The Wheel of Time [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 2 12.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 3 18.8%
  • Καλή

Votes: 5 31.3%
  • Μέτρια

Votes: 5 31.3%
  • Κακή

Votes: 1 6.3%

• Total voters
    16
Αρχικά να πω ότι μετά από το πρώτο και μισό από το δεύτερο επεισόδιο που είδα η σειρά είναι πολύ καλή για το είδος. Πιο πυκνή (καθόλου δύσκολο) από το βιβλίο, οι σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί (εξαιρείται η Ρόζαμουντ) είναι πάρα πολύ καλοί - η παραγωγή φανταστική (αναμενόμενο) - και το ίχνος του Peter Jackson παραπάνω από φανερό (μέχρι και φράση αυτούσια που λέει ο Γκάνταλφ στον Φρόντο έξω από την Μόρια υπάρχει και την λέει ο πατέρας του Ραντ στον πρωταγωνιστή). Το ευχαριστήθηκα με το παραπάνω και το συνιστώ ανεπιφύλακτα

Σαν κάποιος που έχει διαβάσει και τα 14 βιβλία 3 φορές, να πω ότι διαφωνώ. Ναι, μερικές φορές περιγράφει, αλλά όχι τόσο πολύ όσο λες. Και όταν διαβάζεις τόσα και μεγάλα βιβλία, πάντα χρειάζεται μια επανάληψη. Και σίγουρα, δεν είναι η κλασσική χιλιοειπωμένη μάχη καλού - κακού.
Φυσικά, στον καθένα κάνει διαφορετική εντύπωση, απλά δεν βλέπω πως σου κάνουν τόσο κακή εντύπωση. Το concept είναι πραγματικά διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο και την ίδια στιγμή, πολύ καλό.
Όχι φίλε μου δεν είπα ότι είναι κακά βιβλία , αν ήταν έτσι θα τα είχα παρατήσει. Είναι όμως επαναλαμβανόμενα και πολύ (πολύ όμως) περιγραφικά. Για να μην νομίζεις ότι είμαι αρνητικός θα σου πω ότι απολαμβάνω το πως ανακατεύει τις διάφορες κουλτούρες και τις εντάσει στην ιστορία, μου αρέσει που δίνει τόσο μεγάλο ρόλο στις γυναίκες (να κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στο είδος), και δεν μου αρέσει ο συντηρητισμός του στα σεξουαλικά θέματα που προκύπτουν στην πορεία.

και δεν μου αρέσει ο συντηρητισμός του στα σεξουαλικά θέματα που προκύπτουν στην πορεία.
Δηλαδή? Γιατί εμένα μου αρέσει μια χαρά που δεν δίνει πολύ ευκαιρία για τσόντα στην σειρά. Από εκεί και πέρα τι εννοείς?

Δεν θέλω να πω πολλά γιατί είμαστε λίγο εκτός αλλά θεωρώ τα αγόρια υπερβολικά ντροπαλά για non young adult σειρά βιβλίων. Τέλος πάντων τα βιβλία δεν είναι γύρω από το σεξ αλλά θα τα ήθελα λίγο πιο ώριμα σ'αυτό το θέμα χωρίς να γίνονται τσόντες βέβαια

Οκ, τότε θα σου αρέσει η σειρά. Αχταρμάς σε σχέση με τα βιβλία ακόμα μια φορά. Based και όχι μεταφορά των βιβλίων. Ξεχνάς παντελώς την αθωότητα και τους χαρακτήρες από τα βιβλία. Μιλάμε για άλλο πράγμα. Κρίμα, αν και το περίμενα, δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο διαφορετικό.

Έχεις δίκηο φίλε μου άρεσαν πολύ τα τρία επεισόδια που μόλις τέλειωσα. Απλά θα περιμένω να ακούσω και αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία και έτσι δεν θα είναι biased

Ειδα τα δυο (σε λιγο και το τριτο), και εντυπωσεις:
- το casting και η "καλλιτεχνικη" διεύθυνση ειναι αθλια -κι αυτη η Ροζμαρι, που γουρλωνει τα ματια παντου και παντα, μου την "δινει".
- την κινηση της καμερας και τα πλανα θα τα ονομαζα "απρεπη" και αστοχα (ιδιως με αυτο το"χαζοκουνημα", ελεος πια).
- τα γραφικα μια χαρα , αυτο ελειπε!
- οι διαλογοι καπως δεν μου αρεσουν, να φταιει η μεταφραση; Κι αυτες οι ονομασιες και τα ονοματα... ε, ποσο GOT ακομη;
Οπότε, δεν ...λαχταρναω για τη συνεχεια. Παω να δω κανενα κορεατικο ή σκανδιναβικο!

