THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Ρύθμιση Brightness για Below Black

Τουλάχιστον με κάρτες ATI και με τους τελευταίους οδηγούς ATI CATALYST 7.12 (αλλά και με προηγούμενες εκδόσεις) στα XP (ίσως και στα Vista – εδώ ας συμπληρώσει όποιος έχει δοκιμάσει), η ρύθμιση του Brightness μέσα από το PDVD στο +1-+2 φαίνεται να ʽξεμπλοκάρειʼ τα πράγματα με αποτέλεσμα να ʽπερνάειʼ κανονικά Below Black.

Ειδικά με τον JVC HD-1 με όλες τις ρυθμίσεις στα default (προβολέας, catalyst, pdvd ως ανωτέρω) και με HDMI Input Level στο Expanded (σε κάποιες προηγούμενες εκδόσεις Catalyst – 7.8 αν δεν κάνω λάθος το HDMI Input Level έπρεπε να είναι στο Normal / Standard) η εικόνα μας είναι στα βασικά (brightness, contrast κλπ) ΟΚ.

Καθισα χθες να ρυθμισω τον epson με το dve....
Εχω Χ1900ΧΤ,με τους 7.11,xp κ Power dvd 3319α....
Η BTB Πληροφορια περναει κανονικα χωρις να χρειαστει να πειραξω καθολου ρυθμιστικα,ειτε στο Power dvd ειτε στις ρυθμισεις του ccc....Μονο απο τον προβολεα πειραξα το brightness ωστε να το φερω συμφωνα με τις οδηγιες του dve.....
Δοκιμασα κ mpc με dscaller gia decoder....κ οι ρυθμισεις για brightness/contrast στον προβολεα ειναι ακριβως οι ιδιες,ανεξαρτητα με ποιο software παιζεις...
Εκει που αλλαζουν τελειως τα πραγματα..ειναι οταν βαλω ffdshow για resize...οπου δεν φαινεται καμια απο τις 2μπαρες στο dve...Ουτε η +2% ουτε η +4%!!!Θα ανοιξω ενα thread για αυτο...

Υ.Γ Συνδεση καρτας/προβολεα με ανταπτορα dvi->hdmi κ καλωδιο 10μετρο hdmi

Exει βγει και η εκδοση 3704.

Αν την παρει το ματι κανενος ας σφυριξει.

Exει βγει και η εκδοση 3704.

Αν την παρει το ματι κανενος ας σφυριξει.
Οι μόνες αναφορές που βρισκω παντου ειναι οι δικες σου ρε, μπας και ειναι ορθογραφικό λάθος του πίτουρα που σου απάντησε; :afro:

Ψάχνω σαν τρελός πάντως .....

Δεν είναι λάθος. Υπάρχει 3704.

Τους ξεσήκωσα και στο Αμερικάνικο και στης Slysoft το forum να το ζητήσουν και κάποιοι ήδη το πήραν (μάλιστα ένας το είχε 1-2 ημέρες πριν αλλά δεν το είχε πει).

Εμένα δεν έχει κάνει τον κόπο να που απαντήσει η Cyberlink!

Το έχω ζητήσει και από τους άλλους και το ψάχνω και εγώ σαν τρελός.

Όποιος έχει νέα ας ειδοποιήσει.

Πιθανώς BD profile 1.1 support, fixes για διάφορες ταινίες που δεν παίζουν (πχ 3-10 Yuma), 7.1 decoding (πχ σε DTS-HD MA 7.1 βγάζει μόνο 5.1) κλπ

οκ, μας πηρε λιγο παραπανω αλλα το βρηκαμε!

αναμονη για εντυπωσεις

Πιθανον να εχει αναφερθει σε αλλα thread.....

Σε αναλογικη 5.1 συνδεση του htpc με ενισχυτη κ χρηση του Power dvd,αν υποθεσουμε οτι ενα δισκακι περιεχει ολα τα συγχρονα φορμα ηχου,ποια ειναι η σειρα προτιμησης για καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα?

Δεν εχω καταλαβει ποτε ακριβως κανει downsampling...

Υποθετουμε οτι ολα ειναι 16/48(οπως η πλειοψηφια που υπαρχουν στα σημερινα δισκακια,αν δεν κανω λαθος)..

α)Lpcm 5.1(ασυμπιεστο)
β)Dolby True HD(μη απωλεστικο,στο information του powerdvd μου το αναφερει ως mlp 5.1 με bitrate 1536-2200 στους 300 hddvd)
γ)Dts-HD MA(μη απωλεστικο)
δ)Dolby digital plus(απωλεστικο)
ε)Dts-HD high resolution(απωλεστικο)

Διαβαζοντας κ λιγο στο avsforum....μαλλον η ερωτηση μου δεν στεκει..:blush:
Downsampling δεν υφισταται αφου στο παραδειγμα που αναφερω ολα τα αρχεια ειναι ηδη 16/48....
Αρα,αφου στα δισκακια περιεχονται συνηθως ενα απο τα α,β-γ,δ-ε επιλεγουμε αναλογα..

Υ.Γ Αν κριθει απαραιτητο,μιας κ δεν ξερω αν προσφερουν κατι στο παρον thread,παρακαλω να διαγραφουν τα ποστ μου...

Last edited:
Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Σε αναλογικη 5.1 συνδεση του htpc με ενισχυτη κ χρηση του Power dvd,αν υποθεσουμε οτι ενα δισκακι περιεχει ολα τα συγχρονα φορμα ηχου,ποια ειναι η σειρα προτιμησης για καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα?

Με οτι εχω διαβασει, νομιζω οτι απο το καλυτερο προς το "χειροτερο" format πανε οπως παρακατω...

DTS HD MA
Dolby True HD
LPCM
DTS-HD HR
DD plus
DTS
DD

Τωρα για το ποιο θα ακουγεται καλυτερα με αναλογικη συνδεση (και οχι bitstream) παιζει να ειναι και το LPCM... (γλιτωνεις τις μετατροπες μιας και ειναι ασυμπιεστο αναλογικο εξ αρχης σημα)

BUILD 3704 UPDATE

3:10 Yuma ΒR: Εξακολουθεί να μην παίζει (δεν μπορείς να επιλέξεις τίποτα στα menu αλλά ούτε και απευθείας chapter).

DTS-HD MA 7.1: Εξακολουθεί να αναγνωρίζεται (και να αναπαράγεται προφανώς) από το PDVD σαν DTS-HD MA 5.1

Τα menu στο Pan’s Labyrinth (US Version) HD DVD εξακολουθούν να μην παίζουν σωστά.

Το μόνο που φάνηκε να έχει διορθωθεί είναι η αναπαραγωγή του Eastern Promises HD DVD (τα menu πλέον εμφανίζονται).

Επίσης κάτι το οποίο δεν μπόρεσα να διευκρινίσω (δεν είχα και χρόνο): Στην μπάρα κάτω (εκεί που υπάρχουν τα κουμπιά Play κλπ), δεξιά, εμφανίζονται πλέον 4 νέα κουμπιά τα οποία έχουν 4 χρώματα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε) στην αναπαραγωγή BR και 4 γράμματα (A, B, C, D) στην αναπαραγωγή HD-DVD.

Στις λίγες δοκιμές που έκανα (αν και βασικά αυτές ήταν στις παραπάνω ταινίες) δεν βρήκα τη χρήση τους

ΥΓ Δοκιμές σε Vista με 3870 και Catalyst 8.1 (όχι πως πιστεύω ότι θα αλλάζει κάτι σε XP).

ΥΓ 2 Ας το βάλει κάποιος mod και στο 1ο post.

ΥΓ Εννοείται ότι το ‛πρόβλημα’ αναπαραγωγής HD από τον σκληρό παραμένει.

Παραμένει όμως και η λύση του ISO.

BUILD 3704 UPDATE
Επίσης κάτι το οποίο δεν μπόρεσα να διευκρινίσω (δεν είχα και χρόνο): Στην μπάρα κάτω (εκεί που υπάρχουν τα κουμπιά Play κλπ), δεξιά, εμφανίζονται πλέον 4 νέα κουμπιά τα οποία έχουν 4 χρώματα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε) στην αναπαραγωγή BR και 4 γράμματα (A, B, C, D) στην αναπαραγωγή HD-DVD.
Κάποιος, λογικά, ανέφερε ότι πιθανότατα (όπως στο PS3) παίζουν τον ρόλο bookmark.