The Man from Earth (2007)

Η επιτυχία μιας ταινίας είναι όταν προκαλεί συζητήσεις και έντονους προβληματισμούς. Για αυτό και έχει από τις πιο πολλές ψηφοφορίες αλλά και σχολιασμούς στο μεγαλύτερο ιστότοπο για ταινίες το imdb. Αν δεις μια ταινία και την ξεχάσεις μετά από δέκα λεπτά, απλά χαράμισες 2 ώρες από τη ζωή σου. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με το The man from earth . Είναι μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού αλλά και να μην ξεχνάμε ότι συγγραφέας είναι ο Jerome Bixby που έχει γράψει το αυθεντικό STAR TREK.Επομένως μιλάμε για επιστημονική φαντασία.

Εγω δεν μπορω να σκεφτω τι το πρωτογνωρο εδειξε μια ταινια επιστημονικης φαντασιας που να προκαλει τοσες αντιδρασεις , και τοσους προβληματισμους.

Και να την προσπερναγα απο σποντα..τωρα θελω σαν τρελος να την δω..:flipout:

Η επιτυχία μιας ταινίας είναι όταν προκαλεί συζητήσεις και έντονους προβληματισμούς. Για αυτό και έχει από τις πιο πολλές ψηφοφορίες αλλά και σχολιασμούς στο μεγαλύτερο ιστότοπο για ταινίες το imdb. Αν δεις μια ταινία και την ξεχάσεις μετά από δέκα λεπτά, απλά χαράμισες 2 ώρες από τη ζωή σου. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με το The man from earth . Είναι μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού αλλά και να μην ξεχνάμε ότι συγγραφέας είναι ο Jerome Bixby που έχει γράψει το αυθεντικό STAR TREK.Επομένως μιλάμε για επιστημονική φαντασία.

Για την ακρίβεια έχει γράψει 4 από τα 80 επεισόδια. Μάλιστα το Requiem for Methuselah πραγματεύεται περίπου το ίδιο θέμα....
http://www.imdb.com/name/nm0003198/

Είμαι fun του Star Trek, έχω δει όλα τα επεισόδια από 2 και 3 φορές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ποτε ΔΕΝ ασχολήθηκε με θεολογικά ζητήματα και Δόγματα. Ποτέ δεν προσέβαλε υπαρκτά Ιστορικά πρόσωπα ή χλεύασε τις Διδαχές ή τις Γραφές, σε αντίθεση με αυτή την ταινία.

Γιαννη Χατζηγεωργιου θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου
προκειται για εναν σκηνοθετη πολυ εξυπνο που με μερικες
αμπελοφιλοσοφιες εξαπατα τον θεατη οπως εξαπατησε και εμενα
και την παρακολουθεις καθηλωμενος μεχρι τελος
μετα καταλαβαινεις οτι ειδες μια χαζομαρα ολκης .

.

Last edited:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τσαντίζονται οι χριστιανοί με τη διαφορετική (αν και λίγο χαζοβιόλικη) άποψη. Λες και θα χάσει το μαγαζί πελατεία. Η χριστιανική θρησκεία δεν προβλέπει να τα σπας αν κάποιος δε συμφωνεί με τα πιστεύω σου. Δεν είμαστε στο μεσαίωνα!

Πάντως είδα την ταινία με μεγάλες προσδοκίες, καθώς περίμενα ότι θα γίνει καμιά αποκάλυψη, και τελικά είδα ένα άνοστο θέαμα. Με πείραξε η εμμονή με το Χριστό (παρότι δε με καίει το θέμα), ο δημιουργός της ταινίας έδειξε κολλημένος με το να μας αποδείξει ότι ο Χριστός ήταν ανύπαρκτος. Θα μπορούσε να αχοληθεί με τόσα ουσιώδη πράγματα η ταινία, αντίθετα αναλώθηκε με τα θρησκευτικά.