- οι διαλογοι καπως δεν μου αρεσουν, να φταιει η μεταφραση; Κι αυτες οι ονομασιες και τα ονοματα... ε, ποσο GOT ακομη;

Οι διάλογοι ελάχιστη σχέση έχουν με τα βιβλία. Δεν έχει να κάνει με μετάφραση, αλλά κακό τηλεοπτικό σενάριο για μένα. Όσο για GOT, απολύτως καμία σχέση. O Jordan είχε γράψει ήδη 6 βιβλία και έβγαλε το 7ο το 1996 που ο Μάρτιν έβγαλε το πρώτο. Και από ιστορία, δεν έχουν καμία σχέση.

- την κινηση της καμερας και τα πλανα θα τα ονομαζα "απρεπη" και αστοχα (ιδιως με αυτο το"χαζοκουνημα", ελεος πια).
Το "χαζοκουνημα" (Shaky cam) δηθεν προσφερει ρεαλισμο στο φιλμαρισμα αλλα στην πραγματικοτητα απλως μειωνει το κοστος μιας παραγωγης καλυπτοντας τις σκηνοθετικες και σκηνογραφικες ατελειες.

• Like
Reactions: lakiss51
Οι διάλογοι ελάχιστη σχέση έχουν με τα βιβλία. Δεν έχει να κάνει με μετάφραση, αλλά κακό τηλεοπτικό σενάριο για μένα. Όσο για GOT, απολύτως καμία σχέση. O Jordan είχε γράψει ήδη 6 βιβλία και έβγαλε το 7ο το 1996 που ο Μάρτιν έβγαλε το πρώτο. Και από ιστορία, δεν έχουν καμία σχέση.
Εννοω τις ονομασιες - αρα ο Μαρτιν αντεγραψε! Ως "μεταφραση" εννοω των υποτιτλιστων που καμια φορα "παιζουν"

Εννοω τις ονομασιες - αρα ο Μαρτιν αντεγραψε! Ως "μεταφραση" εννοω των υποτιτλιστων που καμια φορα "παιζουν"
Τα βιβλία του Μάρτιν δεν τα έχω διαβάσει η αλήθεια. Αλλά έχω δει όλο το GOT. Και δεν θυμάμαι καμία ομοιότητα σε ονομασίες. Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα?

Δεν εννοω "αντιγραφη", εννοω ομοιοτητα - δηλ η ονομασια του ενος να σου θυμιζει κατι παρομοιο του αλλου, λες και ηταν ιδια εποχη. Τωρα για παραδειγμα που ζητας, λες να καθησω να ξαναδω και τα δυο για να αναφερω σχετικα; δεν λεει...

Στο Fantasy writing, υπάρχει πάντα μια ομοιότητα και μερικές φορές αντιγραφή. Μιλάμε για πόσα χρόνια και νουβέλες, δεν γίνεται αλλιώς. Πάντως δεν έχουν σχέση οι δύο σειρές βιβλίων, σε κανένα σημείο.

Από εκεί και πέρα, όταν για τον 2ο κύκλο, ήδη αντικαθιστάς έναν πρωταγωνιστή και δεν δίνεις καν λόγο, κάτι δεν πάει καλά. Διάβασα αρκετά reviews, τα οποία πάνω κάτω την λένε μέτρια αλλά μπράβο επειδή αλλάξανε τα βιβλία και την φέρανε στα μέτρα του σήμερα λέει, κάνοντας την gender equal. Ε, ας αλλάξουν και ποιος είναι ο Dragon Reborn σε γυναίκα, να τελειώνουμε. Ή μήπως να τον κάνουνε gay και να αλλάξουνε μια από τις σχέσεις του, για να δέσει το γλυκό.
Αυτό το woke adaptation του οτιδήποτε, έχει καταντήσει γελοίο. Να υπάρχει λόγος, να το κάνουμε φυσικά. Αλλά όχι επειδή είναι η μόδα και ντιρεκτίβα.

