THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Είναι σίγουρο οτι η V δουλεύει με τις hdmi+vga της intel και τις 2 της καρτας που θα βάλεις στο pcix σου. Σε crossfire δουλεύουν οι 2 της μιας κάρτας μονο. Το τραγικο σε αυτό ειναι οτι δουλεύει μονο σε XP πoυ δεν δουλευει το PDVD!!!! Όλα αυτα μεχρι τώρα γιατι ειναι θεματα driver και ειμαστε σε αναμονη. Νεο κόλπο-θελει υπομονη.
Η ονμπορντ πάντως δουλευει άψογα σε όλα, μη σου πω οτι στο ρημαδι (επσον 600) τοσο καλη σκάλα 16-235 δεν ειχα δει ποτε. Και σε 60 το pdvd με hddvd-bd σκοτώνει (για 60 παντα) . Με ατι-νβίντια δεν έπαιζε έτσι στανταρντ. Αν δεν σου δίνει 24, υπάρχει κόλπο, πές μου να σου στείλω ένα reg αρχειάκι να σου δίνει ότι μου παραγείλεις. Δεν το αναλύω διοτι μπορει να μην χρειαστει. Μάλλον θα δει το edid του ντιλα, αν και τα αμερικανακια έχουν πρόβλημα αν το σημα περναει πρώτα απο τον 3808 μερικες φορες. Anyway, θα δουλέψει σιγουρα, να δουμε πως παιζει όμως και σε σοβαρο μηχανακι (ντιλα-24) .

Sweet chaos indeed! :p

Εννοείς προφανώς ότι σε CF δεν παίζει η intel.

Θα δοκιμάσω σήμερα σύνδεση 24 με τον Ντίλα και ήλπιζα ότι απλώς με το Powerstrip θα έπαιζε. Αν θέλει κάτι παραπάνω, για στείλτο να το έχουμε καλού – κακού.

Αυτό πάντως με τα προβλήματα αν περνάει από τον ενισχυτή είναι που φοβάμαι.

(ʽʼδουλέψειʼʼ = 24 + να ρυθμίζεται κανονικά (aka bb κλπ))

Re: Απάντηση: THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Ευτυχώς που γεννήθηκα βραδύνους δηλαδή :bigcry:

Καλύτερα .
"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι":grandpa::BDGBGDB55:

+100000 Δημήτρη μου:flipout::flipout::flipout:

Στο θέμα HTPC οι άνθρωποι έχουν σπουδάσει στο Harvard:worshippy::worshippy:
και εμείς δεν έχουμε βγάλει ούτε το Δημοτικό:smash::smash:

UPDATE

Χθες έπαιξα 2 ωρίτσες με την ASUS και την σύνδεση HDMI και τα πρώτα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

Ήχος (που ήταν και το βασικό των ζητουμένων)

Σε σχέση με την (κορυφαία) αναλογική σύνδεση (Meridian) και πάντα με το ίδιο σετ (Denon 3808 σαν pro, Parasound A51 τελικός και ηχεία τα Pioneer S1-EX και 2 subs B&W PV1) ο ήχος μου φάνηκε σαφώς καλύτερος:

Μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερα δυναμικά, πολύ σαφέστερη αίσθηση του χώρου και πολύ πιο δεμένο αλλά ταυτόχρονα και εκτενές χαμηλό.

Είναι σαν να έφυγε ένα ‛πέπλο’ από τον ήχο.

Προσωπικά ανέμενα ένα αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένω και συνακροατές για επιβεβαίωση (και αποφυγής πιθανού placebo effect :p ).

Εικόνα

Δυστυχώς τα πράγματα εδώ δεν είναι ρόδινα.

Καταρχήν είναι η ιδέα μου ή το PDVD στα Vista (τουλάχιστον με την onboard Intel της ASUS) δεν παίζει overlay; Αυτό το λέω γιατί οι ρυθμίσεις brightness, χρωμάτων κλπ παίζουν κανονικά από τους οδηγούς της Intel αλλά και από το Powerstrip ενώ παράλληλα δεν εμφανίζεται tab ‛color’ στα Image options του PDVD!