Re: Απάντηση: The Man from Earth (2007)

Την είδα και εγώ την ταινία. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ταινία που χάνεις την ώρα σου, είναι αρκετά ενδιαφέρον μερικά πράγματα που αναφέρει και που θα σε κάνει να προβληματιστείς, αλλά δυστυχώς λίγο-πολύ συμφωνώ και εγώ με τον Stellios papa...

και την παρακολουθεις καθηλωμενος μεχρι τελος
μετα καταλαβαινεις οτι ειδες μια χαζομαρα ολκης

Την είδα κι εγώ πριν 3 εβδομάδες, παρακινημένος από όσα γράφτηκαν εδώ αφενός, από την υπογραφή του Jerome Bixby στο σενάριο, αφετέρου.
Τελικός απολογισμός;

Από την δεκαετία του '60 που πρωτοθίχτηκε η ιδέα του ανθρώπου που έχει ζήσει όλη την ανθρώπινη ιστορία, από τον ίδιο συγγραφέα, έχει διασκευαστεί τόσες φορές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, που μία επιπλέον, περιμένεις να έχει κάτι ουσιαστικό να προσθέσει στο θέμα για να σταθεί, είτε αφηγηματικά είτε ιδεολογικά. Δυστυχώς, η νερόβραστη τηλεοπτική σκηνοθεσία και οι ερασιτεχνικές και παιδαριώδεις ερμηνείες των ηθοποιών, καταστρέφουν τις όποιες καλές προθέσεις μπορεί να είχε ο γέρο-Bixby όταν έγραφε το σενάριο...

Περισσότερο ενδιαφέρον μπορεί να έχει για συνομωσιολόγους ή περιστασιακούς θεατές επιστημονικής φαντασίας, οι υπόλοιποι μάλλον θα βρεθείτε κάπου μεταξύ αδιαφορίας και τσαντίλας, πάντα με δίκη σας ευθύνη... -bye-

εγώ απλά είδα μια πάρα πολύ καλή ταινία Ε.Φ χωρίς ειδικά εφέ.

Τωρα τα υπόλοιπα περί θρησκείας κτλ απλά δεν τα καταλαβαίνω.

Αναζητήστε την σε videoclub γιατί κυκλοφορεί με ήχο dolby digital 5.1 και πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας, τα οποία θα χάσετε αν την κατεβάσετε από το ιντερνετ.

το κατέβασμα απο Ιντερνετ απαγορεύεται καθως και η αναφορα σε αυτο....

Re: Απάντηση: The Man from Earth (2007)

Αναζητήστε την σε videoclub γιατί κυκλοφορεί με ήχο dolby digital 5.1 και πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας, τα οποία θα χάσετε αν την κατεβάσετε από το ιντερνετ.

Καλά, ας μην παραπληροφορούμε κιόλας. Θα προτιμούσα να αναφέρετε ότι το κατέβασμα παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, παρά το ψέμα περί ποιότητας. Αφήστε που σε πολλά ελληνικά dvd έχω δει χαμηλότερη ποιότητα από απλά avi αρχεία που κυκλοφορούν στο internet.

Να θυμησουμε ομως οτι αυτη η ταινια υπηρχε ελευθερα στο διαδικτυο απο την ιδια την εταιρεια στην αρχη....

Όντως αυτό συνέβη με την ταινία αφού οι συντελεστές της πέσανε θύματα ενός κατεστημένου που επικρατεί στο Hollywood που δεν είναι ώρα να αναφέρουμε. Σαν αντίδραση ο σκηνοθέτης επέλεξε να την αφήσει ελεύθερη σε ένα Ftp site για να μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει. Στη συνέχεια επειδή πολλές εταιρείες διανομής σε παγκόσμιο επίπεδο ενδιαφέρθηκαν το όλο θέμα ‛μαζεύτηκε´ λίγο…
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάλιστα μας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή που κυκλοφορήσαμε την ταινία στην Ελλάδα έστω και σε dvd γιατί σχεδόν όλοι η κινηματογράφοι την απέρριψαν συλλήβδην λες και ήταν η χειρότερη ταινία που έχει βγει…