Reviews της σειράς, που λένε ότι τα βιβλία του Jordan (με πάνω από 90 εκατομμύρια πωλήσεις) είναι μέτρια με κακό γράψιμο. Μάλλον για το γράψιμο της σειράς θέλουν να πούνε, αλλά εκεί δεν μπορούν να κάνουν κριτική στο woke.

• Like
Reactions: kimon
Δεν εννοω "αντιγραφη", εννοω ομοιοτητα - δηλ η ονομασια του ενος να σου θυμιζει κατι παρομοιο του αλλου, λες και ηταν ιδια εποχη. Τωρα για παραδειγμα που ζητας, λες να καθησω να ξαναδω και τα δυο για να αναφερω σχετικα; δεν λεει...
Το αρχέτυπο πάντως αποτελούν τα βιβλία του Τόλκιν. Ίσως και οι δύο να έχουν εμπνευσθεί από αυτά.

.....και το ίχνος του Peter Jackson παραπάνω από φανερό.....
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ αλλά στην σκηνή που έρχετε ο πλανοδιοπώλης στο χωριό και τον τρέχουν τα πιτσιρίκια από πίσω. Αν πέταγε και κανένα πυροτέχνημα θα χτύπαγα παλαμάκια :D :D

Το αρχέτυπο πάντως αποτελούν τα βιβλία του Τόλκιν. Ίσως και οι δύο να έχουν εμπνευσθεί από αυτά.
Αυτό ισχύει στο ότι με τα βιβλία του Τόλκιεν, ξεκίνησε ένα μεγάλο κίνημα και πραγματικά ήταν μια καινούργια αρχή για το fantasy writing. Εάν όμως θέλουμε να πούμε την αλήθεια, η απόλυτη αρχή είναι ο John Ruskin με το The King of the Golden River που δημοσειέυτηκε το 1841. Εάν εξαιρέσουμε βέβαια όλη την μυθολογία (οποιασδήποτε χώρας).

Αυτό ισχύει στο ότι με τα βιβλία του Τόλκιεν, ξεκίνησε ένα μεγάλο κίνημα και πραγματικά ήταν μια καινούργια αρχή για το fantasy writing. Εάν όμως θέλουμε να πούμε την αλήθεια, η απόλυτη αρχή είναι ο John Ruskin με το The King of the Golden River που δημοσειέυτηκε το 1841. Εάν εξαιρέσουμε βέβαια όλη την μυθολογία (οποιασδήποτε χώρας).
Γιατί τον γράφεις Τόλκιεν; Τόλκιν προφέρεται.

Λοιπόν, μετά το 1ο επεισόδιο..

Θα βάλω ως σειρά για (γενική) σύγκριση το Τhe Witcher..
το οποίο έχω ψηφίσει εξαιρετικό..

Εδώ θα το έβαζα μία βαθμίδα πιο κάτω μάλλον..
δηλαδή πολύ καλή, αλλά να δω και παρακάτω πρώτα..

Το Cast μου φάνηκε και μένα εν μέρη αδιάφορο.. χμμμμ..
Το βασικό δίδυμο που είδαμε στο 1ο οκ ήταν καλό!

Από τους άλλους 4 οι 2 μόνο μου άρεσαν..

Η μόνη γυναίκα που είδαμε για λίγο και μου έκανε εντύπωση,
και ήταν και καλή πολεμίστρια.. σκοτώθηκε!! :oops:

Το μόνο σημείο που θεωρώ την σειρά καλύτερη από το The Witcher είναι τα φυσικά εξωτερικά πλάνα και τοπία της!
Εξαιρετικά!! (y)

Γενικά έχει πολλά πλάνα με αληθινά πράγματα, χωρίς πολλά εφέ,
και όντως από αυτή την άποψη η σερά έχει μία μεγάλη παραγωγή!

Πάντως εμένα μάλλον μου άρεσε πιο πολύ η "ατμόσφαιρα" στο The Witcher,
που έχει περισσότερα CGI και την κάνει πιο "ονειρική-φανταστική"..

Στην σκηνή της μάχης, όντως το κούνημα της κάμερας και η γρήγορη κίνηση,
προσπάθησε να βοηθήσει ώστε να υπάρχει λιγότερη ψηφιακή επεξεργασία,
αν και στα άλλα CGI ήταν πολύ καλή..
Σαφώς και δεν μου αρέσει και εμένα, αυτό.

Να δούμε λοιπόν και παρακάτω! ;)