The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

παιδιά εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό το μηχανάκι (το οποίο έχω) μπορεί να παίξει καλά χωρίς περιορισμούς. αν είχα το χρόνο σας και το μεράκι σας θα το αφιέρωνα αλλού. σε άλλη βάση. Γνώμη μου.

Μα δεν είναι το μόνο project μας :)
Το συγκεκριμένο καλύπτει με μεγάλες αξιώσεις (κατά τη γνώμη μου) την κατηγορία "θέλω να μη ξοδευτώ και να πάρω κάτι καλό και φορητό"...
Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο στα 100 ευρώ με παρόμοια χαρακτηριστικά φορητότητας? (Μέχρι και το nos μου στη βασική του μορφή ακριβότερο βγήκε...)

Πάντως για να μιλάς τόσο απαξιωτικά, κάπως τό χεις αδικήσει στις δοκιμές σου. Δοκίμασε με κανένα καλύτερο καλωδιάκι...

Αγαπητέ Panoramix... δυστυχώς (για σένα δυστυχώς...) δεν έχεις ακούσει αυτό για το οποίο διαπραγματεύεται τούτη η ενότητα...

Ακούς εκείνο για το οποίο είχα σχολιάσει εγώ πέρυσι και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες... και αφού δεν έχεις ακούσει αυτό που έχουμε ακούσει εμείς οι 4-5 στις δοκιμές και στα τελικά... μην λες γνώμες έτσι στον αέρα...

Εμένα δεν μου στοίχισε τίποτε να κάνω την πρώτη δοκιμή, αφού είχα το lm317 και μετασχηματιστές... και ήταν τόση η διαφορά... που πήγα στο Salas χωρίς δεύτερη σκέψη...

Ας μην κάνουμε πάλι εδώ όπως γίνετε σε άλλες ενότητες που ο καθένας λέει ότι πιστεύει χωρίς να έχει ακούσει το μηχάνημα... και καταλήγει το θέμα σε αερολογίες...

Τώρα για τα Βουβάλια... είναι σε άλλη κατηγορία τιμής, και επίσης άλλη κατηγορία DIY... δεν υλοποιείτε εύκολα ΚΑΛΑ... και στοιχίζει DIY ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ χρήματα τουλάχιστον... να ξέρεις τα περισσότερα Βουβαλάκια που έχουν γίνει δεν παίζουν και τόσο καλά... είναι λίγα εκείνα που πραγματικά παίζουν αξιοποιώντας σωστά το τσιπάκι, με σωστές τροφοδοσίες με καλή διευθέτηση με με με... διάβασε τις αντίστοιχες ενότητες για να καταλάβεις...

Τώρα χωρίς παρεξήγηση αν έχεις κάτι να προσθέσεις για τροφοδοσία ευχαρίστως να σε ακούσουμε, αλλά τα σχόλια για το σκέτο ODAC παρακαλώ στην αντίστοιχη ενότητα... εκεί πες πόσο δεν αξίζει, πόσο budget είναι και πόσο δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του...

καλά ντε :AFADF0:

αλλά αυτό το εσωτερικό ρολόι του μου τη μπαίνει στο μάτι σα μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.

Επειδή διαβάζω τα σχόλια σου γενικά... μια συμβουλή έχω να σου δώσω... η οποία πίστεψε με, είναι πραγματική όπως στην λέω χωρίς να υπονοώ κάτι άλλο...

Άσε τα τεχνικά αν δεν κατέχεις... και απόλαυσε την μουσική... και αν θες να κάνεις τα τεστ σου κάνε τα μόνος σου και κράτα σημειώσεις... μόνο έτσι θα βγάλεις σωστή απόφαση για σένα...

Στο χόμπι αυτό υπάρχουν πολλά μυστικά, τα οποία είναι ουσιαστικά οφθαλμοφανή... και ισχύει και εδώ ότι ισχύει και για την επιστήμη εν γένει... ότι δεν είναι Δημοκρατία... άμα το λένε πολλοί δεν σημαίνει ότι είναι έτσι...

