα με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο. Είχα παλιά τις αντιρρήσεις μου για την πολεμίστρια Γκαλάντριελ και το μαύρο Ξωτικό, αλλά τώρα δε με ενοχλούν καθόλου.

Αυτος ηταν μαλλον αλλος Κωστας απο παραλληλο συμπαν :ROFLMAO:

Ούτως ή άλλως, ο Arondir είναι full φτιαχτός ήρωας, δεν υπάρχει στα βιβλία, εκεί θα κολλήσουμε;
Γιατί να μη βάλουν τον Drizzt στο παιχνίδι που σπέρνει σαν χαρακτήρας;
Θα μπορούσε να είναι ο Legolas του Rings of power!

Μα ειναι ο "Legolas" του Rings of Power.

Γιατι οχι δεν καταλαβαινω ή μαλλον γιατι η χλευη προς εναν χαρακτηρα που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει καν στο βιβλιο γιατι οπως γραφει και ο Κωστας

η σειρά δε βασίζεται σε κανένα βιβλίο του Τόλκιν! Βασίζεται στα Παραρτήματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, συγκεκριμένα στην Ιστορία των Αιώνων, το περιληπτικό χρονικό της προϊστορίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Τα γραπτα μενουν αφηστε τις πολιτικουπεκφυγες τωρα σου εχω κι αλλο

Αυτος ηταν μαλλον αλλος Κωστας απο παραλληλο συμπαν :ROFLMAO:
Ήταν Κώστας πρίν δεί τη σειρά μέχρι το τέλος. Το ξαναπάμε. Στο επόμενο ποστ θα απαντήσω το ίδιο, έτσι για να σε γλιτώσω από το post digging.

Το είδες μέχρι το τέλος; Αν όχι δες το, οι ερμηνείες των Daniels και Lithgow είναι εξαιρετικές. Σε κάνουν να αδιαφορείς για τις τρύπες στο σενάριο.
Όχι. Δεν μπορώ να παραβλεψω τέτοιες εξοφθαλμες πρόχειροτητες που προσβάλουν την νοημοσύνη μου. Σταματάω εκεί. Ο άλλος έπρεπε δηλαδή να τον κάνει τόπι στο ξύλο ο άλλος , να δούμε 3-4 λεπτα πάλη χωρίς λόγο από το στίγμη που θα μπορούσε να φωνάξει τα σκυλιά να τον φάνε από την πρώτη στιγμή. Αλλά όχι .. ήθελε το ξύλο του και να γεμίσει ένα επεισόδιο με άχρηστες σκηνές. Ε όχι. Αυτό προσβάλει τη νοημοσύνη μου και αυτά τα σταματάω εκεί δε πα να γίνονται παρακάτω αριστουργήματα.

Αφού σου αρέσει δες το, απλά να ξέρεις ότι ο Τόλκιν προσφέρει Single malt whiskey 16 ετών και οι παραγωγοί το σερβίρουν με πάγο, κόκα κόλα και lime.
Δεν αμφιβάλλω.

Ισως Μιχαλη αυτη ειναι και η διαφορα των δυο παιχνιδιων που βασιστηκαν στον κοσμο του Τολκιεν.

Το AD&D το οποιο επαιζα εγω ηταν ενα εξ'αρχης ελευθερο παιχνιδι με κανονες και βιβλια φυσικα αλλα με εντελως ελευθερη διαμορφωση του κοσμου στον οποιο θα επαιζαν οι παιχτες
Το D&D που παιζατε εσεις ηταν παντα πιο καλουπωμενο και λιγοτερο ανοιχτο σε διαμορφωσεις .

Εμενα συνεχιζει να μου αρεσει να βλεπω και εναλλακτικες σε κατι ηδη γνωστοκαι αγαπημενο χωρις να χαλιεμαι εσενα οχι.

Εξαρχης ηταν οριοθετημενη η διαφορα επρεπε να το φανταστω ;)

Το DnD δεν βασίστηκε ποτέ στα βιβλία του Tolkien, δεν ζήτησαν καν την άδεια.
Για αυτό δεν υπάρχουν hobbits αλλά halflings.
Το ότι (πιθανόν) εμπνεύστηκε δεν είναι κακό.
Για αυτό δεν έφαγαν ποτέ κράξιμο οι ταινίες που βγήκαν βασισμένες στο DnD!

