The Mandalorian - Season 2 [Disney+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 34 58.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 29.3%
  • Καλή

Votes: 4 6.9%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.4%
  • Κακή

Votes: 1 1.7%

• Total voters
    58
Απάντηση: Re: The Mandalorian - Season 2 [Disney+]

Εξαιρετικό και το δεύτερο.

Οι SW fans ζούμε μαγικές στιγμές.

Συμφωνώ, το πρώτο με κούρασε το δεύτερο δεν ήθελα να τελειώσει, απολαυστικό!

Ναι αλλά όπως το πάνε θα γίνει National Geographic. Η αγωνία και το ενδιαφέρον στηρίζεται σε ποιό ζώο θα σκοτώσουν στο επόμενο επεισόδιο;
Αρχίζω και βλέπω ομοιότητες και δεν μ' αρέσει.....ειδαμε και την Shelob ελπίζω να μην δουμε και κανά Smaug.

Tασο,
δεν ειμαι στο τμημα marketing της σειρας (ουτε μοιραζω ερωτηματολογια του τυπου "τι σας αρεσει σε ενα star wars")

ομως ....

ομαδα που κερδιζει (η τουλαχιστον κερδιζε) επι δεκαετιες, παιχτες που κερδιζαν (ως concepts) επι δεκαετιες ....
ΔΕΝ τους πετας στα αζητητα για κατι αμφιβολο (ως νεο) και ισως και αδιαφορο. Το ειπε και ο Ναθ (σελιδες πισω).
Εγω το προεκτεινω στα παντα (οχι μονο στους χαρακτηρες και αρχετυπα) αλλα σε οτι συνιστα ... Lucas αντιληψη.
Αυτος ο μπαγασας ... <<<ΚΑΤΙ>>> ... πουλαγε τοσα χρονια (εγω, ακομα ψαχνω να βρω τι ακριβως ηταν)
που ΔΕΝ ηταν νεωτερισμος. Τι το νεωτεριστικο ειχαν ΟΛΑ τα prequels ? (ειλικρινα, περα απο νεα προσωπα).
Ελαχιστοι οι νεωτερισμοι. Αυτο που πραγματικα μας πουλαγε ο Lucas τοσα χρονια ηταν μια ... Skywalker saga.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ .... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ !

Αρα, οποιος εγραφε στα παλια του υποδηματα (JJ Abrams, Rian Johnson, Bob Iger, Kathleen Kennedy) το ΟΠΟΙΟ στοιχειο
(απο Speeder μεχρι Death Star και απο Tattoine μεχρι Coruscant) διαμορφωσε, επλεξε και κορυφωσε ΑΥΤΗΝ την ιστορια
... τουλαχιστον απο τους παλιους (που ειναι λεεεεεεφοουουουουσιιιιιιιιι ατελειωτο, ακομα και σημερα) ........
... απο δω παν και οι αλλοι (και ας πηγαμε ως γιδια oλοι στα σηκουελς ... και θα ξαναπαμε γιατι ειμαστε γιδια).

Αξιο αποριας ειναι το γιατι ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ?

Εχω μια απαντηση σ'αυτο (αν και δεν ειναι θεσφατο) : ηταν τοσα πολλα τα χρονια απο το original trilogy μεχρι
το πρωτο seguel, τετοια η κινηματογραφικη πεινα και διψα και στερηση .... που θα συγχωρουσαμε τα παντα.
Απο την λιγη ψυχαναλυση που εχω κανει .... ο στερημενος ΤΑ ΠΑΝΤΑ δεχεται συγχωρει. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δυστυχως.
Ακομα και την αποδομηση του Star Wars που λεγεται ... σηκουελιαδα. Ομως, καποια καλη ψυχη εκει μεσα στην
Disney .... ετυχε να αφουγκραστει τον βουβο πονο του παλιομοδιτη Γουκα, αυτου που εχει υπερβει τα πενηντα.
Και ενω τα billions εισρευσαν απο τα σηκουελς (οποτε τι μυνημα να παρει η Disney, οτι αποδομησε το Star Wars ?)
καποιος (δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν ο Filoni, o Favreau η ο ιδιος ο Lucas ... γιατι σιγουρα δεν ηταν ο Abrams)
εριξε την φαεινη ιδεα για τηλεοπτικη σειρα (προδιαγραφων ILM) στο τραπεζι !!!! Ταιριαξε και με την ιδεα ενος
αποκλειστικου καναλιου-διανομης Disney .... και ΟΛΑ .... προχωρησαν ανελπιστα κατ'ευχην. Γιατι για τους νεους
που το πρωτο τους Star Wars ηταν το The Last Jedi .... δεν υπηρξε τιποτα μεμπτο (και στο story και στα εφφε).

