The Ortofon 2m Black

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,611
Kαλημέρα σε ολους
Ενας φιλος δινει (σε πολυ καλη τιμη) την Ortofon 2m Black πως ναι σε σχεση με τη δικη μου Zyx50 bloom
Eιναι αληθεια οτι σε αυτη την ortfon αλλαζει η κεφαλη.

Η 2Μ black εiναι ΜΜ ενω η Zyx50 bloom είναι ΜC. Στην πρωτη μπορείς να αλλάξεις βελόνα, ενώ στη δεύτερη όχι. Νομίζω την επιστρέφεις και σου κάνουν έκπτωση στην τιμή της καινούργιας. Αν έχεις καλό phono που μπορεί να την αναδείξει νομίζω ότι η Zyx είναι ανώτερη. Δεν έχω ακούσει τη συγκεκριμένη ZYX 50 αλλά την R-1000.

Μάλλον εννοεις "αλλαζει η βελονα" Δημήτρη, και ναι αλλαζει, αλλα με πολλα... http://www.needledoctor.com/Ortofon-2M-Black-Stylus

Σαν ηχος τωρα, περαν του ευνόητου (προσωπικό γουστο) θα περίμενα να μην υπαρχει σαφής υπεροχή της μιας στην αλλη, γιατι μια κορυφαία ΜΜ μπορει να σταθεί διπλα σε μια εισαγωγική (λεμε τώρα) MC

Ναι δοκτορ αυτο εννοω
Το phono μου εχει και mm και mc (Ear 834p) καραφτιαγμένο πλεoν, να ερθεις να το ακουσεις Παν.
Δεν περιμενα να μου γραψετε οτι ειναι ανταξια της zyx.
Αρα στα 190 που μου τη δινει σφραγισμένη θα τη χτυπησω.

Στα 190 καινούργια ειναι εξαιρετική τιμή. Τωρα αν θα σου αρεσει οπως η ΖΥΧ ειναι αλλο θεμα. Σε τέτοια τιμη, στην χειρότερη (που δεν νομίζω) την πουλας..

Ακρόαση θα κανονίσουμε σιγουρα !

Η 2Μ black εiναι ΜΜ ενω η Zyx50 bloom είναι ΜC. Στην πρωτη μπορείς να αλλάξεις βελόνα, ενώ στη δεύτερη όχι. Νομίζω την επιστρέφεις και σου κάνουν έκπτωση στην τιμή της καινούργιας. Αν έχεις καλό phono που μπορεί να την αναδείξει νομίζω ότι η Zyx είναι ανώτερη. Δεν έχω ακούσει τη συγκεκριμένη ZYX 50 αλλά την R-1000.
Εχεις ακουσει και τις δυο? 2Μ black και zyx r-1000 μας λες εντυπωσεις?
Την r-1000 την εχω ακουσει στον Μητσιονη και τον DrPan και τρελαθηκα.Αλλα ποτε την 2Μ black

Στα 190 καινούργια ειναι εξαιρετική τιμή. Τωρα αν θα σου αρεσει οπως η ΖΥΧ ειναι αλλο θεμα. Σε τέτοια τιμη, στην χειρότερη (που δεν νομίζω) την πουλας..

Ακρόαση θα κανονίσουμε σιγουρα !

Θα σου αλλαξω γνωμη για το Εar
Αλλαξα βυζματα εισοδου εξοδου με Cardas οτι καλωδιο ειχε μεσα το αλλαξα με Van den hul και εβαλα telefunken λαμπιτσες.
Πιο παλια ειχα αλλαξει οτι πυκνωτη ειχε μεσα με mudorff kαι ειχα βαλει ποτενσιομετρο alps.

ΕΑΡ τουμπανο. Το ποτ θα το καταργουσα εντελώς, κανει ζημια στον ηχο.