Αν κάνεις υπομονή θα κάνουμε τεστ και θα αποδείξουμε αν κάποιον ενδιαφέρει αυτό... (εγώ δεν έχω περιέργεια πια... το ακούω κάθε μέρα...) ότι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ντακ στην μικρή κατηγορία (κάτω από 500) που να παίζει καλύτερα... ΓΙΑΤΙ? διότι στην μικρή κατηγορία δεν υπάρχουν τόσο ακριβές και ακριβείς υλοποιήσεις τροφοδοσίας...

Τώρα το ρολόι... λύνει πολλά προβλήματα και εισάγει μόνο ένα... μια πολύ σωστή λύση για ένα ντακ που κάνει μόνο 99 δολάρια...

Πες μου τι ανασταλτικός παράγοντας είναι το ρολόι και που θα ακούσεις διαφορές?

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

.... ΓΙΑΤΙ? διότι στην μικρή κατηγορία δεν υπάρχουν τόσο ακριβές και ακριβείς υλοποιήσεις τροφοδοσίας...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί εκτιμώ την γνώμη και την εμπειρία που έχεις αποκομίσει απ' την κατασκευή σου...
Κατάλαβα από πρώτο χέρι πως η τροφοδοσία είναι πολύ σημαντική με την μικρή μοντιφιά και εξωτερικό απλό γραμμικό τροφοδοτικό στην EMU μου.
Πιστεύεις πως γενικά ευνοείται αυτή η κατηγορία με τέτοια στάδια τροφοδοσίας ή μόνο το συγκεκριμένο;
Να μην το προσπαθήσω τζάμπα...

Αγαπητέ Panoramix... δυστυχώς (για σένα δυστυχώς...) δεν έχεις ακούσει αυτό για το οποίο διαπραγματεύεται τούτη η ενότητα...

Ακούς εκείνο για το οποίο είχα σχολιάσει εγώ πέρυσι και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες... και αφού δεν έχεις ακούσει αυτό που έχουμε ακούσει εμείς οι 4-5 στις δοκιμές και στα τελικά... μην λες γνώμες έτσι στον αέρα...

Εμένα δεν μου στοίχισε τίποτε να κάνω την πρώτη δοκιμή, αφού είχα το lm317 και μετασχηματιστές... και ήταν τόση η διαφορά... που πήγα στο Salas χωρίς δεύτερη σκέψη...

Ας μην κάνουμε πάλι εδώ όπως γίνετε σε άλλες ενότητες που ο καθένας λέει ότι πιστεύει χωρίς να έχει ακούσει το μηχάνημα... και καταλήγει το θέμα σε αερολογίες...

Τώρα για τα Βουβάλια... είναι σε άλλη κατηγορία τιμής, και επίσης άλλη κατηγορία DIY... δεν υλοποιείτε εύκολα ΚΑΛΑ... και στοιχίζει DIY ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ χρήματα τουλάχιστον... να ξέρεις τα περισσότερα Βουβαλάκια που έχουν γίνει δεν παίζουν και τόσο καλά... είναι λίγα εκείνα που πραγματικά παίζουν αξιοποιώντας σωστά το τσιπάκι, με σωστές τροφοδοσίες με καλή διευθέτηση με με με... διάβασε τις αντίστοιχες ενότητες για να καταλάβεις...

Τώρα χωρίς παρεξήγηση αν έχεις κάτι να προσθέσεις για τροφοδοσία ευχαρίστως να σε ακούσουμε, αλλά τα σχόλια για το σκέτο ODAC παρακαλώ στην αντίστοιχη ενότητα... εκεί πες πόσο δεν αξίζει, πόσο budget είναι και πόσο δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του...