Δυστυχώς, παρά τα παραπάνω, δεν κατάφερα να κάνω το PDVD να περάσει below black (ενώ φυσικά, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, δεν υπήρχε η δυνατότητα να ‛τσιμπήσω’ το brightness στο PDVD για να ‛ξεκολλήσει’ το bb (όπως κάνουμε με τις ATI)).

Επίσης δεν κατάφερα με τίποτα να κλειδώσω τον JVC στα 24.

H καρτέλα EEID στο Powestrip ήταν κενή ενώ οποιαδήποτε ρύθμιση της συχνότητας δεν έφερνε κανένα απολύτως αποτέλεσμα (ότι και να έμπαινε στο σχετικό κουτάκι, με το που έβγαινες από αυτό επανερχόταν αυτόματα στην προηγούμενη τιμή (πχ 50 ή 60) χωρίς καμία προσπάθεια του προβολέα να κλειδώσει σε άλλη τιμή.

Κάποιες default αναλύσεις του Powerstrip στα 24 επίσης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (ο προβολέας έμενε στα 50 ή τα 60).

Να σημειώσω ότι τα παραπάνω ισχύουν και σε περίπτωση που το σήμερα περνάει μέσα από τον Denon αλλά και στην απευθείας σύνδεση M/B – JVC (με ένα ανταπτοράκι HDI->DVI και καλώδιο DVI-HDMI – αλλά αυτό δεν νομίζω να έχει καμία σημασία). Γενικώς ο Denon δεν φαίνεται να έπαιζε κανένα ρόλο στην όλη ιστορία.

Γενικό Συμπέρασμα

Από ήχο είμαστε κάτι παραπάνω από jet αλλά από εικόνα έχουμε πρόβλημα.

Αναμένω τα σχόλια του Κυριάκου καθώς και τους Τάκη και Δημήτρη για να εξαντλήσουμε το θέμα της εικόνας και να δούμε αν μπορεί να σωθεί.

Αυτά τα ολίγα / τροφή για σκέψη από εμένα.

Α και να προσθέσω ότι αναφορικά με τα του ήχου, στα Vista, η δυνατότητα ισοστάθμισης του χώρου με μικρόφωνο φαίνεται ενεργή (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω κάτι εκεί).

Σωστός σε όλα για μένα. Ήχος τζέτ, εικόνα με θέματα. Αν και να ξαναγράψω οτι για 60hz η κίνηση είναι απίστευτη απλά. Καμμία σχέση με 60hz νβίντια-ατι, δεν ξέρω γιατί. Τα 24 σου τα φτιάχνω και σου στέλνω ενα .reg file για να επιλέγονται μεσα απο τις ρυθμίσεις της ίντελ σε λίγο. Υπάρχουν αναφορές πάντως οτι η κίνηση είναι απαράδεκτη στα 24. Είναι θέμα driver μάλλον, αναμένουμε λίγο. Για τα BB και ρυθμιστικά εικόνας στο pdvd δεν ειμαι στο έιτζ-τι-πισι τώρα και δεν το θυμάμαι καθόλου, το μεσημεράκι θα το επιβεβαιώσω κι εγώ. Good job spcav, thanks.

Α και να προσθέσω ότι αναφορικά με τα του ήχου, στα Vista, η δυνατότητα ισοστάθμισης του χώρου με μικρόφωνο φαίνεται ενεργή (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω κάτι εκεί).

Nαι, αλλα με τον ντένον τι να το κάνεις; ........

Σωστός σε όλα για μένα. Ήχος τζέτ, εικόνα με θέματα. Αν και να ξαναγράψω οτι για 60hz η κίνηση είναι απίστευτη απλά. Καμμία σχέση με 60hz νβίντια-ατι, δεν ξέρω γιατί. Τα 24 σου τα φτιάχνω και σου στέλνω ενα .reg file για να επιλέγονται μεσα απο τις ρυθμίσεις της ίντελ σε λίγο. Υπάρχουν αναφορές πάντως οτι η κίνηση είναι απαράδεκτη στα 24. Είναι θέμα driver μάλλον, αναμένουμε λίγο. Για τα BB και ρυθμιστικά εικόνας στο pdvd δεν ειμαι στο έιτζ-τι-πισι τώρα και δεν το θυμάμαι καθόλου, το μεσημεράκι θα το επιβεβαιώσω κι εγώ. Good job spcav, thanks.
Ωραίος.