Παντως το 834 ματσαρει καλυτερα με τις ΜΜ

Ψυχραιμια, οι ΖΥΧ ειναι πολυ καλες και μπορει η 50 να σου αρεσει περισσοτερο απο την μαυρη.

ποτ= ποτενσιομετρο

Ψυχραιμια, οι ΖΥΧ ειναι πολυ καλες και μπορει η 50 να σου αρεσει περισσοτερο απο την μαυρη.

ποτ= ποτενσιομετρο
Mπορει και να χαλαει λιγο αλλα με το ποτ μπορω να εχω τη δυνατοτητα να κουμπωνω στον τελικο και εκει να δεις τι γινετε !!!!

Tί σου λίπει με την Zyx;.. H 2MBlack είναι εξαιρετική κεφαλή αλλα κάπως διαφορετική είδικα ψηλά και στην έλειψη.. γλύκας σε σχέση με την Zyx. Πάντως me to καταλληλο phono δίνει εξαιρεικό αποτέλεσμα.. Προσωπικα θεωρώ την δυνατότητα αλλαγής βελόνας απο την 2mBlack μή μετρήσιμο πλεονέκτημα..

Αν με ρωτάς προσωπικά προτιμώ την Zyx ξεκάθαρα αλλα με λαμπάτο phono ίσως να μην δίνει τον καλύτερο της εαυτό..

Tί σου λίπει με την Zyx;.. H 2MBlack είναι εξαιρετική κεφαλή αλλα κάπως διαφορετική είδικα ψηλά και στην έλλειψη.. γλύκας σε σχέση με την Zyx. Πάντως me to καταλληλο phono δίνει εξαιρεικό αποτέλεσμα.. Προσωπικα θεωρώ την δυνατότητα αλλαγής βελόνας απο την 2mBlack μή μετρήσιμο πλεονέκτημα..

Αν με ρωτάς προσωπικά προτιμώ την Zyx ξεκάθαρα αλλα με λαμπάτο phono ίσως να μην δίνει τον καλύτερο της εαυτό..

Συμφωνώ σε όλα. Ειδικά στο θέμα phono.

Εχεις ακουσει και τις δυο? 2Μ black και zyx r-1000 μας λες εντυπωσεις?
Την r-1000 την εχω ακουσει στον Μητσιονη και τον DrPan και τρελαθηκα.Αλλα ποτε την 2Μ black

Κι εγω στου Μητσιώνη άκουσα την R-1000. Εξαιρετική κεφαλή. Θα ήθελα και καλύτερο πλατό-βραχίονα από αυτό που έχω για να την απολαύσω στο σύστημά μου.

Καλή η 2Μ black αλλά προσωπικά προτιμώ τον ήχο των ΜC. Από ortofon σειρά cadenza και πανω αξίζουν πραγματικά.

Η 2Μ black καινούργια έχει 500 . Άρα η τιμή που την βρήκες είναι πολύ καλή. Αν θες αγόρασέ την αλλά μην δώσεις την Zyx.

Συμφωνω με τον Πετρο. Η οικογενεια 2Μ ειναι καπως λεπτή στον ηχο, αυτο που πολλές φορες εχω χαρακτηρίσει ως έλλειψη "ψυχής". Εχει βεβαια πολυ καλο διαμαντι, στελεχος και γενικα specs. Ειναι λεπτομερής, αναλυτική αλλα οχι οσο μελωδική θα την ήθελα.

Και οπως θα θυμασε απο την συζήτησή μας, το φωνο σου Δημητρη ειναι κατ εμε ο αδύναμος κρικος της μουσικης σου αλυσίδας. Πανω σε ενα πληρος παραμετροποιησιμο φωνο η ΖΥΧ κανει μικρα θαυματα. Ισως η Μαυρη να "κατσει" καλυτερα στο υπάρχων.

Μην βιαστεις να την δωσεις, ακουσετες και τις 2 μαζι, αφου στρώσει η μαυρη και μετα αποφασίζεις.