Όπως και το Vampire the Masquerade βασίστηκε στα βιβλία της Anne Rice και η σειρά Kindred the Embraced στα βιβλία του Vampire the Masquerade, κανείς δεν είπε "γιατί έγινε αυτό";
Ακόμη και εκείνοι κράτησαν τον βασικό κορμό, οι Brujah δεν γουστάρουν τους Ventrue, οι Assamites είναι independent, οι Ventrue συνήθως διοικούν τις πόλεις, οι Nosferatu είναι Camarilla αλλά πάνω από όλα η clan τους κλπ.

Ας βασιζόντουσαν λοιπόν στα βιβλία ή τις σημειώσεις του Tolkien, ας έβγαζαν κάτι ολότελα δικό τους και το πολύ πολύ να λέγαμε "βρε τους μακάκες, αυτό το έκλεψαν από εκεί".
Από τη στιγμή που έκαναν τον κόσμο του Tolkien σημαία (για λόγους marketing φυσικά) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί γιατί βασίζονται στους fan!

Ωραίο θα ήταν πάντως για τους αδαείς σαν εμένα.. Χαχα .. να γράψει κάποιος για τις διαφορές μεταξύ βιβλίων και σειράς (όποιος θα είχε όρεξη δηλαδή) . Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον.

Εξαρχης ηταν οριοθετημενη η διαφορα επρεπε να το φανταστω

Δεν είναι θέμα ορίων, είναι πως το παρουσιάζεις.
Τρανό παράδειγμα το Kaos.
Πιστεύεις ότι θα βγει κάποιος να πει "γιατί ο Θησέας είναι μαύρος", ή ότι δεν είχαν κουμπί για να ελευθερώνουν τον μινώταυρο στον λαβύρινθο;
Για αυτό κατέληξε μία νετφλιξοσειρά να έχει 7.4 και η "σούπερ ντούπερ υπερπαραγωγή" του Prime 6.9.
Από την άλλη, όταν προσπάθησαν να παρουσιάσουν σε σειρά-ντοκυμανταίρ την Κλεοπάτρα μαύρη, πήγε όχι απλά άπατη, έκανε αρνητικό ρεκόρ με το 1.1 της.

να γράψει κάποιος για τις διαφορές μεταξύ βιβλίων και σειράς

Ένα link που έβαλε ο Κώστας πιο πάνω έχει αρκετά πραγματάκια.
Αλλά είναι τόσα πολλά που δεν νομίζω να καθίσει κάποιος να τα γράψει όλα. :)

• Like
Reactions: superfly
Ακριβώς έτσι. Δεν με έχει χαλάσει στο ελάχιστο εάν είναι πιστό στα βιβλία του Τόλκιεν ή έχει διαφορές ή λάθη. Το θέμα είναι ότι σαν σενάριο, διάλογος, ερμηνείες, είναι ένας αχταρμάς του κερατά. Εάν η ίδια ομάδα έκανε σειρά τα Lord of the Rings και ήταν απόλυτα πιστά, θα ήταν το ίδιο τραγικά με αυτόν τον αχταρμά. Δεν το έχουν οι άνθρωποι, τι να κάνουμε.

Δεν είναι θέμα ορίων, είναι πως το παρουσιάζεις.
Τρανό παράδειγμα το Kaos.
Πιστεύεις ότι θα βγει κάποιος να πει "γιατί ο Θησέας είναι μαύρος", ή ότι δεν είχαν κουμπί για να ελευθερώνουν τον μινώταυρο στον λαβύρινθο;
Για αυτό κατέληξε μία νετφλιξοσειρά να έχει 7.4 και η "σούπερ ντούπερ υπερπαραγωγή" του Prime 6.9.
Από την άλλη, όταν προσπάθησαν να παρουσιάσουν σε σειρά-ντοκυμανταίρ την Κλεοπάτρα μαύρη, πήγε όχι απλά άπατη, έκανε αρνητικό ρεκόρ με το 1.1 της.

Ένα link που έβαλε ο Κώστας πιο πάνω έχει αρκετά πραγματάκια.
Αλλά είναι τόσα πολλά που δεν νομίζω να καθίσει κάποιος να τα γράψει όλα. :)
Από μια γρήγορη ματιά που έριξα αυτος λέει στην ουσία ότι η μόδα της woke κουλτούρας είναι αυτό που δίνει λάθος κατεύθυνση στην σειρά. Σε πολύ γενικές γραμμές και πέρα από άλλες αστοχίες.

