Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Re: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Μετατρεπει το σημα απο εξοδο hdmi σε καλωδιο δικτυου οποτε για προεκταση χρησιμοποιεις ενα cat5, ενω παραλληλα παρεχει ir blaster για αλλαγη καναλιων.

Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού OTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Πρεπει να εχει 2 hdmi ο δέκτης για να γίνει αυτό;
Μια για την τηλεόραση στο σαλόνι και μια για τη συσκευή αυτή.

Sent from my iPhone using Tapatalk

υπαρχει διακλαδωτης (hdmi stripper), που σπαει το 1 hdmi σε 2. Διαβασε και εδω.

@kougis: Αν θες κάτι μόνο για IR, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Εγώ έχω φτιάξει ένα IR blaster με τη χρήση raspberry pi και με ένα απλό web interface, μπορώ να αλλάζω κανάλια από το smart phone.

@kougis: Αν θες κάτι μόνο για IR, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Εγώ έχω φτιάξει ένα IR blaster με τη χρήση raspberry pi και με ένα απλό web interface, μπορώ να αλλάζω κανάλια από το smart phone.

Πως γίνεται αυτό;

Sent from my iPhone using Tapatalk

@malakudi:
Επειδή έχω ένα 373 μήπως θα ηταν εύκολο να μου πεις με ποιον τρόπο μπορώ να δω μέσα από kodi; Υπάρχει κάποιο link για το stream;

Μηπως το εχεις δοκιμάσει με 2 transmiters να παιζουν ταυτόχρονα στο δίκτυο;

@snbakos: Τα γράφει όλα στο link που έχω δώσει παραπάνω. Και πως αλλάζεις το multicast address για να βάλεις δύο στο ίδιο δίκτυο, και πως το παίζεις στο kodi. Για να μη το ψάχνεις, το ξαναδίνω εδώ: https://blog.danman.eu/new-version-of-lenkeng-hdmi-over-ip-extender-lkv373a/

Re: Θέαση ίδιου καναλιού COSMOTE TV σε δεύτερη τηλεόραση

Είμαι συνδρομητής Cosmote Tv μέσω δορυφόρου και δίχως την λύση multiroom διαθέσιμη (είναι μονο για τους συνδρομητές μέσω ευρυζωνικής συνδεσης) ψάχνω εναλλακτικές μήπως και το μοιράσω σε 2η τηλεόραση.

Την λύση με ασύρματους αναμεταδότες την απορρίπτω λόγω της ακτινοβολίας και του προβλήματος που δημιουργει με παρεμβολές στο wi-fi.
Την ενσυρματη λύση επίσης την απορρίπτω.

Έτσι σκεφτηκα μήπως εχει δοκιμασει καποιος είτε την λύση με στικακι Intel είτε μέσω Android Tv box και μπορεί να μας μεταφέρει την γνώση του.

Περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας-εμπειρίες σας για το θέμα..

Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.

Καλησπερα σας. Ειμαι καινουργιος και θα ηθελα μια βοηθεια....εχω αφορασει αυτα.....https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00I0WHPXA?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 τα δοκιμασα με απλο καλωδιο δικτυου και δεν παιζουν. Μαυρη οθονη στην δευτερη τηλεοραση παρολο που σαν hdmi φαινεται οτι εχει συνδεθει. Μολις επιλεξω την πηγη hdmi μου βγαζει μνμ οτι δεν βρισκει σημα ....λετε οτι φταινε τα utp? ειναι περιπου 20 μετρα . Ευχαριστω

Καλησπερα και καλωσορισες. Περισσότερο θεμα προστασιας hdcp κανει, αν και λεει πως ειναι compliant. Δοκιμασε το με καποια αλλη πηγη, κανενα media player, κανενα αλλο δεκτη κτλ.

χμ.. ειναι αποκωδικοποιητης οτε υβριδικος....την κατσαμε δηλαδη

Ξερει καποιος πως μπορει να παρακαμφθει;

Last edited by a moderator:
Δοκίμασες με αλλη συσκευη να σιγουρευτουμε πως είναι αυτο; Γενικα αντιμετωπιζεται με καποια hdcp strippers.

Εχεις δικιο σαν πρωτη ενεργεια αυτο πρεπει να γινει . Ευχαριστω και επανερχομαι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δοκιμασα και με laptop που εχει εξοδο hdmi και δεν δουλευει παλι.... :violent-smiley-030:

Η επομενη σκεψη ειναι λογικα οι απωλειες, αν και σε αλλα φορουμ διαβασα πως και διαφορετικες τηλεορασεις, εχουν διαφορετική συμπεριφορα (πιθανως να σχετιζεται με το κατω όριο ληψης στη θυρα; ). Δοκιμαζεις σε αλλη τηλεοραση, μετα δοκιμαζεις σε σε κοντοτερο cat (utp ή stp δεν εχει σημασια, αρκει να εχει μικρο μηκος). Παραλληλα στειλε mail στην εταιρια.

Εγώ σήμερα δεν έχω ήχο στη δεύτερη τηλεόραση. Παρεμβάλλεται ένα HDMI matrix και στη δεύτερη το συνδέω με HDMI extender με cat6. Στην δεύτερη τηλεόραση η νόβα παίζει κανονικά. Στην πρώτη που συνδέεται κατευθείαν από το matrix είναι κομπλέ.

με τον αποκωδ/τη που πλέον είναι hybrid μετά την αναβάθμιση και με ένα rf modulator (όπως μου το είπαν - δεν γνωρίζω) μπορώ να στείλω το σήμα του ΟΤΕ και σε 2η τηλεόραση μέσω του καλωδίου κεραίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή ως εγκατάσταση στο σπίτι;
αν ναι, υπάρχει κάποιος φθηνός rf modulator που να κάνει ικανοποιητικά την δουλειά αυτή; (πχ σε ebay)