The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    57
Eνα πραγμα που οσο το σκεφτομαι μου ελειψε καπως απο την ταινια ηταν μια καπως πιο ονειρικη ματια στην Καλυψω ανταξια της ομορφιας της ηθοποιου.

ή μια διαφορετικη αντιμετωπιση στο color grading των σκηνων της για να διαφοροποιηθει καπως απο την ρεαλιστικη και γηινη εικονα της ταινιας

Δηλαδη οταν εχεις μια θεα της ομορφιας πολλαπλασιασε το καπως. Ιδανικα οπως το εκανε ο Μπουρμαν στο excalibur ( που το πηγε στο μαξιμουμ βεβαια σε ολην την ταινια )

βλεποντας φωτο της ηθοποιου στο vogue σιγουρα μου ελειψε αυτο

1786270525340.png1786270465763.png1786270498859.png

• Like
Reactions: klamia71
Καταπληκτικη σκηνη ισως απο τις καλυτερες της ταινιας

Και ναι και εμενα στην ταινια Werewolf in London πηγε το μυαλο μου εξαρχης

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Samantha Morton reveals her scene in THE ODYSSEY was somehow done with only practical effects​

Josh Horowitz Clips

Η Σαμανθα Μορτον (Κιρκη) για οσους δεν την θυμουνται ηταν η καταπληκτικη εκεινη psychic στην ταινια minority report

Samantha Morton reveals her scene in THE ODYSSEY was somehow done with only practical effects​

Josh Horowitz Clips

Η Σαμανθα Μορτον (Κιρκη) για οσους δεν την θυμουνται ηταν η καταπληκτικη εκεινη psychic στην ταινια minority report
Ισχύει και τώρα είδα πως δεν το έγραψα στο σχόλιο που έκανα για την ταινία. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα σκηνή.

Josh Horowitz Clips

Muuuuuuurrrrrrdeeeeeeer!!!!!

RUUUUUUUUUUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειναι ωραιο να βλεπεις ηθοποιους να αναφερονται πως εγιναν πολυ εμβληματικες σκηνες ενω για αυτους ηταν απλα μια δουλεια "γραφειου"

• Like
Reactions: klamia71
Πάτησε η ταινία τα 750.000 εισιτήρια στην Ελλάδα. Λογικά θα ξεπεράσει μάλλον το 1εκ. 6 ταινίες έχουν φτάσει το 1εκ εισιτήρια ιστορικά στην Ελλάδα.

Παγκοσμίως ξεπέρασε το 1.1 δις σε εισπράξεις και συνεχίζει. Είναι και επίσημα πλέον η πιο επιτυχημένη εμπορική ταινία του Νολαν, ενώ οι νέες προβλέψεις το δίνουν σαν σύνολο πάνω από 1.5 δις σε εισπράξεις αφού μπουν μέσα και η Ιαπωνια και Κίνα που δεν παίζονται ακόμα εκεί....not bad....

Μακάρι η ταινία να αυξήσει την δημοτικότητα της χώρας μας και να δούμε και άλλα τέτοια projects στο μέλλον.

Αρα -θεωρητικά τουλαχιστον- 30% παραπάνω θα ανέβουν οι εισπράξεις/εισητήρια οπότε θα ξεπεράσει το 1.5δις+ μόλις ολοκληρώσει τον κύκλο του παγκοσμίως.
Πάτησε η ταινία τα 750.000 εισιτήρια στην Ελλάδα. Λογικά θα ξεπεράσει μάλλον το 1εκ. 6 ταινίες έχουν φτάσει το 1εκ εισιτήρια ιστορικά στην Ελλάδα.

Παγκοσμίως ξεπέρασε το 1.1 δις σε εισπράξεις και συνεχίζει. Είναι και επίσημα πλέον η πιο επιτυχημένη εμπορική ταινία του Νολαν, ενώ οι νέες προβλέψεις το δίνουν σαν σύνολο πάνω από 1.5 δις σε εισπράξεις αφού μπουν μέσα και η Ιαπωνια και Κίνα που δεν παίζονται ακόμα εκεί....not bad....

Μακάρι η ταινία να αυξήσει την δημοτικότητα της χώρας μας και να δούμε και άλλα τέτοια projects στο μέλλον.

Pretty pretty good :D

Αφού μεταφέρθησαν ποστς άσχετα με την ταινία, ευτυχώς που ανοίχθηκε νήμα για τα περί αυτής, το νήμα ξανανοίγει.

• Like
Reactions: gpapjohn
Μόλις γύρισα από IMAX

Ταινία:
Θεαματική , χορταστική ταινία με αμείωτο ενδιαφέρον. Πολύ καλές υποκριτικές ακόμα και από τον spiderman. Γενικά σε βάζει μέσα στο κλίμα που αυτό είναι και το ζητουμενο κάθε ταινίας. Ένα πράγμα δεν μου άρεσε το οποόο γενικότερα δεν μου αρέσει σε ταινίες: θέλω η ιστορία να είναι live , και όχι εξιστόρηση με flashbacks. Τα πήγαινε έλα με αποπροσανατολίζουν και μου χαλάνε την ροή της ιστορίας.
Συμπληρώνω ότι πήγα με διάθεση να δω ταινία όχι ντοκυμαντέρ. Ούτε η μαύρη Αθηνά με πείραξε ούτε ότι φόραγαν παντελόνια.

Τεχνικά:
Διαλεξα σωστή σειρά G στο κέντρο. IMAX βαράει καλά. Στην ουσία δεν έχει πολύ χαμηλό το αβυσσαλεο με χαμηλές συχνότητες. Έχει πολύ δύναμη όμως στα μεσαίο-υψηλα. Αυτό το κεντρικό με την βοήθεια των left right ξεριζώνει αυτιά. Κρίμα ξέχασα να πάρω το ντεσιμπελομετρο Εννοείται ότι αισθανομουν στο κάθισμα δονήσεις που σημαίνει πολλά και δυνατά subwoofers. Ξαναλέω όμως όχι 20hz. Ήταν 50-60 και πάνω. Τα surround δεν τα άκουσα ποτέ, το πιθανότερο επειδή μπροστά στην 7η σειρά δεν γίνονται τόσο διακριτά.
Σε κάθε περίπτωση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ακούει ο χρήστης έτσι στο σαλόνι. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να φτάνει τέτοια γκάζια ακόμα και με καλό ηχοσύστημα. Χρειάζεται πολύ καλό σύστημα με μονωμένο δωμάτιο για να πλησιάσει τέτοια γκάζια.
Στην σπηλιά του Κύκλωπα θα αναστεναξουν πολλά sub 😁
Εικόνα καθαρή σαν να βλέπω μεγάλο προτζεκτορα σπίτι. Κανένα πρόβλημα. Μην περιμένετε βέβαια μαύρα OLED.
Δεν ενοχλεί το 4:3 διότι όπως έγραψα παραπάνω λόγω μεγέθους και λόγω ότι η εικόνα πιάνει από άκρη σε άκρη του τοίχου, το οπτικό πεδίο γεμίζει.
Όπως και να έχει για σινεμά είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ που δεν διαμαρτύρομαι για ηχο. Όλες οι άλλες μου φαίνονται αστείες μπροστά στο υπόγειο μου.

Εννοείται ψηφίζω Πολύ καλή και την προτείνω σε όλους τους κινηματογραφόφιλους χωρίς να έχουν παρωπίδες.

Λέτε να έχουμε καμία έκπληξη στο δισκάκι και να βγάλουν καμία extended cut έκδοση; Σίγουρα θα έχουν στο συρτάρι κομμένες σκηνές (όπως σε όλες τις ταινίες)
Θα ήταν χρήσιμες καποιες επιπλέον σκηνές. Δεν ξέρω αν το συνηθίζει ο Νόλαν όμως να βγάζει δισκάκια με έξτρα σκηνές.

Λέτε να έχουμε καμία έκπληξη στο δισκάκι και να βγάλουν καμία extended cut έκδοση; Σίγουρα θα έχουν στο συρτάρι κομμένες σκηνές (όπως σε όλες τις ταινίες)
Θα ήταν χρήσιμες καποιες επιπλέον σκηνές. Δεν ξέρω αν το συνηθίζει ο Νόλαν όμως να βγάζει δισκάκια με έξτρα σκηνές.

Και το κυριότερο. Τι μπάντα, μια και μιλάμε για Nolan.

η μερα της μαρμοτας Τασο.

Τα εχουμε ξαναπει αυτα.

Ποτε ο Νολαν δεν βγαζει extended/director's cut.

Οτι θελει να δειξει το βαζει στην κοπια που παιζεται στις αιθουσες.

Μια παρατήρηση για την μαύρη "Ωραία Ελένη" που ξεσηκώθηκε ο πλανήτης:
Μπορει το όνομα της στην ιστορία να είναι ωραία Ελένη, αλλά όπως θα είδατε δεν την παρουσίασε καθόλου ωραία! το αντίθετο μάλιστα. Θα θέλατε να δείτε την (βάλτε όποια λευκή υπεργυναικάρα θέλετε) με τέτοιο πρόσωπο; Δεν νομίζω.
Με αυτά που άκουγα περίμενα να δω μια ωραία Ελένη που να την παρουσιάζει αιθερια, σε ηλιόλουστα τοπία, σαγηνευτικη κλπ αντιθέτως παρουσίασε μια Ωραία Ελένη κακομοίρα ως "άσχημη" ! Εμένα αυτή η εντύπωση μου έμεινε.
Δεν το παρατήρησε κανένας άλλος από αυτούς που κράζουν; Άλλη ταινία είδαν;