The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Να πούμε και την μαύρη αλήθεια όμως,αν κάποιος ξέρει τι να κάνει κι έχει τα κατάλληλα εργαλεία (όχι τίποτα εξεζητημένο),οι συγκεκριμένες αλουμινοκατασκευές είναι αστείες.
Βέβαια το να προμηθευτεί κανείς τα συγκεκριμένα και μετά να του μείνουν στο ράφι είναι εντελώς ασύμφορο.
Πάντως θα κάνω μια προσπάθεια και θα ρωτήσω κάποιον φίλο που ασχολείται αποκλειστικά με το αλουμίνιο να μου πει πόσο θα κόστιζε μια παρτίδα 10-20 κομματιών πάρα πολύ καλής ποιότητας.
Είμαι κι ο ίδιος περίεργος.
Αντώνη,καλοάκουστο,περιμένουμε εκτενές ριβιού,δεν θα καθαρίσεις με δυο γραμμές.
Στρώσου κι άκου!:drummer:

Eμένα πάντως ένα κουτί που φτιάχνω θα μου κοστίσει τελικά όσο του Ιταλού μαζί με τα μεταφορικά...

Διαστάσεις (cm) 44x32x8, αλουμίνιο 4άρι, ανοδιωμένο και βαμμένο δύο χέρια... ένα κομμάτι πρόσοψη-πάτωμα (διατομής Γ), ένα κομμάτι πλαϊνά-οροφή (διατομή Π) και η πλάτη στηριγμένη σε γωνιές στο πάτωμα.
Και οι περισσότερες τρύπες, πέραν κάποιων σταθερών (για led στην πρόσοψη, ποδαράκια στο πάτωμα, iec, επιλογέα εισόδου, εισόδους στη πλάτη) κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να γίνουν σε δεύτερη φάση αφού δεν μπορώ να δώσω ακριβή θέση των πλακετών/εξαρτημάτων...

Δεν είναι απλή περίπτωση, ούτε γλιτώνεις χρήμα... έχω ρωτήσει και άλλους αλουμινάδες (οι περισσότεροι το βλέπουν σαν αβαρία και δεν διαθέτουν και τα υλικά που θέλω).
Το κόστος δε, εκτοξεύεται αν ζητήσεις τρύπες απο CNC... 15 την τρύπα μου είπαν... ή κάποια ειδική βαφή (πχ με πούδρα)

Επίσης, ένας θεός ξέρει τι σημάδια θα προκύψουν από τα στραντζαρίσματα και πόσο γωνιασμένο θα είναι και τι χρώμα/ομοιομορφία θα βγει στο τέλος...
Απο την άλλη έχεις τη χαρά ότι το κουτί είναι "δικό σου", ίσως και σε κάποια σημεία καλύτερο... πιο στιβαρό, με καλύτερη εργονομία/ευκολίες (tailor made-specific για το μηχανάκι)...

Μεγάλο δίλημμα, αν θες κάτι που θα στέκεται δίπλα σε consumer μηχανακια σε σαλόνι...

+++
Ενδιαφέρον ίσως θα είχε και κάποιο κουτί απο συνδυασμό πλεξι και ταινίας χαλκού (για θωράκιση) όπως αναφέρθηκε πριν... Μοιάζει αν μη τι άλλο πιο εύκολο και οικονομικότερο, χωρίς να υστερεί σε εμφάνιση.

+++
Το συγκεκριμένο κουτί του Odac απο που είναι Αντώνη? κάποιο link?

Last edited:
Το plexiglass έχει και πάλι περιορισμούς για τη θερμότητα, με το πρόσθετο ότι μαλακώνει και το ίδιο. πχ για τελικό θα το θεωρούσα απαγορευτικό για το ταβάνι ή τo πάτωμα... Φαίνεται και σε εμπορικές επιλογές. Σχεδόν πάντα μπαίνει εξωτερικά από αλουμίνιο και σε μέρη που δεν καταπονούνται από θερμότητα, πχ πρόσοψη (πχ στα Electrocompaniet)

το κουτάκι που δείξατε είναι μάλλον καλύτερο από του Ιταλού.
Και του Ιταλού οι στανταρ σειρές είναι απλώς ανεκτές. Και από συναρμογές plug and pray.

το φύλλο χαλκού ενώνεται με τη γείωση και τη τυχόν θωράκιση του καλωδίου ρεύματος?

Nαι με τη γείωση. Η θωράκιση του καλωδίου είναι συνήθως τερματισμένη στον τοίχο.

Re: Απάντηση: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

+++
Το συγκεκριμένο κουτί του Odac απο που είναι Αντώνη? κάποιο link?

Αυτό είναι που βρήκε ο Δημήτρης και μοιάζει καταπληκτικά με το δικό μου.

Όμως επειδή ψάχνω από χθές, βρήκα εν τέλει ακριβώς εκείνο που είχα παραγγείλει, και είναι αυτό.

Διαλέγετε και παίρνετε.

:ernaehrung004:

Last edited:
Ευχαριστώ Αντώνη, καλή περίπτωση μοιάζει, τσάμπα τα έχει και υπάρχουν και μεγάλα αξιόλογα (δεν ξέρω για μεταφορικά βέβαια...)