Αναμένω το σκριπτάκι για τα 24.

Στα 60 δεν έκανα τον κόπο καν να δοκιμάσω κίνηση (βασικά λόγω χρόνου και του προβλήματος με το bb το οποίο είναι και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο και για το οποίο αναμένω τα σχόλιά σου).

Ναι, δεν λέω. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις από πού μπορεί να σου έρθει μία ευχάριστη έκπληξη. Μπορεί η ισοστάθμιση των win να παίζει πολύ καλά (δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κάτι για το θέμα). Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε ένα εργαλείο ακόμα.

Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Ο Σύριος τίποτα, αλλά για άλλους που δεν έχουν Audyssey.. είναι κάτι.

Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω.. Για να τα δούμε και από κοντά..

Να σας επιστήσω την προσοχή σε αυτό (το συζήταγα πάλι με τον Τάκη και δεν το είχε αξιολογήσει ακόμα και αυτός):

UPDATE
Καταρχήν είναι η ιδέα μου ή το PDVD στα Vista (τουλάχιστον με την onboard Intel της ASUS) δεν παίζει overlay; Αυτό το λέω γιατί οι ρυθμίσεις brightness, χρωμάτων κλπ παίζουν κανονικά από τους οδηγούς της Intel αλλά και από το Powerstrip ενώ παράλληλα δεν εμφανίζεται tab ʽcolorʼ στα Image options του PDVD!

Φαίνεται δλδ το PDVD στα Vista και με την Intel να παίζει σε VMR / EVR.

Απάντηση: Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Με τις Ati / Nvidia σε Vista είμαστε σίγουροι ότι παίζει σε overlay?

Οχι βεβαια , αν και το εχω αναφερει παλαιοτερα. Καποια στιγμη που δοκιμαζα διαφορα με τα vista και την 2600xt καταλαβα οτι επαιζει vmr η evr.

Μονο μη με ρωτησεις πως το εκανα.........

Μπα, μην το παιδευεις Δημητρη, δεν υπαρχει κανενας λογος. Αν θες evr παιζει και στα xp (οχι στο powerdvd). Αλλιως να τα κανεις τι ? Αφου powerdvd και ffdshow δεν......Οποτε?

Στα vista, με ΑΤΙ τουλαχιστον δειχνει οτι παιζει Overlay, αφου δεν επηρεάζεται η εικονα του powerdvd αν πειραζεις τα ρυθμιστικα του powerstrip.
Παρ'ολα αυτα αν κατορθωσει κανεις να το κανει να παιξει vmr9/evr ας μου το πει και εμενα!

Μαζευτηκαμε χθες στου Ρουλη να ακουσουμε και να δουμε την νεα ASUS M/B παρεα με τον Δημητρακουδη.

Τα συμπερασματα; Αναμεικτα.

Στο θεμα ηχου μεσω HDMI στον Denon του Συριου δεν εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Φαινεται να εχει λιγοτερο μπουμαρισμα και καλυτερο ελεγχο στα χαμηλα αλλα αυτο ειναι μαλλον θεμα equalization.
Δεν μου αρεσαν τοσο οι μεσαιο-υψηλες του Denon, οι οποιες τσιριζαν ελαφρως και ο ηχος ηταν πιο στεγνος και φλατ σε σχεση με τις αναλογικες της X-meridian ενω οι δυναμικες ηταν μαλλον χειροτερες (στην κορωνες του One night only, διεκρινα ιχνη συμπιεσης μεσω HDMI). Υποθετω οτι αιτια θα ειναι οι τελεστικοι ή/και τα Dac's του Denon, παντως Overall προτιμουσα σαφως τον ηχο της xmeridian με τα συγκεκριμενα opamps παρα το μεγαλυτερο μπουμαρισμα στον χωρο του Συριου.
Τωρα στο θεμα εικονας μεσω της Onboard καρτας οθονης της μητρικης ειδα αρκετα θεματακια αλλα και ενα μεγαλο υπερ! Οντως δεν περνα below black/above white και όντως δεν κλειδώνει σωστα στα 24fps. Ομως, επιτρέπει στο Powerdvd να δουλέψει σε EVR/VMR9 οποτε μπορεις να κανεις χρωματικα "παπαδες" μεσω powerstrip! Δεν ξερω γιατι παιζει, υποθετω οτι θα εχει να κανει κατι με τα secure paths της συνδεσης HDMI.
Τελικο Συμπερασμα; Θα περιμενω να ωριμασουν τα πραγματα..

