Θέλω Ηχεία σίγουρα, Ενισχυτή..βλέπουμε

sardonios

New member
23 September 2009
13
Θεσσαλονίκη
Χαιρετώ το forum και καταθέτω τους προβληματισμούς μου ζητώντας προτάσεις, συμβουλές και συμπαράσταση...
Ξεκίνησα να σκέφτομαι την αγορά ηχείων για τον ταπεινό pioneer vsx-c300 που έχω και το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς 5.1 συστήματος. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, ζητώ όμως κάτι σχετικά ποιοτικό αλλά και αισθητικά κομψό για τη θέαση ταινιών και για λίγη μουσική όποτε προκύπτει, χωρίς μεγάλες εντάσεις. Ο χώρος μου είναι 3,8Χ4,6m και βάσει του πορτοφολιού μου έχω σχεδόν καταλήξει στα wharfedale 10.1 για L-R, 10cc για κεντρικό και στα Roth Oli1 για surround. (Έχω επίσης και ένα παλιό sub Jensen που σκοπεύω να αξιοποιήσω με τα παραπάνω, εδώ νομίζω ότι είμαι καλυμμένος.)
Με συνολικό κόστος κάτω από 500 , πως αξιολογείτε τον συνδυασμό μου;

Επιπλέον, στη πορεία της αναζήτησης και με το φόβο ότι ο ενισχυτής μου δε θα ανταπεξέλθει, μου προέκυψε και η σκέψη για νέο ενισχυτή, με επικρατέστερο τον yamaha rx-v467, που τον βρίσκω στα 300 από έξω. Αλλά αν δε κριθεί απαραίτητο, προτιμώ να αποφύγω το άνοιγμα του μπάτζετ.
Περιμένω τις γνώμες σας και τις (καλές) ιδέες σας.

Να σημειώσω βέβαια ότι οι επιλογές μου προέκυψαν κατόπιν διαβάσματος και όχι ακούσματος, όπως θα έπρεπε και όπως σίγουρα θα με συμβουλεύατε...

Χαιρετώ το forum και καταθέτω τους προβληματισμούς μου ζητώντας προτάσεις, συμβουλές και συμπαράσταση...
Ξεκίνησα να σκέφτομαι την αγορά ηχείων για τον ταπεινό pioneer vsx-c300 που έχω και το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς 5.1 συστήματος. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, ζητώ όμως κάτι σχετικά ποιοτικό αλλά και αισθητικά κομψό για τη θέαση ταινιών και για λίγη μουσική όποτε προκύπτει, χωρίς μεγάλες εντάσεις. Ο χώρος μου είναι 3,8Χ4,6m και βάσει του πορτοφολιού μου έχω σχεδόν καταλήξει στα wharfedale 10.1 για L-R, 10cc για κεντρικό και στα Roth Oli1 για surround. (Έχω επίσης και ένα παλιό sub Jensen που σκοπεύω να αξιοποιήσω με τα παραπάνω, εδώ νομίζω ότι είμαι καλυμμένος.)
Με συνολικό κόστος κάτω από 500 , πως αξιολογείτε τον συνδυασμό μου;

Επιπλέον, στη πορεία της αναζήτησης και με το φόβο ότι ο ενισχυτής μου δε θα ανταπεξέλθει, μου προέκυψε και η σκέψη για νέο ενισχυτή, με επικρατέστερο τον yamaha rx-v467, που τον βρίσκω στα 300 από έξω. Αλλά αν δε κριθεί απαραίτητο, προτιμώ να αποφύγω το άνοιγμα του μπάτζετ.
Περιμένω τις γνώμες σας και τις (καλές) ιδέες σας.

Να σημειώσω βέβαια ότι οι επιλογές μου προέκυψαν κατόπιν διαβάσματος και όχι ακούσματος, όπως θα έπρεπε και όπως σίγουρα θα με συμβουλεύατε...

λοιπον φιλαρακι για τα wharfedale δεν ξερω δεν τα εχω ακουσει αλλα για τα roth μπορω να σου πω τα εχω και εγω σαν οπισθεια surround ηχεια
θα μεινεις εκπληκτος απο της δυνατοτητες τους σε σχεση τιμης παντα
μην περιμενεις μπασο απο αυτα τα ηχεια φυσικα εχουν ανεμικο μπασο αλλα θα ακουσεις καθαρα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα συστηνω ανεπιφυλακτα τα roth :a0210:

Αν θέλεις δες τα C1(KEF) για μπροστά και το C6 LCR(KEF) για κέντρο.

Τα C1 τα έχω παραγγείλει και τα περιμένω, τα άκουσα στο κατάστημα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος, σε σχέση με την τιμή, η οποία είναι εκπληκτική 118 !!! από ηλεκτρονική.
Μέσα στην εβδομάδα που θα τα εγκαταστήσω θα σου δώσω πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ο ενισχυτής μου είναι ο pioneer vsx-420 οπότε είμαστε κοντά.

Καλή μου φαίνεται η ιδέα για τα C1, αν και στο skroutz τα βρίσκω λίγο πιο πάνω.

Κάποιος φίλος μου πρότεινε και τα Dali concept 6 που τα έχει προσφορά σε γερμανική αλυσίδα. Βέβαια δεν έχουν σχέση με τα kef ή τα wharfedale καθώς είναι δαπέδου, αλλά φαίνεται να είναι καλή ευκαιρία και μάλλον ποιοτικότερα.

Κάτι άλλο;

Πράγματι τα Roister είναι καλή περίπτωση, σε καλή τιμή και πανέμορφα στο piano black, αλλά με προβληματίζει το οπίσθιο bass reflex κοντά σε τοίχο,

όπως και στα Heco Victa 300 που επίσης μου άρεσαν.

Βρήκα ακόμα τα Τannoy F1 (πάσχουν από εμφάνιση όμως)

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18690

καιι τα Infinity Primus II 150

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?27852

Όλο και μπερδεύομαι...

Πόσο καλύτερο απ' όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι ένα σετ με Monitor Αudio Bronze BR2 και BR-LCR για κεντρικό?

Στην Ελλάδα το σετ είναι στα 550+ ευρώ, αλλά το βρίσκω από εξωτερικό με 435 τελική τιμή.

Αξίζει τη (μικρή) επιβάρυνση?

Φυσικά κι αξίζει. Aλλά έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον στα 550+ βγαίνει το σύστημα με 2 (κι όχι 4) ηχεία BR-2 και το κεντρικό ΒR-LCR.
Αυτό εννοείς κι εσύ;