Θέαση Nova σε 2 τηλεοράσεις

Απάντηση: Re: Θέαση Nova σε 2 τηλεοράσεις

Καλημέρα παιδιά. Απέχω αρκετά χρόνια από το άθλημα και θέλω τη βοήθειά σας.
1) Μπορώ να δω σε δύο τηλεοράσεις NOVA έχοντας διαφορετικά κανάλια στην κάθε μία; (εννοείται χωρίς τη χρήση multiview)
2) Αν δε γίνεται το παραπάνω, σκέφτομαι να βάλω video sender. Απόσταση 10 μέτρα περίπου με τοίχο ενδιάμεσα. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Θα κάνω δουλειά;

Ευχαριστώ.

Εκτός από τη λύση που σου προτείνει ο Κωστής,μια άλλη λύση -αν είναι εφικτή στην οικία σου- είναι και να ενώσεις καλωδιακά την δεύτερη τηλεόραση με τον δέκτη.Είτε με καλώδιο rf από το rf out του δέκτη,είτε με rca.Αν μπορούσες να περάσεις με κάποιο τρόπο καλώδιο,αυτό θα ήταν και ότι καλύτερο.Αν όχι,τότε η λύση που σου λέει ο Κωστής είναι μονόδρομος.

Απόσταση 10 μέτρα περίπου με τοίχο ενδιάμεσα. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Θα κάνω δουλειά;

Ευχαριστώ.

Πήρα προχθές το meliconi av100 plus. Λόγω του ότι έφευγα για διακοπές το δοκίμασα βιαστικά να δω ότι δουλεύει και έστειλε εικόνα στα 11μ με 3 τοίχους.
Δεν δοκίμασα το τηλεκοντρόλ αλλά είδα 10 λεπτά μπάλα με ικανοποιητική εικόνα σε crt

Last edited by a moderator:
Έγινε παιδιά! Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Από ebay λόγω Capital Controls δε γίνεται δουλειά προς το παρόν.. Οπότε αν δε φτιάξει το πράγμα με το ebay αγοράζουμε εγχώρια.. :nounder:

Μια βοηθεια.θελω να δω νοβα σε δευτερη τηλ.Παιρνω απο out 831 στην δευτερη.Ομωσ το καλωδι που παει στη δευτερη τβ περναει μεσω μπριζας και συνδεεται στο τροφοδοτικο του ενισχυτη κεραιασ .Αρα λογικα δεν θα βλεπω τα ψηφιακα .Πωσ μπορω να βλεπω και τα ψηφιακα?

Αν θελεις να χρησιμοποιησεις το rf, εφοσον υπαρχει ενισχυτης, πρεπει το rf out να μπει σε δευτερη εισοδο στον ενισχυτη και όχι απευθειας στην πριζα. Αν ο ενισχυτης ειναι μακρια απο τον δεκτη, ειναι δυσκολο. Διαφορετικά, με ενα av transmitter ή ενα ξεχωριστό καλωδιο composite απο τον δεκτη στην δευτερη tv.

Οταν λες δευτερη εισοδο ενισχυτη εννοεις εκει που μπαινει το καλωδιο απο την κεραια να εχει ακομα μια εισοδο? Το τροφοδοτικο ενισχυτη ειναι κοντα στο δεκτη.

Οπως ερχεται απο την κεραια στο τροφοδοτικό. Κοιταξε αν αυτο που εχεις δεχεται και δευτερη εισοδο. Γενικά παντως, σχεδον σε ολες τις εγκαταστασεις με ενισχυτές εχω δει παρεμβολες στο σημα της νοβα.

Το τροφοδοτικο εχει μια εισδο με τοσημα της κεραιας και tv1-tv2 για τα υπολειπα δυο δωματια .Τι κανουμε?

Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου και να μου δώσετε τις συμβουλές σας σχετικά με το αν αυτό που θα σας περιγράψω είναι εφικτό.

Στόχος: Στόχος μου είναι να λαμβάνω σήμα από τον αποκωδικοποιητή κανονικά και να το δίνω στις τηλεοράσεις που υπάρχουν στο σπίτι μου. Γνωρίζω ότι όλες οι τηλεοράσεις θα βλέπουν το ίδιο.

Υλοποίηση: Η υλοποίηση που έχω σκεφτεί είναι η εξής.

Έρχεται από το δορυφορικό πιάτο το καλώδιο πάνω στον αποκωδικοποιητή.
Συνδέω τη μία άκρη ενός hdmi καλωδίου πάνω στον αποκωδικοποιητή και την άλλη άκρη σε ένα hdmi splitter σαν και αυτό (http://www.ebay.com/itm/5-PORT-HDMI...S3-Dvd-Xbox-/301692073971?hash=item463e3fb7f3).
Στη συνέχεια συνδέω με ένα hdmi την τηλεόραση με το splitter για να έχω στην τηλεόραση του σαλονιού σήμα.
Για να έχω στα δύο υπνοδωμάτια σήμα έχω σκεφτεί να πάρω ένα τέτοιο (http://www.ebay.com/itm/LKV373-120m...dapter-/381335715333?var=&hash=item58c9613e05). Να σημειώσω εδώ πως σε όλο το σπίτι έχω utp που πάνε και κουμπώνουν πάνω σε ένα switch το οποίο συνδέεται και πάνω σε ένα modem/router.
Κουμπώνοντας ένα hdmi από το splitter στο transmitter και μετά από το transmitter ένα ethernet καλώδιο στην πρίζα του τοίχου που είναι ethernet και στη συνέχεια στο άλλο δωμάτιο από την πρίζα του τοίχου βγάζω ethernet και το κουμπώνω στον receiver και από τον receiver ένα hdmi στην τηλεόραση, θα παίξει αυτό που θέλω να κάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Καλή σας μέρα!

Υ.Γ. Δε θέλω να μεταδίδω το σήμα μέσω internet το οποίο είναι και παράνομο. Θέλω να βλέπω στις τηλεοράσεις του σπιτιού μου το σήμα που θα παίρνω από τον αποκωδικοποιητή.

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από gv111
Το τροφοδοτικο εχει μια εισδο με τοσημα της κεραιας και tv1-tv2 για τα υπολειπα δυο δωματια .Τι κανουμε?

Αν δεν ειναι μακρυα, βαλε ενα transmitter ή ενα απλο av καλωδιο.. Δε θα αλλαξεις την εγκατασταση σου για να παιρνεις το σημα απο τον pace σε αρκετα χαλια ποιοτητα απο το rf.

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από argate7
Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου και να μου δώσετε τις συμβουλές σας σχετικά με το αν αυτό που θα σας περιγράψω είναι εφικτό.

Στόχος: Στόχος μου είναι να λαμβάνω σήμα από τον αποκωδικοποιητή κανονικά και να το δίνω στις τηλεοράσεις που υπάρχουν στο σπίτι μου. Γνωρίζω ότι όλες οι τηλεοράσεις θα βλέπουν το ίδιο.

Υλοποίηση: Η υλοποίηση που έχω σκεφτεί είναι η εξής.

Έρχεται από το δορυφορικό πιάτο το καλώδιο πάνω στον αποκωδικοποιητή.
Συνδέω τη μία άκρη ενός hdmi καλωδίου πάνω στον αποκωδικοποιητή και την άλλη άκρη σε ένα hdmi splitter σαν και αυτό (http://www.ebay.com/itm/5-PORT-HDMI-...item463e3fb7f3).
Στη συνέχεια συνδέω με ένα hdmi την τηλεόραση με το splitter για να έχω στην τηλεόραση του σαλονιού σήμα.
Για να έχω στα δύο υπνοδωμάτια σήμα έχω σκεφτεί να πάρω ένα τέτοιο (http://www.ebay.com/itm/LKV373-120m-...item58c9613e05). Να σημειώσω εδώ πως σε όλο το σπίτι έχω utp που πάνε και κουμπώνουν πάνω σε ένα switch το οποίο συνδέεται και πάνω σε ένα modem/router.
Κουμπώνοντας ένα hdmi από το splitter στο transmitter και μετά από το transmitter ένα ethernet καλώδιο στην πρίζα του τοίχου που είναι ethernet και στη συνέχεια στο άλλο δωμάτιο από την πρίζα του τοίχου βγάζω ethernet και το κουμπώνω στον receiver και από τον receiver ένα hdmi στην τηλεόραση, θα παίξει αυτό που θέλω να κάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Καλή σας μέρα!

Υ.Γ. Δε θέλω να μεταδίδω το σήμα μέσω internet το οποίο είναι και παράνομο. Θέλω να βλέπω στις τηλεοράσεις του σπιτιού μου το σήμα που θα παίρνω από τον αποκωδικοποιητή.

Καλησπερα.

Υπάρχουν 2 παρατηρησεις. Το πρωτο λινκ που παρεθεσες δεν ειναι splitter, ειναι διακοπτης. Δηλαδη εναλλάσει διαφορες εισόδους σε μια εξοδο. Καλύτερα ψαξε το ως hdmi repeater.

Επισης, hdmi μεσω cat εχω δουλεψει μονο με απευθειας συνδεση 1-1 του δεκτη και του παραλήπτη. Με switch ή router στο ενδιαμεσο δεν δουλεψε.

Νομίζω πως είτε της nova είτε του ote το ίδιο δεν είναι? Εγώ έχω nova αλλά ένας φίλος που έχει ote θέλει να κάνει το ίδιο.

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από kostikos
Αν δεν ειναι μακρυα, βαλε ενα transmitter ή ενα απλο av καλωδιο.. Δε θα αλλαξεις την εγκατασταση σου για να παιρνεις το σημα απο τον pace σε αρκετα χαλια ποιοτητα απο το rf.

Για το ασυρματο που λες οκ αλλα για καλωδιο τι εννοεις?

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από argate7
Νομίζω πως είτε της nova είτε του ote το ίδιο δεν είναι? Εγώ έχω nova αλλά ένας φίλος που έχει ote θέλει να κάνει το ίδιο.

Καποιες παντως διαφοροποιησεις υπάρχουν στο hdcp των δυο δεκτων.

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από gv111
Για το ασυρματο που λες οκ αλλα για καλωδιο τι εννοεις?

Να τρεξεις ενα απλο rca σε ενα πλαστικό καναλακι απο τον αποκωδικοποιητη στην τηλεοραση που θελεις.
High-Performace-Triple-RCA-Patch-Cable-25-135-1.jpg

Re: Απάντηση: Θέαση Nova σε 2 τηλεοράσεις

Εγω ημουν απο τους 2 - 3 που ειχαν την αναβαθμιση πριν βγει για ολους σε beta μορφη! :P Ολα παιζουν κανονικα (βεβαια εχω την αναλυση στο 720p γιατι μαλλον δεν αντεχει τα 20μ). 2χρονια το εχω το splitter. Και λειτουργει κανονικα και με τους περιορισμους του hdcp που εχει ο οτε tv για τα hd καναλια του, αρα ειναι καλο μηχανημα.
Φιλε μου αγορασα το konig που προτεινες και δουλεψε χωρις κανενα προβλημα σε αντιθεση οπως γραψει για το maxtrack που δεν ειχε ηχο.
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου , γιατι εχα μια υποψια οτι φταινε τα hdmi καλωδια κατι το οποιο δεν ισχυε , και δεν χρειαστηκε να ξανατρυπαω τοιχους .

καταρχην γεια σε ολους και συγχαρητηρια στους δημιουργους του site.Εχω nova και δινω το σημα μεσω rf σε μια δευτερη τηλεοραση.Η τηλεοραση οταν crt το καναλι το εβλεπα σχετικα καλα,οταν την αλλαξα με μια led το καναλι εχει ψιλοασχημη εικονα με θαμπαδα και λιγο διπλο ειδωλο η δευτερη ειναι στον πρωτο οροφο και το μηχανημα της νοβα στο δευτερο.Αν βαλω ενισχυτη θα δω βελτιωση?
Ευχαριστω εκ των προτερων