The Verge: XT-1 vs iPhone 5s

ναι αυτό φαίνεται... αναφέρομαι στις άλλες και προφανώς αυτό οφείλεται στη δυσκολία καδραρίσματος, εγγενή αδυναμία των κινητών.

Και στις συνθηκες ... Με τον ηλιο κατακουτελα και τον ιδρωτα να τρεχει, αντε να δεις τι τραβας!

Αυτο αλλωστε διορθωνεται με λιγο post...

Last edited:
μια σύγκριση του iphone με κάποια από τις κορυφαίες compact/compact (αυτές που χωράνε σε τσέπη παντελονιού ή έστω μπουφάν), θα ήταν πιο δόκιμη για μένα, διότι σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε για σύγκριση φωτογραφικών μηχανών που ανήκουν στην ίδια (περίπου) κατηγορία από πλευράς μεγέθους/φορητότητας και δε θα υπήρχε και αυτή η χαώδης διαφορά στο θέμα της τιμής...

επίσης θα ήταν πιο κοντά και στον προβληματισμό των καταναλωτών - κάποιος που θα δώσει 1000+ για μια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς παίζει σε άλλη κατηγορία από αυτόν που θα μπει στο δίλημμα "να πάρω μια καλή φωτογραφική με 250-300 άντε 400ευρώ ή αρκουμαι στην κάμερα του κινητού μου;"

αυτό που θα ήθελα να ξέρω ας πούμε είναι πόσο καλύτερα τραβάει πχ η rx100 συγκριτικά με το iphone - οι (σημαντικές) διαφορές θα φαίνονται μόνο στα νυχτερινά και μόνο στο 100% ή είναι άμεσα εμφανείς σε όλες τις λήψεις;

(βέβαια σε αυτό ίσως υπάρχει ο αντίλογος του: για απλές λήψεις μένω με το κινητό, όταν θέλω κάτι πραγματικά παραπάνω πάω σε (πολύ) καλή κάμερα...)

Εγώ θα ήθελα προσωπικά να δώ ένα συγκριτικό με την Ricoh GR και το iphone ή κάποιο αντίστοιχο κινητό.Αν και το αποτέλεσμα το γνωρίζω...την έκταση θα ήθελα να δω.Και επιλέγω την GR γιατί από θέμα φορητότητας είναι αρκετά παραπλήσια.

φίλε atari μιλάω για το αφιέρωμα του verge ή κάποια προσπάθεια τέλος πάντων όπου υπάρχει η ίδια σχεδόν λήψη τραβηγμένη και από τις δύο κάμερες - κάτι που λίγο-πολύ έχει γίνει και από κάποια από τα πιο δραστήρια μέλη του φόρουμ εδώ μέσα

να δούμε αυτή την (τεράστια) διαφορά με τα μάτια μας δηλαδή.....

δεν εχει νοημα το συγκριτικο, προφανως και μια super compact υπερτερει απο κινητο....

Το θεμα ειναι αν αρκεισαι πια στη ποιοτητα ενος καλου κινητου για καθημερινη χρηση, διακοπες κλπ.
Ειμαστε πολυ κοντα σ αυτο, αν βελτιωθουν λιγο στα βραδυνα, εγω τουλαχιστον εκλεισα το θεμα.

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας… Αλλά το γεγονός ότι η απόδοση της φωτογραφικής παίζει ρόλο στην επιλογή του κινητού, είναι ενδεικτικό της κατάστασης των πραγμάτων. Ευκαιρίας δοθείσης, ποιό ανδροειδές έχει την καλύτερη κατά την άποψή σας?

Ευκαιρίας δοθείσης, ποιό ανδροειδές έχει την καλύτερη κατά την άποψή σας?

Galaxy S5 και Note 3 πιστεύω. Υπάρχει και το Galaxy k zoom, αλλα δε μαρεσει καθόλου, είναι σα ναχεις κολλήσει μία compact πάνω του. Πολύ καλό είναι και το lumia 1020 αλλά είναι windows phone.

το θεμα απ οτι βλεπω ειναι καποια συγκριση μεταξυ Fujifilm X t1 και ενος i phone, εγω ηθελα να ρωτησω; αληθεια μπορει να γινει συγκριση μεταξυ των δυο; εχει δει καποιος να μας πει τι δυνατοτητες εχει η XT1;

Δεν νομίζω οτι ισχυρίζεται κανείς οτι μπορεί ενα κινητό να έχει καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας απο μια φωτογραφίκή μηχανή και δή μιας όπως η ΧΤ1.
Αυτό που υποστιρίζουν πολλοί, και εγώ προσωπικά συμφωνώ, είναι οτι σε καλό φως, ενα κορυφαίο κινητό μπορεί να ανταπεξέλθει στις digital αναγκες μιας φωτογραφίας και σε σχέση με κάποιον που δεν έχει πολλές τεχνικές γνώσεις και τραβάει με τον κιτ φακό στο Auto να μην υστερεί δραματικά. Με την χρήση Apps όπως το Instagram κιόλας μπορεί να βγάλει μια καθ'όλα ικανοποιητική φωτογραφία.

Εγώ φέτος το καλοκαίρι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησα το κινητό που το είχα πάντα μαζί σε αντίθεση με την Α7 που (αν και την παίρνω πολύ συχνά μαζί ακόμα και βράδυ και στην παραλία) δεν την είχα πάντα μαζί. Και μπορώ να πώ οτι αρκετές απο τις αγαπημένες μου φωτογραφίες του καλοκαιριού βγήκαν απο το κινητό.

Διαφωνώ. Εγώ επεξεργάζομαι και JPEG της Α7 στο Instagram, ειδικά όταν θέλω να ανεβάσω κάτι στα γρήγορα χωρίς να πρέπει να μπλέξω με υπολογιστή, ACR κλπ, και χωρίς να πρέπει να περιοριστώ στο OOC JPEG. Όσο καλύτερο αρχείο έχεις, τόσο καλύτερα. Το θέμα είναι οτι το κινητό το έχεις πάντα μαζί, την φωτογραφική όχι.

Βασικα αναφερομουν περισσοτερο στο επιπεδο των φωτο που ανεβαινουν στο instagram παρα στις δυνατοτητες που σου δινει σαν εφαρμογη.
Και αναθεωρω και λιγο. Μπορω να δωσω τελικα ενα sharp gx20 του 2003 σε οποιον θελει, να περναει κανα φιλτρο vintage και να εχει αποτελεσμα μουρλια! :)