Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

@ teodgeor
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Αυτό που ανέφερες, συνδέεται πως; Και μεταδίδει εικόνα πχ απο δορυφορικό (COSMOTE TV) σε όλες τις τηλεοράσεις; Μπορείς να δώσεις μερικές λεπτομέρειες, δεν κατάλαβα πως γίνεται. Ευχαριστώ.

Εγώ σήμερα δεν έχω ήχο στη δεύτερη τηλεόραση. Παρεμβάλλεται ένα HDMI matrix και στη δεύτερη το συνδέω με HDMI extender με cat6. Στην δεύτερη τηλεόραση η νόβα παίζει κανονικά. Στην πρώτη που συνδέεται κατευθείαν από το matrix είναι κομπλέ.
Επειδή με ενδιαφέρει να αγοράσω hdmi matrix, μπορείς να μου πεις ποιο εχεις και ποιο extender;

Re: Απάντηση: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

@ teodgeor
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Αυτό που ανέφερες, συνδέεται πως; Και μεταδίδει εικόνα πχ απο δορυφορικό (COSMOTE TV) σε όλες τις τηλεοράσεις; Μπορείς να δώσεις μερικές λεπτομέρειες, δεν κατάλαβα πως γίνεται. Ευχαριστώ.

Απο το την δευτερη εξοδο που εχει ο δεκτης(scart) φευγει καλωδιο και συνδεεται πανω στο modulator , ετσι παιρνει το σημα το Modulator απο τον δεκτη. Τωρα απο το Modulator φευγει απλό καλωδιο κεραιας και το συνδέω στην μπριζα κεραιας στον τοιχο και μεσο του καλωδιου αυτου εχουν ολες οι μπριζες στο σπιτι οτε Tv . Ξεχασα να πω πως στο modulator επιλεγεις σε ποια συχνοτητα vhf 'η uhf θα δεις στις αλλες τηλεορασεις, εχει κουμπι που επιλεγεις. Μιλαμε παντα για εγκατασταση που παιρνουν ολες οι μπριζες σημα απο το ιδιο καλωδιο. Στα vhf εχει πιο καλη εικονα. Ελπιζω να βοηθησα , αν δεν καταλαβες κατι ρωτησε με.

Υποθέτω ότι η εικόνα και ο ήχος δεν είναι ίδιος με το να διαμοιραστεί μέσω hdmi splitter, λογικά είναι υποδεέστερα; Θυμάμαι στο προηγούμενο σπίτι είχαμε βάλει μέσω rf κάτι τέτοιο μάλλον, ούτε και το θυμάμαι ακριβώς πως είχε γίνει (ηλεκτρονικός το είχε κανονίσει) αλλα αυτο που είχα δει ότι η εικόνα ήταν χάλια με γραμμές χιόνια κι ο ήχος πολύ χαμηλός στο τέρμα. Τηλεχειρισμός παρέχεται;

Εγω μια χαρα εικονα και ηχο εχω , σαν να βλεπω ενα καλο αναλογικο καναλι. Λιγα χιονια ειχα δει στα uhf οταν εψαχνα το καναλι που θα δινει το σημα. Οταν εβαλα vhf το σημα καθαρισε. Για τελεχειρισμο υπαρχει αλλη συσκευη, δεν την εχω πάρει.

Επειδη δεν εχω ουτε μπριζα κεραιας στο δωματιο μου, η λυση με το Modulator δε βλεπω να με βολεψει. Το αλλο με το hdmi matrix που λετε πως παιζει ακριβως (που στηριζεται η λειτουργια του) και τι εξοδα εχει να το υλοποιησω

Ένα τέτοιο χρειάζεσαι, πέρνει την έξοδο από τον δεκτή την βάζεις σε αυτό και σου βγάζει δυο νέες εξόδους που τις πας σε δυο τηλεοράσεις. Εγώ με καλώδιο HDMI 10 μέτρων δεν έχω κανένα πρόβλημα σε ήχο και εικόνα.

http://www.afasia.gr/hdmi-splitter-1080p-3d-dyo-exodwn-me-trofodotiko-p-22030.html?ref=17

Μετα ομως πως το μεταφερεις σε αλλο δωματιο (και ειδικα το δικο μου που ειναι στον πανω οροφο) οπως και να χεις μια μεθοδο τηλεχειρισμου να μην κατεβαινω κατω καθε φορα που θελω να αλλαξω

Αυτά ειναι τεχνικές προϋποθέσεις που της ξέρεις εσυ η θα στις προτείνει κάποιος ειδικός που θα δει τον χώρο σου.

Χαίρετε
Έκανα και γώ τον αποκωδικοποιητή υβριδικό και έχασα τον ήχο απο την rca με modulator στην δευτερη τηλεόραση.
Η εικόνα παίζει κανονικά. Έκανα επαναφορά τον αποκωδικοποιητή αλλα πάλι τίποτα.Το nova παίζει κανονικά.
Μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει;
Ευχαριστώ πολυ.

Για κανε και κανα ελεγχο στα καλωδια αν δεν εχεις κανει , γιατι απ'οτι ξερω δεν υπαρχει προβλημα στους δεκτες σε αυτο το θεμα

Καλησπερα ξερουμε κανενα HDMI splitter να μην βγαζει πνευματικα δικαιωματα ?
Ευχαριστω!

Χαίρετε.
Θέλω να μεταφέρω εικόνα και ήχο του ΟΤΕ TV από το ένα δωμάτιο στο άλλο μέσω HDMI extender over ethernet.
Γνωρίζεται αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω καλωδίου Etherner ή μπορώ και με Powelines??
Ευχαριστώ..

Το πιο κλασσικό και οικονομικό ειναι μέσω cat καλωδίου. Με powerline δεν γινεται (οταν λεω δε γινεται, δε μπορεις να παρεις ενα κλασσικό powerline να του συνδεσεις ενα ip hdmi extender και να παιξει). Ωστόσο υπάρχουν συσκευες που περνούν το σημα του hdmi μεσω γραμμής ρευματος όπως για παραδειγμα αυτό, με αρκετα μεγαλύτερο κοστος. Και στις δυο περιπτώσεις γινεται μια συμπιεση και ενδεχομένως να δεις μια ελάχιστη υποβαθμιση της ποιοτητας (εαν εισαι απαιτητικός σε θεματα ποιοτητας εικόνας).

Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Το πιο κλασσικό και οικονομικό ειναι μέσω cat καλωδίου.

Γίνεται και αλλαγή καναλιών με καλώδιο CAT?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Γίνεται και αλλαγή καναλιών με καλώδιο CAT?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι γινεται, οι περισσότεροι τετοιοι ανταπτορες υποστηριζουν και ir blaster.

εχει δοκιμασει κανεις hdmi/ethrnet σε router μετα router σε powerline μετα powerline σε δευτερο router kαι μετα σε ethernet/hdmi αν δουλεψει?

δηλαδη αναμεσα να μπει το router μετα την ληψη στο δευτερο powerline και πριν το reciever ethernet/hdmi στο monitor/tv :P

cat/hdmi -> (ethernet)router -> router/powerline -> ------------ powerline -> 2orouter(ethernet) -> cat/hdmi -> tv/monitor :P