The Objective DAC (ODAC)

Είναι πολύ χρήσιμες όλες οι απόψεις και ευπρόσδεκτες... αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ... η ανταλλαγή απόψεων.

Θεωρώ ότι το DAC αυτό έχει τόση λεπτομέρεια που σοκάρει κυριολεκτικά... στα μερικά λεπτά που έχω τώρα τα HD650 επάνω, αισθάνομαι καλύτερα... διότι τα άλλα ακουστικά με κούρασαν.

Η λεπτομέρεια δεν έχει να κάνει με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης μόνο, είναι έκδηλη ότι αρχείο και του ρίξεις... έχω δοκιμάσει WAV, Monkey, FLAC, και mp320 ρια, και πάντα με εκπλήσσει η λεπτομέρεια...

Θα τολμήσω να πω ότι μου κάνει σαν επαγγελματική κάρτα για ηχολήπτες παρά για comsumer...

Έχεις δοκιμάσει.... έχεις ακούσει... γι' αυτό και διακρίνεις/ξεχωρίζεις....
Εγω πάλι όχι... γι' αυτό και δεν μπορώ (ακόμα) να ξεχωρίσω ποιό κομμάτι της αλυσίδας ευθύνεται για τί.

Επειδή είναι 16/48 synchronous μόνον, και υπάρχει απλά (όπως άλλωστε σε όλα τα προϊόντα της MF) για να μπορείς να συνδέσεις PC όταν δεν έχεις ιδιαίτερες αξιώσεις... επειδή δεν είναι φορητό, επειδή μπορείς να το συνδέσεις με οποιονδήποτε ενισχυτή ακουστικών οπουδήποτε, επειδή είμαι υπερκαταναλωτικός, επειδή μου αρέσουν τα γκατζετάκια... και χίλιοι δύο άλλοι λόγοι...

Έχεις δοκιμάσει.... έχεις ακούσει... γι' αυτό και διακρίνεις/ξεχωρίζεις....
Εγω πάλι όχι... γι' αυτό και δεν μπορώ (ακόμα) να ξεχωρίσω ποιό κομμάτι της αλυσίδας ευθύνεται για τί.

Keep on walking... -bye-

Το μόνο αρνητικό η σληράδα... η ανάλυση είναι απίθανη... έχω μείνει άναυδος... εξακολουθώ να ακούω με τα Sen HD650... ορισμένες φορές κοιτάω να δω ότι πράγματι ακούω από τον Ο2/ΟDAC... με ξαφνιάζει η ζωντάνια και η λεπτομέρεια... wow!!

Πιθανότατα θα στρώσει σε λίγο καιρό. Εμένα ο αγγλος ακόμα σε αναμονή με εχει... Στα λόγια εξυπηρετικοτατος, απαντάει άμεσα κλπ αλλα στην ουσία μιάμιση βδομάδα πισω. Εύχομαι να μην έγινε καμια μ@λ@κι@ με τα κουτιά και του στειλαν λάθος διαστάσεων η κάτι τέτοιο. Θεωρητικά περιμένω το τελικό assembly και την αποστολή

Άντε με το καλό να το δεχτείς... εν τω μεταξύ ξανάβαλα τα HD800 και έχω την εντύπωση ότι σαν να μαλάκωσε αλλά πολύ λίγο... μάλλον αρχίζω να συνηθίζω τα νέα δεδομένα μέσα στον εγκέφαλό μου... χεχεχεχεχε :flipout:

Ναι είναι πολύ πιο πάνω... ακούγονται πολλά μικρά πραγματάκια, και πως να το πω (έχω πιεί και δύο μπύρες μέχρι τώρα... λες γιαυτό να μαλάκωσε ο ήχος??:flipout:)... είναι σαν ναι αισθάνομαι κάθε υφή κάθε λεπτομέρεια...

Το e17 είναι πιο μαλακό, αλλά δεν είναι αποκαλυπτικό... ακούς και ευχαριστιέσαι... με το ODAC κοιτάς γύρω να δεις τι γίνεται...είσαι μέσα στην μουσική.

Το σύρσιμο της χορδής, το τρίξιμο της καρέκλας, το πλατάρισμα της γλώσσας, η αναπνοή πριν βγει η φωνή...

Έχω πάρει σβάρνα όλα τα άυλα μου...και τα ακούω αχόρταγα...

Ναι είναι πολύ πιο πάνω... ακούγονται πολλά μικρά πραγματάκια, και πως να το πω (έχω πιεί και δύο μπύρες μέχρι τώρα... λες γιαυτό να μαλάκωσε ο ήχος??:flipout:)... είναι σαν ναι αισθάνομαι κάθε υφή κάθε λεπτομέρεια...

Το e17 είναι πιο μαλακό, αλλά δεν είναι αποκαλυπτικό... ακούς και ευχαριστιέσαι... με το ODAC κοιτάς γύρω να δεις τι γίνεται...είσαι μέσα στην μουσική.

Το σύρσιμο της χορδής, το τρίξιμο της καρέκλας, το πλατάρισμα της γλώσσας, η αναπνοή πριν βγει η φωνή...

Welcome to high end.. ;)

Με γειά το μηχανάκι! -bye-

κ. Δημητρακούδη αν αυτό είναι το Hi-End τότε δεν χρειάζεται να κοστίζει απαραίτητα μια περιουσία...