επειδή καταλαβαίνω τον panoramix μιά και βλεπόμαστε συχνά και μιά και η σύγκριση που τον οδηγεί στις σκέψεις αυτές έγινε με το δικό μου βουβάλι θα ήθελα να πω ότι
α. δεν έχει την δυνατότητα diy που ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχετε εσείς, που το υλοποιήσατε άμεσα (τουλάχιστον το salas ακόμα πιό γρήγορα από όσο και εγώ - εντάξει υπήρχε ήδη αρκετό faq εδώ και αλλού)
β. ναι - θεωρώ και εγώ ότι στα 100 ίσως δεν έχει αντίπαλο (ισχύοντος όμως του α)
γ. τετραπλάσια τουλάχιστον όχι. βουβάλι ΙΙ βρίσκετε εύκολα σήμερα σε β χέρι κάτω από 200 (καινούργιο έκανε 250). Αρα με salas το πολύ 300. Υλοποιείται πανεύκολα - συναρμολογημένο είναι. Και αυτό το όλα τα βουβάλια δεν παίζουν τόσο καλά...δεν ξέρω απο πού βγαίνει
δ. προσωπικά το odac με salas δεν το άκουσα. Σκέτο ναι, του Θανάση, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Υποθέτω όμως ότι με salas ξέρω που θα πάει.
ε. δεν καταλαβαίνω γιατί αρπαχτήκατε όλοι. Αν εσάς σας αρέσει δεν υπάρχει λόγος να "αποβάλλετε" κάποιον που έχει άλλη άποψη ή ίσως δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνατε...

Αν κάνεις υπομονή θα κάνουμε τεστ και θα αποδείξουμε αν κάποιον ενδιαφέρει αυτό... (εγώ δεν έχω περιέργεια πια... το ακούω κάθε μέρα...) ότι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ντακ στην μικρή κατηγορία (κάτω από 500) που να παίζει καλύτερα... ΓΙΑΤΙ? διότι στην μικρή κατηγορία δεν υπάρχουν τόσο ακριβές και ακριβείς υλοποιήσεις τροφοδοσίας...

πολύ μεγάλη δόση deja vu όταν τα άκουγα από σύσσωμο το avclub πριν από 3 χρόνια για το βουβάλι, και σιγά σιγά αργότερα για την τροφοδοσία του, το τελικό λαμπάτο στάδιο κλπ....
ίσως είναι καιρός να το γευθείτε και σεις....:a0210:

Δημήτρη... καταλαβαίνω γιατί κάνεις παρέμβαση... αλλά εδώ είναι DIY... και όπως (αν) έχεις προσέξει έχω μειώσει την συμμετοχή μου στις υπόλοιπες ενότητες διότι με κουράζουν οι φιλολογικές συζητήσεις... άντε να βρεις το δίκιο σου εάν ένας έχει ακούσει και ξέρει τι λέει και οι 50 λένε ότι τους κατέβει...

Οπότε θα παρακαλούσα θερμά που είσαι και μοντερέιτορ να μην βγαίνεις και εσύ εκτός θέματος... και εξηγώ...

Τρια άτομα έχουμε κάνει μια προσπάθεια... έχουμε αφιερώσει χρόνο, ευτυχώς λίγο χρήμα, έχουμε δώσει πολύ πληροφορία σε αυτή την ενότητα, και ο ίδιος ο κ. Salas παρακολουθεί και δίνει και την γνώμη του...

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η απαξίωση της προσπάθειας ακόμα και αν κάνουμε βλακείες...

και ούτε έχει θέση το Βουβάλι πουθενά... διότι πρέπει να ακριβολογείτε... Bufallo είναι ΜΟΝΟ Twisted Pair... και ΔΕΝ είναι η πανάκεια σχεδιασμού πλακέτας του ESS 9018... υπάρχουν σιγά σιγά και άλλα.

Το MDAC δεν είναι βουβάλι και επιβεβαιώνει όλα αυτά που συζητάμε εδώ για τροφοδοσίες...