Oi Zyx R-50 και R-100 είναι οι μοναδικές λογικά τιμώμενες κεφαλές που συνδυάζουν ιδανικά τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων. Την έκαταση ψηλά, το αέρα την ανάλυση και την γλύκα με τα εξαιρετικά δυναμικά, ταχύτητα, σωστά σώματα και ρυθμικό timing ενώ σου δίνουν την ψευδαίσθηση του στεροφωνικου διαχωρισμου κορυφαίων ψηφιακών τομέας που γενικά πάσχει το βινύλιο και σε αυτόν τον τομέα (αλλα και όχι μόνο) συγκρίνονταί με πολύ ακροιβότερες.

Είναι δε σχετικά εύκολες στο στήσιμο και στο ταιριασμα με phono και πολύ ανθεκτικές. Βέβαια επειδή είναι σχετικά (αλλα όχι πολύ) χαμηλοέξοδες το ταίριασμα τους με ένα λαμπάτο phono λογικής τιμής δύσκολα θα βγάλει όα τους τα πλεονεκτήματα "στον αέρα" προσωπικά έχω βρεί την υγειά μου με την R-100 και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και με την R-50.

H Ortofon έχει πολύ καλη ανάλυση, ροή και δυναμικά καινώς ροκάρει εξαιρετικά (αλλα όχι λιγότερο απο την Zyx) υπολείπεται όμως συμανιτκά στον στερεοφωνικό διαχωρισμό στην έκταση ψηλά, στον αέρα και στην μουσικότητα αν και αυτό το τελευταίο ίσως να καλυφθεί πλήρως με το EAR..

Γενικά τις 2M τις βρίσκω εξαιρετικές για πκάπ της χαμηλομεσαίας κατηγορίας που θα κληθούν να παίξουν κυρίως Rock Pop κλπ αλλα στο επίπεδο της 2m Black θα ήμουν πολύ προσεκτικός και θα φρόντιζα ιδιαίτερα το ταίριασμα της με το phono.

Last edited:
Oi Zyx R-50 και R-100 είναι οι μοναδικές λογικά τιμώμενες κεφαλές που συνδυάζουν ιδανικά τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων.
Κατα τη γνωμη μου οι μοναδικες λογικα τιμωμενες κεφαλες ειναι αυτές που μπορεί να εφοδιαστουν με βελονα jico sas. Στο 1/10 της τιμης των zyx.

Κατα τη γνωμη μου οι μοναδικες λογικα τιμωμενες κεφαλες ειναι αυτές που μπορεί να εφοδιαστουν με βελονα jico sas. Στο 1/10 της τιμης των zyx.

Μεγαλη κουβεντα και λιγο off topic αλλα τις εχεις ακουσει διπλα διπλα? μια ΖΥΧ πχ με μια καλη ΜΜ με JICO SAS ?

Να φανταστώ οτι θα έχεις κάνει ο ίδιος την σύγκριση για να προβαίνεις σε αυτό το συμπέρασμα με τόση σιγουριά...

Last edited:
Ισως δεν το εθεσα σωστα, αναφερομουν σε ορους value for money, καθως στην τιμολογιακη περιοχη της zyx, βρισκόμαστε σε περιοχή diminishing returns to scale. Που σημαινει οτι για μια.βελτιωση α% να χρειαζεται επένδυση 10α..

Αλλα ειμαστε οφτοπικ οπως σωστα έθεσε ο Παναγιώτης

Έχε υποψιν σου οτι οι Zyx έχουν τις ηχητικές επιδόσεις κεφαλών της τριπλάσιας τιμής άλλων σοβαρών κατασκευαστών. Νομίζω οτι η σύγκριση τους με κάποια φτηνή mm έστω και με εξαιρετικό διαμάντι δίνει παραπλανητικές εντυπώσεις. Και ναι η συζήτηση δεν έχει να κάνει με το απόλυτο value for money.