The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    4
Οπότε αυτό που λες είναι ότι είσαι "κολλημένος".

Τουλάχιστον το παραδέχεσαι.
Εγώ είμαι ο κολλημένος; Θα αλλάξει ξαφνικά η άποψη μου για τα κουστούμια την μαύρη Ελένη και τους αστείους διαλόγους επειδή θα δω τα πλάνα και θα ακούσω την μουσικη; Σταθερός στην άποψη μου δηλώνω και οχι όπου φυσάει ο άνεμος. Άλλοι την ειπαν έπος από την ανακοίνωση ότι θα την σκηνοθετήσει ο Νολαν .. please...
Εδώ μας έλεγαν να μην κρίνουμε αυτά που μας έδειχναν στο trailer λες και θα άλλαζαν στην ταινία...

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Το να ψηφίζει κάποιος μια ταινία που δεν έχει δει, είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.
Όταν δε, οι πρώτες κριτικές μιλάνε για αριστούργημα, εκεί πλέον είμαστε στα όρια της γραφικότητας...

View attachment 274570
Κανεις πλέον δεν υπολογίζει την άποψη των κριτικών. Η βαθμολογία του κοινου , στους οποίους απευθύνεται η ταινία, μετράει.
200 εκ για προώθηση από την παραγωγή. Κλειστά σχόλια στα τρέιλερ...

Last edited:
Τους αστείους διαλόγους που τους είδατε (και μάλιστα, χωρίς να δείτε την ταινία); Επειδή είπε ο Χόλαντ σε μια από τις 2-3 προτάσεις που είδαμε στο trailer ότι my dad is coming home? Εντάξει, από δω και πέρα να τις γυρίζουμε σε ιωνική διάλεκτο, θα ακούγεται σίγουρα λιγότερο αστείο, και δε θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Περίπου το ίδιο με όσους δηλαδή δεν το δούνε. :)

• Like
Reactions: PanMan
Οι μεγάλες ταινίες έχουν μπάτζετ και για μάρκετινγκ, μέρος αυτού πάει και σε κριτικούς, για να σπρώξουν τον κόσμο στις αίθουσες. Δε λένε τίποτα, ιδίως όταν είναι τελείως biased του τύπου 99/100 και 100/100. Λες και ο Νόλαν δεν έχει βγάλει και μέτριες ταινίες. Το σίγουρο είναι ότι την Οδύσσεια την έχει ξεσκίσει...

• Like
Reactions: Th.ARvan
Τους αστείους διαλόγους που τους είδατε (και μάλιστα, χωρίς να δείτε την ταινία); Επειδή είπε ο Χόλαντ σε μια από τις 2-3 προτάσεις που είδαμε στο trailer ότι my dad is coming home? Εντάξει, από δω και πέρα να τις γυρίζουμε σε ιωνική διάλεκτο, θα ακούγεται σίγουρα λιγότερο αστείο, και δε θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Περίπου το ίδιο με όσους δηλαδή δεν το δούνε. :)
Αυτό ήταν το πιο χτυπητο . Όταν ο ίδιος ο Νολαν υπερασπίστηκε τους μοντέρνους διαλόγους, για κάποιο λόγο το έκανε. Άλλο τι βλέπεις εσύ. Το πρόβλημα των διαλόγων ειναι υπαρκτό. Και όταν φαίνεται σε ένα τρέιλερ που είναι κομμένο και ραμμένο να εντυπωσιάσει , κάπου υπάρχει θέμα.

Παιδιά ο Νόλαν είναι κι αυτός μέρος του συστήματος. Εφόσον ο Νόλαν έκανε όλα τα χατίρια του συστήματος και τσέκαρε όλα τα κουτάκια και εφόσον διακυβεβαιονται ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ είναι απόλυτα λογικό ο ένας να "νιπτει τα χέρια του άλλου" και να γράφουν όλα τα ΜΜΕ διθυράμβους. Είναι πέρα από την φαντασία μας η βιομηχανία που δουλεύει πίσω από τέτοιες ταινίες.
Προσωπικά δεν θα με κάνουν να την δω οι κριτικές των κολλητων ΜΜΕ. Θα με πείσουν μόνο τα μάτια μου.

Μου κάνει εντύπωση το ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει σχολιάσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας: Όλοι μιλάμε Αγγλικά! Λες και υπήρχαν Αγγλικά τότε..

Παιδιά ο Νόλαν είναι κι αυτός μέρος του συστήματος. Εφόσον ο Νόλαν έκανε όλα τα χατίρια του συστήματος και τσέκαρε όλα τα κουτάκια και εφόσον διακυβεβαιονται ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ είναι απόλυτα λογικό ο ένας να "νιπτει τα χέρια του άλλου" και να γράφουν όλα τα ΜΜΕ διθυράμβους. Είναι πέρα από την φαντασία μας η βιομηχανία που δουλεύει πίσω από τέτοιες ταινίες.
Προσωπικά δεν θα με κάνουν να την δω οι κριτικές των κολλητων ΜΜΕ. Θα με πείσουν μόνο τα μάτια μου.
Τουλάχιστον εσύ θα την δεις..!

Άλλοι αποφάσισαν χωρίς να τη δουν..

Θα μπορούσε ο Νολαν να κάνει αυτό που κάνουν στο The hunt for Gollum και να κανει την ταινια τις 10ετιας τουλαχιστον. Βγήκε και τα είπε ο Serkis και έχει κερδίσει ήδη πόντους.