Από την άλλη αν είναι να καταντήσει και εδώ να λέμε ότι θέλει ο καθένας εκτός θέματος... τότε θα αναθεωρήσω και εγώ την σχέση μου με το φόρουμ... δηλαδή να μην δίνω αφειδώς τις γνώσεις μου και τις προσπάθειές μου, για ευνόητους λόγους, άλλωστε πράγμα που κάνουν και οι περισσότεροι εδώ...

Αν έχω άδικο σταματάω να μιλάω και σε αυτή την ενότητα... όπως το έχω βουλώσει σε αρκετές διότι δεν βρίσκεις άκρη...

Χρήστο η προσωπικότητά σου και οι απόψεις σου είναι σεβαστές.
Και με βάση αυτές έχτισες ένα σοβαρό όνομα στην κοινότητά μας.

Σίγουρα ο προβληματισμός για τον χρονισμό που έθεσε ο Θανάσης είναι κάτι προς συζήτηση, προφανώς όχι εδώ, και σίγουρα ο ίδιος το έθεσε καλοπροαίρετα ειρήσθω εν παρόδω που λέμε...
Απο εκεί και πέρα αποδίδω την περισσή όρεξη να τον φάτε :flipout: στην απρόσμενη χαρά των θετικών εντυπώσεων με το salas.
(άλλωστε και εγώ προχτές σας είπα σχεδόν αυστηρά ότι δεν γίνεται με το salas να μην παίζει καλύτερα)

πάμε παρακάτω (φιλικά και όχι ως συντονιστής και μάλιστα σε ξένη κατηγορία)

Πες μου τι ανασταλτικός παράγοντας είναι το ρολόι και που θα ακούσεις διαφορές?

αλλοιώνει τη γεύση που θα έλεγε και η διαφήμιση. Αλλάζει όλη τη ροή της μουσικής με ένα Politically correct attitude.

Τώρα ως προς τη γνώμη σου για τα σχόλια μου γενικά, χωρίς να υποννοώ κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το συγκεκριμένο σχόλιο γιατί επιδέχεται απείρων ερμηνειών και δεν πρόκειται να τριπάρω σε υποθέσεις. IMHO.

Χρήστο τά πες όλα πραγματικά...
Εκτός αυτού, η συγκεκριμένη προσπάθεια με το τροφοδοτικό δεν είναι κάτι που είναι δεμένο αποκλειστικά και μόνο με το oDAC και όταν τελειώσουμε θα τα ξεχάσουμε όλα.
Οι δοκιμές που κάνουμε να ησυχάσουμε το τροφοδοτικό σε ψηφιακό περιβάλλον και δίπλα σε USB μπορεί να είναι χρήσιμες με ελάχιστες αποκλίσεις και σε κάθε παρόμοια συσκευή. Η τροφοδοσίες δεν είναι plug n play...
Τώρα για τα ρολόγια... έχω διαβάσει 50 διαφορετικές και αντικρουόμενες γνώμες... Δε βγάζεις άκρη πραγματικά... Είναι από τις δοκιμές που όταν έχεις λεφτά και σε ενδιαφέρει το δοκιμάζεις μόνος και κρίνεις για τον εαυτό σου.
Είμαστε όμως και πάλι εκτός θέματος.
Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι για το πως θα κάνουμε το oDAC (μια USB power συσκευή) να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δοκιμασμένα καλό Salas τροφοδοτικό