Για τους παλιους .... ηταν η πικρα η τρισμεγιστη !

Και ετσι ... ολα εκεινα τα μικροπραγματα που συνιστουν Skywalker saga .... ξαναηρθαν ως ψιχαλα στο ανυδρο
οπτικο μας πεδιο. Και η Disney .... ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ.
Δεν ειναι καπνομαγαζο (ουτε πουλαει τραχαναδες). Εδω εγω (ο ξυπολυτος) εχω τροπο να δω τι γινεται την
καθε μερα πρεμιερας των επεισοδιων (και δεν εχει η Disney ?). Και φυσικα, οσο αμυητη και αν ειναι (η Disney)
MAΘΑΙΝΕΙ απο τα λαθη της. Δεν θα παραδεχτει οτι εκανε λαθη ... αλλα ΞΕΡΕΙ τι να κανει. Τι να αποκαταστησει.

Κατσε ψαξε ποια ειναι ολα εκεινα τα μικρα (σχεδον αστεια) που συνιστουν-φτιαχνουν μια Skywalker saga
και θα δεις οτι δεν τραγουδαω παραφωνα. Αλλωστε το εγραψε και ο Aνδρεας (Cinemusic) .... ποστ #167.

Re: Απάντηση: The Mandalorian - Season 2 [Disney+]

Ναι αλλά όπως το πάνε θα γίνει National Geographic. Η αγωνία και το ενδιαφέρον στηρίζεται σε ποιό ζώο θα σκοτώσουν στο επόμενο επεισόδιο;
Αρχίζω και βλέπω ομοιότητες και δεν μ' αρέσει.....ειδαμε και την Shelob ελπίζω να μην δουμε και κανά Smaug.

Tα τερατάκια πάντα υπήρχαν στο SW.Τα Μπάνθα και το αγνώστου πατρός σαρκοβόρο στα σκουπίδια του Death Star στο πρώτο, το τέρας των χιονιών και το άλλο σαρκοβόρο στους βάλτους του Γιόντα στο ESB, εκείνο το πράγμα μέσα στην άμμο του Τάτουιν στο ROJ...Δεν ήταν μόνο ρομπότ και πίου-πίου.

... και Tatooine, και Speeder bikes, και Sandcrawlers, και Jetpacks, και X-Wings, και TIE fighters, και R5s, και IG-88 assassin droids
και Ηangar-bays με pit droids, και Cantinas, και Moisture condensers, και Stormtroopers, και Bounty hunters και ...... YODAs !!! .....

ΔΕΝ ..... Τ'ΑΛΛΑΖΕΙΣ .... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ! ..... :furious3:.... γιατι δεν τα χορτασαμε ποτε ολα αυτα, ουτε τα σιχαθηκαμε (οι παλαιοτεροι).

Ε ....
προφανως αν το πανε στα πιο ουσιωδη (Jedi - Imperials - baby Υοda) ... το σηριαλ θα τελειωσει πολυ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ.
Και ως καλη εταιρια που ειναι (εκει στην Disney) ... ΔΕΝ θελουν να τελειωσει συντομα. Αρμεγουν (ακομα) την αγελαδα.
Μιλησαν για 4η σεζον (ενω καλα-καλα δεν εχει ξεκινησει η 2η).

Δεν ξερω αν σου κανει ως απαντηση ? :nounder:

Θα μας τρελλανεις εσυ ! :flipout:

Aν επιτρεπετε :rolleyes: .... που ακριβως σε κουρασε το πρωτο ?
(σε σποιλερακι η απαντησουλα)

Το πρώτο μου φάνηκε αδιάφορο χωρίς συναίσθημα

SPOILER (πως μπαινει το κουτακι δεν ξερω)

και ουσία. Και επισης μου θύμισε μια απ' τα ίδια επεισοδίων του πρώτου. το δέυτερο δεν ήταν αυτόνομο, είχε εξέλιξη στο όλο στόρυ, κλιφχαγκερ (Μπαμπινιωτη που εισαι) και γι αυτό και ενδιαφέρον.

