Θελω να αγορασω μια FinePix S5 Pro DSLR

16 July 2006
7,567
HAMBURG
Βρηκα στο ΕΒΑΥ καμποσες τετοιες μηχανες !

ειναι λιγο παλια σωματα αλλα στο ιντερνετ βρηκα πολλα Τεστ με αριστα σχολια τι λετε αξιζει σημερα αυτο το σωμα ;;;;;

Στεκεται ακομα σημερα ;;;;

σε τι υστερει απο μια DSLR σημερινη της κλασεως CANON 500 D ας πουμε για παραδειγμα ;;

οποιαδηποτε γνωμη συμβουλη δεκτη !

Περίμενε να το δει και να γράψει ο Βασίλης που είναι κάτοχος.

Απο όσο ξέρω, πολύ δυνατό σώμα, ανθεκτικό, μοντούρα νίκον.
Ο αισθητήρας είχε τότε τρομερό δυναμικό εύρος σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν ξέρω σε σχέση με τα τωρινά σώματα τί γίνεται. Ψάξε στο filckr για δείγματα να πάρεις μια ιδέα.

Αλλά περίμενε τον Βασίλη για πρώτο χέρι αναφορά.

Καλημέρα!
Σίγουρα λιγότερο αρμόδιος από τον Billy, απλώς επειδή τη δούλεψα λίγο (1βδομάδα) μεταφέρω τη μικρή μου εμπειρία:

Εξωτερικά είναι ακριβώς ίδια με την nikon D200. Όχι άσχημα, απλώς μιλάμε για μοντέλο του 2007. Εργονομικά καλή, μικρή οθόνη και αρκετή καθυστέρηση στη μεταφορά των αρχείων στην κάρτα.

Οι πολύ καλές αποχρώσεις και οι τόνοι του δέρματος την κάνουν ιδανική για πορταίτα και φωτογράφιση γάμων, βαφτίσεων κλπ.

Πολλοί επαγγελματίες την χρησιμοποιούν ακόμα (ένας μάλιστα καλύπτει το λογότυπο της fuji πάνω στη μηχανή με αντίστοιχο της nikon!!!). Σε αυτά τα "χωράφια" νομίζω ότι έχει και τις καλύτερες εφαρμογές. Δεν τα πάει άσχημα σε κινούμενα θέματα, αλλά είναι σχετικά αργή(εστίαση και μεταφορά). Δεν πρόλαβα να τη δοκιμάσω για macro και αρχιτεκτονικά θέματα.

Σε γενικές γραμμές, η απόδοση στα χρώματα είναι το μεγάλο της ατού, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι τη τεχνολογία την αγόρασε η nikon και σταμάτησε την παραγωγή της.

Δεν θα την έπαιρνα, καθώς θέλω μια πιο ολοκληρωμένη λύση (D700 πχ) και δεν μου αρκεί μόνο το(φανταστικό) χρώμα της επιδερμίδας για να την επιλέξω. Άλλοι, πίνουν νερό στο όνομά της.

Δυστυχώς, από μ@@ία δεν έχω δείγματα να σου δείξω.

Ευχαριστω για τις απαντησεις !!!

Δεν με ενδιαφερει τοσο η ταχυτητα οσο η αποδοση στα ψηλα ΙΖΟ !!
εκει θελω να μαθω πως τα παει ακομα σημερα σε σχεση με μια CANON 450 D 500 D 550D ας που με για παραδειγμα !

Σε ISO 3200 είναι πολύ καλή, χωρίς να ξέρω πως τα πάει σε σχέση με αυτές που αναφέρεις, γιατί δεν τις έχω πιάσει στα χέρια μου.Μπορεί και να είναι καλύτερη.

Τι βγάζεις συνήθως;

ΥΓ κάτι ακόμα για την ταχύτητα:Όταν τραβάς μια φωτογραφία, την ώρα που την επεξεργάζεται (την βάζει στην κάρτα), δεν υπακούει σε καμιά άλλη εντολή. Αυτό ήταν πολύ σπαστικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Last edited:
Σε ISO 3200 είναι πολύ καλή, χωρίς να ξέρω πως τα πάει σε σχέση με αυτές που αναφέρεις, γιατί δεν τις έχω πιάσει στα χέρια μου.Μπορεί και να είναι καλύτερη.

Τι βγάζεις συνήθως;

ΥΓ κάτι ακόμα για την ταχύτητα:Όταν τραβάς μια φωτογραφία, την ώρα που την επεξεργάζεται (την βάζει στην κάρτα), δεν υπακούει σε καμιά άλλη εντολή. Αυτό ήταν πολύ σπαστικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

εχω παρατηρησει οτι τις πιο πολλες φορες φωτογραφιζω μετα τη δουλεια και τις πιο πολλες μερες εδω ειναι συνεφια ! οποτε θα ηθελα κατι που να συμπεριφερεται αρκετα καλα στα ψηλα ΙΖΟ πχ 800 1200 κτλ,

και γενικα θελω να πειραματιστω στη Μακρο φωτογραφια αλλα και τα πορτρετα θα τα ηθελα σε κανονικους τονους !

γενικα δεν εχω προβλημα κατι ιδιεταιρο απλα θα ηθελα και ενα σωμα SLR για τις βραδυνες ωρες και τα μακρο !

τωρα η στιγμη της αποθηκευσης αν κραταει πολυ ειναι ενα θεμα ....

Η s5 pro είναι η Nikon D200 με αισθητήρα Super CCD Fuji.
Έχω φίλο φωτογράφο που την χρησιμοποιεί σε γάμους βαφτίσια.
Τεχνολογικά είναι ξεπερασμένη, δεν θα την αγόραζα............

Α ωραία!..... τώρα είδα το νήμα!
Βαγγέλη εάν την βρήκες σε καλή τιμή αξίζει.
Να κάνω μια διευκρίνιση,πρέπει να δείτε δείγματα για να καταλάβετε, γιατί μιλάμε για μια μηχανή εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας και απο κριτικές τεχνοκρατών και pixel peepers στο web δεν αξίζει να βγάλεις συμπέρασμα....
Πέρα απο το ότι είναι παλιό μοντέλο, εν τούτοις η απόδοσή της σε συγκεκριμένους τομείς όπως το πορτραίτο παραμένει μνημειώδης.
Κι ας είναι λίγα τα megapixels

Y.Γ Οι περισσότερες φωτογραφίες που εχω ανεβάσει στο φόρουμ είναι με την S2 Pro, την προ-προκάτοχό της δηλαδή απο το 2002, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα μετά απο 9 χρόνια να λειτουργεί αδιαμαρτύρητα. Και μιλάμε για σκληρή επαγγελματική χρήση.

Ευχαριστω πολυ για την Απαντηση και τα αλλα Παιδια επισης !

Η μηχανη που κοιταγα εφυγε πανω απο 500 ευρω και το σκεφτομαι να δωσω τοσα για παλιο μοντελο ...σκεφτομαι και το Βιντεο που εχουν οι Καινουργιες !!!

οντως στο διαδυκτιο βρηκα αριστα σχολια για αυτη τη μηχανη !!!

αυτο που κολαω πιο πολυ ειναι η παλαιοτητα και τα πολλα κλικ που θα εχει ο μηχανισμος της !ε

Re: Απάντηση: Θελω να αγορασω μια FinePix S5 Pro DSLR

Ευχαριστω πολυ για την Απαντηση και τα αλλα Παιδια επισης !

Η μηχανη που κοιταγα εφυγε πανω απο 500 ευρω και το σκεφτομαι να δωσω τοσα για παλιο μοντελο ...σκεφτομαι και το Βιντεο που εχουν οι Καινουργιες !!!

οντως στο διαδυκτιο βρηκα αριστα σχολια για αυτη τη μηχανη !!!

αυτο που κολαω πιο πολυ ειναι η παλαιοτητα και τα πολλα κλικ που θα εχει ο μηχανισμος της !ε

Βαγγέλη τελευταία φορά που την κοιτούσαμε με τον send, δηλ. ένα χρόνο πριν, την βλέπαμε 590 ευρώ καινούρια δεν θυμάμαι από πού, Ελλάδα ή Αγγλία.

Re: Απάντηση: Θελω να αγορασω μια FinePix S5 Pro DSLR

.

Πολύ καλή στα 3200 !!! ???. Κάποιο λάθος θα έγινε.

Συγκρίνοντας σε ίδιο μεγεθος παρουσίασης ...

attachment.php

attachment.php

Attachments

• dxomark_graph-dr.jpg
    dxomark_graph-dr.jpg
    71.9 KB · Views: 41
  • dxomark_graph-snr.jpg
    dxomark_graph-snr.jpg
    72 KB · Views: 40
Καλημέρα Ηλία!

Η απόδοση της Fuji στα 3200 είναι πολύ καλή.Αναφέρομαι στη χρήση της από εμένα προσωπικά και όχι σε σχεδιαγράμματα. Γι'αυτό άλλωστε αναφέρω και πως δεν ξέρω πως τα πάει, γιατί δεν τις έχω πιάσει στα χέρια μου. Τα σχεδιαγράμματα αναφέρουν εργαστηριακά αποτελέσματα και όχι εμπειρία, (μικρή έστω)

Αν τη συγκρίνεις με την απόδοση της nikon D700(άριστη) είναι μέτρια ως χάλια. Αν τη συγκρίνεις με την Canon EOS 550 D (μοντέλο του 2010 νομίζω), προφανώς θα είναι πολύ χειρότερη.

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ 2 μοντέλων με 4(;) χρόνια διαφοράς.

Last edited:
Καλό μεσημέρι ncups!

Ακριβώς για να συμπληρωθεί η συγκριση που ζήτησε ο Βαγγέλης (και που δεν μπορούσες να του προσφέρεις όπως έγραψες) παρέθεσα τα συγκριτικά διαγράμματα με δυο απο τα μοντελα που τον ενδιαφέρουν. Και ως απάντηση στο "ισως είναι και καλύτερη"

Οσο για το "καποιο λάθος έγινε" μην το παίρνεις προσωπικά.

Αν θέλει κανείς να κάνει δίκαιη σύγκριση δυο μηχανών θα πρέπει να συγκρίνει
- σε ίδιες εκθέσεις (ίδια διάφραγμα/ταχύτητα, ακόμη και ίδιους σε "Τστοπ" φακούς)
- σε ίδιο τελικό μέγεθος παρουσίασης

Αυτές οι παράμετροι δύσκολο να καλυφθουν σε μια σύντομη και μάλλον προχειρη δοκιμή.

Ενα καλοεκτεθειμένο ISO3200 μπορεί να δείχνει καλύτερο απο ενα υποεκτεθειμένο ISO1600-800.
H επισκόπηση σε 100% 6Mpixel κρύβει τον θόρυβο σε σχέση με την επισκόπηση σε 100% 18Μpixel.