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Χρήστο τά πες όλα πραγματικά...
Εκτός αυτού, η συγκεκριμένη προσπάθεια με το τροφοδοτικό δεν είναι κάτι που είναι δεμένο αποκλειστικά και μόνο με το oDAC και όταν τελειώσουμε θα τα ξεχάσουμε όλα.
Οι δοκιμές που κάνουμε να ησυχάσουμε το τροφοδοτικό σε ψηφιακό περιβάλλον και δίπλα σε USB μπορεί να είναι χρήσιμες με ελάχιστες αποκλίσεις και σε κάθε παρόμοια συσκευή. Η τροφοδοσίες δεν είναι plug n play...
Τώρα για τα ρολόγια... έχω διαβάσει 50 διαφορετικές και αντικρουόμενες γνώμες... Δε βγάζεις άκρη πραγματικά... Είναι από τις δοκιμές που όταν έχεις λεφτά και σε ενδιαφέρει το δοκιμάζεις μόνος και κρίνεις για τον εαυτό σου.
Είμαστε όμως και πάλι εκτός θέματος.
Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι για το πως θα κάνουμε το oDAC (μια USB power συσκευή) να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δοκιμασμένα καλό Salas τροφοδοτικό

Εγώ πάντως την πήρα την απάντησή μου,ευχαριστώ..

Αμα περιμένετε λιγουλάκι ... έχω κάτι στα σκαρία που θα είναι πασπαρτου !

εισόδοι spdif i2s , επιλογή για ότι ρολόι θέτε και απο που θέτε , και παράκαμψη τροφοδοτικού για πειράματα .. οπως επίσης κλασικά thru holl εξαρτήμτα στα σημεία που σηκώνει
πειραματισμό

θα έχει χαβαλέ ,, αλλα μου έχει βγάλει την ψυχή ..

:furious3:

Attachments

• 12345.png
    12345.png
    57.4 KB · Views: 131
Βασίλη δε ξέρω πόσο κοντά είσαι στο να ολοκληρώσεις την πλακέτα, αλλά πρέπει να κάνεις μια δοκιμή στα 176,4kHz εάν το έχεις σε hardware mode to wm8804. Γενικά δοκιμές πάνω από 96kHz

post #348 δικό μου... αναφέρομαι στο ρολόι και στο Bufallo...

Διαφέρει σε πολλά πράγματα...

Τα χαρακτηριστικά των δύο chipset είναι εδώ: http://www.esstech.com/?p=products_DAC

Οι διαφορές είναι χαώδεις μεταξύ των δύο υλοποιήσεων... (Twisted Pear Bufallo και ODAC)

Το ODAC έχει συν τοις άλλοις το "πρόβλημα" του σταθερού χρονισμού του ρολογιού του απο εσωτερικό clock generator στα 12,00 Mhz (όπως φαίνεται και στο σχηματικό http://www.yoyodyneconsulting.ca/dow...AC-release.pdf), οπότε το ενσωματωμένο I2S στο chip είναι υποδουλωμένο στα 12,00Mhz πάντα...

Αυτό σημαίνει (ακόμα και αν δεν υπήρχαν και άλλες πολλές διαφορές) ότι ενώ είναι καλό δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο νυχάκι ένα σωστά υλοποιημένο Bufallo...

Απλά ακούμε μια (καλή) γεύση του πως ακούγεται ένα πολύ ακριβές DAC... αλλά κατά συνθήκη βάση περιορισμών του εσωτερικού ρολογιού...

Αυτό γίνετε για να περιοριστεί το κόστος σε σχέση με το jitter ώστε αυτό να παραμείνει χαμηλό (και τα δύο δηλαδή).

Το ODAC είναι ένα φτηνό compromise design που έχει πολλές αρετές, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας και το συγκρίνουμε με Bufallo...

Εκείνο που εμένα μου κάνει εντύπωση είναι αν αυτό (ODAC) παίζει όπως παίζει... έστω και με τις εξωτερικές τροφοδοσίες που του χώνουμε... οι άλλοι κατασκευαστές DAC θα πρέπει να ντρέπονται για τους σχεδιασμούς τους, αφού στην budget κατηγορία δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο...(και ακόμα και στην μεσαία κατηγορία κάποιες υλοποιήσεις...)... και αυτό λέει πολλά... και για το τσιπάκι αλλά και για την υλοποίηση του.

