THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Μία πρώτη σκέψη είναι: Εκ του αποτελέσματος (aka δεν παιζει το Yuma το οποίο είναι 1.1 profile).

Ξαναλέω όπως ότι δεν ξέρω αν φταίει το ''κόλπο'' του Κυριάκου γι αυτό.

Γι αυτό ρωτάω τον Κυριάκο αν μπορεί να έχει εκτίμηση του τι κάνουν αυτά που ''πείραξε''.

ΥΓ Κυριάκο, μάλλον θα πρέπει να σου δώκω το Yuma.

Well, τα κόλπα που έκανα είναι τα εξής: Εγκατέστησα καθαρά την 3319a, μεσω προγράμματος που καταγράφει τις τροποποιήσεις στο σύστημα. Κατεγράφει το στατους του συστήματος σε αυτην την φαση. Πέρασα την 3730 επείσης μεσω του προγράμματος με καταγραφή κτλ. Το πρόγραμμα έχει δυνατότητα να σου βγάζει τις αλλαγές απο το ένα σημειο στο άλλο αναλυτικά. Οι αλλαγές ήταν εκτός των αναμενομένων αντικαταστάσεων αρχείων στους γνωστούς φάκελους PowerDVD και Shared files, και αρκετα πράγματα στην ρέτζιστρυ. Έχει εργαλείο που σου βγάζει 2 αρχεία .reg που αλλάζουν το στάτους του συστηματος π.χ. πριν και μετα την 3730. Αυτά τα δύο αρχεία χρησιμοποιούμε.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε οσο το δυνατον original εκδόσεις των 2 βέρσιον του PDVD.

Πρέπει να αγοράσω το γιούμα σιγουρα .......

Μία πρώτη σκέψη είναι: Εκ του αποτελέσματος (aka δεν παιζει το Yuma το οποίο είναι 1.1 profile).

Ξαναλέω όπως ότι δεν ξέρω αν φταίει το ''κόλπο'' του Κυριάκου γι αυτό.

Γι αυτό ρωτάω τον Κυριάκο αν μπορεί να έχει εκτίμηση του τι κάνουν αυτά που ''πείραξε''.

ΥΓ Κυριάκο, μάλλον θα πρέπει να σου δώκω το Yuma.

Κοίτα αυτο μια .... http://forum.slysoft.com/showpost.php?p=87476&postcount=54

Ναι, το είπα και στην αρχή ότι μπορεί (και το πιθανότερο είναι) να φταίει κάτι άλλο για το Yuma (γιατί είχα διαβάσει διάφορα κουφά) και όχι τα ''δικά'' σου.

Το θέμα όμως διάολε είναι τι μπορεί πλέον να φταίει.

Θα δοκιμάσω και στα XP μπας και....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Εμένα δουλεύουν τα σκίνς τέλεια σε πάνω απο 200-300 αλλαγές λόγω των τέστ που έχω κάνει. Περίεργο. Και μόλις τσέκαρα και στο σκίν του 3730 την εικόνα μέσα στο αρχείο και ειναι σωστή.

ΕDIT: Μήπως μπερδεύεσαι επειδή άλλαξα το χρώμα στην αναγραφή της έκδοσης στην 3319a σε κόκκινο όπως της παλιάς 3730? Ξαναβάλε τα mercury.dll ξανα με προσοχή στους ανάλογους φακέλους μια να δούμε.

Δουλεύουν όλα μια χαρά. Απλά (ο ανόητος) δεν έβαζα τα αρχεία στους φακέλους Skins.
Μήπως μπορεί να γίνει κανένα μαγικό να δουλέψει ο συνδιασμός PowerDVD+ Reclock +XP; (Λέμε τώρα αν και αυτό μου θυμίζει την παροιμία: τώρα που βρήκαμε παπά να ..........)

γιατι μου βγαζει στερεοφωνικο ηχο απο την coaxial??τι πρεπει να επιλεξω?εχω vista..οταν κανω το τεστ απο τον πινακα ελεγχουν για db kai dts στελνει κανονικα σημεια για ολα τα ηχεια..απο ολα τα αλλα προγραμματα ομως μονο στερεοφωνικο..γιατι??

