The Queen's Gambit [Netflix]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 23 51.1%
  • Πολύ Καλή

Votes: 14 31.1%
  • Καλή

Votes: 5 11.1%
  • Μέτρια

Votes: 3 6.7%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    45
Αύξηση πωλήσεων σημειώνουν τα βιβλία και τα σετ σκακιού χάρη στο "The Queen's Gambit"
Η Beth Harmon έχει συνεπάρει το παγκόσμιο κοινό..

... οι πωλήσεις των βιβλίων και σετ σκακιού στις ΗΠΑ είχαν παραμείνει σταθερές ή είχαν καθοδική πορεία για αρκετά χρόνια, μέχρι τις εβδομάδες που ακολούθησαν την κυκλοφορία της σειράς,
όταν τα σετ σκακιού είδαν άνοδο ύψους 87% και τα βιβλία ανέβηκαν κατά το τρομακτικό ποσό του 603% ...

.. το ομώνυμο μυθιστόρημα στο οποίο βασίζεται κατάφερε να μπει στη λίστα με τα best seller των New York Times 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1983...

https://gr.ign.com/netflix/84586/ne...ai-ta-set-skakiou-khare-sto-the-queens-gambit

Γίνεται πλέον σειρά φαινόμενο, που επηρέασε και άλλα πράγματα.. :cool:

Να δούμε πόσες προτάσεις για βραβεία θα πάρει..

Η Anya Taylor-Joy είναι ταλεντάρα και εύχομαι να πάει ψηλά! :a0210:

Μόλις πήρε τον ρόλο της Furiosa στο νέο Mad Max SpinOff και είμαι σίγουρος ότι τον έχει τον ρόλο!! :2thumb22sup:

Ο George Miller έχει στα χέρια του διαμάντι να γυαλίσει και άλλο, και να βγάλει μεγάλη ταινία! :cool:

Από τις καλύτερες σειρές... ειδικά η φωτογραφία είναι για όσκαρ!

Οχι μονον.

Η εκπληκτικη σκηνογραφια βοηθαει παρα πολυ και τον φωτογραφο οπως και τα κοστουμια ολα υπο την καθοδηγηση του σκηνοθετη προφανως που δινει ρεστα στην συρραφη των πλανων.

Γενικα δειχνουν να ειναι μια πολυ δεμενη ομαδα στον σχεδιασμο των πλανων. Περιμενω πως και πως να τελειωσει ( λοιπον οχι και τοσο πολυ) να αρχισω το Godless μιας και απο οτι ειδα το διδυμο σκηνοθετη οπερατερ ηταν το ιδιο.

Στα τεχνικα τωρα η σειρα ειναι γυρισμενη με την RED ranger monstro στα 8k προφανως downscaled στα 4k και την τελευταια σειρα φακων της Zeiss τους Supreme .

Την ξεκινησα να την βλεπω σε plasma 1080p (panasonic) και ενω θεωρουσα οτι εχω τηλεοραση με εξαιρετικα μαυρα πρωτη φορα διεκρινα (στα πρωτα επεισοδια) να υπαρχει ναι μεν το κοντραστ στο γυρισμα αλλα να εχουν σηκωσει τα μαυρα στο post production.

Σημερα που την συνεχισα (σχεδον στο τελος) σε OLED 4k τα μαυρα ηταν εκπληκτικα σωστα . Υποψιν παιζω μεσω ps4 το netflix σε αναλύση 1080p και πλεον μου μπαινουν σοβαρα ιδεες να παω στην 4k βερσιον μονο και μονο για να δω τεχνικα αυτην την σειρα.

Λαμπρη απο ολες τις αποψεις.

απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
ισοροπημενη . η πρωταγωνηστρια δινει ρεστα οπως και ολοι οι συντελεστες.
φαρμακερες ατακες... ( πχ Μαμα : τι κανεις εκει? Harmon : ψαχνω για αδυναμιες στο παίξιμο μου , Mαμα : και ποιες αδυναμιες βρηκες ? Ηarmon : Καμια!! χαχαχα)

απιστευτη αναπαρασταση της εποχης σε σκηνικα ( παρατηρηστε τα κουτακια μπυρας ) + την εκπληκτική μουσικη επένδυση

Must seen απο ολες τις πλευρες.

689c96ac1640adcd1357ab3c97e29e64.jpg

Οχι μονον.

Γενικα δειχνουν να ειναι μια πολυ δεμενη ομαδα στον σχεδιασμο των πλανων. Περιμενω πως και πως να τελειωσει ( λοιπον οχι και τοσο πολυ) να αρχισω το Godless μιας και απο οτι ειδα το διδυμο σκηνοθετη οπερατερ ηταν το ιδιο.

To Godless είναι εξίσου καλό ( κατά την γνώμη μου, ίσως και καλύτερο, η ερμηνεία του Τζεφ Ντάνιελς απλά δεν υπάρχει)... υπάρχει στο νεφλιξ, αν και από ότι θυμάμαι ήταν σειρά του ΗΒΟ... πιθανώς οι δημιουργοί να είχαν τα δικαιώματα και το ανέβασαν (λόγω υπογραφής με νετφλιξ για την βασίλισσα και πιθανά μελλοντικά πρότζεκτς) και στο νετφλιξ...