Από την πλευρά μου, συνεχίζω τις δοκιμές μου, αναμένω το κουτί που παρήγγειλα, και όταν φτάσει το κουτί και πριν την τελική τακτοποίηση του παλμογράφος...

Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πράγμα συζητάμε/συζητάτε...ακόμα...

Δεν πήρα απάντηση για το τι κάνει το ρολόι... και μετά μου λες ότι πέσαμε να τον φάμε... ΜΟΝΟΣ του μπήκε στην θέση που μπήκε...

Από μέρος μου δεν συνεχίζω άλλο... ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...ειλικρινά.

Αν μπορέσω να βρω το Δημητρακούδη απόψε θα ποστάρω αποτελέσματα παλμογράφου... αλλιώς πάλι μπύρα και ακρόαση απόψε... -bye-

ΥΓ. Περιμένουμε το νέο ντακάκι εναγωνίως καλή επιτυχία Βασίλη!!

Χρήστο πραγματικά, εγώ βλέποντας τι περνάτε, θέλω από τη μια να σας πω μπράβο
Και από την άλλη να σου πω ότι με όποια πλακέτα / dac να είχες παίξει τα βασικά βήματα θα ήταν ίδια

ODAC ή άλλο δηλαδή τον ίδιο κόπο κάνει οποιοσδήποτε DIYer
ΙΣα ισα που βλέπω ότι το ODAC είναι φθηνό και ακόμα και στην κακοτοπιά-κάψιμο (μακριά από εμάς) ευτυχώς εύκολα αντικαθίσταται.
Άρα είναι ιδανικό για όποιον δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία και … τον ξύνει το χέρι του.

Όντος τα φθηνά usb-dac της αγοράς από όλες τις επώνυμες εταιρίες, έχουν ένα κόστος/απόδοση που αφήνει τελικά πολύ χώρο στον DIYer στις μέρες μας για να παίξει.

Από εκεί και πέρα, δομικά, όλα όσα μαθαίνετε με κόπο , μην ανησυχείς θα μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις και σε όποιο επόμενο dac εάν το βάλεις στόχο.

Προβλήματα… πολλά … γεμάτοι προβλήματα είμαστε στον κόσμο των dac … οι λύσεις είναι δύσκολες. Το θεωρητικό μπόλικο το πρακτικό απαραίτητο και ως ένα σημείο όλα αυτά, γιατί κάτι σχεδιάσεις περίπλοκες που βλέπω να γίνονται έχουν και αυτές τεράστια προβλήματα.
Δεν είναι καθόλου απλό ουτε το ODAC τελικά αν το σκεφτούμε …
Ενώ και οι περίπλοκες κατασκευές έχουν πιο περίπλοκα προβλήματα
Άτιμος αυτός ο Μερφη

Πολύ σωστά Τάσο... μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα αντιδρά σε μικοδιαφορές... σε καλώδια κλπ...

Αρχίζω να έχω πολύ σεβασμό στους ΣΟΒΑΡΟΥΣ κατασκευαστές DAC και αντιλαμβάνομαι ότι να φτιάξεις ένα καλό DAC δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση...

Σίγουρα πακτωλός γνώσεων και εμπειριών αυτή η προσπάθεια... που θα με βοηθήσει σε επόμενο project... ελπίζω σύντομα, οικονομικού επιτρέποντος...

Tάσο το wm8804 τραβάει ζόρια με 176,4kHz , απο την άλλη όμως είναι παρασάγας μπροστά απο τους άλλους δέκτες και στα χαρτιά , αλλα πάνω απο όλα στο ζητούμενο που είναι ο ήχος , και μου δίνει και την δυνατότητα να παίξω με ρολόι δικό μου , είναι σχεδόν μονόδρομος για δέκτης , τώρα απο την άλλη θα έχει και εισόδους i2s και όποιος θέλει παίζει μπάλα απο εκεί με ότι του έρθει ..

:Banane0: