θέλω βοήθεια

Λογω της αποτυχημενης αγορας
Πηρε μια ψηφο στο συγκριτικο
Τωρα φουμαρα μας πουλας
Και παριστανεις τον τρελο

Απο την συλλογη "Ωδη στην αποτυχια" , Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη.

IMG_2295.jpg

"Ω, υπάρχει και πάτωμα". LCD-γραφία σε μαύρο καμβά 224 ζωνών, Μουσείο "Παλαιάς" τεχνολογίας, Ολλανδία.

Άλλες τρώνε πατώματα, άλλες τρώνε πρόσωπα... :flipout:

Οι μηχανές, όχι οι τηλεοράσεις... :p

Last edited:
Εμ, που να χωρέσει το 8000:1 + σε μια φωτογραφία...

Πάντως, όταν τρώγεται το πάτωμα αλλά περνά το συννεφάκι, σκούρα τα πράγματα για το πάτωμα. Εκτός και αν το συννεφάκι είναι πιο φωτεινό από το πάτωμα... :flipout:

Απάντηση: Re: θέλω βοήθεια

Άλλες τρώνε πατώματα, άλλες τρώνε πρόσωπα...

Αφου ειναι παλιας τεχνολογιας και δεν εχει intelligent peak LED λογικο ειναι...

Και δεν λεω να εχει ελεγχο του φωτος ανα pixel οπως οι πλασμα γιατι μιλαμε για LED οποτε κατι τετοιο ειναι αδυνατο.

Άλλες τρώνε πατώματα, άλλες τρώνε πρόσωπα... :flipout:

Οι μηχανές, όχι οι τηλεοράσεις... :p

Ορίστε και φωτογραφία με τα ίδια χαρακτηριστικά λήψης με του Μάνου για "σύγκριση":
IMG_2307.jpg

Τα πάτωμα παραμένει πάτωμα...

Αφου ειναι παλιας τεχνολογιας και δεν εχει intelligent peak LED λογικο ειναι...

Και δεν λεω να εχει ελεγχο του φωτος ανα pixel οπως οι πλασμα γιατι μιλαμε για LED οποτε κατι τετοιο ειναι αδυνατο.

Απογοήτευση. Αφού το πάτωμα δεν πατάει, περίμενα αντί για όρους που δεν μπορεί να εξηγηθεί τι σημαίνουν (οπότε τους λέμε "νέα τεχνολογία" - στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται και να ακριβολογούμε), περίμενα να δω την φώτο με τα 100 Hz. Να το ρίξουμε στην κίνηση... :flipout:

Re: Απάντηση: θέλω βοήθεια

Αν διαβαζες το νημα της Sony θα ηξερες τι ειναι αλλα ignorance is a bliss.

Τι να κάνουμε, εμένα με έπλασε ο Θεός με μειωμένη διανοητική ικανότητα, και δεν μπορώ να πλησιάσω τις δικές σου γνώσεις στο ελάχιστο... :worshippy:

Ο καθένας πρέπει να πορευθεί με ότι έχει.
Ευχαριστώ ακόμα μια φορά και για το πολύτιμο μάθημα Αγγλικών... :a0210:

Παίδια είστε απίστευτοι είστε αυτή τι στιγμή ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει σε ψυχαγωγία το internet μάλιστα από την 5 σελίδα και μετά πήρα popcorn κοκακόλα και πέρασα απίθανα:popcorn: ....και το καλό είναι ότι μια ταινία τελειώνει εσείς ποτέ ! (πλακίτσα κάνω ελπίζω μη με πάρουν τα σκάγια !) :flute:

Ορίστε και φωτογραφία με τα ίδια χαρακτηριστικά λήψης με του Μάνου για "σύγκριση":
IMG_2307.jpg

Τα πάτωμα παραμένει πάτωμα...

Ωραία, κοντεύουμε...

Μένει μόνο να κατέβεις από τα 137cd/m2 στα 85cd/m2... :D

Ωραία, κοντεύουμε...

Μένει μόνο να κατέβεις από τα 137cd/m2 στα 85cd/m2... :D

Σιγά να μην κατέβω... :flipout:
Να πάω από τηλεόραση σε καντιλάκι... :flipout:

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για θέαση σε σκοτεινό δωμάτιο είναι από 130-170 cd/m2. Να καταλάβω να το πας στα 100, αν έχεις πλάσμα που δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Αλλά να έχεις LCD και να το πας στα 85, είναι μακριά από αυτό που πρέπει να βλέπεις.

