The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Για να μπαίνω περισσότερο στο κλίμα. Το σχέδιο χοντρικά ποιό είναι? Κόβουμε το +5V απ το USB και το δίνουμε απ το Salas?
Ή πρέπει να ξυλ'ωσουμε και κάτι τοπικά στην πλακέτα?
Στο pdf δεν είδα σταθεροποίηση για τα 5V, οπότε μάλλον απλά του περνάμε τα 5V του Salas?

Δημήτρη, κοίταξε να δεις:
η σύνδεση της τροφοδοσίας πρέπει να γίνει πίσω από τον κονέκτορα του ODAC (κόλληση πάνω σε εξαρτήματα SMT), πάνω στην πλακέτα.

Για να μην καταστρέψουμε το "καλό μας" καλώδιο USB (για διακοπή του +), έχω προμηθευτεί adapter Type A (m) > Type A (f) και με εύκολη εγχείρηση εσωτερικά διακόπτεται η γραμμή + (το είχα πρωτο-αναφέρει στο νήμα του ODAC).

Το adapter συνδέεται μεταξύ της εισόδου USB στο PC και του καλωδίου USB. Έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά (στο καλώδιο δεν "κυκλοφορεί" τάση).

Όσο αναφορά στη περαιτέρω επέμβαση του ODAC, ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί ο πυκνωτής C111 εφόσον και αν υπάρξει πρόβλημα κατά την επισκόπηση σε παλμογράφο.
Ο πυκνωτής αυτός είναι κεραμικός 100 nF και βρίσκεται στην είσοδο του on-board σταθεροποιητή 3v3 του ODAC, ενώ παραλληλίζεται με τον Salas, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα (βλέπε lemon case).:ernaehrung004:

Last edited:
Ά είναι αυτός στην σταθεροποίηση των 3,3V ε? Ελπίζω να βγαίνει εύκολα αν χρειαστεί :)

Για το κόλλημα πάνω στο SMD, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Από τη στιγμή που θα εγχειρίσεις τον αντάπτορα για να κόψεις το 5V προς το PC, γιατί δεν περνάς σε εκείνο το σημείο και το ρεύμα απ το Salas? Από τη μεριά του DAC εννοώ, και να αποφύγεις τις κολλήσεις πάνω στο smd.

Εντάξει γλυτώνεις ένα βύσμα πάνω στην τροφοδοσία αν το κάνεις κατευθείαν στο SMD, αλλά έτσι τα δένεις μαζί τροφοδοτικό και dac. Αλλιώς αν το κάνεις με το usb διατηρείς τη δυνατότητα να το πάρεις και να το χρησιμοποιήσεις με ένα "μαμά" καλώδιο χωρίς το salas, πχ σε καμιά εκδρομή ή στη δουλειά.

Για το R305 σου τι τρίμμερ θα βάλεις? 100R?

Last edited:
Aν έχει τόσο ωραίο βήμα μια χαρά :)

Βρήκα και μια καλή φωτό της πλακέτας. Μια χαρά το C111 είναι γελοίο να φύγει αν χρειαστεί, και τα pads του είναι μια χαρά για να κολληθεί το +5V. Αν και το SMD U103 άνετο το βλέπω.

ODAC_BoardTop.jpg

Κάτι που σκέφτηκα τώρα, με το κόλλημα κατευθείαν πάνω στην πλακέτα έχουμε το έξτρα πλεονέκτημα ότι τα συστραμένα ζευγάρια του kelvin αισθητήρα θα φτάνουν πιο κοντά στο φορτίο.

Είναι λίγο δύσκολο να κολλήσω 2.5άρι DH labs σε SMT επαφή (δες τελευταία φώτο του Salas) :flipout:
Μία φορά το έχω κάνει και δεν το ξανακάνω.:violent-smiley-030:

E δυομισάρι... υπερβολή για 150mA... Δυο ζευγάρια από CAT5 UTP και δεν χρειάζονται ούτε καν στρίψιμο :D

Δεν έχω. Μου τελείωσε.
Εξάλλου το DH Labs μου αρέσει και στο μάτι (να ικανοποιήσουμε και το αισθητικό κομμάτι)!
Θα τα βολέψουμε με το γάμο (.. με το Mogami εντός του ODAC).:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Σού βγάλανε από 2V Vf τό καθένα μετά από τό τεστάκι, έτσι;

ΟΚ τώρα είδα είχες ποστάρει γιά τά λέντ προηγουμένως. Άρα ξέρεις καλύτερα γιά τήν απαιτούμενη αντίσταση. Ό κεραμεικός μπορεί νά μήν κάνει πρόβλημα ή όχι ανάλογα τήν αυτεπαγωγή (καλώδιο-πίστες) πού προηγούνται. Θά δείς στήν πράξη.

Βεβαίως (2V τα 3 πράσινα και 1.85V τα 2 κόκκινα)!
Μία ερώτηση, αν μου επιτρέπετε:
Θα άξιζαν 10e για αγορά 10,000 uF Panasonic, αντί του απλού Nippon που βρήκα πρόχειρο?
Εννοώ, θα μπορούσε να υπάρχει ηχητικό όφελος και αν ναι γιατί?

Ευχαριστώ ξανά για την υπόδειξη και το κύκλωμα μέτρησης.:a0210:

Ανάλογα τόν Nippon. Υπάρχουν σειρές μέ φοβερά χαρακτηριστικά στά 100kHZ καί στίς δύο μάρκες αλλά καί πιό απλές σειρές. Βασικά δέν θέλεις τό πολύ χαμηλό ESR καί τήν πολύ μεγάλη χωρητικότητα, δέν είναι τελικός. Λίγο ESR κάνει απόσβεση στίς κορυφές φόρτισης καί σπάει κάπως τίς παρενέργειες στή γέφυρα. Ένας ωραίος πυκνωτής σέ αυτά τά πλακετάκια είναι ό BHC Slit Foil μέ τά δύο πόδια πού έχουν μάλλον μόνο Άγγλοι online vendors.

Βεβαίως (2V τα 3 πράσινα και 1.85V τα 2 κόκκινα)!
Μία ερώτηση, αν μου επιτρέπετε:
Θα άξιζαν 10e για αγορά 10,000 uF Panasonic, αντί του απλού Nippon που βρήκα πρόχειρο?

10e όχι. αν θέλεις να δοκιμάσεις έχω καμιά 30αριά στα 50V που κάθονται απ το GB του Buzzford για τον F5T. 6ε ο ένας μου βγήκαν περίπου ;)

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Αυτόν εννοείτε?

(ωχ, πάει για ξήλωμα η κατασκευή...)

ALC10S είναι ή σειρά πού λέω.

Attachments

• Snap 2013-02-17 at 21.03.58.jpg
    Snap 2013-02-17 at 21.03.58.jpg
    82 KB · Views: 117
  • Snap 2013-02-17 at 21.04.20.png
    Snap 2013-02-17 at 21.04.20.png
    48.6 KB · Views: 117