The Mac-HTPC Project!

Με το powerdvd 6.5 μπορείς να παίξεις αρχεία blu-ray από τον δίσκο κατευθείαν. Το 6.5 δεν κοιτά την κάρτα γραφικών για αυτό παίζει. Τα νεώτερα δεν παίζουν γιατί λένε ότι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν επαρκεί. Αναφέρομαι πάντα στην gma950 64mb που έχει το mac mini μου. Το αρχείο που είχα δοκιμάσει ήταν full rip bd από το ps3.

Ναι αυτό διαπίστωσα κι εγώ Μιχάλη. Βέβαια εγώ δεν έχω την έκδοση 6.5 για να την δοκιμάσω εξού και το πρόβλημα.

Επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω εκρεμμότητες, να σας ενημερώσω πως το project δεν απέδωσε καρπούς. Κι αυτό γιατί το PowerDVD στα Windows δεν αποδέχθηκε την κάρτα γραφικών του MacBook για να κάνει αναπαραγωγή είτε HD-DVD είτε Blu-Ray δίσκων. Φυσικά η αναπαραγωγή άλλων αρχείων HD δηλ. matroska, Xvid κλπ. παίζουν μια χαρά και στα Vista, όχι βέβαια με το PowerDVD αλλά με διαφορετικά προγράμματα. Η επεξεργαστική ισχύς του MacBook δεν είναι φυσικά το πρόβλημα αλλά προφανώς η κάρτα γραφικών τουλάχιστον για το πρόγραμμα αναπαραγωγής PowerDVD.

..........

Εβαλες το AnyDVD HD? Αν εχεις HDCP προβληματα, αυτο θα σου δωσει την λυση. Επισης, εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει νεοτερος driver για την καρτα γραφικων?

Οχι δεν το έψαξα να δώ αν υπάρχει νεότερος driver αλλά θα το ψάξω. Driver έχω χρησιμοποιήσει αυτόν που δίνει η Apple λόγω BootCamp. HDCP προβλήματα γιατί να έχω;

Γιατι και να ειναι HDCP η καρτα, δεν παιζει παντα σωστα.
Αν βαλεις νεο driver μπορει και να παιξει. Το Anydvd HD πρεπει να το βαλεις οπωσδηποτε.

Εχουμε κανενα νεοτερο απο το μετωπο ?

Εκανα κι εγω καποιες δοκιμες στο macbook αλλα τιποτα.
Δεν μπορω να παιξω (με winxp+sp2) kai powerdvd 7.3 ουτε bluray , oyte hddvd (ριπαρισμενα εννοειται).

Εχει κανεις δοκιμασει με vista ?

Το ζήτημα είναι να βρεθεί τρόπος ώστε τα αρχεία αυτά να παίζουν εγγενώς στο Mac OS X και όχι με εγκατάσταση windows...