Όχι μόνο.
Πέρα από το ότι χώθηκε η woke κουλτούρα σε άσχετες φυλές (elves και νάνοι) ενώ θα μπορούσαν απλά να υπάρχουν σε άλλες χωρίς να υπάρχει θέμα, έχει μπερδέψει ιστορίες που συνέβησαν με διαφορα χιλιάδων χρόνων, κουλτούρα ολόκληρων φυλών (όπως αναφέρει για τα hobbits, ότι έγιναν ξαφνικά μία περιπλανώμενη ομάδα χωρίς συνοχή που αφήνει πίσω της όποιον πάθει κάτι), προσώπων κλπ.
Ο Tolkien πήγε να πει κάτι με το last alliance of elves and men που όπως το πάνε αυτοί θα χάσει κάθε νόημα.
Όπως ακριβώς δεν έχουν νόημα οι αλλαγές που έχουν κάνει.
Δηλαδή, θέλεις να βάλεις τον Gandalf στο παιχνίδι, έτσι να σιγουρευτείς ότι ο Isildur θα πετάξει το δαχτυλίδι;
Γιατί ρε φίλε δεν τον πας με το καραβάκι του, όπως ήρθε κανονικά και τον πετάς έτσι άτσαλα; Τους έπεσε; Χάζεψε ο άνθρωπος!
Υποτίθεται ότι οι Istari έσκασαν μύτη (μία χιλιετιρίδα αφού ηττήθηκε ο Sauron) με τη μορφή γέρων, χωρίς μυϊκή δύναμη και πάλι καλά που δεν έβαλαν τον The Rock να παίξει τον Gandalf.
Η Galandriel, η σοφή που της εμπιστεύτηκαν το ένα δαχτυλίδι,πάει και βουτάει στη μέση του πελάγους να γυρίσει κολυμπώντας πίσω; Γιατί;
Και εγώ σκέφτομαι να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά με τα πόδια να χάσω κανένα κιλό αλλά αυτή το παράκανε.
Τώρα θα μου πεις, πόση σοφία σου εμπνέει αυτή η ανέκφραστη παιδούλα που διάλεξαν... Ε, δίκιο έχεις...
Σε casting δεν έχουν πετύχει ούτε τους χαρακτήρες που έφτιαξαν με CGI που λέει ο λόγος...

• Like
Reactions: superfly
Όχι μόνο.
Πέρα από το ότι χώθηκε η woke κουλτούρα σε άσχετες φυλές (elves και νάνοι) ενώ θα μπορούσαν απλά να υπάρχουν σε άλλες χωρίς να υπάρχει θέμα, έχει μπερδέψει ιστορίες που συνέβησαν με διαφορα χιλιάδων χρόνων, κουλτούρα ολόκληρων φυλών (όπως αναφέρει για τα hobbits, ότι έγιναν ξαφνικά μία περιπλανώμενη ομάδα χωρίς συνοχή που αφήνει πίσω της όποιον πάθει κάτι), προσώπων κλπ.
Ο Tolkien πήγε να πει κάτι με το last alliance of elves and men που όπως το πάνε αυτοί θα χάσει κάθε νόημα.
Όπως ακριβώς δεν έχουν νόημα οι αλλαγές που έχουν κάνει.
Δηλαδή, θέλεις να βάλεις τον Gandalf στο παιχνίδι, έτσι να σιγουρευτείς ότι ο Isildur θα πετάξει το δαχτυλίδι;
Γιατί ρε φίλε δεν τον πας με το καραβάκι του, όπως ήρθε κανονικά και τον πετάς έτσι άτσαλα; Τους έπεσε; Χάζεψε ο άνθρωπος!
Υποτίθεται ότι οι Istari έσκασαν μύτη (μία χιλιετιρίδα αφού ηττήθηκε ο Sauron) με τη μορφή γέρων, χωρίς μυϊκή δύναμη και πάλι καλά που δεν έβαλαν τον The Rock να παίξει τον Gandalf.
Η Galandriel, η σοφή που της εμπιστεύτηκαν το ένα δαχτυλίδι,πάει και βουτάει στη μέση του πελάγους να γυρίσει κολυμπώντας πίσω; Γιατί;
Και εγώ σκέφτομαι να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά με τα πόδια να χάσω κανένα κιλό αλλά αυτή το παράκανε.
Τώρα θα μου πεις, πόση σοφία σου εμπνέει αυτή η ανέκφραστη παιδούλα που διάλεξαν... Ε, δίκιο έχεις...
Σε casting δεν έχουν πετύχει ούτε τους χαρακτήρες που έφτιαξαν με CGI που λέει ο λόγος...
Αυτό με το κολύμπι της galadrial δεν το είχαν εξηγήσει στον πρώτο κύκλο;; Πρέπει να το ξαναδώ αλλά νομίζω ότι δεν βρέθηκε έτσι στη θάλασσα, απλα κάνανε τη σύνδεση με τον πρωί κύκλο και εξήγησε πως βρέθηκε ο saruon στο καράβι γιατί στον πρώτο ξεκίνησε από εκεί χωρίς να ξέρουμε το γιατί

