Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

το ιδιο λενε στον γερμανο εδω και πολλους μηνες.....το συγεκριμενο ποιημα το λενε μονο εκει ομως και οχι στο 13888 η στα oteshop

Kαι γιατι να το λενε απο τον ΟΤΕ,οταν μπορουν να κερδισουν καμια παραπανω συνδρομη...

σκεφτομαι την αγορα ενος HDMI Extender over / Cat5e / Cat6 για να μεταφερω την εικονα σε αλλη τηλεοραση αλλα βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που περνανε το σημα του HDMI απο ενα καλωδιο δικτυου και αλλοι σε 2 καλωδια δικτυου.
Εχει δουλεψει κανεις καποιον με ενα καλωδιο δικτυου να μου πει εντυπωσεις σε 1080p; Μπας και γλιτωσω τα 2 καλωδια δικτυου....

Kαι γιατι να το λενε απο τον ΟΤΕ,οταν μπορουν να κερδισουν καμια παραπανω συνδρομη...

στον γερμανο λενε οτι θελουνε προκειμενου να υπογραψεις την αιτηση....σε προσελκυουνε με ενα σωρο τεχνασματα...
στα oteshop σου λενε οτι ισχυει...

σκεφτομαι την αγορα ενος HDMI Extender over / Cat5e / Cat6 για να μεταφερω την εικονα σε αλλη τηλεοραση αλλα βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που περνανε το σημα του HDMI απο ενα καλωδιο δικτυου και αλλοι σε 2 καλωδια δικτυου.
Εχει δουλεψει κανεις καποιον με ενα καλωδιο δικτυου να μου πει εντυπωσεις σε 1080p; Μπας και γλιτωσω τα 2 καλωδια δικτυου....

καμία απάντηση στο παραπάνω ερώτημα?Εχω ήδη περασμένο το μονό καλώδιο δικτύου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[QUOTE
-στο θεμα συνδεσης 2 HD TV απευθειας απο το δεκτη εγω ειχα θεμα αλλα χθες κατα "τυχη" το ελυσα.αν δεις στα προηγουμε ποστ αναφερα πως εχω μια 42' HD εκει που ειναι ο δεκτης και σε ενα αλλο δωματιο μια παλια CRT,τα παιδια μου προτειναν για να στειλω σημα στην CRT να βαλω 15μετρα RCA,το εκανα και επαιξε μια χαρα.
ελα ομως που μου ετυχε τωρα μια προσφορα και τσακωσα μια 50'' HD οπου μπηκε στην θεση της 42'' HD και με την σειρα της η 42'' HD πηγε στην θεση της CRT..
κουμπωσα λοιπον το καλωδιο RCA στο πλαι της 42'' HD και η εικονα ειχε μαυρα χαλια,αρκετες γραμμες στην εικονα και ξεθωριασμενα χρωματα..χθες βραδυ ομως εκει που σκαλιζα τα καλωδια βρηκα ενα ανταπρορα RCA σε SCART,βαζω τα 3 rca στο scart και το κουμπωσα στην 42'' HD,η διαφορα εικονας τεραστια.για SD σημα εχει παρα πολυ καθαρη εικονα και θα το αφησω ετσι.[/QUOTE]

και γώ το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχω ,έκανα ακριβώς ότι είπες αλλά δεν είδα και καμια βελτίωση!Δεν το γλιτώνουμε το 100ρικο βλέπω...καθαρή εικόνα μεν έχει αλλά SD...

Εχω τον οτε tv στο σαλονι κ θελω να βλεπει κ ο πατερας μου στον απο κατω όροφο!τα σπιτια ειναι ακριβως τα ιδια κ τωρα βλεπουμε με κατι ασυρματα(ουσιαστικα ειναι στην ευθεια καθετα) αλλα κανουν πολλες παρεμβολες γιαυτο θελω αλλη λυση!
ή ασυρματα με καλυτερη ποιοτητα εικονας ή ενσυρματα!
Να σας δωσω οδηγιες:
1ον κ τα δυο σπιτια παιρνουν σημα για τα ψηφιακα καναλια απο την ιδια κεραια!(εχουμε κεντρικη κεραια)
2ον ολες οι πριζες κ στα δυο σπιτια ειναι τερματικες(δορυφορικες,απλης κεραιας),πανε σενα κουτι σ'ενα δωματιο κ μετα ανεβαινουν στον ενισχυτη στην ταρατσα!(μονο της απλης κεραιας παει σε ενισχυτη,της δορυφορικης κατευθειαν στο Lnb)!
Θα ηθελα να μου πειτε τι μπορω να κανω!επαναλαμβανω για να μπορει να βλεπει κ ο πατερας μου στον κατω οροφο!
3ον το ξερω πως οτι θα βλεπω εγω θα βλεπει κ ο πατερας μου!

