Δεν φταίει το oDAC ούτε οι πυκνωτές του... Σε μένα γιατί δεν κάνει τέτοιες παλαβομάρες?
Εφ' όσον είναι μετρήσιμο σχεδόν 700mV στα 50Ηz με ασύνδετο το pc, κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο salas και περνάει χύμα ο θόρυβος από την ανόρθωση.
Τέλος για πλάκα το βγάζουμε τελείως από την πρίζα και ξαναμετράμε. Δεν έχω screenshot από αυτό, αλλά είδαμε ένα κλασικό πολύ καθαρό ημίτονο των 230V, κομπλέ με τις παραμορφώσεις που κουβαλάει, απλά σε κάποιες εκατοντάδες mV αντί για 230V.
Η πρώτη σκέψη ήταν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στο μετρητικό μου, γιαυτό μετρήσαμε το salas του βουβαλιού μου. Η μέτρηση άψογη, θόρυβος κάτω από το κατώφλι μέτρησης του παλμογράφου μου.
Οπότε καταλήγω στο ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την αλληλεπίδραση μετρητικού μου / odac. Το πιο περίεργο είναι τα 50Hz που βλέπει ο παλμογράφος με το ODAC εντελώς στον αέρα (καμία σύνδεση με τίποτα εκτός από τον παλμογράφο!)
Ακούω ιδέες..
Βέβαια τα εκατοντάδες mV με ασύνδετο το ρεύμα στρέφουν υποψίες πρώτα προς το περιβάλλον της μέτρησης...
κε Salas ευχαριστούμε για την τόσο ενεργή υποστήριξη (επιπέδου μάλιστα 24/7!).
Επομένως το πιθανότερο είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια "κατασκευαστική" παράλειψη παρά σε κάποια λάθος επιλεγμένα "συστατικά".
Να τονίσω εδώ ότι ούτε το ODAC ούτε και το Salas έχουν κάποια σύνδεση με το δυναμικό της γης (Earth), εκτός από τη θωράκιση του καλωδίου usb (?).
Μετά από αυτά θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, πως και τι μετράμε και σε τι περιβάλλον...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.