The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
μαλιστα
επειδη ειχαμε πολλα κοινα στην πορεια θεωρω αναμενομενες τις εντυπωσεις σου.
λαμβανοντας υποψη οτι το ακουσες με προσεγμενη εξωτερικη τροφοδοσια.
προτεινω χωρις πολλα πολλα τροφοδοσια σαλας αμεσα
σε δευτερο χρονο...λαμπα

Σημείωση:
Το παρόν θέμα προέρχεται από διαχωρισμό του αρχικού νήματος για το ODAC
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94631-The-Objective-DAC-(ODAC)

Last edited by a moderator:
Re: The Objective DAC (ODAC)

Τί έγινε ρε παιδιά; Απογειώνεται η μισή μπουκιά με επεμβάσεις;
Και μάλιστα τόσο αισθητά;

Επιτρέπεται να ρωτήσω σε τί κόστος ανέρχονται όλα αυτά τα σκαλισματάκια;
Γιατί η "μισή μπουκιά" είναι ήδη οικονομικό προιόν... αν και τα πειράγματα κρατάνε χαμηλά την τιμή τότε το VFM αυξάνει ακόμα περισσότερο!

Τί έγινε ρε παιδιά; Απογειώνεται η μισή μπουκιά με επεμβάσεις;
Και μάλιστα τόσο αισθητά;

Επιτρέπεται να ρωτήσω σε τί κόστος ανέρχονται όλα αυτά τα σκαλισματάκια;
Γιατί η "μισή μπουκιά" είναι ήδη οικονομικό προιόν... αν και τα πειράγματα κρατάνε χαμηλά την τιμή τότε το VFM αυξάνει ακόμα περισσότερο!

δεν λέμε κάτι καινούργιο
το μικρό είναι ένα μικρό βουβάλι.
Επισημάναμε όλοι τα χαρακτηριστικά και πιθανότατα τα όποια του προβλήματα οφείλονται στην κακή τροφοδοσία μέσω usb.
Με τον ίδιο τρόπο βελτιώθηκαν στο παρελθόν και άλλα μηχανάκια.
Ενας λόγος παραπάνω γι αυτό.
Αλλωστε ο Σταύρος έχει μακράν παράδοση σε "τουρμπίσματα".
Οι επεμβάσεις του είναι κέντημα όπως βλέπετε.
Με ένα salas το μηχανάκι ίσως πάει θεό. (και με τη λαμπίτσα....)
ποιός ξέρει αν μπεί και ένα ασύγχρονο....
Κόστος?
τί είναι κόστος?

μαλιστα
επειδη ειχαμε πολλα κοινα στην πορεια θεωρω αναμενομενες τις εντυπωσεις σου.
λαμβανοντας υποψη οτι το ακουσες με προσεγμενη εξωτερικη τροφοδοσια.
προτεινω χωρις πολλα πολλα τροφοδοσια σαλας αμεσα
σε δευτερο χρονο...λαμπα
Δημητρη παρεχεις τεχνικη υποστηριξη σε νουμπαδες να στησουμε το project?

Δημητρη παρεχεις τεχνικη υποστηριξη σε νουμπαδες να στησουμε το project?

Αθανάσιε...(χρόνια πολλά)
δεν την αρνήθηκα ποτέ.
Φυσικά εξαρτάται από το επίπεδο εμπλοκής και υποστήριξης καθώς δεν περισσεύει και πολύς χρόνος σήμερα.
όλα ζητάνε τον χρόνο τους.
πχ είναι εύκολο να προτείνω υλικά ή έτοιμα τροφοδοτικά όπως επίσης και ο Σταύρος. Το αν υπάρχουν άλλα στη γύρα και αν αυτά θα είναι πιό καλά ή πιό γρήγορα στα χέρια μας είναι άλλο θέμα. Επίσης πχ πιό σπάνια πράγματα θέλουν υπομονή. Πχ έτοιμο (πλακέτα) salas θέλει να πετύχεις το powerbuy. Αλλιώς το κάνεις χύμα.
Θέμα μτς, κουτιών επίσης.
Και το λεω διότι είναι και θέμα γούστου (τι κουτί, τι μούρη, τι υλικά ανάλογα με τον βαθμό χαιεντισμού του καθενός). Αυτό είναι ο βαθμός εμπλοκής. Για μένα είναι πχ μιά χαρά να το έχω μισό χρόνο στο χαρτόκουτο ή με ανοιχτό καπάκι, για σένα όχι (θυμάμαι που κόντεψε να μπεί την άλλη φορά η γάτα μέσα στην λαμπουτσέρα...)
Γενικά δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά.