Γραφεις πρωτα ... [ SPOILER ]
... μετα οσα εχεις να πεις ...
και ξαναγραφεις ... [ /SPOILER ]

(αγκυλες, γραμματα και συμβολα ... ΚΟΛΛΗΤΑ :smash:)

Oτι βρισκεται αναμεσα στα [ SPOILER] και [ /SPOILER ] δεν θα εμφανιστει
εκτος αν καποιος πατησει το αντιστοιχο κουμπακι "Show". :rolleyes:

Το πρώτο μου φάνηκε αδιάφορο χωρίς συναίσθημα και ουσία. Και επίσης μου θύμισε μία απ' τα ίδια επεισοδίων του πρώτου.
Το δεύτερο δεν ήταν αυτόνομο, είχε εξέλιξη στο όλο στόρυ, κλιφχαγκερ (Μπαμπινιωτη που εισαι) και γι αυτό και ενδιαφέρον.

Αρα να υποθεσω οτι ολα οσα εγραφα (στο σεντονι) για ευλαβεια σε Skywalker saga και
ομαδα/παικτες που κερδιζουν δεν αλλαζουμε ... και τι ξεδιψαει τους παλιους γουκαδες
και ταυτοτικα ευρηματα (της original trilogy) ... δεν σε αφορουν ..... σωστα ?

Δεν ειναι κακο αυτο ! Την αληθεια πες .... οχι οτι θα με ευχαριστουσε !

ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί spoiler.
Για τα υπόλοιπα δεν κατάλαβα Χριστό!
Καλές θεάσεις να έχουμε γιατί οι καιροί ειναι πολύ δύσκολοι...

Για τα υπόλοιπα δεν κατάλαβα Χριστό!

Kαι αυτο μου κανει (ως απαντηση).
Ειναι σημαντικο να ξερω ποσο πολυ εχω εμβαθυνει στα περι Star Wars.
Γιατι ετσι αντιλαμβανομαι ποσο πολυ εχω ξεφυγει απο τον μεσο θεατη.

ΟΛΗ μου την ζωη .... την περασα κολλημενος με αυτη την saga
και αυτο σιγουρα δεν με κανει τον πιο αντικειμενικο κριτη.

Οι καιροι ειναι οντως δυσκολοι. Κουβεντα κανουμε (σε κατι ασημαντο)
το οποιο εχει και αυτο την χρησιμοτητα του. Ελαχιστη ... αλλα υπαρκτη.
Πρεπει συνεχεια να σκεφτομαστε τον ζοφο ?

Kαι αυτο μου κανει (ως απαντηση).
Ειναι σημαντικο να ξερω ποσο πολυ εχω εμβαθυνει στα περι Star Wars.
Γιατι ετσι αντιλαμβανομαι ποσο πολυ εχω ξεφυγει απο τον μεσο θεατη.

ΟΛΗ μου την ζωη .... την περασα κολλημενος με αυτη την saga
και αυτο σιγουρα δεν με κανει τον πιο αντικειμενικο κριτη.

Οι καιροι ειναι οντως δυσκολοι. Κουβεντα κανουμε (σε κατι ασημαντο)
το οποιο εχει και αυτο την χρησιμοτητα του. Ελαχιστη ... αλλα υπαρκτη.
Πρεπει συνεχεια να σκεφτομαστε τον ζοφο ?

Σωστά τα γράφεις!
Απ' 'ότι φαίνεται είσαι πολύ πάνω από το μέσο όρο θεατή, οπότε σαφώς και έχεις διαφορετική οπτική από τους περισσότερους.
Αυτό έχει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά, γιατί αυτά που νιώθεις και περιμένεις ή όχι, μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από έναν μέσο θεατή.
Εύχομαι να απολαμβάνεις τη σειρά!
(Οι τελευταίες 3 ταινίες σου άρεσαν?)