To Godless είναι εξίσου καλό ( κατά την γνώμη μου, ίσως και καλύτερο, η ερμηνεία του Τζεφ Ντάνιελς απλά δεν υπάρχει)... υπάρχει στο νεφλιξ, αν και από ότι θυμάμαι ήταν σειρά του ΗΒΟ... πιθανώς οι δημιουργοί να είχαν τα δικαιώματα και το ανέβασαν (λόγω υπογραφής με νετφλιξ για την βασίλισσα και πιθανά μελλοντικά πρότζεκτς) και στο νετφλιξ...

Απ' 'οτι διαβάζω για το Netflix φτιάχτηκε η σειρά..
https://en.wikipedia.org/wiki/Godless_(TV_series)

Αν και το Netflix έχει κάνει και συνεργασίες με άλλα δίκτυα για την δημιουργία σειρών..

Ο δημιουργός του ‛Queen’s Gambit’ για την Anya Taylor-Joy και τη βοήθεια του Garry Kasparov

- Πώς έγινε το κάστινγκ για να βρεθεί η Beth Harmon;

Ήταν πολύ μικρός ο στόχος που έπρεπε να πετύχουμε. Ο φακός είναι πάνω της όλη την ώρα επειδή κουβαλά την κάθε σκηνή,
και προσπαθείς να δει τι συμβαίνει μέσα της.

Χρειαζόμουν κάποια που σε τραβάει μέσα, που είναι ενδιαφέρουσα,
που δε μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις και κάποια που επίσης μπορούσε να επικοινωνήσει αυτή την αίσθηση ευφυίας.

Χρειαζόμουν κάποια που ήταν διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και κάποια που μπορούσε να παίξει ηλικίες από 15 ως 20!
Δεν ήταν πολύ μεγάλη η λίστα.

Με την Anya, αν υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος στο δωμάτιο, το μόνο άτομο που κοιτάς είναι η Anya.
Αποδίδει μια εξυπνάδα και όμως υπάρχει και κάτι το τρωτό εκεί και διαισθάνεσαι κάτι σκοτεινό να κυματίζει όλη την ώρα.

Την γνώρισα και όπως κάποιες φορές συμβαίνει, σφίγγεις το χέρι κάποιου και σκέφτεσαι, αυτό είναι το άτομο που είχα μες στο κεφάλι μου.

....

https://www.oneman.gr/entertainment/queens-gambit-scott-frank-interview/

Ο δημιουργός του ‛Queen’s Gambit’ για την Anya Taylor-Joy και τη βοήθεια του Garry Kasparov

Καλα πηρε το ματι μου τον Κασπαροβ στους τιτλους τελους για μια στιγμη....

Αυτο λεγαμε με την γυναικα μου βλεποντας το.

Οτι εμεις μεγαλωσαμε στην ουσια σε εναν κοσμο οπου το σκακι ηταν κατι σημαντικο, στις στηλες των εφημεριδων υπηρχαν παντα μονοστηλα για το σκακι, κουιζ με σκακι και παρτιδες .....

Και οι αντιστοιχοι σουπερ σταρς της εποχης μας ηταν ο Καρποφ και ο Κασπαροβ.

5. Παρεμπιπτόντως, ο Scott Frank προόριζε τον Garry Kasparov για το ρόλο του Borgov, όμως εκείνος προτίμησε να είναι απλός σύμβουλος. ;)

Μα πρέπει να είναι πολύ ηλικιωμένος.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eμενα μια χαρα μου φανηκε η συνεντευξη του.Μετρημενη και με αρκετες ενδιαφερουσες πληροφοριες οπως η "διακοπη" κλπ.

Δεν ειναι απαραιτητο για εμας να μην μας αρεσε ενα τετοιο αριστουργημα κινηματογραφικων διαστασεων θα ελεγα εγω σε ΟΛΑ τα επιπεδα αλλα ενας ανθρωπος που εχει περασει την ζωη του στην παραμικρη λεπτομερεια περιμενει διαφορετικα πραγματα απο εμας που ειμαστε απλο κοινο.

Ομοιως τις ταινιες με σουπερ ηρωες δεν τις κρινουν το ιδιο οι απλοι θεατες με τους hardcore fans που ξερουν εδω και δεκαετιες καθε πτυχη του κομικ

Και ο ξινός της υπόθεσης... Απορώ δηλαδή πως...χειρίζονται οι grandmaster τα πιόνια και τα χρονόμετρα.

https://www.oneman.gr/synentefxeis/rotisame-ton-ellina-protathliti-sto-skaki-giati-den-tou-arese-to-queens-gambit/?fbclid=IwAR1kpSmrpe_TL5Mxizme37PNUboXvQz68vnvOm_xigbaFiLLcuUKt8A5bOA

Τελικά το μόνο που λέει ότι δεν πέτυχαν καλά είναι ο τρόπος που κουνάνε τα πιόνια και πατάν το χρονόμετρο οι μεγάλοι σκακιστές. Όλα τα άλλα τα πέτυχαν. Και ότι είναι απίθανο να εμφανιστεί από το πουθενά ένα παιδί θαύμα και να κερδίζει τους πάντες χωρίς προπόνηση, καθοδήγηση κλπ. Ξεχνάει όμως ότι υπάρχουν σε άλλους τομείς παιδιά-θαύματα που έρχονται από το πουθενά, όπως ο Ραμανουτζάν στα Μαθηματικά, που στα 15 του είχε φτάσει μόνος του σε απίστευτο επίπεδο, με μόνο οδηγό ένα παλιό βιβλίο άλγεβρας.