θελω βοηθεια για συνδεση pc με προτζεκτορα για htpc!!!(αρχαριος βοηθεια!!)

postfire

Established Member
6 February 2010
218
γεια σας!θα ηθελα την βοηθεια σας διοτι ειμαι καινουριος στον χωρο με τους προτζεκτορες!θα ηθελα να συνδεσω τον προτζεκτορα μου με pc σαν κυριο μεσο προβολης!σαν καρτα γραφικων εχω την asus 8600gts 256mb.θελω να ρωτισω εξαρχης αν η καρτα κανει!ειναι αυτη εδω ακριβως: http://www.skroutz.gr/s/44731/Asus-8...6MB.html#specs
αυτο που θελω να μαθω ειναι:
1.τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στην καρτα ακριβως ωστε μετα να παω στο επομενο βημα,στις ρυθμισεις του contrast και brightness στον προτζεκτορα?
2:απο ποια εξοδο τις καρτας γραφικων θα παρω και που θα πρεπει να συνδεσω σε ποια εισοδο του προτζεκτορα για να εχω καλυτερη εικονα (δλδ hd 720p)?

o προτζεκτορας μου ειναι ο optoma hd70
θα παρακαλουσα την βοηθεια σας παρακαλω μην με ξεχασετε!!!!!!!ευχαριστω πολυ

γεια σας!θα ηθελα την βοηθεια σας διοτι ειμαι καινουριος στον χωρο με τους προτζεκτορες!θα ηθελα να συνδεσω τον προτζεκτορα μου με pc σαν κυριο μεσο προβολης!σαν καρτα γραφικων εχω την asus 8600gts 256mb.θελω να ρωτισω εξαρχης αν η καρτα κανει!ειναι αυτη εδω ακριβως: http://www.skroutz.gr/s/44731/Asus-8...6MB.html#specs
αυτο που θελω να μαθω ειναι:
1.τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στην καρτα ακριβως ωστε μετα να παω στο επομενο βημα,στις ρυθμισεις του contrast και brightness στον προτζεκτορα?
2:απο ποια εξοδο τις καρτας γραφικων θα παρω και που θα πρεπει να συνδεσω σε ποια εισοδο του προτζεκτορα για να εχω καλυτερη εικονα (δλδ hd 720p)?

o προτζεκτορας μου ειναι ο optoma hd70
θα παρακαλουσα την βοηθεια σας παρακαλω μην με ξεχασετε!!!!!!!ευχαριστω πολυ

1. Η κάρτα σου είναι εξαιρετική. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

2. Την κάρτα δεν την πειράζουμε. Άφησέ τα όλα στο default. Δώσε ανάλυση 1280χ720 στα 60 Hz (αν σου κλειδώσει στα 48 Hz θα είσαι ακόμα καλύτερα για υλικό HD)

3. Θα πάρεις ένα καλώδιο DVI (κάρτα) - HDMI (προβολέας) και είσαι τζετ!!!:a0210::a0210:

ευχαριστω πολυ:BDGBGDB55:o cpu μου ειναι o Intel Dual Core E5300 (s775, 2.7Ghz, Box)ειναι αρκετος?οσο για το καλωδιο που εχω ειναι hdmi 10 μετρα θα επιρεασει η αποσταση?διοτι το pc ειναι λιγο μακρια απο τον προτζεκτορα!το καλωδιο ειναι hdmi se hdmi να παρω ανταπτορα απο dvi σε hdmi????εχω windows 7 και παιζω mkv με τον gom player(ετσι τουλαχιστον επεζα μεχρι τωρα ταινιες απο το pc στην tv να αλλαξω player?

Last edited:
Απάντηση: Re: θελω βοηθεια για συνδεση pc με προτζεκτορα για htpc!!!(αρχαριος βοηθεια

ευχαριστω πολυ:BDGBGDB55:o cpu μου ειναι o Intel Dual Core E5300 (s775, 2.7Ghz, Box)ειναι αρκετος?οσο για το καλωδιο που εχω ειναι hdmi 10 μετρα θα επιρεασει η αποσταση?διοτι το pc ειναι λιγο μακρια απο τον προτζεκτορα!το καλωδιο ειναι hdmi se hdmi να παρω ανταπτορα απο dvi σε hdmi????εχω windows 7 και παιζω mkv με τον gom player(ετσι τουλαχιστον επεζα μεχρι τωρα ταινιες απο το pc στην tv να αλλαξω player?

1. Επεξεργαστής καλός. Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

2. Η απόσταση ενδέχεται να επηρεάσει αν όταν συνδέσεις PC με προβολέα δεν παίρνεις σήμα. Αν πάρεις σήμα, δεν επηρεάζει σε κάτι άλλο ως προς την ποιότητα.

3. Μ' ένα ανταπτοράκι θα είσαι μια χαρά, αλλιώς πηγαίνεις σε αγορά 10 μετρου καλωδίου DVI-HDMI. Το κόστος επωνύμων καλωδίων αυτής της διάστασης δεν είναι και τόσο απαγορευτικό. Π.χ.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ables/Clicktronic-Hdmi-To-Dvi-D-10M-52335.htm

Μπορείς να το βρεις και χαμηλότερα.

4. Τα 7 είναι μια χαρούλα. Το GOM δεν τον έχω δουλέψει ποτέ, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Στο φόρουμ οι περισσότεροι παίζουμε με media player και KMplayer..

Υπάρχει και ανάλογος οδηγός σεταρίσματος αν σε ενδιαφέρει:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!!!απλα ο gom plsyer βαζεις σε 1 φακελο το kmv και τους υποτιτλους με ιδια ονομασια και παιζουν κατευθειαν χωρος μετατροπες!!

Και η τελευταία έκδοση του VLC Player η 1.0.5, δείχνει να παίζει καλά. Δεν την δοκίμασα σε ολόκληρη ταινία, αλλά ως εκεί που έπαιξε, έπαιξε καλά!

Φιλικά
Γιώργος.

KM Player + CoreAVC 2.0 O απολυτος συνδυασμος!!...O επεξεργαστης σου ειναι μια χαρα οπως και καρτα γραφικων σου , παρόλο που ειναι μεσαιας κατηγοριας..Θα κανεις την εξης δοκιμη για να τα τεσταρεις.Θα βαλεις τον Km Player με το CoreAVC 2.0 plugin,θα βαλεις μια 1080p ταινια να παιξει...Αν δεν δεις κοληματα στην εικονα και καθυστερηση στον ηχο τοτε εισαι μια χαρα.