The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Τα νούμερά σου φαίνονται σωστά για 350mA συνεχή παροχή.
Αν το ρίξεις λιγάκι στα 250mA με R303 στα 6,7Ω θα γλυτώσεις περίπου μισό watt από κάθε mosfet ώστε να μπορέσει να μπεί σε ακόμα μικρότερο κουτάκι/ψύκτρες.
Το θέμα είναι πόσο όφελος θα έχεις απ το περισσότερο ρεύμα και πως θέλεις να τα παλαντζάρεις.

Μακάρι νά' ξερα. Όταν μπει στην πρίζα θα δείξει.
Μέχρι στιγμής έχω ακολουθήσει την θεωρητική οδό.
Ότι βλέπετε πέρα από μινικίτ και πλακέτα είναι από στοκ παλαιότερων κατασκευών.

Για dummy load έχω να σου δώσω κάτι τερατάκια που έχω στα 82Ω και 16W. Με 2 παράλληλα θα είσαι ταμάμ.

Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα, ίσως χρειαστεί ελαφρό χέρι στο ODAC.
Συγκεκριμένα να αφαιρεθεί ο C111 στην είσοδο του on-board σταθεροποιητή των 3v3.
Αν θυμάμαι καλά, ο lemon είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά με έναν κεραμικό στο PGA που ταλάντωνε.

Συνημμένο το εξέλ με τις πραγματικές τιμές Vf των leds πάνω στο τυπωμένο.

Μου βγάζει R301 = 1.5 Ω (<0.2 W!). Μπορεί κανείς να το ελέγξει για λάθη?

Σε αυτό το σημείο, θα εκτιμούσα αφάνταστα τη συνεισφορά του αξιότιμου κ. Salas.:grandpa:

Attachments

Last edited:
Σωστά σού δείχνει τόσο μικρή αντίσταση σεταρίσματος μέ 3 LED προκειμένου γιά 0.35Α στόχο. Άν προσέξουμε τό διάγραμμα, οί καμπύλες πλησιάζουν τά περίπου 5.37V πού έχεις διαθέσιμα από τά LED. Γύρω στά 4.8V Vgs. Μικρή διαφορά τάσης=μικρότερη αντίσταση γιά αρκετό ρεύμα. Mr. Ohm is a strict guy. Δέν θά ήταν κακός καί ένας στόχος στά 0.25Α γιά 125mA max φορτίο πού είναι τό ζητούμενο. Πέφτει ακριβώς εκεί πού συναναντιούνται οί καμπύλες θερμοκρασίας γιά 0 θερμοκρασιακή ολίσθηση. Τέλος στά 5.1V έξοδο καί γιά τό συγκεκριμένο φορτίο σου, ένα ψευδοφορτίο 39-43 Ohm 2W είναι εντάξει γιά νά σού εξομοιώσει θερμοκρασίες αληθινής κατάστασης κατά τή δοκιμή ρύθμισης καί γενικού ελέγχου. Καλή επιτυχία.

Υ.Γ. Πώς έχεις μετρήσει τά λέντ; Μέ πολύμετρο στή θέση "δίοδος"? Άν ναί, τά πολύμετρα δίνουν λιγότερο από 1mA ρεύμα εκεί γιά νά είναι συντηρητικά μέ τήν κατανάλωση μπαταρίας τους. Στά 3-5mA πού θά βρίσκονται στό κύκλωμα μπορεί τά λέντ σου νά έχουν κοντά στό 1.9V Vf. Άν ακαδημαϊκά θέλεις νά τό διαπιστώσεις, κάνε αυτό στή φωτό αλλά αλλά μέ Κ117GR.

Attachments

• Snap 2013-02-17 at 13.22.26.png
    Snap 2013-02-17 at 13.22.26.png
    57.3 KB · Views: 165
Όλοι ευχαριστούμε όσους εργάζονται / βοηθάνε στο προτζεκτ και μοιράζονται αποτελέσματα και γνώση.

Τι άλλο θέλετε βρε, μέχρι και ο κατασκευαστής σας υποστηρίζει!

Μια χαρά θα πας, βρες τα λοιπά που σου λείπουν και θα το ταιριάσεις.

Έχεις δίκιο, για αυτό που αναφέρεις ότι παιδεύτηκα, εξαιτίας ενός παράλληλου πυκνωτή αποσύζευξης που είχε μείνει στο ράφι από το ξήλωμα που δικού του 78xx τροφοδοτικού.
Για αυτό λέμε ότι αυτά τα τροφοδοτικά είναι άριστα, αλλά θέλουν και τον έλεγχο τους σε παλμογράφο για να είσαι 100% σίγουρος.

Για να μπαίνω περισσότερο στο κλίμα. Το σχέδιο χοντρικά ποιό είναι? Κόβουμε το +5V απ το USB και το δίνουμε απ το Salas?
Ή πρέπει να ξυλ'ωσουμε και κάτι τοπικά στην πλακέτα?
Στο pdf δεν είδα σταθεροποίηση για τα 5V, οπότε μάλλον απλά του περνάμε τα 5V του Salas?

Ά και Σταύρο ξαναμέτρα τα led για σιγουριά. Μέτρησα εδώ τα δικά μου που μάλλον είναι απ την ίδια παρτίδα με 117 με idss γύρω στα 4,7mA και μου δώσανε ~2V τα πράσινα και ~1,85V τα κόκκινα.

Re: Απάντηση: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Υ.Γ. Πώς έχεις μετρήσει τά λέντ; Μέ πολύμετρο στή θέση "δίοδος"? Άν ναί, τά πολύμετρα δίνουν λιγότερο από 1mA ρεύμα εκεί γιά νά είναι συντηρητικά μέ τήν κατανάλωση μπαταρίας τους. Στά 3-5mA πού θά βρίσκονται στό κύκλωμα μπορεί τά λέντ σου νά έχουν κοντά στό 1.9V Vf. Άν ακαδημαϊκά θέλεις νά τό διαπιστώσεις, κάνε αυτό στή φωτό αλλά αλλά μέ Κ117GR.

Κύριε Salas είχατε δίκιο. Οι μετρήσεις έγιναν αρχικά με πολύμετρο Fluke.
Η εφαρμογή του παραπάνω κυκλώματος έδειξαν πολύ διαφορετικές τιμές (μεγαλύτερες). Τώρα η R301 γίνεται 3,3 Ω /0.25 W.
Και πάλι σας ευχαριστώ.

Ά και Σταύρο ξαναμέτρα τα led για σιγουριά. Μέτρησα εδώ τα δικά μου που μάλλον είναι απ την ίδια παρτίδα με 117 με idss γύρω στα 4,7mA και μου δώσανε ~2V τα πράσινα και ~1,85V τα κόκκινα.

Είσ'ωραίος!
Ακριβώς τόσο βρήκα και εγώ (δες προηγούμενο ποστ για Salas).
Η ομάδα πετάει...:BDGBDGB53: