The Odyssey (2026)

Πάντως, θα μου άρεσε πολύ να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου το χρώμα του ηθοποιού να μην έχει καμία σημασία, μια και είναι αυτό ακριβώς, "ηθοποιός", άρα πλάθει έναν οποιονδήποτε χαρακτήρα με το ταλέντο του.

Για να φτάσουμε βέβαια εκεί, θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο αν κάποιος μαύρος χαρακτήρας (φανταστικός ή ιστορικός) παιζόταν από κάποιον λευκό. Που ξέρουμε ότι αν συμβεί σήμερα η ταινία δε θα φτάσει καν στους κινηματογράφους και πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες δε θα ξαναπλησιάσουν ποτέ κάμερα.

Δυστυχώς οι ιδεοληψίες και η τέχνη δεν πάνε μαζί.

Υπήρχαν έγχρωμοι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα από την 3η χιλιετία π.Χ., μέσω του εμπορίου και της Αιγύπτου. Κατοικούσαν στις Ελληνικές πόλεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθοφόροι και σκλάβοι. Οι Έλληνες δεν τους κατηγοριοποιούσαν με σύγχρονα φυλετικά κριτήρια, αλλά τους αποκαλούσαν «Αιθίοπες»!

View attachment 272145
Kάνε στον εαυτό σου μια χάρη, μη μιλάς για πράγματα για τα οποία έχεις ελάχιστη γνώση.

Το να επιμενεις καθημερινα σχεδον για εβδομαδες συνεχως...
Καποια στιγμη στην ζωη μας πρεπει και να σκεφτομαστε οταν εκφραζομαστε σε ενα δημοσιο διαλογο ....
Ας εκφραστω λοιπον κατοπιν σκεψεως.

Αν καταμετρησουμε μπορει να εχεις γραψει και τα περισσοτερα ποστ απο ολους.
Βεβαια οπως εξηγεις ειναι για καλο σκοπο.
Πιστευεις ομως οτι αυτος ο σκοπος εξυπηρετειται εισβαλλοντας με αμετροεπεια στην ιστορικη μνημη και τις παραδοσεις των λαων;
Ανακατευοντας υπο το προσχημα της τεχνης την ιστορια, την μυθολογια, τα προσωπα εν ειδει ρωσικης σαλατας;
Οι αρχαιοι αποδεχονταν και ενσωματωναν τους την ημετεραν παιδειαν,
Βλεπεις να υπαρχει υποδομη ελληνικης παιδειας η τετοια διαθεση απο τους συγκεκριμενους καλλιτεχνες;
Ο Ομηρος δεν κινδυνευει, η λογικη αυτη χαντακωνει αυτους ακριβως που επιζητας να γινουν αποδεκτοι.

Kάνε στον εαυτό σου μια χάρη, μη μιλάς για πράγματα για τα οποία έχεις ελάχιστη γνώση.
Εσύ που έχεις γνώση λοιπόν εξήγησε μας τι ακριβώς είδες στην φωτό που επισύναψα απο που προέρχεται και πότε.

Και μαυρο κυκνο, εγω δεν εχω δει, ουτε ασπρο κορακι, αν εχετε δει εσεις, παρακαλω δειξτε το και σε μενα

Νομίζω μαύρο κύκνο μπορείς να δεις στο Αττικό πάρκο. Άσπρο κοράκι μόνο με αλμπινισμό ή λευκοπάθεια.

Εκείνο στο οποίο δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν η Ζέβρα είναι λευκή με μαύρες ρίγες ή μαύρη με λευκές ρίγες.

Ίσως να το αναφέρει κάπου ο Όμηρος... :giggle:

Αν καταμετρησουμε μπορει να εχεις γραψει και τα περισσοτερα ποστ απο ολους.

Αυτο δεν ειναι επιχειρημα γενικως γραφω περισσοτερο απο τον καθεναν εδω μεσα για πολλα χρονια , το θεμα δεν ειναι η ποσοτητα αλλα τι λεμε .

Βλεπεις να υπαρχει υποδομη ελληνικης παιδειας η τετοια διαθεση απο τους συγκεκριμενους καλλιτεχνες;
Ο Ομηρος δεν κινδυνευει, η λογικη αυτη χαντακωνει αυτους ακριβως που επιζητας να γινουν αποδεκτοι.

Ποιον νοιαζει τι θελουν να πουνε οι καλλιτεχνες και ποιος θα το κρινει τελικα σε ενα εμπορικο προιον ?

Εμεις ? Οχι. Το κοινο το κανει αυτο με την προσελευση του ή μη. Οποιου δεν θελει να ακουει μια "μουσικη" βαζει κατι αλλο. Αν ομως την ακους και προσπαθεις να την κανεις μη αποδεκτη και για αλλους αυτο κατανταει καπως δεν νομιζεις ?

Για την ταινια the Return δεν ειδα τετοιο παθος (16 μυνυματα μονον ? :p ) που για ταινια ηταν μετρια......αν ειχε καναν ομοφυλοφιλο να παιζει ισως να ειχε κανει επιτυχια σε ενα κοινο που ψοφαει να σχολιαζει πριν καν δει κατι απλα για να βγαλει τα κοινωνικα του απωθημενα.

Καποια στιγμη στην ζωη μας πρεπει και να σκεφτομαστε οταν εκφραζομαστε σε ενα δημοσιο διαλογο και αν μπορει να πληγωνουμε καποιους που διαβαζουν επισης και ειναι μαυροι, ομοφυλοφιλοι και οποια αλλα ιδιαιτεροτητα μπορει να ανακαλυψει κανεις.

Δηλαδη οκ εκφραζεις την διαφωνια σου στο εργο ενος συγγραφεα (Ομηρου στην προκειμενη) που δεν ειναι καν ιστορικα ακριβες μιας και δεν μπορει να διασταυρωθει απο πουθενα παρα μονο απο τα γραφομενα του .

Το να επιμενεις καθημερινα σχεδον για εβδομαδες συνεχως και να χτυπας το χρωμα ενος ηθοποιου σε μια ιστορια που φτιαχνεται οχι για να παιζει στο μουσειο της Ακροπολης αλλα ως ενα εμπορικο γεγονος σε κινηματογραφους καταντα τουλαχιστον ρατσιστικο στα δικα μου ματια.

Προφανως οσοι δεν γουσταρουν ομοφυλοφιλους, ξεφωνημενους, ανθρωπους με αλλο χρωμα να παιζουν ιστορικους ρολους ή μυθολογικους ας αναλογιστουν αν θα εκαναν τον ιδιον σαματα αν το παιδι τους επρεπε να παιξει σε μια σχολικη παιδικη παρασταση εναν ρολο που δεν συναδει με το χρωμα του ή την σεξουαλικη του ή κοινωνικη του υποσταση .

Και μετα συνεχιστε τις ειρωνειες για μαυρους κυκνους και οτι αλλο μαυρο.

Καποια στιγμη να υπαρχει και λιγη ενσυναισθηση δηλαδη για τον διπλα μας.
Είναι δύσκολο να ορίσουμε την τρέλλα, Ένας ορισμός της είναι και αυτός που ισχύει και για την μαγεία: το υποκείμενο θεωρεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του ως τάξη του κόσμου, ισχύει και στην πραγματικότητα. Κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να κλονίσει τις δοξασίες τέτοιων διανοιών, ακριβώς γιατί στην διαμόρφωση αυτών των δοξασιών δεν έχει συμμετάσχει η λογική σκέψη.

Έχουμε εξηγησει ποιο ειναι το οντολογικό περιεχόμενο των Ομηρικών Επών και γιατί δεν μπορούν, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται, ως θεατρικά έργα, ή απλή μυθολογία και δεν θα τα επαναλάβω.
Πριν κάποιες δεκαετίες ιαπωνικός θίασος είχε διδάξει στην Επίδαυρο την "Ορέστεια".
Θεώρησε κάποιος άγος και ιεροσυλία την παράσταση; Όχι βέβαια.
Τα θεατρικά σαιξπηρικά έργα παριστάνονται στην Κορέα με κορεάτες ηθοποιούς και παντού στον κοσμο με ντόπιους ηθοποιούς.
Μίλησε ποτέ κανείς;

Τί δεν καταλαβαίνετε πια;

¨Εχετε αντιρρήσεις
(και δικαίωμά σας να τις έχετε);
Βρείτε τις προκείμενες του συλλογισμου , αναιρέστε τις (με λογικά επιχειρήματα) και υποστηρίξτε λογικά τις δικές σας θέσεις.
Αλλά προπαντός σταματήστε να επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, σαν κομμένες κεφαλές

Εσύ που έχεις γνώση λοιπόν εξήγησε μας τι ακριβώς είδες στην φωτό που επισύναψα απο που προέρχεται και πότε.
Αυτό είναι δική σου υποχρέωση. Εγώ πρώτη φορά το βλέπω (και για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι μας παρουσιάζεις).
Απο τα συνοδευτικά που γράφεις όμως τεκμαίρω οτι ούτε συ καταλαβαίνεις.

Αυτό είναι δική σου υποχρέωση. Εγώ πρώτη φορά το βλέπω (και για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι μας παρουσιάζεις).
Απο τα συνοδευτικά που γράφεις όμως τεκμαίρω οτι ούτε συ καταλαβαίνεις.

Κνωσός 1400 πΧ "ο αρχηγός των μαύρων"

Κατά τ'άλλα οι έγχρωμοι ήταν κάτι άγνωστο....

Είναι δύσκολο να ορίσουμε την τρέλλα, Ένας ορισμός της είναι και αυτός που ισχύει και για την μαγεία: το υποκείμενο θεωρεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του ως τάξη του κόσμου, ισχύει και στην πραγματικότητα. Κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να κλονίσει τις δοξασίες τέτοιων διανοιών, ακριβώς γιατί στην διαμόρφωση αυτών των δοξασιών δεν έχει συμμετάσχει η λογική σκέψη.

Έχουμε εξηγησει ποιο ειναι το οντολογικό περιεχόμενο των Ομηρικών Επών και γιατί δεν μπορούν, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται, ως θεατρικά έργα, ή απλή μυθολογία και δεν θα τα επαναλάβω.

Δεν χρειάζεται να την επαναλάβεις, γιατί αρκεί να δεις την πρώτη παράγραφο αυτού που έγραψες. 😂

Για πολλοστή φορά πέφτουν από τα σύννεφα.
Πότε δεν ήξεραν ότι ο Όμηρος έκανε μυθοπλασία, πότε ότι δεν υπήρξαν ιστορικά χαρακτήρες της μυθοπλασίας αυτής και δεν είναι βέβαιη η περιγραφή της εμφάνισης τους, πότε ανακαλύψανε ότι υπάρχουν και μαύροι κύκνοι, και τώρα ότι ήταν γνωστή η ύπαρξη έγχρωμων από πολύ παλιά, πολύ πριν τον Όμηρο.

Σιγά σιγά φαίνεται ο λόγος των αντιδράσεων.

• Like
Reactions: Kosh

Καλέ μου άνθρωπε, που τα βρήκες αυτά και τα παρουσιάζεις ως παγκοίνως γνωστά; μήπως σε κάποιο αποκαλυπτικό
σάιτ εναλλακτικής ιστορίας; Δώσε σε παρακαλώ επαρκείς πληροφορίες, ώστε να μπορέσω να ρωτήσω κάποιους ιστορικούς και αρχαιολόγους που γνωρίζω και εμπιστεύομαι την κρίση τους.

• Haha
Reactions: Φρα.Πε.
Καλέ μου άνθρωπε, που τα βρήκες αυτά και τα παρουσιάζεις ως παγκοίνως γνωστά; μήπως σε κάποιο αποκαλυπτικό
σάιτ εναλλακτικής ιστορίας; Δώσε σε παρακαλώ επαρκείς πληροφορίες, ώστε να μπορέσω να ρωτήσω κάποιους ιστορικούς και αρχαιολόγους που γνωρίζω και εμπιστεύομαι την κρίση τους.
Ε οχι και ψεκάς παρακαλώ!!
Στην εποχή της πληροφορίας ολα εκει έξω διαθέσιμα ειναι μη τα σερβιρουμε έτοιμα. Με μια αναζήτηση θα βρεις ολες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Ε οχι και ψεκάς παρακαλώ!!
Στην εποχή της πληροφορίας ολα εκει έξω διαθέσιμα ειναι μη τα σερβιρουμε έτοιμα. Με μια αναζήτηση θα βρεις ολες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
Και τί σου κοστίζει δηλαδής μια παραπομπή;

Ενδιαφέροντα πράγματα διαβάζω για το χαμένο έπος Αιθιοπίς και πόσο διάσημο ήταν στην αρχαία Ελλάδα εν τω μεταξύ.

Ανηψιος του Πριάμου και ο πατέρας του Τρώας πρίγκηψ; Τι λε ρε παιδί μου... σίγουρα δεν γνώριζαν τίποτε από έγχρωμους.