Αθανάσιε...(χρόνια πολλά
δεν την αρνήθηκα ποτέ.
Φυσικά εξαρτάται από το επίπεδο εμπλοκής και υποστήριξης καθώς δεν περισσεύει και πολύς χρόνος σήμερα.
όλα ζητάνε τον χρόνο τους.
πχ είναι εύκολο να προτείνω υλικά ή έτοιμα τροφοδοτικά όπως επίσης και ο Σταύρος. Το αν υπάρχουν άλλα στη γύρα και αν αυτά θα είναι πιό καλά ή πιό γρήγορα στα χέρια μας είναι άλλο θέμα. Επίσης πχ πιό σπάνια πράγματα θέλουν υπομονή. Πχ έτοιμο (πλακέτα) salas θέλει να πετύχεις το powerbuy. Αλλιώς το κάνεις χύμα.
Θέμα μτς, κουτιών επίσης.
Και το λεω διότι είναι και θέμα γούστου (τι κουτί, τι μούρη, τι υλικά ανάλογα με τον βαθμό χαιεντισμού του καθενός). Αυτό είναι ο βαθμός εμπλοκής. Για μένα είναι πχ μιά χαρά να το έχω μισό χρόνο στο χαρτόκουτο ή με ανοιχτό καπάκι, για σένα όχι (θυμάμαι που κόντεψε να μπεί την άλλη φορά η γάτα μέσα στην λαμπουτσέρα...)
Γενικά δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά.

σημερα παιρνω το logitech οποτε κανονιζουμε να βρεθουμε να δεις τα περι συμβατοτητας με mac και τα λεμε απο κοντα

πως θα το δούμε?
έχεις τίποτα που να τρέχει 10.5?

Το ιδανικό για μένα (και όλους εμάς που το έχουμε σε κουτάκι) θα ήταν ένα δεύτερο κουτάκι στο οποίο θα έμπαινε το USB από την μία, μέσα θα είχε τροφοδοσία SALAS και θα έβγαινε να πάει στο ODAC κρατώντας ανέπαφο το σήμα, απομονώνοντας το από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές...

Πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο?

υπάρχουν audiphile τροφοδοσίες για USB και μάλιστα κοίταγα από τα πέρυσι που πρωτοβγήκε το ifi-audio USB power (iUSB) http://www.ifi-audio.com/en/iUSB.html

είναι λίγο ακριβό και ακόμα και από Σιγκαπούρη που ήταν πριν από ένα μήνα ο αδερφός μου δεν του κάνανε έκπτωση είναι στα 200 δολλάρια

Το ιδανικό για μένα (και όλους εμάς που το έχουμε σε κουτάκι) θα ήταν ένα δεύτερο κουτάκι στο οποίο θα έμπαινε το USB από την μία, μέσα θα είχε τροφοδοσία SALAS και θα έβγαινε να πάει στο ODAC κρατώντας ανέπαφο το σήμα, απομονώνοντας το από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές...

Πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο?

υπάρχουν audiphile τροφοδοσίες για USB και μάλιστα κοίταγα από τα πέρυσι που πρωτοβγήκε το ifi-audio USB power (iUSB) http://www.ifi-audio.com/en/iUSB.html

είναι λίγο ακριβό και ακόμα και από Σιγκαπούρη που ήταν πριν από ένα μήνα ο αδερφός μου δεν του κάνανε έκπτωση είναι στα 200 δολλάρια
Χρήστο....
δεν διαφωνώ.
κάπου όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες ενός τροφοδοτικού της ποιότητας salas.
Μιλάμε για ανάγκη χώρου κοντά ας πούμε του κουτιού του teac όπου θα φιλοξενηθεί η πλακέτα και ένας ικανός μτς συν ενα ποιοτικό iec, διακόπτης ασφάλεια. Το κουτί θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως ψύξη για το τροφοδοτικό.
Ενα κόστος θα υπολόγιζα γύρω στο 20 salas με βασικά εξαρτήματα, γύρω στα 15 για τα υπόλοιπα, 20 για μτσ και σίγουρα ένα 50άρι για εμφανίσιμο κουτί. Συνολο γύρω στα 100

edit να υπολογίζουμε και κάποια μεταφορικά αν θέλουμε παραξενα υλικά
το μηχανάκι του λινκ δεν θα τα έπαιρνα προσωπικά

Last edited:

Πάντως αν υπάρχει το ενδιαφέρον από αρκετούς, δεν μπορούμε να τα βάλουμε χονδρά-χονδρά κάτω και να αποφασίσουμε να πάρουμε από κοινού τα υλικά?
Εμένα με ενδιαφέρει πολύ. Με το κατασκευαστικό βέβαια του πράγματος δεν έχω καμία σχέση, αλλά μπορώ να σας κρατώ τους φακούς και να κερνώ τις μπυρίτσες.
Α, ίσως να σας σκουπίζω και λίιιιγο ιδρώτα από το μέτωπο.

Αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! :flipout:

Εγώ ενδιαφέρομαι αν η κατασκευή κοστίσει γύρω στα 50-60 χωρίς κουτί...(κουτιά έχω από διαλυμένα πρότζεκτ...χεχεχεχε)...αλλά όχι παραπάνω... μάλλον θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ με LM317... δεν ξέρω αν έχω μετασχηματιστή 9V... θα δω...

