The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Δηλαδή εγώ που έχω την θωράκιση του καλωδίου USB (starquad shielded) "floating" (περίπτωση 4) είναι λάθος ? πρέπει να την συνδέσω το περίβλημα του USB στο μέρος του PC, ?

Η γείωση από την πλευρά του PC ενώνεται με το μαύρο καλώδιο ή είναι ανεξάρτητη?

Έκανα και εγώ δοκιμές εχθές το βράδυ...

Σύνδεσα στο κυρίως σύστημα, και κάναμε ακρόαση με φίλο έμπειρο, που ξέρει το σύστημα μου καλά... από την σύντομη ακρόαση 9:30 μέχρι 11:30 και με κίνδυνο να μας φέρουν την αστυνομία... μας έπεσαν τα σαγόνια... ανάλυση, δυναμικά, μπάσα, διαχωρισμός στον χώρο, βάθος, πλάτος????

τι παραπάνω μεσολάβησε και πέσαν σαγόνια?
έστρωσε?
τον πρώτο καιρό ήσουν απλά ικανοποιημένος θυμάμαι...

Είναι άραγε το ODAC τόσο διάφανο (που να αναδεικνύει τα όποια προβλήματα) ή απλά πολύ επιρρεπές σε EMI και θόρυβο ΔΕΗ?
Και στο κάτω-κάτω, γιατί να μην βάλουμε μία επαναφορτιζόμενη LifePO4 και να τελειώνουμε δια παντός με όλους τους ανεπιθύμητους θορύβους?
Και ένα τελευταίο: ποια είναι τελικά τα «ακουστικά» όρια αυτής της κατασκευής?
Ιδού οι απορίες…

Είναι άραγε το ODAC τόσο διάφανο (που να αναδεικνύει τα όποια προβλήματα) ή απλά πολύ επιρρεπές σε EMI και θόρυβο ΔΕΗ?
Και στο κάτω-κάτω, γιατί να μην βάλουμε μία επαναφορτιζόμενη LifePO4 και να τελειώνουμε δια παντός με όλους τους ανεπιθύμητους θορύβους?
Ιδού οι απορίες…

εγώ θα έλεγα να αναλογιστείτε ποιά είναι τα όρια ενός proper βουβαλιού με μιά λαμπίτσα στην άκρη του :a0210:

supersonic, το μόνο που άλλαξε είναι ότι (εκτός από κοντύτερα καλώδιο Salas και RCA μέσα στο νέο κουτί) το σύνδεσα στο σαλόνι, που έχει δική του παροχή το στερεοφωνικό χωρίς να υπάρχει καμιά συσκευή άλλη επάνω.

Βέβαια ήταν και η πρώτη ακρόαση με τα ηχεία... τρίξανε τα θεμέλια της πολυκατοικίας...

Ναι το επόμενο μου project είναι με ess 9018 αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θα κινηθώ σε στριμμένο αχλάδι, ή σε κάτι άλλο.

Χρειάζομαι και ένα DAC με spdif... αλλιώς θα έφτιαχνα άλλο ένα ODAC

Γαλβανική προστασία χρειαζόμαστε Σταύρο... http://www.circuitsathome.com/adum4160-usb-isolator-assembly-guide

έτοιμο με 48 δολάρια http://www.circuitsathome.com/products-page/usb-interfaces/adum4160-usb-isolator-board-populated

Last edited:
προτείνω να ξεχάσεις τη λέξη spdif.
i2s στο εξής.
Και μιά και πιάνουν τα χέρια σου βρες πηγή που να χακάρεται στο i2s.

supersonic, το μόνο που άλλαξε είναι ότι (εκτός από κοντύτερα καλώδιο Salas και RCA μέσα στο νέο κουτί) το σύνδεσα στο σαλόνι, που έχει δική του παροχή το στερεοφωνικό χωρίς να υπάρχει καμιά συσκευή άλλη επάνω.

Βέβαια ήταν και η πρώτη ακρόαση με τα ηχεία... τρίξανε τα θεμέλια της πολυκατοικίας...

Ναι το επόμενο μου project είναι με ess 9018 αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θα κινηθώ σε στριμμένο αχλάδι, ή σε κάτι άλλο.

Χρειάζομαι και ένα DAC με spdif... αλλιώς θα έφτιαχνα άλλο ένα ODAC

Γαλβανική προστασία χρειαζόμαστε Σταύρο... http://www.circuitsathome.com/adum4160-usb-isolator-assembly-guide

έτοιμο με 48 δολάρια http://www.circuitsathome.com/products-page/usb-interfaces/adum4160-usb-isolator-board-populated

Γενικά όσο το ψάχνεις τόσα περισσότερα θα βρίσκεις.
Αλλά δεν είναι ούτε και τα Isolators πανάκεια και δε θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση ούτε και αυτό.