Ας σημειωθεί καταρχήν ότι ο Denon έπαιζε χωρίς καμία ισοστάθμιση (Audyssey κλπ) ενώ η Meridian με τις ρυθμίσεις / ισοστάθμιση Καστρουνή.

Σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο Τάκης, ως προς τον ήχο διατηρώ επιφυλάξεις καθώς θεωρώ ότι ο σαφώς καλύτερος έλεγχος του χαμηλού στην ψηφιακή σύνδεση έδινε overall πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με την αναλογική (κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Τάκης χθες).

Για τα υπόλοιπα περί δυναμικών δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ αλλά ούτε και ότι διαφωνώ με τους Τάκη και Δημήτρη και επιφυλάσσομαι μέχρι να προλάβω να κάνω ένα προσεκτικό Α-Β με περισσότερη άνεση χρόνου.

Διατηρώ δλδ μία υποψία ότι αυτά που περιγράφουν τα παιδιά ως ‛πιο πλούσιος ήχος / καλύτερα δυναμικά κλπ’ της αναλογικής ήταν απλώς θέμα ‛χρωματισμού’ ο οποίος απλώς απουσίαζε από την ψηφιακή η οποία πιθανώς απέδιδε την μπάντα πιο πιστά.

Όσον αφορά την εικόνα, είναι όπως τα είπε ο Τάκης.

Κάτι επίσης που παρατήρησα στο τέλος, αφού έφυγαν τα παιδιά, είναι ότι μόνο στα AVC η καρτέλα color του pdvd εμφανίζεται κανονικά (παρέα με μερικές ακόμη που – αν δεν κάνω λάθος - δεν εμφανιζόντουσαν παλιότερα)

Έτσι το ‛τσίμημα’ του brightness του pdvd είναι εφικτό αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει το bb καθώς ο έλεγχος αυτού γίνεται σε Patterns γραμμένα σε vc1. Ίσως λοιπόν και το θέμα αυτό χρήζει περαιτέρω ελέγχου καθώς φαίνεται ότι το pdvd στα vista και με την intel ‛παίζει’ διαφορετικά τα vc-1 σε σχέση πχ με τα avc.

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Να πώ οτι είναι η πρώτη μητρική με hdmi και intel τσίπ βίντεο και θα πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα για drivers-υλοποιήσεις. Ουσιαστικά είναι beta έκδοση μητρικής (περίπου, μη βαράτε) . Να ρωτήσω πως σας φάνηκε η κίνηση στα 60, σε σχέση με την κίνηση πάλι στα 60 με ΑΤΙ-νβίντια; Στα 24 το φανταζόμουν αφου έχω ακούσει τα χάλια απο πολλούς.

Στον ήχο, πιστεύω οτι πρέπει Σύριε να φτιάξεις όσο καλύτερα γίνεται και τους δύο ήχους με ισοσταθμίσεις-όντισει κτλ. και να ακούσεις για διαφορές. Φλάτ ο ένας και ρυθμισμένος απο Καστρουνή ο άλλος μου δείχνει άδικο. Ακόμη, δεν ξερουμε τι ακούμε με το PDVD απο hdmi. Εννοώ οτι πιθανον να ακούμε τσεκουρομένο PCM. Μην ξεχνάμε και το υποκειμενικό του ήχου πάντα.

Θέλει ψάξιμο το θέμα ΒΒ αν και νομίζω οτι είναι και θέμα driver. Θα ψαξω και την ρέτζιστρι λίγο μηπως έχει κανενα κόλπο. Το νεο για vmr-evr ειναι εξαιρετικο.

Last edited: