THE WIRE by opc.

Λοιπόν, μόλις μου είπε ότι για να μας στείλε κομπλέ κιτ, θέλει τουλάχιστον 50 πλακέτες, δηλαδή 25 ζευγάρια στέρεο. Αν ο αριθμός είναι μικρότερος από αυτόν, συμφωνήσαμε να μας στείλει τουλάχιστον πλακέτες και mosfet. Μέχρι στιγμής ήμαστε στο περίπου στα 10 ζευγάρια, θέλουμε άλλα 15 να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και να μην ψάχνουμε εξαρτήματα...

Εν τω μεταξύ, εδώ είναι οι μετρήσεις της δοκιμαστικής μοντούλας:
http://www.diyaudio.com/forums/soli...lifier-based-lme49830-lateral-mosfets-47.html

καταπληκτικα νεα.

εγω και ετσι ειμαι ευχαριστημενος

αλλα αμα ειναι και κιτ ακομα καλυτερα

να μην παραγγελνω απο δεξια-αριστερα.

ωραια τωρα που μαζευτηκε καποιο νουμερο ας ορισουμε και καποια ημερομηνια.

αλεξη εσυ που μιλατε πες του μεχρι ποτε θελη να ξερη τελικο αριθμο.

καμμια εβδομαδα ας πουμε;

Επειδή βλέπω πως δεν θα σπάσουμε και τα νούμερα γενικά με τις παραγγελίες, συνεπώς δεν θα πάρει και πολύ χρόνο, λέω να του πω πως μέχρι τέλος της εβδομάδας, δηλαδή Παρασκευή, θα του δώσω στοιχεία, συμφωνείτε?

Λοιπόν, για να προσγειωθούμε λίγο:

Hi Alex,
I would hazard a guess that the price would be $80 per channel because the boards will be slightly more expensive with only 50 pcs. The board order for diyAudio was 200 pcs which resulted in a lower cost.
I'll have to check on pricing for a board only order of 30 pcs. If you're willing to wait then I might be able to combine the board order with another project to reduce the price, as an order of only 30 4-layer boards is going to be very expensive (likely in the $30/board price range!).

Regards,
Owen

Εν ολίγοις μου λέει πως αν φτάσουμε τις 50 πλακέτες έτοιμες, τότε το κόστος θα είναι λίγο παραπάνω από τα 80$ που υπολογίζαμε σύμφωνα με τη παλια gb του diyaudio στην οποία η παραγγελία ήταν 200 κιτ. Δηλαδή αν ας πούμε πάει στα 85-90$, σημαίνει πως 2 ενισχυτικά κανάλια έτοιμα θα μας στοιχίσουν χοντρικά γύρω στα 65-70 .
Αν τελικά φτάσουμε τις 30 πλακέτες μόνες τους, όχι έτοιμες, το κόστος ανεβαίνει πολύ, από 12$ πάει περίπου στα 30$/πλακέτα...δηλαδή περίπου 23 , συνεπώς 2 πλακέτες σκέτες για έναν στέρεο ενισχυτή γύρω στα 45 .
Υπάρχει και η επιλογή όπως λέει αν κάνουμε υπομονή να μας συνδυάσει τη παραγγελία με μια αλλη δικιά του δουλειά και να μειώσει έτσι το κόστος των πλακετών λόγο αυξημένης παραγγελίας σε αυτόν που τις κατασκευάζει.

Last edited:
εγω δεν βιαζομαι.

τελικα στο πρωτο gb ειχα κανη λαθος

78$ ανα καναλι ηταν οποτε και τα 80$

λογικα μου ειναι.

νομιζω μεχρι την παρασκευη ειναι αρκετα να δηλωσουν

οσοι ενδιαφερονται.

Μαλλον για σκέτες πλακέτες με βλέπω αναγκαστικά αν δεν φτάσουμε το νούμερο...εκτός αν περιμένουμε λίγο...

Στο πόστ 24 έχω κάνει λάθος στο "σημαίνει πως 2 ενισχυτικά κανάλια έτοιμα θα μας στοιχίσουν χοντρικά γύρω στα 65-70 ."
Το σωστό είναι, 1 κανάλι έτοιμο (πλακέτα+υλικά) γύρω στα 65-70 .

Βασικά ας έχουμε στο μυαλό μας τα δεδομένα κι ας δούμε συμμετοχή:
Τα δεδομένα είναι:
1) Στέλνει κιτ (πλακέτα και υλικά) μόνο αν φτάσουμε τις 50 πλακέτες με κόστος τότε λοιπόν περίπου 70 ανά κανάλι με τα υλικά του.
2) Αν δεν φτάσουμε τον αριθμό αυτόν και φτάσουμε λίγο πιο πάνω από ότι ήμαστε τώρα, δηλαδή 30, τότε δεν στέλνει κιτ, μόνο σκέτη πλακέτα και μοσφέτ, με κόστος περίπου στα 23-25 ανά κανάλι.
3)Περιμένουμε λίγο, δε ξέρω πόσο ακριβώς και πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές.

