Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μήπως είναι θέμα modulator;
Μήπως το δικό σου "κόβει" την προστασία και το δικό μου όχι;

Δεν ξέρω, τουλάχιστον ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

Στην 1η τηλεόραση philips 42PFL7403D με HDMI δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Πρόβλημα έχω στην 2η με composite.
Πως καταφέρνει ο ΟΤΕ να περνάει το HDCP και από αναλογική έξοδο είναι θαύμα.

Αλλάζοντας το καλώδιο HDMI στην 1η τηλεόραση είχα για μερικά λεπτά εικόνα κανονικά
στην 2η. Μετά από λίγο όμως μαύρισε και πάλι η οθόνη.

Μίλησα με το 13888.
Το μεταφέρω για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ λοιπόν ο αποκωδικοποιητής πρέπει να δίνει εικόνα από μία μόνο έξοδο.
Το πρόβλημα λέει είναι ότι εγώ παίρνω από HDMI και Composite ταυτόχρονα.
Άρα η λύση για μένα είναι (αφού αφαιρέσω το RCA από την composite έξοδο),
HDMI splitter και HDMI to RCA converter για να δώσω σήμα στο RF Modulator.
Μόλις το κάνω θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Last edited:
Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

εγω παιρνω απο hdmi στην τηλεοραση και απο rca το δινω στο modulator και δεν εχω προβλημα

Κι εγώ δεν είχα πρόβλημα πριν την αναβάθμιση.

Re: Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μίλησα με το 13888.
Το μεταφέρω για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ λοιπόν ο αποκωδικοποιητής πρέπει να δίνει εικόνα από μία μόνο έξοδο.
Το πρόβλημα λέει είναι ότι εγώ παίρνω από HDMI και Composite ταυτόχρονα.
Άρα η λύση για μένα είναι (αφού αφαιρέσω το RCA από την composite έξοδο),
HDMI splitter και HDMI to RCA converter για να δώσω σήμα στο RF Modulator.
Μόλις το κάνω θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν η άλλη τηλεόραση είναι μέχρι 15 μέτρα μακριά και μιλάμε πάντα με την προοπτική ότι δίνεις μόνο σε μια άλλη τηλεόραση με το modulator και όχι σε περισσότερες, θα μπορούσες κάλλιστα με ένα καναλάκι στο σοβατεπί να πας στο άλλο 15 μέτρα καλώδιο HDMI και να έχεις HD εικόνα και εκεί.

Δεν παίζει η λύση του καλωδίου hdmi, δυστυχώς.

Τι γίνεται τελικά με τα hdmi splitter; Κάποια υποστηρίζουν ότι απομακρύνουν το hdcp.
Ισχύει κάτι τέτοιο; θα χρειαστώ ένα απ' αυτά;
Έχω μπερδευτεί.
Μια βοήθεια........

Λειτουργεί οπως τα powerline απλά αντί να μεταφέρει το δίκτυο μεσω ρεύματος αυτο μεταφέρει εικόνα του HDMI και ήχο. Πάντως απο προσωπική εμπειρία δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει δουλέψει κατι τέτοιο. Αν τελικά κανεις την κίνηση και το πάρεις ειναι ευκαιρία να κάνουμε ενα review.

Το HDbitT είναι HDMI over IP. Και επειδή κανένα IP μέσο στο σπίτι αυτή τη στιγμή (ethernet, powerline, wifi) δε μπορεί να δώσει το bandwidth που απαιτεί το HDMI, μιλάμε ξεκάθαρα για απολεστική συμπίεση, άρα lag και χαμηλότερη ποιότητα (ακόμα κι αν είναι αμελητέα).

Όλα αυτά που λες φίλε malakudi, τα έχω στο μυαλό μου. Όμως ρωταω εάν κάποιος έχει την εμπειρία αυτής της συσκευής ,για μια έστω ικανοποιητικη λύση .

Το μονο που θα με προβληματιζε θα ηταν η διαχειριση του hdcp. Ειναι τόσο απροβλεπτο (ιδιαιτερα στους δεκτες του οτε) απο συσκευη σε συσκευη που το μαθαινεις μονο αν την αγορασεις και τη δοκιμασεις. Με αυτη τη τιμή, ειναι ενα μαλλον μεγαλο ρισκο.

Επειδή το δελέαρ είναι μεγάλο. Πιστεύω πως κάποιος θα το τολμησει. Οπότε θα μας δώσει και τις απαντήσεις .
Μια πρώτη ματιά βρήκα εδώ.
https://youtu.be/g87xQEjYu9I

Δε μου αρέσουν οι λύσεις που κάνουν compression. Και τέλος πάντων αν ήταν να κάνω compression, θα έπαιρνα κάτι τέτοιο: http://www.tbsdtv.com/products/tbs2601-hd-hdmi-cvbs-video-encoder.html που θα μου βγάλει το stream στο δίκτυό μου και θα μπορώ να το δω οπουδήποτε: Smart TV, Android box, PC, tablet κτλ κτλ

Βρίσκω κι αυτό: http://www.gearbest.com/cables-connectors/pp_202851.html με 70 ευρώ. Ethernet και η διανομή μετά με συμβατικά powerline, wifi ή καλώδια. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δε βρήκα πουθενά σε τι bitrate γίνεται το compression, τι αλγόριθμο χρησιμοποιεί κτλ κτλ. Ακόμα και στο επίσημο site του HDbitT, δε λέει κάτι συγκεκριμένο σε ότι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Βρίσκω κι αυτό: http://www.gearbest.com/cables-connectors/pp_202851.html με 70 ευρώ. Ethernet και η διανομή μετά με συμβατικά powerline, wifi ή καλώδια. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δε βρήκα πουθενά σε τι bitrate γίνεται το compression, τι αλγόριθμο χρησιμοποιεί κτλ κτλ. Ακόμα και στο επίσημο site του HDbitT, δε λέει κάτι συγκεκριμένο σε ότι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Αυτό σαν σκέψη αλλά και τιμή είναι καλό. Ομως έχει μόνο ενα hdmi στην trasmtier συσκευή με αποτέλεσμα να χάνεις τη δυνατότητα θέασης στην βασική τηλεόραση (σαλόνι ). Το άλλο είχε 2πλο hdmi που το έλυνε. Συμφωνείς?

Αυτό σαν σκέψη αλλά και τιμή είναι καλό. Ομως έχει μόνο ενα hdmi στην trasmtier συσκευή με αποτέλεσμα να χάνεις τη δυνατότητα θέασης στην βασική τηλεόραση (σαλόνι ). Το άλλο είχε 2πλο hdmi που το έλυνε. Συμφωνείς?

Αυτό δεν ειναι πρόβλημα. Μπορείς να βάλεις ένα splitter HDMI με δυο εξόδους, μια στέλνεις σε αυτό και μια στην τηλεόραση.