:ernaehrung004:

Παιδιά πήρα κάμποσα απο δάυτα τα κουτιά , τα μισά ήρθαν στραβά και κάμποσα ζαβά ,,

ΔΕΝ είναι αλουμίνιο ,, είναι κάτι σαν σκραπ που φέρνει σε αλουμίνιο και τρώει τα τρυπάνια σαν φυστίκια , επίσης έκανα το πείραμα με μαγνήτη ,, και ο γιές ,, ψιλοτσιμπαεί απάνω ,,,

του Ιταλού είναι πιο συνεργάσιμα ,, και πιο φαρμάκι ...

αυτά

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Βασίλη, χρησιμοποίησες μάλλον μαλακά τρυπάνια τα οποία πρωτύτερα τα είχες δουλέψει με μαλακό αλουμίνιο.
Εάν ναι βάλε λίγο λαδάκι να δεις το αποτέλεσμα.
Ειδάλλως τα HSS θα σου κάνουν δουλειά σε υψηλές στροφές αλλά δεν θα σου κάνουν καλές τρύπες γιατί αρπάζουν εύκολα το μέταλλο.

Τι λέτε να φτιάξουμε ένα στίκι με κατασκευές κουτιών, προμηθευτές και επεξεργασία, νομίζω ότι είναι απαραίτητο σε αυτή την ενότητα.

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Βασίλη, χρησιμοποίησες μάλλον μαλακά τρυπάνια τα οποία πρωτύτερα τα είχες δουλέψει με μαλακό αλουμίνιο.
Εάν ναι βάλε λίγο λαδάκι να δεις το αποτέλεσμα.
Ειδάλλως τα HSS θα σου κάνουν δουλειά σε υψηλές στροφές αλλά δεν θα σου κάνουν καλές τρύπες γιατί αρπάζουν εύκολα το μέταλλο.

Τι λέτε να φτιάξουμε ένα στίκι με κατασκευές κουτιών, προμηθευτές και επεξεργασία, νομίζω ότι είναι απαραίτητο σε αυτή την ενότητα.

+1 για νήμα.
Προσοχή όμως στις στροφές και στο είδος των ΗSS,υπάρχουν διαφορετικά για κάθε κράμα.
Για να μείνει σωστό ένα τρυπάνι που τρυπάει σε πολλές στροφές,πρέπει οι χρόνοι να είναι ελάχιστοι,να μην ανάψει.
Καλό το λαδάκι,επίσης καλό ένα ποτηράκι με νερό δίπλα να βουτάμε το τρυπάνι μας αν θέλουμε να επιμείνουμε πάνω από κάποια δευτερόλεπτα.
Και πάντα πόντα (ποντάρισμα) πριν το τρύπημα,γλιτώνει επιφάνειες και δευτερόλεπτα.

Για αυτό λέω sticky, υπάρχουν σκόρπιες πολύ καλές πληροφορίες που αξίζει να μαζευτούν σε ένα νήμα.
Προσωπικά πιστεύω ότι το κουτί πάει πακέτο με τη μηχανουργική δουλειά και το πως από τα υλικά μέχρι και τη διαδικασία που αξίζει να είναι συγκεντρωμένα στη diy κατηγορία.

αφού ξαναδιάβασα τις 70 σελίδες θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος για τροφοδοτικό εξωτερικό diy (για να μην μου κοστίσει πολλά, και να μην χαλάσω την εμφάνιση του).
Το πήρα πολύ φθηνά και θεώρησα ως άπειρος στον ήχο δεν θα "καταλάβω" τις ατέλειές του,αλλά αυτό τσιρίζει στην κυριολεξία και έχει κουρέψει τις χαμηλές τελείως. Δοκίμασα και powered hub (βάση λαπτοπ με τροφοδοσία και ανεμιστήρα που κλείνω όταν ακούω μουσική) και όλες τις usb στο λαπτοπ αλλά πάλι τίποτα.

Ο Χρήστος θα σου πεί ακριβώς πω πρέπει να είναι η τροφοδοσία του hub και ναι, μπορεί να φτιαχτεί ένα salas τροφοδοτικό σε εξ. κουτί.

αφού ξαναδιάβασα τις 70 σελίδες θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος για τροφοδοτικό εξωτερικό diy (για να μην μου κοστίσει πολλά, και να μην χαλάσω την εμφάνιση του).
Το πήρα πολύ φθηνά και θεώρησα ως άπειρος στον ήχο δεν θα "καταλάβω" τις ατέλειές του,αλλά αυτό τσιρίζει στην κυριολεξία και έχει κουρέψει τις χαμηλές τελείως. Δοκίμασα και powered hub (βάση λαπτοπ με τροφοδοσία και ανεμιστήρα που κλείνω όταν ακούω μουσική) και όλες τις usb στο λαπτοπ αλλά πάλι τίποτα.

Οι ηχητικές επιδόσεις που περιγράφεις (ειδικά το "κούρεμα" των χαμηλών) επ´ουδενί δεν ταιριάζουν στο ODAC. Ένα τσίριγμα μπορεί να ισχύει, όχι στο βαθμό όμως που περιγράφεις. Με το κατάλληλο τροφοδοτικό, το ODAC μπορεί να απογειωθεί. Το πήρες καινούριο ή μεταχειρισμένο από κάποιον άλλο?