Ερίτιμε κ. Σούρλα , sine qua non στυλοβάτη της κατηγορίας της κλασσικής μουσικής , κατανοώ πλήρως την αντιπάθεια σας προς τα μνημονευθέντα συγκροτήματα , θέλω όμως ειλικρινώς να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η εκπεφρασμένη αντιπάθεια , επ' ουδενί δεν πρόκειται να με οδηγήσει να αποσύρω την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σας .
Δυστυχώς οφείλω να ομολογήσω ότι ενδεχομένως το σφάλμα μου όσον αφορά εις τα κουαρτέτα του τρισμέγιστου Μπετόβεν , την μεγαλοσύνη του οποίου ουδέποτε διενοήθην να αμφισβητήσω στερούμενος τα βασικά πρός τούτο προσόντα , είναι ότι δεν ηκολούθησα τις συμβουλές σας και δεν επέλεξα μία εκ των πλείστων εκτελέσων που υμείς αναφέρατε εις το ενδελεχές σημείωμα σας . Φευ . Εκ ταπεινών ελατηρίων ορμώμενος επέλεξα την εκτέλεση του Borodin Quartet η οποία αποτιμάτο έναντι 13 ευρώ τα 4 cd ( box-set) .
Το αυτό ίσως συμβαίνει και με την 4η του Τσαϊκόφσκι , εκτέλεσιν της οποίας διαθέτω με την ορχήστρα Philarmonia Slavonica υπό την διεύθυνση του Alfred Scholz , και η οποία , παρά τα λεχθέντα υπό των αξιοτίμων μελών Δ. Δημητριάδη και Δημοκηδή -σε αντίθεση με την ωραιότατη 5η υπό τον Eugene Ormandy - δεν ομίλησε εις τον ψυχισμό μου.
Αναγνωρίζω και συνομολογώ την απειρίαν μου περί τις εκτελέσεις των ανωτέρω έργων , υπόσχομαι όμως να λάβω σοβαρά τις προτάσεις σας εν ευθέτω χρόνω .
Διατελώ μαθητής σας , ανέκαθεν τείνων ευήκοον ούς εις τις προτάσεις σας
Ειλικρινώς δικός σας
Δημήτριος Ν.