Ξεμυαλιστικές περιγραφές...είναι και οι μπύρες...:ernaehrung004:

τα είπαμε εξ αρχής.
Εχει βουβαλι μέσα.
Όχι κανονικό, αλλά μωρό.
Η περιγραφή του Κρις είναι σχεδόν ταυτόσημη με τις πρώτες μου εντυπώσεις με το ess 9008 πριν 3 χρόνια με την απαραίτητη προσθήκη του φίλτρου ενός φτηνού τελεστικού ή έστω φτηνά σχεδιασμένου τελικού σταδίου συν τα απαραίτητα προβλήματα της usb τροφοδοσίας.

Define ανάλυση φίλε Chris. Καμία σχέση με Ε17 δηλαδή? Revolver, Pet Sounds κλπ όπως δεν τα έχεις ξανακούσει?

Χρήστο, αν μου επιτρέπεις ένα σύντομο σχόλιο.

Άλλο ανάλυση και άλλο προβολικότητα. Η ανάλυση είναι κατά τη γνώμη μου ιδιότητα επιθυμητή, παρ' όλο που σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, διότι αποκαλύπτει και τις άσχημες πλευρές μιάς ηχογράφησης,οι οποίες προϋπήρχαν μεν αλλά δεν ακούγονταν σ' ένα λιγότερο αναλυτικό σύστημα. Ένα αναλυτικό σύστημα ούτε προσθέτει, ούτε αφαιρεί, απλά αποκαλύπτει αυτό που υπάρχει, τίποτ' άλλο.

Η προβολικότητα από την άλλη συνιστά έμφαση σε μέρος του ακουστικού φάσματος, συνήθως στις μεσοϋψηλές συχνότητες. Η έμφαση αυτή προκαλεί έντονες εντυπώσεις και αποκαλύπτει και κάποιες λεπτομέρειες που προηγουμένως δεν ήταν διακριτές. Γι' αυτό και συγχέεται με την αναλυτικότητα. Στο τέλος όμως;κουράζει. Όλες οι ηχογραφήσεις αποκτούν αυτό τον προβολικό χαρακτήρα.

Αναφέρεις όμως και την ξηρότητα. Η ξηρότητα -ως ένα βαθμό- και μία ελαφριά λέπτυνση του σώματος των μεσαίων αποτελούν συνήθεις -και κατά κανόνα ανεκτές- αδυναμίες των ψηφιακών μετατροπέων, των DAC's. Είναι αναμενόμενα στις μεσαίες τουλάχιστον κατηγορίες.

Εάν όμως ο Objective DAC αποδειχτεί αναλυτικός και στρώσει και λίγο -όπως πιστεύω- τότε απέκτησες ένα καλό σύντροφο για πολύ-πολύ καιρό! :music-smiley-005:

Ναι... αυτό είναι και χαρακτηριστικό των "αέρινων" ακουστικών... η έμφαση σε κάποιος φάσμα μεσουψηλών... το οποίο έχει πχ το Sen HD800...

Εγώ δεν κάνω ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Α/Β συγκρίσεις όταν είναι να αξιολογήσω κάτι... ακούω παρατεταμένα και αλλάζω μόνο μικρές παραμέτρους. Μετά επιστρέφω στα γνώριμα και προσπαθώ να διαπιστώσω εάν αυτά εξακολουθούν να είναι γνώριμα και ανακουφίζονται τα αυτιά μου, ή ότι τώρα ακούγονται σαν κάτι να λείπει.

Προσπαθώ επίσης να μην έχω άγχος να βρω ή να μην βρω κάτι να σχολιάσω ή να πω...

Σίγουρα η ξηρότητα είναι λέπτυνση των μεσαίων, αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω αφού ακούσω ένα μεγάλο αριθμό ηχογραφήσεων.

Μπορεί πράγματι αυτό το DAC να είναι απόλυτα flat... δεν ξέρω...

Ο ήχος που ακούω είναι πολύ αναλυτικός και ξεβρακώνεται κάθε ηχογράφηση... επαναλαμβάνω μου κάνει σαν στουντιακό εργαλείο...

Αλήθεια πιστεύετε ότι στρώνουν τα τσιπάκια... ??? εγώ δεν το νομίζω... περισσότερο στρώνει το μυαλό να συνηθίσει το νέου άκουσμα παρά οτιδήποτε άλλο...

Αφού τελειώσω με τα δικά μου τεστ είσαι ευπρόσδεκτος εσύ και όποιος άλλος φίλος της παρέας να το τεστάρει επίσης και να μας πει την γνώμη του...

Welcome to high end.. ;)

Με γειά το μηχανάκι! -bye-

Ευχαριστώ Δημήτρη μου!! είδες τα κατορθώματα σου... :flipout:-bye-

@Panoramious αντε και συ ζηλεύεις... μην κάνεις σα παιδί...σε λίγο θα το έχεις :BDGBGDB55:

@panoso... άντε να κατέβεις Αθήνα να πιούμε όλοι παρέα καμία...:ernaehrung004:

@supersonic... η συγκεκριμένη υλοποίηση έχει τον σκοπό της, δλδ να εξαγάγεται όσο περισσότερη λεπτομέρεια, να είναι φορητός, και να μην κοστίζει πολύ... νομίζω ότι το πετυχαίνει χωρίς πολλά πολλά... τι θα ήταν άλλωστε να προσθέσει έναν τελεστικό... νομίζω ότι σχεδιαστικά αυτό δεν είχε νόημα, αλλιώς θα το έκανε και υπενθυμίζω ότι η τροφοδοσία του είναι αποκλειsτικά από USB bus... το ESS Sabre ES9023 είναι το τελευταίο τσιπάκι... μωρό... επειδή δεν τροφοδοτείται...αλλά με ένα ενεργό HUB και σταθεροποιημένη τροφοδοσία (5V) το ανεβάζει επίπεδο.