Σε αυτή τη σειρά τους πετάνε από τη Valinor και όπου πέσουν.
Σου λέει η Galandriel, άσε καλύτερα να βουτήξω μόνη μου γιατί η γραμμή Valinor - Middle Earth δεν έχει καράβια ακόμη και ποιος ξέρει που θα καταλήξω και πως.
Όχι, δίνει ένα ενδιαφέρον στην πλοκή το yeet από την Valinor.

επειδη εκατσα και ξαναδα το πρωτο επεισοδιο του πρωτου κυκλου. εχει καμια συνδεση το γεγονος οτι την ωρα που τους πετανε και γινονται μετεωρητες :ROFLMAO: πεφτει την ιδια στιγμη με τον ιδιο τροπο και ο Γκανταλφ? ετσι οπως το δειχνει ειναι σα να ειναι ενας απο αυτους . μαλιστα αυτος που δινει το χερι στην Galandriel αλλα αυτη πρωτιμαει να το ριξει στο κολυμπι. χωρις να ξερω τι γινεται απλα μεταφερω την αισθηση που μου εδωσε η συγκεκρημενη σκηνη.εκτος και αν κανανε την αλληλουχια των σκηνων ετσι μονο και μονο για να σε μπερδεψουνε χωρις λογο.

Παίζει να είναι σκηνοθετική α(η)δία.
Δεν κάνανε yeet τον Gandalf την ίδια χιλιετία που έκαναν yeet τον Sauron but who cares...
Οπως τους είχαν απλωμένους να στεγνώσουν φύσηξε έρωτας βοριάς, δεν είχαν και σοβαρά μανταλάκια (δεν είχαν πρόχειρο τον Celebribor, ύπατος μανταλοφτιάχτης βλέπεις) και πάρτους κάτω.
Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει! Μέσα από τη ζωή βγαίνουν αυτά!

Δεν αντεξα και ειδα και τα αλλα δυο διαθεσιμα επεισοδια.

Η οπτικη αποδοση του Καζαντουμ ειναι καταπληκτικη (γενικως με τους νανους εχουν κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο τις ταινιες)

Εχουν βελτιωσει παρα πολυ και τον κοσμο των Ελφ.

Η δε μεταμορφωση του Σαουρον σε Ελφ ξανα απο ανθρωπο ηταν μαγικα αποτυπωμενη και σκηνοθετικα εξαιρετικη.

Ποιος ειναι ο μαγος που παιζει ο φανταστικος Ciarán Hinds ?

• Like
Reactions: klamia71

Υπαρχει κι αλλη αποψη για αυτο παντως (ασχετως ποιος απο τους 5 istari ειναι ο μαγος που επεσε απο τον ουρανο)

It’s unclear when exactly the Istar came to Middle-earth.

In Unfinished Tales, Tolkien wrote that the Istar didn’t appear in Middle-earth until the Third Age, but in The Peoples of Middle-earth, he changed his mind and suggested the Blue Wizards began their mission in the Second Age after the forging of the One Ring.

With the Stranger’s reveal in the season one finale and now the appearance of the Dark Wizard, The Rings of Power seems to be borrowing from the latter origin story.

Nα σημειωσω οτι συμβουλος της σειρας ειναι και ο Simon Tolkien εγγονος του συγγραφεα.

Ακόμη και έτσι να ήταν, οι μπλε μάγοι πήγαν στην ανατολή.
Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτούς ο Tolkien στα βιβλία του