Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Όσο για το hdmi splitter αυτό που λέει ο φίλος ισχύει με το hdcp αν βάλεις ένα τυχαίο splitter το πιθανότερο είναι να δείς μια ροζ οθόνη που σου λέει
κάτι για προστασία δικαιωμάτων κτλ..
Εγω με νοβα εχω βαλει αυτο https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=48892&skr=skr15946&cat_id=004701510557 και παιζει σε 2 τηλεορασεις. Υπαρχει περιπτωση να εχω κανενα προβλημα με τα otesports? Αυτο με την προστασια δικαιωματων το κανει μονο ο οτε?

Τωρα διαβασα οτι γραφει: Το splitter υποστηρίζει επίσης και συσκευές HDCP. Αρα ειμαι οκ.

Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Δεν εχει rf ο αποκωδικοποιητης του οτε. Υπαρχουν splitters 2 εξοδων, υπαρχουν και 10, αναλογα το ποσα μπορει να ξοδεψει καποιος. Αυτο που πρεπει να προσεξει, ειναι το splitter να μπορει να διαχειριστει την προστασια hdcp.

Δηλαδή κάτι σαν αυτό, σωστά;
https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=60550&skr=skr15946&cat_id=00470881

Ειναι ασαφες το "Συμβατο με HDCP", μιας και αν μπορει να διαχειριζεται hdcp, πρεπει να αναφερει και την εκδοση. Παντως σε αλλη σελιδα αναφερεται πως το μοντελο αυτο δεν ειναι συμβατο με αποκωδικοποιητες οτε/νοβα. Ισως κατι τετοιο.

Με modulator 10ετιας μια χαρά παίζουν όλα τα κανάλια του ΟΤΕ.

Και μενα το ιδιο με modulator απο ebay των 5 ευρω.

Το modulator που λέτε, είναι για να συνδέονται οι τηλεοράσεις με rf καλώδιο δηλαδή κεραίας;

επειδη πολλα αναφερονται εδω μεσα και την πατησα και εγω αγορασα ενα splitter νομιζοντας θα βλεπω το ιδιο καναλι ταυχτοχρονα σε 2 tv κοντινες και την πατησα,μπορει καποιος να μου στειλει καποιο λινκ με καποιο πχ φτηνο modulator που να κανει αυτη τη δουλεια?η καποιον δοκιμασμενο splitter που εχει παρει καποιος και πεζει 100% απροβληματιστα αλλα και να πεζουν ολα τα καναλια του οτε τv κυριως τα αθλητικα!

Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μπορεί κάποιος να δώσει ποια rf modulator και ποια splitter είναι δοκιμασμένα με OTE TV και δουλεύουν χωρίς προβλήματα;

Με οποιοδήποτε modulator δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού το σήμα προέρχεται απ την έξοδο εικόνας/scart.
Το 'πρόβλημα' έγκειται στην έξοδο hdmi. Εγώ έχω ένα hdmi switch matrix 4x2 (7ετιας αγορασμένο από ebay), δηλαδή 4 είσοδους και 2 εξόδους και βλέπω μια χαρά όλα τα κανάλια του ΟΤΕ σε TV και projector ταυτόχρονα.

ΥΓ επίσης για όποιον ενδιαφέρεται το συγκεκριμένο μηχανάκι στέλνει εικόνα την ίδια στιγμή, από τέσσερις διαφορετικές εισόδους σε δύο διαφορετικές εξόδους.
Πχ εγώ έχω συνδεδεμένα OTETV, media player, PC, ps3 και στέλνω εικόνα OTETV στην TV και ταυτόχρονα βλέπω ταινία με το media player στον projector, ή αντίστροφα. Και αυτό γίνεται και με τις 4 εισόδους.

Last edited:

Εγώ έβαλα αυτό http://goo.gl/9dObLi το σύστημα με αυτό http://goo.gl/Ospk2C και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Πήρα εικόνα HD χωρίς απώλεια σε 15 μέτρα απόσταση.

Πως λειτουργεί αυτό?
Θα ήθελα να μπορώ να μεταφέρω το σήμα ασύρματα στην κρεβατοκάμαρα(ίδιο κανάλι) μου κάνει?

Μεταφερει ενσυρματα το σημα, μεσω καλωδιου δικτυου και οχι μεσω HDMI. Με αυτο τον τροπο μπορεις να μεταφερεις σημα σε μεγαλυτερες αποστασεις, με λιγοτερες απωλειες.

ασύρματα στην κρεβατοκάμαρα(ίδιο κανάλι) μου κάνει?
Δυστυχως οχι

Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Τελικά έτσι όπως το είδαμε στο σπίτι, λέμε να κάνουμε κάποια μερεμέτια (γιατί είναι πολύ δύσκολο σημείο γενικά) και να περάσουμε μία και τελευταία φορά καλώδιο hdmi για να βλέπουμε ΟΤΕ tv ταυτόχρονα 3 τηλεοράσεις. Η απόσταση είναι περίπου 8 μέτρα και αν βάλουμε λίγο αέρα να το κάνουμε 9 μέτρα, δεν ξέρω όμως αν οι επιλογές στο εμπόριο είναι οι περισσότερες στα 10 μέτρα οπότε θα καταλήξω εκεί;
Το πρόβλημα που έχω κολλήσει είναι το εξής:
- τι καλώδιο hdmi να προτιμήσω;
- λογικά θα χρειαστώ και κάποιο hdmi splitter, ποιό προτείνετε; να σημειώσω ότι επειδή έχουμε και το nova αποκωδικοποιητή θα θέλαμε να μπορούμε να το βάζουμε κι αυτό (με τη προσφορά της εφημερίδας κάπου κάπου) οπότε το hdmi θα μπορούσε να δίνει 3 ή και 4 εξόδους από δύο εισόδους ταυτόχρονα;
- θα με ενδιέφερε να έχω τη δυνατότητα τηλεχειρισμού από οποιαδήποτε τηλεόραση του αποκωδικοποιητή, οπότε τι θα προτείνατε;
Ευχαριστώ.

Last edited:

Ειχα παρομοιο θεμα στο πατρικο μου, οποτε και ειχα κανει μια σχετικη ερευνα τοτε. Κατεληξα στο Valueline (υπαρχουν και στα σκρουτζομαγαζα) και όντως το 10μετρο μου εχει δουλεψει πολυ καλα. Για splitter εχω ηδη παραγγειλει με ir blaster αυτο εδω αλλα δεν εχει δοκιμαστει ακομη.

Edit: Εγω περασα και ενα Cat6 καλωδιο σε περιπτωση που το hdmi μας αφησει χρονους. Προς το παρον ομως χρησιμοποιειται και αυτο για να μην ειναι ανοιχτο το wifi (λογω ανηψιου).

Last edited:

Ενδιαφέρον δείχνει το splitter, πότε με το καλό το αναμένεις να δούμε πως δουλεύει; :smile:
Είχες βρει κανένα που να έχει δύο εισόδους και 4 εξόδους; Σε αυτό που παρήγγειλες αναφέρει ότι αναπαράγει σε 4 τηλεοράσεις ταυτόχρονα; Και τηλεχειρισμό από όλες;

Θα σε στεναχωρησω, γιατι το εστειλα αποστολη κατευθειαν Ελλαδα και εγω θα κατεβω μαλλον τον Αυγουστο.. :smash: Για δυο εισοδους δεν εχω κοιταξει καν αλλα τσεκαρε στο amazon. Ισως και ο Αντωνης (AFam) να εχει κατι εγχωριο για να προτεινει. Στελνει σιγουρα σε όλες. Για ΙR υποθετω (ή ελπιζω...) ναι..

Σε ευχαριστώ Κωστή, θα ξανακοιτάξω εννοείται αλλά παλιότερα που είχα κάνει μία προσπάθεια, θυμάμαι ότι δεν είχα καταλήξει κάπου, γιατί το ένα έτσι, το άλλο αλλιώς κλπ.

Εγώ έβαλα αυτό http://goo.gl/9dObLi το σύστημα με αυτό http://goo.gl/Ospk2C και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Πήρα εικόνα HD χωρίς απώλεια σε 15 μέτρα απόσταση.

Μεταφερει ενσυρματα το σημα, μεσω καλωδιου δικτυου και οχι μεσω HDMI. Με αυτο τον τροπο μπορεις να μεταφερεις σημα σε μεγαλυτερες αποστασεις, με λιγοτερες απωλειες.

Ενσυραματα; Και αυτα τα καλωδιακια στο δευτερο link τι ειναι;

(τωρα μαθαινω και εγω :alberteinstein:)

Αυτα στο δευτερο λινκ ειναι για το τηλεχειριστηριο.