Last edited:
4) Κι επίσης αν φτάσουμε τις 50 προφανώς και δεν χρειάζεται να παραγγείλουμε αν δεν θέλουμε τη μορφή κιτ, αλλά σκέτες πλακέτες με τιμή φυσικά χαμηλότερη από 20 /πλακέτα...
...αυτά..

2) Αν δεν φτάσουμε τον αριθμό αυτόν και φτάσουμε λίγο πιο πάνω από ότι ήμαστε τώρα, δηλαδή 30, τότε δεν στέλνει κιτ, μόνο σκέτη πλακέτα και μοσφέτ, με κόστος περίπου στα 23-25 ανά κανάλι.

αλεξ εδω ειναι και η τιμη των mosfet μεσα η μονο η πλακετα;

μαλλον μονο η πλακετα γιατι τα mosfet κανουν 10$ το ενα.

εντω μεταξυ αν ειναι ετσι ο Moutulos Μας τις κανη πιο φτηνα.

Ερωτηση............Τα υλικα σε μορφη κιτ ειναι καλα? αναλογα με αυτα που θα βαλουμε εμεις αν παρουμε μονο pcb?
καλυτερα? ή χειροτερα? (και ποσο θα μας στοιχισουν εμας?)

Παντως προτεινω να περιμενουμε, δε νομιζω να υπαρχει κανεις που να μην εχει ενισχυτη να ακουει και να βιαζεται.
Αν μπορειτε, ρωτηστε ποσο περιπου, χρονο υπολογιζει.

Ερωτηση............Τα υλικα σε μορφη κιτ ειναι καλα? αναλογα με αυτα που θα βαλουμε εμεις αν παρουμε μονο pcb?
καλυτερα? ή χειροτερα? (και ποσο θα μας στοιχισουν εμας?)

Παντως προτεινω να περιμενουμε, δε νομιζω να υπαρχει κανεις που να μην εχει ενισχυτη να ακουει και να βιαζεται.
Αν μπορειτε, ρωτηστε ποσο περιπου, χρονο υπολογιζει.

τα υλικα που στελνη αυτος σε κιτ ειναι πολυ καλα.

τι να θα βρη ο καθε καθε ενας απο μονος του εξαρταται.

ομως αν εξαιρεσουμε τα φτηνο υλικα και παμε σε επωνυμα

που στελνη αυτος δεν διαφερουν και πολυ μεταξυ τους σε χαρακτηριστικα.

π.χ. ενας πυκνωτης panasonic απο ενα elna και ενα nichicon

ειναι θεμα γουστου.

εγω παντως δεν μπαινω σε τετοια διαδικασια.

Γιώργο της πλακέτας είναι η τιμή, τα μοσφετ είτε από εκεί είτε από κάπου άλλου πρέπει ούτως η αλλως να τα πάρουμε...κι από εκεί θα είναι πιο σίγουρα, βασικά αυτά είναι που αυξάνουν την τιμή στο κιτ από ότι καταλαβαίνω...

exp4nder 6 kit - 2 πλακέτες
back 2
sifis 2-4
platon 2-4
Τheodosis 2-4
Loubodic 2
petermeni 4 πλακετες
aprasas 2 kit
φίλος 8 κιτ αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα ο ακριβής αριθμός...μαζευόμαστε σιγά σιγά!!

πάντως η πλακέτα ειναι τρομερά απλη μιλάμε για 1 ωρα δουλειά και κανα 5ε έτοιμη οσο για τα μοσφετ τόσοι που μαζευτήκαμε τα παίρνουμε κατευθείαν. τα IC υπάρχουν μέχρι και στο ebay.
Aλλα κρίσιμα δεν έχει άρα .......

Ναι Κώστα ισχύει αυτό που λες, έχει πολύ λίγα εξαρτήματα, μπορούμε να πάρουμε κατευθείαν από αυτούς λες?

γιατι οχι. το σαιτ που είδα κάπου εχει και τιμοκατάλογο αλλά θέλει απλά ιμειλ.
ασε που αμα ειναι να περιμένουμε ενα μηνα ποιο απλό το βλέπω να κατσω ενα απογευματάκι και να βγάλω ενα ποστκριπ απο το ορκαντ. το δίνουμε στον Δημήτρη και βουαλα οσι 20πσβς
ασε που δεν μου αρέσει το οτι έχω ολόκληρη ψήκτρα και παρ ολα αυτα πρέπει να βάλω αλλη για το IC . στη μεση το ΙC αριστερά δεξιά τα μοσφετ και αναμονές για όποιον θέλει να βαλει περισσότερα.

απλη ειναι η πλακετα ομως μονο αυτος καταφερε τετοιες μετρησεις.

αλλιως εκανα ενα σχεδιο στο φωτοσοπ και την τυπωνα μονος μου.

το δικο του ομως layout ειναι 3 layer.

Δε ξέρω, ότι αποφασίσουμε όλοι μαζί, να δούμε πρώτα πόσοι θα μαζευτούμε λέω εγώ μέχρι Παρασκευή κι αναλόγως πράττουμε, καλό είναι πάντως που βλέπω πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις-εναλλακτικές!!

δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο σε τοσο απλή πλακέτα να υπάρχει "κόλπο" το 3λειερ είναι δώρον άδωρο μιλάμε για 5 πίστες.