The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Ατυχία ρε γμτ... και σε περιμένω για συγκριτικά... την Τετάρτη μάλλον στο παλμογράφο εγώ... εύχομαι να παραλάβεις σύντομα...

Πάνω που είχα χαρεί...

ΥΓ. Πως να επιστρέψω το πακέτο στο US χωρίς έξοδα αποστολής?

Μπορώ να το βάλω απλά στο κυτίο δεμάτων εξωτερικού με ένδειξη "να επιστραφεί στον αποστολέα"?

Παιδιά, η JDS Α-Ψ-Ο-Γ-Η. Μου δρομολόγησαν νέα αποστολή μέσα σε μισή ώρα!!!:SFGSFGSF:

Attachments

• DSC_0087.jpg
    DSC_0087.jpg
    87.3 KB · Views: 116
Ναι Δημήτρη, αλλά δε ξέρω πως να το κάνω ανέξοδα!

Γράψε τους ένα email και πες τους πολύ ευγενικά ότι το κόστος των μεταφορικών είναι μεγάλο εδώ στην Ελλάδα (ρώτα πόσο πάει πραγματικά για να τους πείς) και ότι δεν μπορείς να το επωμιστείς εφ' όσον παρέλαβες χαλασμένο προϊόν και δεν χάλασε από δικό σου λάθος. Πές τους ότι εαν δεν μπορούν να καλύψουν αυτοί τα έξοδα επιστροφής, ότι είσαι στη διάθεσή τους να κάνετε video conference μέσω skype ή όπως αλλιώς τους βολεύει αν χρειαστεί για να τους κάνεις επίδειξη του χαλασμένου και να τους δείξεις τον σειριακό αριθμό ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν για να είναι και αυτοί καλυμένοι από τη δική τους μεριά.

Ευχαριστώ Δημήτρη. Άγιοι, χρυσοί, αλλά δεν πρόκειται να επωμιστώ εγώ το κόστος ελαττωματικού προϊόντος.

Ακριβώς. Και δεν χρειάζεται ούτε να είσαι επιθετικός ούτε τίποτα. Ευγενικότατος και ότι χρειαστούν έξτρα στη διάθεσή τους.

Έβαλα για δοκιμή ένα φερίττη TDK που έχω 2-3 εκατοστά από την είσοδο του salas στο καλώιδο και το βύσμα που πάει στο odac. Τον πέρασα κάνοντας το καλώδιο μια πλήρη περιστροφή μέσα από το μαγνήτη, όπως και στα άλλα καλώδια usb.

Η συμπεριφορά των παρεμβολών φαίνεται να άλλαξε αρκετά. Πάνω στην BiB η αλλαγή είναι πολύ μικρή. Μειώθηκε 1-2mV η παρεμβολή, και εμφανίστηκαν μικρά spikes και εκτός του εμφανούς κομματιού που φαινόταν και πρίν. Φαίνονται στα αριστερά της γραμμής.

llllllll.jpg

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι όμως πάνω στο καλώδιο. Η παρεμβολή έπεσε κάτω από το μισό. Αλλά άλλαξε αρκετά η μορφή της. Εκεί που είχε καθαρή αρχή και τέλος, τώρα φαίνεται να είναι συνεχής.

mmmmmmmm.jpg

Είμαστε σε καλό δρόμο πάντως. Δυστυχώς γύρισα αργά απ τη δουλειά και δεν μπορώ να το ακούσω στο σύστημα. Με τα ακουστικά δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος. Πάντως έχει βελτιωθεί αρκετά ο ήχος.

Ατυχία ρε γμτ... και σε περιμένω για συγκριτικά... την Τετάρτη μάλλον στο παλμογράφο εγώ... εύχομαι να παραλάβεις σύντομα...

εγώ αγόρασα ένα παλμογραφάκι (pc based) όταν τα έφτιαξα, αλλά δεν τολμάω να τα μετρήσω.
Καλά είναι όπως είναι.
Αμα δω τίποτα παράξενο θα πρέπει να τα σκαλίξω...

Δέν έχετε και άδικο να μη θέλετε...

Μέτρηση σε πιο ανοιχτό χρόνο, δείχνει ότι πρίν έβλεπα απλά τη βάση της παρεμβολής που μεγάλωσε...

μεγαλύτερα spikes και βάση κατά 30mV απ' ότι χωρίς το φερίττη... άρα φερίττης κακός? ουφ... Τι τά θελα τα ψηφιακά... :p

nnnnnnnn.jpg

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Δέν έχετε και άδικο να μη θέλετε...

Μέτρηση σε πιο ανοιχτό χρόνο, δείχνει ότι πρίν έβλεπα απλά τη βάση της παρεμβολής που μεγάλωσε...