AUDIO UPDATE

Ας συνοψισουμε τι ισχυει τελικα με το PDVD 7 (τουλάχιστον μεχρι την εκδοση 3730 που είναι και η τελευταία μεχρι την στιγμη που γραφονται αυτές οι γραμμές)

Ας σημειωθει ότι τα παρακατω αποτελουν συμπερασματα από προσωπικές δοκιμες σε συνδυασμό με όσα εχω διαβασει στο δικτυο.

Downsampling

Σύμφωνα με αναφορες από το δικτυο (οι οποιες δεν εχουν επιβεβαιωθει από προσωπικη εμπειρια – δεν ειχα τον χρονο να βρω τα απαιτουμενα προγραμματα – αν τελικα αυτά όντως υπαρχουν και ‛δουλευουν’ στην περιπτωση μας), από την εκδοση 3730 το Downsampling δεν υφισταται πλεον.

Το κατά ποσον βεβαια αυτό ιχυει (όπως προανεφερα) αλλα και το κατά ποσον αυτό εχει ακουστες συνεπειες είναι άλλο θεμα.

DOLBY TRUE HD

Μεχρι στιγμης φαινεται να είναι το μονο (που περιλαμβανει μη απωλεστικη συμπιεση) από νεα φορμα ηχου υψηλης ανάλυσης που αποκωδικοποειται (με τους κατωθι περιορισμους) και κατά συνεπεια αναπαραγεται, σωστα.

Αυτό ακουγεται και λογικο μιας και αν δεν κανω λαθος, η καρδια του είναι ο αλγόριθμος MLP Meridian Lossless Packing της Meridian που αποτελει παλιό γνωστό από τα dvd-audio (φορμα το οποιο υποστηριζεται από προγραμματα – συμπεριλαμβανομένου του pdvd – εδώ και χρονια).

Προσοχη:

Τα παραπανω ισχυουν για μεχρι και 5.1.

Το Dolby TrueHD 7.1 αναγνωρίζεται (στο ‛show info’) σωστα από το pdvd αλλα η αναπαραγωγή περιοριζεται σε 5.1 καναλια (πιθανον γιατι dvd audio 7.1 δεν υπηρξε ποτε).

DOLBY DIGITAL PLUS

Παιζει κανονικα αλλα με τον περιορισμο 5.1 – όχι 7.1 (όπως ακριβως με το DOLBY TRUE HD).

Σημειωση:

6-καναλη μπαντα Dolby TrueHD / + δεν εχει πεσει στα χερια μου για δοκιμη αλλα υποψιαζομαι ότι θα ισχύουν τα παραπανω (ισως και σε συνδυασμό με τα παρακάτω περι DTS)

DTS HD / DTS HD MA

Απ όσα διαβαζω γενικα (γιατι δεν είναι ευκολο / δεν εχω δει άμεσες αποδειξεις παρα μονο έμμεσες ενδειξεις γι αυτό) το MA δεν αποκωδικοποιείται αλλα το pdvd εξαγει μονο το dts core.

Και αυτό μεχρι και 6.1.

Μπαντα 7.1 αναγνωριζεται και κατά συνεπεια αναπαραγεται ως 5.1 (παντα core).

Το ‛απλο’ dts hd (μη MA δλδ) λογικα παίζει κανονικα (μεχρι 6.1 – 7.1 δεν εχω καταφερει να βρω προς δοκιμη)

LPCM

Είναι το μονο που φαινεται να παιζει σωστα ανεξαρτήτως αριθμου καναλιων.

Και αυτό προφανως γιατι δεν τιθεται θεμα συμπιεσης / αποκωδικοποίησης.

Συμπερασμα:

Εχουμε δρομο ακόμα μπροστα μας αναφορικα με τον HD ήχο στα PC.

To δυσοίωνο είναι ότι και ψηφιακη (aka bitstream) λυση δεν διαφαίνεται αμεσα στον οριζοντα (πχ ακόμα και η HDMI λυση της Auzenteh δεν φαινεται να μας καλυπτει σε αυτόν τον τομεα καθως μαλλον μονο lpcm θα υποστηριζει).

ΥΓ Κατοπιν ελεγχου, ας μεταφερθει και στο 1ο post.

Last edited:
Αναφορικα με το 3-10 Yuma (BR profile 1.1) και τα 'κολπα' του Κυριακου, δεν πρεπει να παιζει τελικα γενικα προβλημα αλλα μαλλον ειναι προβλημα του συγκεκριμενου rip.

Και αυτο γιατι αλλο prof 1.1 br rip της ιδιας μαλιστα εταιριας (Lionsgate), το 'War', παιζει κανονικα.

Με λιγα λογια το κολπο του Κυριακου φαινεται να ειναι 100% ΟΚ!

επειδη ειχα προβλημα με τον κωδικο ειχα πολυ καιρο να γραψω κατι.κυριοι συντονιστες επειδη ειδα οτι κανατε καποιες συγκρισεις μεταξυ ηχου απο pc vs denon θα ηθελα την γνωμη σας εαν στην θεση του powerdvd ηταν το ac3 filter(για μενα πολυ ανωτερω απο powerdvd βασικα καμια σχεση μιλαμε για dvd γιατι για BR,HDDVD ακομη να βγει)χωρις να ειναι τικαρισμενο το DRC,το master GAIN στο 20 full, χωρις να ειναι τικαρισμενο το AUTO GAIN CONTROL,τικαρισμενο το AUTO MATRIX,οχι ομως τα 3 που βρισκονται κατω απο αυτο καντε τελοσπαντο ενα πειραματισμο με τις ρυθμησεις και ξανα μιλαμε

Ρε παιδιά, κάτι δεν πιάνω. Όταν κατεβάζω το super προγραμματακι Switcher. Τι ακριβως κάνω λάθος? Ακολούθησα όλα τα βήματα ακριβώς, και κάθε φορά που πατάω το switcher βγαίνει πάντα η τελευταία έκδοση, που δεν ανοίγει αρχεία απο σκληρό........:bigcry:

Κάνε πλήρη απεγκατάσταση (σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στο παρόν θέμα) και ξαναδοκίμασε με προσοχή όσα γράφει ο Κυριάκος.

Όλα δουλεύουν οπότε ή είναι θέμα σωστής απεγκατάστασης ή απλώς κάπου δεν ακολούθησες σωστά τα όσα γράφει ο Κυριάκος.

Τα εκανα ολα ακριβως... Τι ακριβως πρεπει να γινεται οταν ειναι ολα σωστα? Να πατας το Switcher και να ανοιγει καθε φορα διαφορετικη εκδοση, δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει...

Δουλευει στα Vista 32?

Μολις τώρα το είδα κι εγώ.

Κυριαααααααααααααααααααααααααααακο!

Κανόνισε νέο switcher!

:p

Μολις τώρα το είδα κι εγώ.

Κυριαααααααααααααααααααααααααααακο!

Κανόνισε νέο switcher!

:p
Edit

Θα το κοιταξουμε καθώς τελικά ίσως και να μην χρειάζεται (καθώς η βάση είναι το 3730/3730α).

Είναι θέμα βέβαια ίσως και επιπλέον / λιγότερων αλλαγών στην registry (3319a->3730 vs 3319a->3730a)

Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 7 ULTRA THREAD

Τα εκανα ολα ακριβως... Τι ακριβως πρεπει να γινεται οταν ειναι ολα σωστα? Να πατας το Switcher και να ανοιγει καθε φορα διαφορετικη εκδοση, δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει...

Δουλευει στα Vista 32?

Aς απαντήσει κάποιος... Εχω κανει 10 φορές κατά λέξη τη διαδικασία... Αλλά κάθε φορά που πατάω το Switcher ανοίγει η 3730 Που φυσικά δεν ανοίγει αρχεία από σκληρό....