Δημήτρη,... δεν ακούω πολύ CD, αλλά έχω πολλά,... και καμιά φορά βάζω... το Meridian το 200ρι ακόμα παίζει... όταν χαλάσει βλέπουμε...

Το spdif δεν είναι τόσο κακό... και ούτως ή άλλως το μελλοντικό ντακ θα έχει απόλες τις συνδέσεις...

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Ιδού οι απορίες…

-Θά βρείτε ενα μοτίβο πακεταρίσματος αφού τό ελέγξει έστω καί ένας επιτυχώς καί οί άλλοι απλά θά τό κλωνοποιούν. Όλα τά ψηφιακά θέλουν ένα μοτίβο νοικοκυρέματος σχετικά μέ EMI/RFI δέν νομίζω νά έχει κάποια ιδιαίτερη υπερευαισθησία.
- Η μπαταρία θά έχει πάλι καλώδια πού θά συνδέονται στίς ίδιες θέσεις, ότι φέρνει τό USB δέν τό γλυτώνει. Θά είναι floating σέ σχέση μέ πράγματα πού μπορεί νά επικάθονται στό δίκτυο από άλλες συσκευές μόνο. Άν όμως πρίν συνδεθεί τό USB τά πράγματα είναι καθαρά στόν παλμογράφο μέ κανονική τροφοδοσία δικτύου σέ κάποια εγκατάσταση τότε δέν είναι στό δίκτυο το θέμα.
-Προφανώς τά όρια είναι εκεί πού σταματάει ή ανάλυση του. Όταν πάψει νά μπορεί κάποιος νά ακούσει ακόμα περισσότερη πληροφορία καί απλά κουρδίζει τόν τόνο εκεί καί είναι καί τό όριο.

Πάντα ήθελα να το ρωτήσω:
Δουλεύει η USB μόνο με τα σήματα D+ και D- χωρίς τη γείωση (είναι συμμετρικά με διαφορά φάσης 180ο)?
Αν ναι, τότε είναι και τα μόνα σήματα που απαιτούνται στη διασύνδεση!!
Κάποτε το είχα δοκιμάσει στο Trends UD-1 και μία δούλευε και μία όχι.

Δεν λέω για το shell (μεταλλικό κέλυφος των βυσμάτων usb - και επομένως του shield) αλλά για την γραμμή Ground με μαύρη μόνωση, από τα τέσσερα της διασύνδεσης.

Το ρώτησα και εγώ πιο πάνω με άλλα λόγια...

Επίσης κανιβαλίζοντας καλώδια USB ανακάλυψα ότι κάποια δεν έχουν shield... με τέτοια αρχικά το ODAC έπαιζε χάλια,... όπως αποτυπώνεται στα φόρουμ που έδιναν εντυπώσεις για το ODAC αναγκάζοντας την JDSlabs να αναβαθμίσει δωρεάν το καλώδιο με ένα με θωράκιση και φερρίτη... τώρα το καλώδιο αυτό είναι στανταρντ με το ODAC.

"USB signals are transmitted on a twisted-pair data cable with 90Ω ±15% characteristic impedance,[75] labeled D+ and D−. Prior to USB 3.0, these collectively use half-duplex differential signaling to reduce the effects of electromagnetic noise on longer lines. Transmitted signal levels are 0.0 to 0.3 volts for low and 2.8 to 3.6 volts for high in full-bandwidth and low-bandwidth modes, and −10 to 10 mV for low and 360 to 440 mV for high in hi-bandwidth mode. In FS mode, the cable wires are not terminated, but the HS mode has termination of 45 Ω to ground, or 90 Ω differential to match the data cable impedance, reducing interference due to signal reflections. USB 3.0 introduces two additional pairs of shielded twisted wire and new, mostly interoperable contacts in USB 3.0 cables, for them. They permit the higher data rate, and full duplex operation."

http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Δεν λέω για το shell (μεταλλικό κέλυφος των βυσμάτων usb - και επομένως του shield) αλλά για την γραμμή Ground με μαύρη μόνωση, από τα τέσσερα της διασύνδεσης.

Τήν αναφέρουν ώς signal ground άρα πρέπει νά είναι απαραίτητη. Προφανώς είναι κοινή στό νά αναφέρεται κάι ή γραμμή +5V.