Θέλω ελληνικά ....

Άρα για το μέλος που ρώτησε,αναγόμαστε στο συμπέρασμα ότι αν αποκτήσει interconnect με αγωγούς ασημιού 525 σχεδόν η αναλογία πρόσμιξης είναι 50-50

Δεν ξερω αν υπαρχει 525.Νομιζω το μινιμουμ "αποδεκτο" για κοσμηματα ειναι το 925.Στα ασημενια καλωδια η καθαροτητα ειναι γυρω στο 99.9 - 99.999 %

Το 925 πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό σαν υλικό.
Από εδώ είχα πάρει εγώ για DIY που είχα φτιάξει (και δεν μου κάθισαν με τίποτα,ανάλυση στο φουλ αλλά κουραστικά και ολίγον χωρίς σώμα )

Ο πατερας καποιου φιλου εδω ειναι εισαγωγεας μεταλλων για κοσμηματοπωλεια.
Ειχε πριν πολλα χρονια οταν του ζητησα, 5Ν silver και πειραματιστηκα με διαφορες διαμετρους.
Υπηρχε το 5Ν πολυ πιο πριν το δουμε σε καλωδια.
Συμφωνω μαζι σου για το 925,σκετο χαλι......

Άρα για το μέλος που ρώτησε,αναγόμαστε στο συμπέρασμα ότι αν αποκτήσει interconnect με αγωγούς ασημιού 525 σχεδόν η αναλογία πρόσμιξης είναι 50-50

Θα κοιτάξω αυτό με το ασημι 525...φαινεται να εχεις δίκιο αδερφε...να δώ αν υπάρχει...

Γενικα μην παραμελησεις τα καλώδια. Ούτε τα ρεύματος. Αλλά μη βιαστεις. Ξεκίνησε απο εδω για ηχείων και interconnect αν δεν είσαι balanced (αν είσαι πάνε στο xke starquad) και απο ρεύματος απο εδω.
Γενικά τα καλώδια μπορούν να σου πιουν το αίμα σε λεφτα.
Τα καλώδια που σου γράφω δες τα απο έξω (ebay κ.ο.κ.)

Γενικα μην παραμελησεις τα καλώδια. Ούτε τα ρεύματος. Αλλά μη βιαστεις. Ξεκίνησε απο εδω για ηχείων και interconnect αν δεν είσαι balanced (αν είσαι πάνε στο xke starquad) και απο ρεύματος απο εδω.
Γενικά τα καλώδια μπορούν να σου πιουν το αίμα σε λεφτα.
Τα καλώδια που σου γράφω δες τα απο έξω (ebay κ.ο.κ.)

Αυτά έχω τώρα αδερφέ σε ιντερκονεκτ...καλά είναι....άλλα μου έχει στείλει ένας φίλος κάτι δικά του...και είναι μέρα νύχτα...

Απάντηση: Re: Θέλω ελληνικά ....

Θα κοιτάξω αυτό με το ασημι 525...φαινεται να εχεις δίκιο αδερφε...να δώ αν υπάρχει...

Δεν υπάρχει έτοιμο ,μπορεί να σου το προσμείξουν όμως
Το ερώτημα είναι τι θέλεις να είναι το υπόλοιπο 475% και γιατί ;
Πέρα απ αυτό ανάλογα με το κράμα ,θα έχει και πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά τόσο ηχητικά ,όσο και μηχανικά
Λυπάμαι πού στο λέω ,αλλά είναι σαν είσαι στον Ειρηνικό με καγιακ ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο πατερας καποιου φιλου εδω ειναι εισαγωγεας μεταλλων για κοσμηματοπωλεια.
Ειχε πριν πολλα χρονια οταν του ζητησα, 5Ν silver και πειραματιστηκα με διαφορες διαμετρους.
Υπηρχε το 5Ν πολυ πιο πριν το δουμε σε καλωδια.
Συμφωνω μαζι σου για το 925,σκετο χαλι......

Σπανίως υπάρχει ασήμι καθαρότερο από 999 ,πάρα πολύ σπάνια Συνήθως ούτε τόσο είναι

Αυτο που συνηθως χρησιμοποιειται για κοσμηματα , 92.5% ασημι και το υπολοιπο συνηθως χαλκος.
Ειναι σκληροτερο απο πιο καθαρο ασημι και αυτο διοτι στα κοσμηματα χρειαζεται να ειναι πιο σκληρο και δυσκαμπτο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sterling_silver

Απλά είναι τυποποιημένες περιεκτικότητες παγκοσμίως ,υπάρχουν και 900 ,925 ,950

Σπανίως υπάρχει ασήμι καθαρότερο από 999 ,πάρα πολύ σπάνια Συνήθως ούτε τόσο είναι

Και γω ετσι νομιζα αλλα την πληροφορια την πηρα απο τον εισαγωγεα.Οντως ειναι "σπανιο" αλλα αυτο καθοριζεται απο την ζητηση.