Αλλά με την προϋπόθεση ότι το ODAC μου θα παραμείνει ανέπαφο στο κουτάκι της JdsLabs...

Εχθές παρεμπιπτόντως ακούσαμε τα δικά μου DAC μαζί με ενός φίλου (modright) (νέο Lampucera με τρεις τελεστικούς, άλλο ένα με έναν τελεστικό και αναλογικό στάδιο με διπλή τροφοδοσία ψηφιακού και αναλογικού σταδίου με δύο τελεστικούς, το MF M1 και το ταπεινό ODAC...)...

Το ODAC έπαιζε πολύ καλά και πλησίον συγκρινόμενο με το πολύ πειραγμένο LampuceraII...

Οπότε... έχει ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον μου...

Αλλά με την προϋπόθεση ότι το ODAC μου θα παραμείνει ανέπαφο στο κουτάκι της JdsLabs...

Και εμένα με ενδιαφέρει να παραμείνει στο κουτάκι του λόγω του ότι είναι το κύριο εργαλείο ακρόασης στην δουλειά... :firstprize:

θα μπορούσε να προσαρμοστεί και ποιοτικό ποτενσιόμετρο μαζί με λάμπα στην έξοδο? το κόστος που θα πήγαινε? Άντε να στήσουμε κανα powerbuy για Σάλας...

Και εμένα με ενδιαφέρει να παραμείνει στο κουτάκι του λόγω του ότι είναι το κύριο εργαλείο ακρόασης στην δουλειά... :firstprize:

πφφφ
χαιεντάδες...
βρε σας είπα: θα σπάσετε αυγά?
μηχανημα που να παίζει αχέριαστο είναι σπάνιο...

πφφφ
χαιεντάδες...
βρε σας είπα: θα σπάσετε αυγά?
μηχανημα που να παίζει αχέριαστο είναι σπάνιο...

Απεταξάμην χαϊεντάς.

Κατά δεύτερον, εγώ δεν έχω πρόβλημα να χεριαστεί, το παραδίδω κι' όλας σε όποιον πιάνουν τα χέρια του για δοκιμές... ας μπορεί όμως μετά το πέρας του χεριάσματος, να παραμείνει σε μέγεθος που να μεταφέρεται.
Δεν μπορώ να στερηθώ την παρουσία του στο γραφείο! :grinning-smiley-043

ίσως να είναι δύσκολο με salas για usb όμως...
διότι το salas έχει + δυο καλώδια ακόμα που δεν στιμώχνονται στο usb

Το ODAC έπαιζε πολύ καλά και πλησίον συγκρινόμενο με το πολύ πειραγμένο LampuceraII...

Εκτίμησή μου είναι ότι το ODAC σωστά φτιαγμένο με Salas θα πατήσει κάτω οποιαδήποτε λαμπουτσέρα ή γενικότερα οποιοδήποτε φτηνό DAC (φτηνό = έως ~500 ).

Ξαναλέω, εκτίμησή μου...

Εγώ ενδιαφέρομαι αν η κατασκευή κοστίσει γύρω στα 50-60 χωρίς κουτί...(κουτιά έχω από διαλυμένα πρότζεκτ...χεχεχεχε)...αλλά όχι παραπάνω... μάλλον θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ με LM317... δεν ξέρω αν έχω μετασχηματιστή 9V... θα δω...

Εχθές παρεμπιπτόντως ακούσαμε τα δικά μου DAC μαζί με ενός φίλου (modright) (νέο Lampucera με τρεις τελεστικούς, άλλο ένα με έναν τελεστικό και αναλογικό στάδιο με διπλή τροφοδοσία ψηφιακού και αναλογικού σταδίου με δύο τελεστικούς, το MF M1 και το ταπεινό ODAC...)...

Εκτίμησή μου είναι ότι το ODAC σωστά φτιαγμένο με Salas θα πατήσει κάτω οποιαδήποτε λαμπουτσέρα ή γενικότερα οποιοδήποτε φτηνό DAC (φτηνό = έως ~500 ).

Ξαναλέω, εκτίμησή μου...

Δεν το λες μόνο εσύ.
αφού σκέφτομαι να χτυπήσω ένα και να το λύσω εν τω άμα...

Λοιπόν παιδιά σήμερα επειδή η μέρα πήγε να μην πω...

επέστρεψα σπίτι και ανακάλυψα ότι έχω φίλτρο RFI/EMI, μετασχηματιστή 9βολτ, κουτί, πόδια αλουμινίου (χεχεχεχεχε...) ασφαλειοθήκη, καλώδια USB για σφάξιμο, και ένα έτοιμο κιτάκι LM317... σε λίγο ξεκινάω... μέχρι να βρούμε salas κάτι θα κάνει το LM317... ε?