Εγώ είμαι ο κολλημένος; Θα αλλάξει ξαφνικά η άποψη μου για τα κουστούμια την μαύρη Ελένη και τους αστείους διαλόγους επειδή θα δω τα πλάνα και θα ακούσω την μουσικη; Σταθερός στην άποψη μου δηλώνω και οχι όπου φυσάει ο άνεμος. Άλλοι την ειπαν έπος από την ανακοίνωση ότι θα την σκηνοθετήσει ο Νολαν .. please...
Εδώ μας έλεγαν να μην κρίνουμε αυτά που μας έδειχναν στο trailer λες και θα άλλαζαν στην ταινία...

Κριτική ταινίας από το trailer.. οκ..

• Like
Reactions: klamia71
Κριτική ταινίας από το trailer.. οκ..
Κριτική σε αυτά που έδειχνε το τρέιλερ κάναμε. Δεν είναι παιχνίδι που βγαίνει beta και στο τελος έχουν κάνει αλλαγές...
Δεν έχω ψηφίσει ούτε θα ψηφίσω στο poll μέχρι να την δω . Αλλά πιστεύεις ότι θα βαλω κάτι παραπάνω από μετρια;...

Η ταινία είναι έπος, εγώ έπαθα πλάκα και περιμένω πως και πως να την ξαναδώ με την οικογένεια αυτή την φορά. Ψήφισα εξαιρετική και βάζω γεμάτο δεκάρι. Ακόμα και το θέμα της Λουπίτα δεν με ενόχλησε καθώς πέρα ότι παίζει αρκετά καλά, έχει λίγο χρόνο στην οθόνη και δεν σε ενοχλεί. Απλά δείτε την ταινία ανοιχτόμυαλα, και αφήστε τις συγκρίσεις και τις σαχλαμάρες (δεν λέω για σένα)...

• Like
Reactions: klamia71
Αυτό ήταν το πιο χτυπητο . Όταν ο ίδιος ο Νολαν υπερασπίστηκε τους μοντέρνους διαλόγους, για κάποιο λόγο το έκανε. Άλλο τι βλέπεις εσύ. Το πρόβλημα των διαλόγων ειναι υπαρκτό. Και όταν φαίνεται σε ένα τρέιλερ που είναι κομμένο και ραμμένο να εντυπωσιάσει , κάπου υπάρχει θέμα.
Κι όμως, η μετάφραση είναι ακριβεστατη. Ο Τηλέμαχος αναφέρεται στον πατέρα του με την πιο οικεία λέξη "πάππας", όχι πατέρας, που μεταφράζεται εύκολα ως "μπαμπά", στα Αγγλικά dad. Το ίδιο και η Ναυσικά, και ο Ζήσιμος Σιδέρης το αφήνει αμετάφραστο "καλέ Παππάκη".

Κι όμως, η μετάφραση είναι ακριβεστατη. Ο Τηλέμαχος αναφέρεται στον πατέρα του με την πιο οικεία λέξη "πάππας", όχι πατέρας, που μεταφράζεται εύκολα ως "μπαμπά", στα Αγγλικά dad. Το ίδιο και η Ναυσικά, και ο Ζήσιμος Σιδέρης το αφήνει αμετάφραστο "καλέ Παππάκη".
Δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει. Εγώ το βλέπω ως πατήρ στο κείμενο...

Μια γρήγορη αναζήτηση σε ποια μετάφραση βασίστηκε η οδύσσεια του Νολαν.

Την συγκεκριμένη μετάφραση την εκθιαζουν ως ένα χτύπημα στην πατριαρχια . Από εκεί μάλλον ήρθαν και τα αναχρονιστικα σχόλια της Λουπιτα...

Εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο για αυτό....

Classicist Emily Wilson’s groundbreaking 2017 translation of The Odyssey is celebrated for being the first complete English version of the epic poem by a woman. She utilizes strict iambic pentameter and modern, accessible language to precisely match the original Greek text’s line count. Her interpretation strips away centuries of patriarchal bias to honestly expose the poem's themes of power, slavery, and the devastating nature of war.

Κριτική σε αυτά που έδειχνε το τρέιλερ κάναμε. Δεν είναι παιχνίδι που βγαίνει beta και στο τελος έχουν κάνει αλλαγές...
Δεν έχω ψηφίσει ούτε θα ψηφίσω στο poll μέχρι να την δω . Αλλά πιστεύεις ότι θα βαλω κάτι παραπάνω από μετρια;...

Τη στιγμή που δηλώνεις ότι δεν θα βάλεις πάνω από μέτρια, γιατί να πιστέψω ότι θα βάλεις κάτι παραπάνω από μέτρια; :D

• Haha
Reactions: takisot
Τη στιγμή που δηλώνεις ότι δεν θα βάλεις πάνω από μέτρια, γιατί να πιστέψω ότι θα βάλεις κάτι παραπάνω από μέτρια; :D
Για τον ίδιο λόγο που βάλανε 10αρια έτσι κι αλλιώς αυτοί που την εκθειαζαν από τα τρέιλερ ή κοιτάνε πρώτα τι βάζουν οι κριτικοι
Αντε μπορεί να περάσω και στο καλή αν την δω με καλή διάθεση

Ποιος έβαλε 10ρι που; Αφού δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι βαθμολογίες για το κοινό.
Για εδώ μέσα λέω.
Όσοι έβαλαν εξαιρετική την υπερασπιστηκαν από τα τρέιλερ. Είναι διαφορετικό από αυτό κάνει κάποιος που έβαλε κακη;