μεγαλύτερα spikes και βάση κατά 30mV απ' ότι χωρίς το φερίττη... άρα φερίττης κακός? ουφ... Τι τά θελα τα ψηφιακά... :p

View attachment 92126

Έκανες μία λούπα γύρω από ένα φερίτη, μπορεί νά κόβει πιό ψηλά καί νά μαζεύει καλύτερα πιό χαμηλά τώρα. Υπάρχουν καί φίντ θρού στήν ακριβή διατομή αλλά μήν μπλέξεις καί πολύ. Έχεις δύο βασικές κινήσεις άν δέν θά μπορέσεις νά κάνεις τά σένς αναίσθητα στήν παρεμβολή. Μία έιναι τό φιλτράρισμα μέ πυκνωτή(τές) πού είπαμε, ή άλλη είναι να τά καταργήσεις καί νά βάλεις κοντά τζάμπερ μεταξύ +F&+S, 0F&0S επιτόπου στόν κονέκτορα. Άν καί οί δύο λύσεις είναι αποτελεσματικές, επιλέγεις τήν καλύτερη υποκειμενικά. Πάντα βάζε τό ελατηριάκι στό μπρόμπ αντί γιά τόν κροκόδειλο. Τά σένς είναι καλύτερα όταν δέν είναι παράγοντας προβληματικός σέ μία εφαρμογή. Είναι μέσα στίς επιλογές, καί όχι ντεφάκτο.

Έκανα και εγώ δοκιμές εχθές το βράδυ...

Σύνδεσα στο κυρίως σύστημα, και κάναμε ακρόαση με φίλο έμπειρο, που ξέρει το σύστημα μου καλά... από την σύντομη ακρόαση 9:30 μέχρι 11:30 και με κίνδυνο να μας φέρουν την αστυνομία... μας έπεσαν τα σαγόνια... ανάλυση, δυναμικά, μπάσα, διαχωρισμός στον χώρο, βάθος, πλάτος????

Απ ότι φαίνεται το αυτό DAC είναι ευαίσθητο στο παρεχόμενο ρεύμα... (πέστε το ODAC,... πέστε η τροφοδοσία του... το ίδιο και το αυτό...)

Το κυρίως σύστημα μου έχει εξειδικευμένη γραμμή από τον πίνακα απολύτως καθαρή από συσκευές και ότι άλλο μπορεί να δώσει παρεμβολή... εν αντιθέσει με το σύστημα του υπολογιστή στο γραφείο, που είναι επάνω σε γραμμή που περιέχει εκτός του PC πάρα πολλούς μετασχηματιστές/διακοπτικά/φορτιστές κλπ κλπ... οπότε ενδεχομένως η σκληράδα που παρατηρούσα ενώ έκανα δοκιμές με το PC, να οφείλεται σε αυτό.

Στον Δημήτρη έχω να πω, βάλτο και τακτοποίησε το στην τελική του μορφή... βγάλε και φωτό για να δούμε και εμείς πως το έχεις κάνει... και μετά μέτρα... επίσης σύνδεσε το σε καθαρή γραμμή, διότι όπως διάβασες πιο πάνω... και εγώ ο ίδιος δεν πίστευα αυτά που ακούσαμε...

Σταύρο (off topic) το εργαλείο αν και δεν μπορώ να το δω καθαρά... (πλάκα μας κάνεις με το σεμεδάκι?:flipout:) φαίνεται να είναι σωστά τοποθετημένο... κάποια στιγμή πρέπει να περάσω να το δούμε παρέα, όπως άλλωστε και εσύ,... θέλω να ακούσεις αυτό που ακούσαμε χθες βράδυ...-bye-

Το σεμεδάκι το έβαλα για να μην το βλέπω (το πικάπ) και μου σπάει τα νεύρα…

Eυχαρίστως να σε απαλλάξω αν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα :)

Χρήστο μου δυστυχώς στο σπίτι δεν μπορώ να έχω ξεχωριστή γραμμή για το σύστημα. Είναι παλιό και είμαι σε ενοίκιο οπότε θα πρέπει να το ανεχτώ όπως είναι. Πάντως ο συγκεκριμένος διακόπτης δίνει μόνο και στο δίπλα δωμάτιο, οπότε κλείνοντας το pc εκεί θεωρώ ότι είναι σχετικά καθαρούλη το ρεύμα.
Η μορφή του όπως φάινεται και πιο πρίν είναι και η τελική. Απλά θα μπεί ο διακόπτης με ένδειξη δίπλα στο iec και το iec θα αλλαχτεί με ένα με φίλτρο. Αλλά δεν έχω και θέματα από το ίδιο. Ούτε παρεμβολές απ' τον μετασχηματιστή ούτε τίποτα. Όλα πολύ ήσυχα, στα όρια μέτρησης του παμλμογράφου. Και το φίλτρο θα μπεί προληπτικά σαν καλή πρακτική, ούτε καν φαίνεται στον παλμογράφο. Το USB καλώδιο είναι το μεγάλο πρόβλημα και αυτό προσπαθώ να αναλύσω.

Νίκο έσφιξα λίγο καλύτερα το καλώδιο γύρω από το φερίττη και πήρα μέτρηση σχεδόν ίδια με αυτή που είχα πριν το βάλω...
Αυτούς εδώ έχω
$(KGrHqMOKjUE1nBUinUVBNrnQV7C)!~~_12.JPG

Δεν είναι στη διατομή του καλωδίου, αλλά δεν έχω μικρότερους. Να κάνω καμιά λούπα ακόμα?

Σήμερα αν καταφέρω να ξεκλέψω λίγο χρόνο θα αλλάξω την αντίσταση και θα δοκιμάσω τους πυκνωτές πάνω στη γραμμή. Τα sense θα τα αφήσω για το τέλος.