Και γω ετσι νομιζα αλλα την πληροφορια την πηρα απο τον εισαγωγεα.Οντως ειναι "σπανιο" αλλα αυτο καθοριζεται απο την ζητηση.

Δεν υπάρχει καμμία ζήτηση για τέτοιας καθαρότητας μέταλλο .Ισως μόνον για τη διενέργεια πειραμάτων σε χημικά εργαστήρια όπου θα χρειαζόταν ελάχιστες ποσότητες .

Λεγοντας ζητηση εννοουσα οτι αν καποιος χρειαζεται τετοιας καθαροτητας ασημι,υπαρχει,και βεβαια στην αναλογη τιμη.

Λεγοντας ζητηση εννοουσα οτι αν καποιος χρειαζεται τετοιας καθαροτητας ασημι,υπαρχει,και βεβαια στην αναλογη τιμη.

Αν και μερικώς off topic εσύ είδες τη πλάκα πού σου έφεραν ότι έγραφε επάνω 999.99 ;
Εγω 40 χρόνια δεν έχω δεί

Οχι δεν ειδα καμια πλακα.Σε συρμα πηρα καποια δειγματα τοτε για πειραματισμο.Δεν ειχα λογο να μην πιστεψω τον εισαγωγεα αλλα ουτε μπορουσα να ξερω αν οντως ετσι ηταν.

Οχι δεν ειδα καμια πλακα.Σε συρμα πηρα καποια δειγματα τοτε για πειραματισμο.Δεν ειχα λογο να μην πιστεψω τον εισαγωγεα αλλα ουτε μπορουσα να ξερω αν οντως ετσι ηταν.

Σε πληροφορώ ότι μάλλον όχι 999.99 δεν ήταν ,αλλά αν ήταν 990 να είσαι χαρούμενος .Οι εισαγωγείς δεν έχουν εξοπλισμό ώστε να μετατρέπουν τις ράβδους σε σύρματα ή πλάκες ,τα δίνουν σε εργαστήρια πού έχουν τέτοιο εξοπλισμό Και κυρίως τα μετατρέπουν σε φύλλα για να μπορούν να πουληθούν τμηματικά
Το πλέον πιθανό είναι να προερχόταν από παλιά μέταλλα πού υπέστησαν χημικό καθαρισμό από τα ξένα μέταλλα και στην συνέχεια ανακτήθηκαν μέσω χάλκινων πλακών .
Για να φθάσεις σε καθαρότητες πάνω 3 Ν σε χρυσό και άργυρο θα χρειασθούν υποδομές πού είναι ασύμφορες οικονομικά γιατί απλά δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον
Ηδη το κόστος του χρυσού 999 ο είναι μεγαλύτερο απ αυτό του 995 γιατί είναι σαφώς σπανιότερο σε μεγάλες ποσότητες

Δεν επιμενω οθτε ειμαι ειδικος.Να πω ομως οτι τα συγκεκριμενα τα εισηγαγε σε συρμα.Δεν θυμαμαι αν ειπε που χρησιμοποιουνταν αλλα σιγουρα δεν ηταν για χαιενταδες :laugh:
Το αλλο σιγουρο ειναι οτι προσωπικα δεν ασχολουμαι με ασημενια καλωδια ....... συμφωνω με τον leo 1964 :ernaehrung004:

Και για να επανέλθουμε στο θέμα πού έθεσε ο φίλος πού ξεκίνησε το νήμα ,καλώδια με πρόσμειξη ασημιού χαλκού κατα παραγγελία ας το <ξεχάσει>
Υπάρχουν τόσες επιλογές σε καλώδια πού μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει όποιο του αρέσει περισσότερο

Πέτρο θεωρητικά το υπόλοιπο να έχει χαλκό με λίγο οξυγόνο...για ζεστούλα...

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι...είναι τόσες οι επιλογές που πνίγεσαι στον ωκεανό...

Μονόκλωνο ή πολύκλωνο....
Και θωράκιση....τί?
Κατάλληλο μήκος? Όσο μικρότερο να υποθέσω?