Θέαση ίδιου καναλιού Cosmote TV σε δεύτερη τηλεόραση

Όχι φίλε, δυστυχως δε θα σου δουλεψει. Ναι μεν φαινεται σαν "cat" η μεταφορά δεδομένων, αλλα η κωδικοποιηση για να εχουμε ιντερνετ μεσω powerline ειναι διαφορετική απο τη κωδικοποιηση για να εχουμε video/audio.

Παιδια καλησπερα. Θελω να δω τα οσκαρ στο δωματιο μου απο το σαλονι με τη γυναικα μου ξαπλα. Μπορω να στειλω καλωδιο κεραιας απο τον αποκωδικοποιητη στην τηλεοραση της κρεβατοκαμαρας. Θα παιξει; Αν ναι σε ποια θυρα το βαζω. Στο antenna in ή το loop; ευχαριστω

Στον Δέκτη του OTE (cosmote TV ) το antenna in είναι είσοδος δορυφορικού σήματος και Loop θύρα η νέες εκδόσεις δεν έχουν, αλλά και να είχαν έχει να κάνει πάλι με το δορυφορικό σήμα και όχι με την μετάδοση εικόνας. Αν θες να δεις με την γυναίκα σου ξάπλα λοιπόν η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι να πάρεις από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και καλωδίων ένα καλώδιο όσα μέτρα είναι η απόσταση από εκεί που έχεις τον δέκτη μέχρι το δωμάτιο να σου βάλουν δυο φις τύπου F στις άκρες και να σου δώσουν και μια μουφα F έτσι ώστε να κάνεις προσωρινά μια προέκταση του δορυφορικού σήματος προς το δωμάτιο και να μεταφέρεις το δέκτη εκεί αν είναι για μια φορά και μια βραδιά. Αν θες να έχεις κάτι μονιμότερο διάβασε το παρόν νήμα από την αρχή και θα βρεις ενδιαφέρουσες λύσεις.

Παιδιά έχω περάσει Splitter - HDMI στο δωμάτιο μου και βλέπω σε δεύτερη τηλεόραση.
Το πρόβλημα μου τώρα είναι πως θα αλλάζω κανάλια από το δωμάτι. Τι επιλογές έχω. Υπάρχει κάτι μέσο wifi?

Θυμάμαι ότι έχω ξαναγράψει το θέμα αλλά, παρά την έρευνα που έκανα, δεν βρήκα το σχετικό νήμα. Αναγκάζομαι, λοιπόν, να το ξαναγράψω και να ζητήσω τη βοήθεια ... του κοινού.

Ο γείτονας έβαλε πριν από μήνες όλο το πακέτο των υπηρεσιών του ΟΤΕ (vdsl 50+ΟΤΕ TV) σε σπίτι παλιό, με τοίχους χοντρούς αλλά ανακαινισμένο, και πρόσφατα του είπαν ότι αναβαθμίστηκε ο δέκτης για το VoD και από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα αφού ο ίδιος δεν τα πάει καλά με τα θέματα αυτά. Κατάλαβα ότι χρειάζεται σύνδεση του router με το δέκτη με ethernet αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο αφού βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια με ενδιάμεσο τοίχο και πατώματα, δηλαδή πρακτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Από τις πληροφορίες που συνέλεξα και το σχετικό διάβασμα, κατέληξα στο ότι η λύση είναι τα powerlines, αλλά χρειάζεται δοκιμή πριν την όπια αγορά. Έχοντας ένα σετ devolo 500 με 3 adapters (όχι passthrough) που αγόρασα πριν 1 χρόνο περίπου αλλά δεν χρησιμοποίησα ποτέ, προσπάθησα να δοκιμάσω τη σύνδεση βάζοντάς τα σε πολύπριζα που υπήρχαν και στις 2 πλευρές. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό αφού ο στην τηλεόραση έβγαζε μήνυμα ότι η σύνδεση δεν είναι εφικτή λόγω χαμηλού σήματος. Μετά από επικοινωνία με ΟΤΕ και την Devolo, προσπάθησα χθες πάλι, συνδέοντας αρχικά τους adapters στο δίκτυο αρχικά απ' ευθείας και στη συνέχεια μέσω ταφ και συνδέοντας τις υπόλοιπες παροχές των πριζών με μπαλαντέζες από άλλες πρίζες. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή οι ταινίες έτρεξαν χωρίς πρόβλημα με όσες μεταβολές έκανα (fast forward, pause, play, επιλογές άλλων σειρών-ταινιών κλπ) και το συμπέρασμα είναι ότι ο φίλος χρειάζεται ένα κιτ με 2 adapters passthrough.

Υπάρχουν πολλά στην αγορά, όπως πχ μεταξύ αυτών με μόνο κριτήριο το passthrough.
Βρήκα, επίσης, αρκετά και στο e-shop, που εξυπηρετεί αφού είναι κοντά.
Θέλω βοήθεια στο ποιο είναι το καταλληλότερο κιτ για την περίπτωση του φίλου.

Last edited:
Η δική μου πρόταση για τον γείτονα σου είναι αυτό το μοντέλο TP-LINK TL-PA8030P και θα σου εξηγήσω τους λόγους που το προτείνω αυτό. Λόγο της μεγάλης απόστασης όπως κατάλαβα από την περιγραφή σου το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει μεταφορά σήματος μέχρι 300 μέτρα καλωδίων εντος οικίας. Έχει τρεις θύρες Ethernet που αυτό αυτόματα σημαίνει ότι αν ο άνθρωπος στο μέλλον βάλει και Nova μπορεί να συνδέσει και τον δέκτη της Nova στο ίδιο powerline χωρίς πρόβλημα και αν και η τηλεόραση του είναι smart μπορεί να συνδέσει και την τηλεόραση , άρα με ένα powerline έχεις εξυπηρετήσει τρεις συσκευές. Το άλλο καλό που έχει αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι η Ethernet που βγάζει είναι Gigabit οπότε έχουμε ταχυτάτη μεταφορά δεδομένων από ότι ένα άλλο μοντέλο που είναι άπλες Ethernet 100mbps. Και το τελευταίο που θα πω είναι ότι είναι καινούργιο μοντέλο με πρωτόκολλο 1200mpbs που και αυτό από μόνο του το κάνει πάρα πολύ γρήγορο σε ταχύτητα και αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αν ο γείτονας σου μπορεί να διαθέσει τα 110 ευρώ, αν μπορεί μιας και είναι επένδυση που την κάνει μια φορά τότε αξίζει τον κόπο.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα.

Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, ίσως 6-7μ., αλλά παρεμβάλλεται τοίχος που δυσκολεύει την ασύρματη σύνδεση (για ενσύρματη δεν γίνεται λόγος).
Γα 2ο αποκωδικοποιητή, δεν νομίζω, γιατί έφυγε από Nova και πήγε στον ΟΤΕ, αλλά, και πάλι, εάν συμβεί αυτό, με δύο θέσεις ethernet νομίζω ότι καλύπτεται. Το 3ο επιχείρημα είναι πολύ ισχυρό και από το skroutz, με κριτήρια: passthrough, κιτ, 2 θύρες και 1000, βλέπω ότι από το Zyxel και πάνω καλύπτονται οι απαιτήσεις, εάν συμφωνείς και εσύ.

Με δεδομένο ότι του είχα πει γύρω στα 50-60 (που μπορεί να ανέβει με τα νέα κριτήρια), ποιο από αυτά προτείνεις;

Τα Zyxel είναι καλά μηχανάκια και αξιόπιστα αλλά στο θέμα της εγγύησης λίγο υστερούν γιατί δίνουν δυο χρόνια, εγώ στα στοιχειά που έχεις επιλέξει θα σου αντιπαραθέσω πάλι ένα από το eshop της dlink στα ιδία χρήματα σχεδόν με το μηχανάκι της zyxel αλλά με τρία χρόνια εγγύηση. TP-LINK TL-PA7020P.

Η δική μου πρόταση για τον γείτονα σου είναι αυτό το μοντέλο TP-LINK TL-PA8030P και θα σου εξηγήσω τους λόγους που το προτείνω αυτό. Λόγο της μεγάλης απόστασης όπως κατάλαβα από την περιγραφή σου το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει μεταφορά σήματος μέχρι 300 μέτρα καλωδίων εντος οικίας. Έχει τρεις θύρες Ethernet που αυτό αυτόματα σημαίνει ότι αν ο άνθρωπος στο μέλλον βάλει και Nova μπορεί να συνδέσει και τον δέκτη της Nova στο ίδιο powerline χωρίς πρόβλημα και αν και η τηλεόραση του είναι smart μπορεί να συνδέσει και την τηλεόραση , άρα με ένα powerline έχεις εξυπηρετήσει τρεις συσκευές. Το άλλο καλό που έχει αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι η Ethernet που βγάζει είναι Gigabit οπότε έχουμε ταχυτάτη μεταφορά δεδομένων από ότι ένα άλλο μοντέλο που είναι άπλες Ethernet 100mbps. Και το τελευταίο που θα πω είναι ότι είναι καινούργιο μοντέλο με πρωτόκολλο 1200mpbs που και αυτό από μόνο του το κάνει πάρα πολύ γρήγορο σε ταχύτητα και αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αν ο γείτονας σου μπορεί να διαθέσει τα 110 ευρώ, αν μπορεί μιας και είναι επένδυση που την κάνει μια φορά τότε αξίζει τον κόπο.
Καλησπέρα, να ρωτήσω μήπως γνωρίζεται αν κάνει για τριφασικό;

Από ότι έχω ακούσει στην αγορά αυτά που δουλεύουν σε τριφασικό σίγουρα είναι τα devolo αλλά για καλό και για κακό πρέπει να ρωτήσεις στο μαγαζί να στο εγγυηθούν πριν αγοράσεις.

Από ότι έχω ακούσει στην αγορά αυτά που δουλεύουν σε τριφασικό σίγουρα είναι τα devolo αλλά για καλό και για κακό πρέπει να ρωτήσεις στο μαγαζί να στο εγγυηθούν πριν αγοράσεις.
Ευχαριστώ

Μια ερώτηση ακόμη, αφού όσο και αν έψαξα δεν βρήκα απάντηση.

Λειτουργούν κανονικά σε τριφασικό;

Διάβασα σε σχόλια του skroutz ότι άλλα TP-LINK, υποδεέστερα, λειτουργούν αλλά δεν βρήκα καμία σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο.

Το είχα διαβάσει αλλά ζητούσα απάντηση για το συγκεκριμένο.
Θα ρωτήσω το e-shop αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ξέρει ο υπάλληλος.

Last edited:
Ο υπάλληλος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν κάνει και ακύρωσε την παραγγελία που είχα κάνει.
Τηλεφώνησα σε άλλο κατάστημα που το έχει διαθέσιμο, μίλησα με τον τεχνικό τους, στην αρχή είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί το δίκτυο αν είναι στην ίδια φάση (;;;), του είπα ότι έχω δοκιμάσει με το δικό μου σετ devolo και λειτούργησε και απάντησε τότε με σιγουριά ότι και το 7020 θα λειτουργήσει.

Άντε να βγάλεις άκρη και μάλιστα κάποιος που δεν γνωρίζει ...

Είναι περίεργες η καταστάσεις με το τριφασικό, το σημαντικό ήταν αυτό που σε ρώτησε αν περνούν από την ίδια φάση και οι δυο πρίζες. αλλα όπως λες αν δεν ξέρεις δεν βγάζεις άκρη.

Τελικά, αγόρασα το 7020 από μαγαζί με την προυπόθεση επιστροφής, το τοποθέτησα προ ολίγου στο σπίτι του γείτονα και λειτούργησαν όλα άψογα.

Ευχαριστώ, Χρήστο, για τη βοήθεια.