The Pale Blue Eye

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    17

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,412
Εκεί ψηλά.....
The-Pale-Blue-Eye.jpg

Poster-EN

Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ

Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Χάρι Μέλινγκ, Τζίλιαν Άντερσον

Διάρκεια ταινίας: 126' λεπτά

Netflix: 6 Ιανουαρίου. 2023

Imdb | Netflix

Υπόθεση:
Ένας έμπειρος Ντετέκτιβ ερευνά μια σειρά δολοφονιών στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ το
1830. Βοηθείται στην έρευνά του από έναν έξυπνο και πρόθυμο νεαρό δόκιμο που ονομάζεται Έντγκαρ Άλαν Πόε,
ο οποίος θα γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Αμερικής και ο εμπνευστής του αστυνομικού
είδους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Ψήφισα καλή..
Κι εγώ, κυρίως για την ατμόσφαιρα και τους ηθοποιούς. Ειδικά αυτός ο Harry Melling εξελίσσεται σε πρωτης ταξεως καρατερίστα. Κατά τα άλλα, η σκηνοθεσία και το σενάριο δεν ικανοποιούν. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία.

Ενώ οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά, δεν μου δημιούργησε μια αγωνία ένα σασπένς όπως αντίστοιχες ταινίες στυλ Σέρλοκ Χολμς, Αγκάθα Κρίστι κλπ
Δεν ξέρω τι φταίει. Η αργή πλοκή; η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του θεατή; η απόκρυψη τόσων μυστικών που κάνουν τον θεατή να βαριέται; Δεν ξέρω. Είναι αυτό που λέω ότι δεν σε βάζει στην "μπριζα" να την δεις μέχρι τέλος. π.χ. αν κοπεί ξαφνικά το ρεύμα δεν θα βρίσεις.
Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί ξαναλέω. Όπως και όλη η αγγλική βικτωριανή ατμόσφαιρα (κι ας εξελίσσεται στην Αμερική).
Ψηφίζω μέτρια.

• Like
Reactions: karamela
Ενώ οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά, δεν μου δημιούργησε μια αγωνία ένα σασπένς όπως αντίστοιχες ταινίες στυλ Σέρλοκ Χολμς, Αγκάθα Κρίστι κλπ
Δεν ξέρω τι φταίει. Η αργή πλοκή; η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του θεατή; η απόκρυψη τόσων μυστικών που κάνουν τον θεατή να βαριέται; Δεν ξέρω. Είναι αυτό που λέω ότι δεν σε βάζει στην "μπριζα" να την δεις μέχρι τέλος. π.χ. αν κοπεί ξαφνικά το ρεύμα δεν θα βρίσεις.
Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί ξαναλέω. Όπως και όλη η αγγλική βικτωριανή ατμόσφαιρα (κι ας εξελίσσεται στην Αμερική).
Ψηφίζω μέτρια.
Συμφωνώ απόλυτα, ωραία ατμόσφαιρα, όμορφη φωτογραφία, καλές ερμηνείες αλλά μέχρι εκεί, με ζόρισε να την τελειώσω….μέτρια.

Ψηφίζω μέτρια.
Το αυτό.

Η απάντηση απλη:

Κλασική Netflixοκατάσταση: Ολα με την λογική ''σουπερ μαρκετ''.

Οι ''κανονικές'' ταινίες, αυτές που εχουν ''βαθος'', ''αποψη'', εχει πεσει βρε αδερφέ δουλειά και σε άλλους τομείς πέραν του τεχνικού, είναι όλο και λιγότερες.

Αυτή ειναι η ζημιά που εχει κάνει το Netflix....

Μεγάλο πρόβλημα στην σκηνοθεσία… ωραία ιστορία, ωραίο casting αλλά δεν σε βάζει στην ατμόσφαιρα και κάθε τι λύνεται μόλις πρωτοφανεί
Ας τα ανακάτευε λίγο, ας άφηνε και κάτι θολό.
Ακόμα και η ανατροπή στο τέλος δεν λειτούργησε όπως έπρεπε
Θα μπορούσε να είναι σούπερ αλλά δεν τα κατάφερε

Το αυτό.

Η απάντηση απλη:

Κλασική Netflixοκατάσταση: Ολα με την λογική ''σουπερ μαρκετ''.