Ναι βρε.. τα βράδια κάνω επίσημη προβολή στην TV με όλα τα παρελκόμενα.. (πατατάκια κτλ..) :D

Απλώς τώρα κάνω ένα γρήγορο πέρασμα σε σκηνές στο PC..
για να σε προλάβω! :p :laugh:

... και να πάρω και εγώ μία πρώτη γεύση.. :cool:

Λοιπον ...
.... το σημερινο ειναι το πιο σοβαρο (σε σεναριο-ατμοσφαιρα) απο τα προηγουμενα δυο.
Ο Favreau ... ΞΕΡΕΙ τι κανει, ΞΕΡΕΙ τι γραφει. Δεν ξερω ποσο τον βοηθαει ο Filoni (εχει τοση σημασια ?)
Ισως να εχουν κανει καποια συμφωνια "εγω θα γραφω τα μπεμπεκιστικα και εσυ τα εφηβικοτερα" ισως και οχι.
Θετικοτατη εντυπωση μου προκαλει και η σκηνοθεσια απο Bryce Howard Dallas. Δεν το εκρυψα (στην 1η σεζον).
Θεωρησα οτι ηταν εντελως αταλανατη για Star Wars. Eιτε για σεναριο, ειτε για σκηνοθεσια. Σ'αυτο το επεισοδιο,
εδωσε ρεστα (η κοκκινομαλλα). Σιγα-σιγα ... οποιος ειναι αμυητος (η λιγοτερο μυημενος) μπαινει στο κλιμα ...
... ΤΗΙS IS THE WAY :Banane0:

Last stand.jpg

Οποιος πει οτι "αυτο το επεισοδιο δεν θυμιζει σε τιποτα Star Wars" οχι απλως ειναι εμπαθης αλλα μαλλον δεν ξερει τι θελει (απο Star Wars).
Περα απο το Gozanti-class freighter που ειναι <<ΤΟ>> αγαπημενο μου ασχημοπαπο για αστροπολεμικο φορτηγακι, μου αρεσε ιδιαιτερα
.... τo μονοκαταρτo με πυραυλοκινητηρες :laugh: Υποψιαζομαι Filoni (σ'αυτο) αλλα μπορει και να πεφτω εξω. Το ολο concept (λιμανι -
μωσαικο εξωγηινων - αυτοκρατορικοι) ειναι ΤΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟ Star Wars. Δεν εχουμε απιθανα και αστεια ευρηματα που να προξενουν
απορια μεχρι θυμηδια η ενοχληση. ΟΛΑ .... βρισκονται στην σωστη αναλογια και σημανση. Τιποτα δεν εχει αφεθει να θυμιζει ... κατι αλλο.
Το σεναριο σημερα μου θυμισε κατι απο Kung-Fu του 1972 (με τον Carradine). Eχει αυτην ατμοσφαιρα οδυσσειας προς κατι απροσδιοριστο
αλλα κεφαλαιωδες. Ο Caine στην σημερινη συγκυρια δεν θα μπορουσε να ειναι ενας saolin ... μονο ενας τυχοδιωκτης μισθοφορος.
ΜΠΡΑΒΟ που το σερνουν τοσο πολυ το σεναριο, την πορεια μεχρι τον επιλογο. Μπραβο γιατι το κανουν μαεστριδικα και ας πλατυαζουν,
ας παρασερνονται λιγο παραπανω σε χιλιοειπωμενα κλισε. Εαν μου πεφτει οποιοσδηποτε λογος ως Γουκας (που ΔΕΝ μου πεφτει, το ξερω)

.... THIS IS THE WAY !

Mandalorians.jpg

Aλλωστε με καποιο τροπο πρεπει να ενσωματωθουν και τα χιλια ειπωμενα απο SW Rebels :flute: ... ετσι δεν ειναι ? :rolleyes:
Μου φαινεται θα κατσω να δω το cartoon ... καποια στιγμη ! Αν και μεχρι να βρουν την (Π)ashoka, δεν προλαβαινω
να τα δω ολα :laugh: ... absolutely impossible ! :flipout:

Καλό ήταν.. είχε διάφορα πράγματα από τον κόσμο του Star Wars... :2thumb22sup:
και διάφορα νέα! ;)

Μάνο σου άρεσε ο γερανός ? :D

Επιτέλους τελειώσαμε με τα βατράχια.. ? :p
Απορώ πως πετάει αυτός ο κουβάς! :p

Ψήφισα πολύ καλή την 2η σεζόν! :cool: