TheaterTek 2.5

Εκτός από την ΑΤΙ, ποιά προϊόντα εννοείς, και ποιά είναι η σωστή σειρά?

@ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ: Θα δοκιμάσω από Δευτέρα γιατί είμαι εκτός για το ΠΣΚ και θα σου πω. Refresh rate, εννοείς αυτό που ορίζουμε στο setup της ΑΤΙ ή αυτό στο powerstrip?
Thanks!

Αν βάλουμε το powerstrip δεν παίζει ρόλο το refresh της ΑΤΙ πλέον. Θα αλλάζεις refresh rates απο το powerstrip.

Και λεω να δοκιμασεις όλα τα refresh γιατι σε διαφορετικές οθόνες (προτζ - Lcd) έχω δει tearing σε άλλα refresh rates στην καθεμία.

Αν βάλουμε το powerstrip δεν παίζει ρόλο το refresh της ΑΤΙ πλέον. Θα αλλάζεις refresh rates απο το powerstrip.

Και λεω να δοκιμασεις όλα τα refresh γιατι σε διαφορετικές οθόνες (προτζ - Lcd) έχω δει tearing σε άλλα refresh rates στην καθεμία.

Ωραία, μια διευκρίνηση:
Για το powerstrip, εννοείς ότι ανοίγω τα "advanced timing options" και παίζω από εκεί που δείχνω στη φωτό, σωστά?

Attachments

• pstrip.jpg
    pstrip.jpg
    112.6 KB · Views: 32
Παρατηρώ ότι στην έκδοση 2.5 έχει προστεθεί στο configuration --> video advanced η επιλογή "prefer YV12" σε σχέση με το guide όπου επιλεγμένη είναι η
επιλογή "use DXVA" για acceleration. Ποια λοιπόν είναι η καλύτερη?

Χωρίς να εχω την 2.5, το ''prefer YV12'' είναι για το colorspace και είναι οκ. Το ''Use DXVA'' είναι για την επιτάχυνση του decoding με hardware αλλα έχοντας το ffdshow στην γραμμή φίλτρων (upscaling για DVDs ) έτσι κι αλλιώς δεν ενεργοποιείται.

Και κάτι άλλο, είναι λογικό την ώρα που παίζει dvd, εάν το κάνω minimize να δω στο tray του pc πέρα από το reclock και τους nvidia decoders? To είδα σε 2 pc που δοκίμασα. Και μάλιστα στο tray δεν παρατήρησα κάτι σχετικό με ffdshow..

Και κάτι άλλο, είναι λογικό την ώρα που παίζει dvd, εάν το κάνω minimize να δω στο tray του pc πέρα από το reclock και τους nvidia decoders? To είδα σε 2 pc που δοκίμασα. Και μάλιστα στο tray δεν παρατήρησα κάτι σχετικό με ffdshow..

Ναι, είναι απόλυτα φυσικό να είδες τους Nvidia decoders, μιας και αυτούς χρησιμοποιεί το TheaterTek.

Το ότι δεν παρατήρησες κάτι σχετικό με το FFDshow είναι πιο ανησυχητικό. Σίγουρα το έχεις επιλέξει για post processing σε αρχεία .ifo και .vob ;

To έφτιαξα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς! Στις ρυθμίσεις του theatertek είχα ορίσει ως primary για post processing το ffdshow και disabled το secondary, τώρα δήλωσα το ffdshow και ως secondary..

Σιγουρέψου ότι έχεις κάνει tick το παρακάτω:

theatertek_file_type.gif

όπως και στο .ifo που είναι παραπάνω και δεν φαίνεται.

Λοιπόν, το πρόβλημα το εντόπισα και οφείλεται στο ότι είχα παραλείψει στο ffdshow-->codecs-->Raw Video --> All Supported από το drop-down list.Είχα δώσει 2 εκασίες σε προηγούμενα posts οι οποίες είναι αναληθείς και καλό θα ήταν να διεγράφοντο.

Στο μενού "Video" του theatertek, που έχετε τις ρυθμίσεις για brightness, contrast κλπ?

Απάντηση: Re: TheaterTek 2.5

Συμφωνώ.

Τέτοιες ρυθμίσεις μόνο από τον PJ/TV και από το control panel της κάρτας γραφικών (αν είναι απαραίτητο).
Μέσα απ το FFDshow μπορούμε να τις αλλάξουμε η δεν συστήνεται ?

Re: Απάντηση: Re: TheaterTek 2.5

Μέσα απ το FFDshow μπορούμε να τις αλλάξουμε η δεν συστήνεται ?

Ότι μπορούμε, μπορούμε, αλλά δεν συστήνεται.

Το σωστό είναι να γίνει (αν χρειάζεται) μικρή ρύθμιση στο panel της κάρτας γραφικών ώστε να "φέρουμε" στα ίδια brightness / contrast το desktop (VMR9) και το overlay.

Μετά ρυθμίζουμε την TV/PJ σύμφωνα με τα γνωστά (DVE).

Με αυτό τον τρόπο έχουμε ομοιομορφία στις ρυθμίσεις από όλους τους players, είτε παίζουν με Overlay είτε με VMR, μέσω FFDshow ή χωρίς.

Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος πως μπορώ να χρησιμοποιήσω dscaler με το Theatertek?
Ας πούμε ότι φτιάχνω το graph με το Graphedit. Μετά save as .grf ή .xml? Πού πηγαίνει το αρχείο;
Thanks