Οι ''κανονικές'' ταινίες, αυτές που εχουν ''βαθος'', ''αποψη'', εχει πεσει βρε αδερφέ δουλειά και σε άλλους τομείς πέραν του τεχνικού, είναι όλο και λιγότερες.

Αυτή ειναι η ζημιά που εχει κάνει το Netflix....

Αν το Netflix έχει κάνει μια φορά ζημιά, τότε η marvel έχει κανει εκατό...

Και αλίμονο αν όλες οι ταινίες πρέπει να είναι διαμάντια της 7ης τέχνης.

Παρακολουθώ τις ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα στις αίθουσες και πλήττω.

Μια χαρά ήταν το pale blue eye btw.
Σαφώς υπάρχουν και καλύτερες.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι, σε νέες παραγωγές, πιο δύσκολα βγάζει φόλες η συγκεκριμένη streaming υπηρεσία σε σχέση με το παρελθόν της.

Last edited:
Τόσο ρόλο παίζει η σκηνοθεσία;

Θέλω να πω, με ίδιους ηθοποιούς, με ίδιο σενάριο, με ίδια σκηνικά θα μπορούσε να ήταν τόσο τελείως διαφορετική ;

Το έχω απορία και δεν πρόκειται να μου λυθεί ποτέ βέβαια, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυριστεί η ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ταινία με άλλον σκηνοθέτη.

Τόσο ρόλο παίζει η σκηνοθεσία;

Θέλω να πω, με ίδιους ηθοποιούς, με ίδιο σενάριο, με ίδια σκηνικά θα μπορούσε να ήταν τόσο τελείως διαφορετική ;
Ναι, τόσο μεγάλο ρόλο παίζει. Γιατί ο σκηνοθέτης είναι αυτός που οδηγεί τους ηθοποιούς, αυτός που κόβει/ράβει το σενάριο, αυτός που εγκρίνει τα σκηνικά. Αυτός θα πει "όχι Ντάνιελ Κρεγκ, δε μου αρέσει όπως μπήκες στο δωμάτιο, ξαναμπές" και μπορεί να το κάνει 10-20 φορές, μέχρι να το πετύχει. Αυτός θα πει "δε μου αρέσει αυτή η τοποθεσία για εξωτερικό, πάμε αλλού", "θέλω καλύτερη μουσική", "αυτός ο διάλογος πλατιάζει"

Κλπ. κλπ. κλπ.

Συνήθως όταν όλα τα επιμέρους συστατικά είναι καλά αλλά το αποτέλεσμα κατώτερο μάλλον φταίει ο μάγειρας… 😂😂

Και σκηνοθετικά και σεναριακά η ταινία υπέφερε.Και επειδή σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι ο ίδιος,μάλλον του κατσαν βαριά τα δυο.... καρπούζια.
Αφηγηματικά ξεψυχισμένη,ευθεία γραμμή,καμμιά κλιμάκωση,σενάριο γραμμένο στο πόδι,διεκπαιρεωτικό-άντε να τελειώνουμε.
Κρίμα γιατί οι ηθοποιοί το καταδιασκεδάζουν,παίζουν καταπληκτικά όλοι τους, αλλά δε φτάνει.
Ούτε η φωτογραφία,ούτε η ατμόσφαιρα.

Καταπληκτικοι ηθοποιοί δίνουν ρέστα. Φωτογραφία επίσης υπέροχη. Σκηνικά κοστούμια φοβερά. Και μέχρι εκεί. Δεν έχει αύριο που είπαν όλοι. Κλιμάκωση.... Βλέπεται πάντως ευχάριστα.

Σαν ατμόσφαιρα, ιδέα και ηθοποιία πολύ καλή.
Σενάριο σκηνοθεσία πάτος.
Πρώτη φορά είδα θρίλερ που δεν με ένοιαζε ποιος έκανε τι και γιατί!
Θα μπορούσε να λείπει μία ώρα από τη διάρκεια και να μην καταλάβει κανείς ότι έλειψε.

• Like
Reactions: superfly
Αν το δεις εικαστικά είναι καλό.
Αν περιμένεις να σε καθηλώσει, να έχεις μαξιλάρι δίπλα σου.