Last edited by a moderator:

Λοιπον,επαιρνα τηλ στο 1888 αλλα δεν εβγαζα γραμμη.Πηρα σε ενα καταστημα Γερμανος και μου ειπαν οτι απο Γεναρη,θα γινουν καποιες μετατροπες στους αποκωδικοποιητες,ισως και με καποιο αλλο εξοπλισμο για να μπορει καποιος να βλεπει αλλο καναλι στη μια τηλεοραση και αλλο καναλι στην αλλη,χωρις δευτερη συνδρομη βεβαια.Ειπαν να περιμενω λιγους μηνες.Αν μπορει καποιος,ας το επιβεβαιωσει απο καποιο αλλο Γερμανο,εστω οτι κατι τετοιο ειναι στα σκαρια.

Ισχύει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει τέτοια υπηρεσία (multiroom) , τώρα σε πόσο καιρό ακριβώς δεν το ξέρω (οι πληροφορίες μου ταυτίζονται με αυτά που σου είπαν ότι πρόκειται για θέμα κάποιων μηνών).

Συντομα απ οτι μου ειπε φιλος μεσα απο τον οτε θα υπαρχει η δυνατοτητα multiview..ηδη εχουν τους νεους δεκτες...τωρα πως θα τους προμηθευτουν η ηδη πελατες ειναι ενα θεμα...

επειδη σχεδον ολα τα λινκ με τον εξοπλισμο στο τοπικ δε δουλευουν...

ειχα νοβα και εχω ηδη περασμενο καλωδιο κεραιας, rf νομιζω λεγεται, απο τον αποκωδικοποιητη της νοβα στο rf out στο 2ο δωματιο...

ποιος ειναι ο οικονομικοτερος τροπος να παιξει ο οτε στη μεσα τβ (samsung smart αν βοηθαει σε κατι αυτο, χωρις να χρειαστει να ξηλωσω το καλωδιο και να βαλω καινουριο...

με ενδιαφερει ο οικονομικοτερος και ας ειναι μετρια η εικονα κ ο ηχος.

πρεπει να παρεις ενα επιπλεον Modulator για τον δεκτη του οτε και στην εξοδο του να βαλεις και το καλωδιο απο το rf out του νοβα και ολα μαζι να πηγαινουν με ενα καλωδιο που ηδη εχεις στο αλλο δωματιο.
τωρα πρεπει να ρυθμισεις τις συχνοτητες εξοδου rf απο τα modulator σε μακρινησ υχνοτητα το ενα με το αλλο.
εχει δουλεψει αυτη η υλοποιηση με ικανοποιητικη εικονα και απο τα δυο πακετα

Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μεγάλο θέμα ανοίγεις. Αυτά με τα δύο καλώδια είναι τα πιο φτηνά και στην ουσία μεταφέρουν αυτούσια τα καλώδια του HDMI από 2 utp καλώδια. Είναι πιο ευαίσθητα σε παρεμβολές και γενικά είναι μία λύση όχι τεχνολογικά άρτια. Αυτά με το ένα καλώδιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τα IP based, όπου γίνεται συμπίεση ώστε να πέσει το bandwidth κάτω από το 1gbps. Η συμπίεση βάζει χρονοκαθυστέρηση και πιθανά artifacts και σίγουρα αλλιώνει το αρχικό σήμα - αν και κάποια έχουν πολύ καλή ποιότητα. Το πλεονέκτημά τους ότι περνάνε μέσα από ethernet switches και γενικά ένα τυπικό δίκτυο ethernet 1gbps. Υπάρχουν μετά τα HDBaseT, HDBaseT Lite τα οποία κάνουν modulation πάνω στα UTP καλώδια. Συνίσταται CAT6 για μεγάλα μήκη, αλλά δουλεύει και σε CAT5e μέχρι 30 μέτρα σίγουρα. Δε μπορεί το σήμα να περάσει από switches, μπορεί να περάσει από patch panels αλλά κάθε σύνδεση εισάγει απώλειες. Είναι η τεχνολογικά πιο άρτια λύση, αλλά και αρκετά ακριβή.

Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει από την αρχή το συγκεκριμένο θέμα και σκεφτομαι να προσπαθήσω και γω να μεταφερω την τηλεοραση του ΟΤΕ τv σε ένα δωμάτιο. Έχω ήδη αυτό http://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226KIT-AV500-Powerline-WiFi-Kit.html το σύστημα για Ίντερνετ στο δωμάτιο παίρνοντας κάτι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/1080P-HDMI-...ion_Video_Cables_Adapters&hash=item58b7155327 ξερει να μου απαντήσει κανένας αν έκανα δουλειά. Ευχαριστώ.

πρεπει να παρεις ενα επιπλεον Modulator για τον δεκτη του οτε και στην εξοδο του να βαλεις και το καλωδιο απο το rf out του νοβα και ολα μαζι να πηγαινουν με ενα καλωδιο που ηδη εχεις στο αλλο δωματιο.
τωρα πρεπει να ρυθμισεις τις συχνοτητες εξοδου rf απο τα modulator σε μακρινησ υχνοτητα το ενα με το αλλο.
εχει δουλεψει αυτη η υλοποιηση με ικανοποιητικη εικονα και απο τα δυο πακετα

τι ειναι αυτο το modulator??δωσε κανα λινκ αν μπορεις...

και πως παει αυτο??? εννοω που το συνδεω και καμια λεπτομερεια αν μπορεις...επισης η ρυθμιση πως γινεται??ειναι ευκολη?

Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

To modulator μετατρεπει το σήμα Audio/Video (Scart, RCA) σε σήμα RF (μπάντα VHF low 2-4 συνήθως). Η καλύτερη λύση είναι ενα HDMI splitter για τηλεορασης LCD. Λιγο ακριβοτερη λυση αλλα ειναι η ιδανικότερη.

Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μεγάλο θέμα ανοίγεις. Αυτά με τα δύο καλώδια είναι τα πιο φτηνά και στην ουσία μεταφέρουν αυτούσια τα καλώδια του HDMI από 2 utp καλώδια. Είναι πιο ευαίσθητα σε παρεμβολές και γενικά είναι μία λύση όχι τεχνολογικά άρτια. Αυτά με το ένα καλώδιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τα IP based, όπου γίνεται συμπίεση ώστε να πέσει το bandwidth κάτω από το 1gbps. Η συμπίεση βάζει χρονοκαθυστέρηση και πιθανά artifacts και σίγουρα αλλιώνει το αρχικό σήμα - αν και κάποια έχουν πολύ καλή ποιότητα. Το πλεονέκτημά τους ότι περνάνε μέσα από ethernet switches και γενικά ένα τυπικό δίκτυο ethernet 1gbps. Υπάρχουν μετά τα HDBaseT, HDBaseT Lite τα οποία κάνουν modulation πάνω στα UTP καλώδια. Συνίσταται CAT6 για μεγάλα μήκη, αλλά δουλεύει και σε CAT5e μέχρι 30 μέτρα σίγουρα. Δε μπορεί το σήμα να περάσει από switches, μπορεί να περάσει από patch panels αλλά κάθε σύνδεση εισάγει απώλειες. Είναι η τεχνολογικά πιο άρτια λύση, αλλά και αρκετά ακριβή.

Απ'ότι καταλαβαίνω μάλλον ''το ´χεις'' το θέμα! Μήπως θα μπορούσες να μας προτείνεις μια από τις τρεις λύσεις?Η πρώτη είναι μάλλον η πιο φτηνή και ίσως αξίζει να περάσουμε δεύτερο ethernet καλώδιο.Τι παρεμβολές μπορεί να έχει αφού είναι μια ενσύρματη σύνδεση?Οτι θα βλέπουμε ποιότητα HD είναι σίγουρο,έτσι δεν είναι?Περιμένουμε τα φώτα σου γιατί στα "ειδικά" καταστήματα με κοιτούσαν σαν ούφο οταν τους ρώτησα αν γίνεται...

οκ. το πηρα και το ρυθμισα ενα pandora rf modulator, 25 ευρω. ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Απ'ότι καταλαβαίνω μάλλον ''το ´χεις'' το θέμα! Μήπως θα μπορούσες να μας προτείνεις μια από τις τρεις λύσεις?Η πρώτη είναι μάλλον η πιο φτηνή και ίσως αξίζει να περάσουμε δεύτερο ethernet καλώδιο.Τι παρεμβολές μπορεί να έχει αφού είναι μια ενσύρματη σύνδεση?Οτι θα βλέπουμε ποιότητα HD είναι σίγουρο,έτσι δεν είναι?Περιμένουμε τα φώτα σου γιατί στα "ειδικά" καταστήματα με κοιτούσαν σαν ούφο οταν τους ρώτησα αν γίνεται...

Αν διαβάσεις σχετικά θέματα σε ξένα φόρα (δε ξέρω αν έχει συζητηθεί εδώ στο avclub) θα δεις πως οι παρεμβολές μπορεί να είναι απώλεια του HDMI lock όταν πχ παίρνει μπροστά το ψυγείο ή το air condition και τέτοια πράγματα. Φυσικά μετά από λίγο θα επανέρχεται πάλι το lock. Επίσης είναι πολύ πο εύκολο να περάσεις 1080i50 από τους δέκτες ΟΤΕ/Nova παρά 1080p50/60 από κάποιο bluray.
Η πιο τεχνολογικά άρτια λύση είναι το HDBaseT. Τα καλά μοντέλα εκτός από το HDMI (μέχρι και 1.4 με 3D) περνάνε κανάλι ethernet data 100MBps, IR αλλά και τροφοδοτείται ο δέκτης από τον πομπό μέσω PoE (Power over Ethernet).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Για τα video sender στα 5,8 ποιά είναι η γνώμη σας;

το video sender στα 5.8 ειναι σαφως καλυτερο απο τα παλιοτερα στα 2,4...η εικονα που θα παρεις δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα κατα την γνωμη μου ειναι αποδεκτη