Φαντάζομαι ότι υπήρχε λόγος που την πήγε τόσο χαμηλά, αλλά δεν θέλω να θίξω τις "ισορροπημένες"... :flipout:

Δεν κανονίζουμε κανένα συγκριτικό αν την δούμε στην πράξη; :flipout:
Να βάλουμε 2-3 καλιμπραρισμένες LCD στο ισόγειο, να τις δούμε και να αποφασίσουμε μια να κατέβει κάτω δίπλα σε καμιά VT30; :flipout:

Σιγά να μην κατέβω... :flipout:

Στα πλαίσια της σύγκρισης, θα έπρεπε να κατέβεις, αλλιώς δεν έχουμε σύγκριση... :p

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για θέαση σε σκοτεινό δωμάτιο είναι από 130-170 cd/m2.

Dim Room δεν είναι το σκοτεινό δωμάτιο...

Να καταλάβω να το πας στα 100, αν έχεις πλάσμα που δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Σε ποιά Plasma αναφέρεσαι που δεν πάει πάνω από 100 nits; :nounder:

Απάντηση: Re: θέλω βοήθεια

Dim Room δεν είναι το σκοτεινό δωμάτιο..

....

Από 102 έως 137 είναι από αρκετά έως υπεραρκετά για σαλόνια, για μπαλκόνια δεν κάνουν.

Άλλως τε αμφιβάλω πολύ να υπάρχει plasma που δεν πάει παραπάνω από 100 nits (και μη μου βάλεις σκακιέρα με 85άρια και 90άρια γιατί και το link που έβαλες δεν αναφέρεται σε σκακιέρα http://www.spectracal.com/simplepage.aspx?ID=YBHXKWPUZRMZYATQTYSD).

Υ.Γ.: Αναρωτιέμαι..... κατά ΤΗΧ πόση είναι η προτεινόμενη φωτεινότητα?

Last edited:
Στα πλαίσια της σύγκρισης, θα έπρεπε να κατέβεις, αλλιώς δεν έχουμε σύγκριση... :p

Δεν θέλω να κάνω σύγκριση, εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. :flipout:
Αν θέλουμε να μάθουμε αν δείχνει πάτωμα η 920, πρέπει κάτοχος να το φωτογραφήσει. Μόλις περάσω ένα ευχάριστο ημίωρο να σκοτεινιάζω το δωμάτιο, άλλη μισή ώρα να στήνω αισθητήρα, μετά να βρω σε πια χαμηλή στάθμη αντίθεσης θα πάρω 85 nits, να τραβήξω φωτογραφίες, κλπ., αν δείχνει πάλι το πάτωμα, θα μου πεις να βρω και την ίδια μηχανή... :flipout:
Μην το κουράζουμε, φαίνεται το clouding και δεν φαίνεται το πάτωμα γιατί απλά δεν υπάρχει... :flipout:

Dim Room δεν είναι το σκοτεινό δωμάτιο...
Και ποιο είναι το dim room;

Σε ποιά Plasma αναφέρεσαι που δεν πάει πάνω από 100 nits; :nounder:
Στην U20 που έχω και την έχω μετρήσει. Φαντάζομαι και αρκετές άλλες της ίδιας συνομοταξίας...

Re: Απάντηση: Re: θέλω βοήθεια

....
Από 102 έως 137 είναι από αρκετά έως υπεραρκετά για σαλόνια, για μπαλκόνια δεν κάνουν.

Στα 140 θα συμφωνούσα, στα 100 όχι. Είναι λίγα τα 100...

Άλλως τε αμφιβάλω πολύ να υπάρχει plasma που δεν πάει παραπάνω από 100 nits (και μη μου βάλεις σκακιέρα με 85άρια και 90άρια γιατί και το link που έβαλες δεν αναφέρεται σε σκακιέρα http://www.spectracal.com/simplepage.aspx?ID=YBHXKWPUZRMZYATQTYSD).
Η U20 σε σκακιέρα δεν πάει πάνω από τα 70... Και 50% δεν είναι και κανένα μεγάλο παράθυρο...

Υ.Γ.: Αναρωτιέμαι..... κατά ΤΗΧ πόση είναι η προτεινόμενη φωτεινότητα?

Και εγώ θα ήθελα να μάθω αν βρεις κάτι σχετικό...