Θελω να δω την εικονα των λειτουργιων στην τηλεοραση!

16 July 2006
7,523
HAMBURG
Παιδες μια βοηθεια !
Εχω αγορασει τον Pioneer VSX D2011 παλιο μοντελο πλεον ...

θελω να δω τις ενδειξεις των λειτουργιων του ενυσχητου στην τηλεοραση μου για να μπορεσω να τον ρυθμισω!

τον συνδεσα με καλωδιο Component απο την εξοδο του MONITOR OUT και εβαλα το καλωδιο στην εισοδο της τηλεορασης εκει που λεει κομπονεντ !

επελεξα στην τηλεοραση εισοδο κομπονεντ και δεν δειχνει τιποτα !

τα καλωδια ειναι σωστα βαλμενα !!!!!

τι γινεται ;;;;;

πρεπει να πατησω καπιο κουμπι στον ενυσχητη ;;;; δεν γραφει τιποτα τετοιο το μανουαλ....

Βαγγελη βεβαιωσου πως συνδεεις απο το monitor out 1 . Ειτε με s-video ειτε με απλο μονο composite (rca) καλωδιο... Αυτη η εξοδος δεν ειναι component!

Last edited:
Απάντηση: Re: Θελω να δω την εικονα των λειτουργιων στην τηλεοραση!

Βαγγελη βεβαιωσου πως συνδεεις απο το monitor out 1 . Ειτε με s-video ειτε με απλο μονο composite (rca) καλωδιο... Αυτη η εξοδος δεν ειναι component!

εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι κομπονεντ ;;;;;

μιλαω για το καλωδιο με τα τρια RCA πρασινο μπλε κοκινο

η τηλεοραση μου εχει μονο Κομπονεντ εισοδο ...

Ειδικα κοιτα σελιδα 16 (σχεδιο συνδεσμολογια) και 34 (παραγραφο 5) του manual...

το μανουαλ δεν ταιριαζουν οι σελιδες !
ειναι στα γερμανικα το δικο μου .... εμενα το γραφει στην 15

Η εξοδος component του ενισχυτη σου ειναι για να περναει το video απο εξωτερικες πηγες (πχ dvd).

Λιγο πιο αριστερα απ τη εξοδο monitor out θα βρεις και αλλη μια που να λεει 'monitor out 1' μονο απο εκει βγαινουν τα μενου του.

Αν η tv δεν εχει s-video εισοδο μηπως εχει composite (αυτη με τα 3 rca ενα κιτρινο για εικονα και δυο για στερεο ηχο -κοκκινο και ασπρο). Αν εχεις τετοια τραβα ενα καλωδιακι απλο rca στο κιτρινο της tv και ετσι θα δεις τα μενου... αφου πατησεις και set up στο κοντρολ του ενισχυτη.

Την ειδα την εικονα τελικα κανοντας αυτο που μου ειπες

Αν η tv δεν εχει s-video εισοδο μηπως εχει composite (αυτη με τα 3 rca ενα κιτρινο για εικονα και δυο για στερεο ηχο -κοκκινο και ασπρο). Αν εχεις τετοια τραβα ενα καλωδιακι απλο rca στο κιτρινο της tv και ετσι θα δεις τα μενου... αου πατησεις και set up στο κοντρολ του ενισχυτη !!

τη βλακεια ηταν ειναι που δεν πατουσα Σετ απ στον ενυσχητη ......

Ευχαριστω πολυ Διαμαντη !!

φαινεται καλο μηχανακι ! και παρα πολυ πολυπλοκο σε σχεση με τον SONY ES V 555 που ειχα πριν !

απο ηχο ετουτος εχει πιο πολυ γκαζι !!

αλλα μου την σπαει το ρυθμιστικο εντασης που ειναι ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο ......

αλλη αισθηση το μηχανικο .....
αυτο πρεπει να γυρνας το χερι 180 μοιρες για να ακουσεις λιγο πιο πανω .....

απλα αλλαζει η ενδειξη πολυ μικρομετρικα και με γαλη περιστροφη του χεριου !

Βαγγελη χαιρομαι που ολα πηγαν καλα.

Δεν ξερω σε σχεση με sony τι κανει γιατι δεν ειχα ποτε μου sony ενισχυτη παρα μονο pioneer. Ισως γι αυτο και με βολευει αρκετα και η χρηση του (ετσι εχω μαθει), ομως με τον καιρο θα τον συνηθισεις και τοτε θα τον καταευχαριστηθεις, οσο για τον επιλογεα του ε... υπαρχει και το control...

Να 'σαι σιγουρος ομως οτι προκειται για 'γαιδουρι' μηχανημα που την εποχη του φιγουραριζε σαν το απολυτο best-buy (εντος και εκτος Ελλαδος) με φουλ εξοπλισμο -για την εποχη του και την κατηφορια του φυσικα- οπως αυτοματη ρυθμιση/ισοσταθμιση μεσω μικροφωνου, δυνατοτητα διπλοενισχυσης των μπροστινων ηχειων (μεσω των 2 surround back αν εχεις διαταξη 5.1) εισοδο phono, εισοδο usb, τουναρισμα απο τα air-studios αλλα και thx.:grinning-smiley-043
Ειδικα αν ακους και μουσικη απο κομπιουτερ (οπως παρα πολλοι τελευταια) η εισοδος usb θα σε βολεψει αφανταστα.

Τελος ο δικος μου απο το 2002 λειτουργει απροβληματιστα.

Βαγγελη χαιρομαι που ολα πηγαν καλα.

Δεν ξερω σε σχεση με sony τι κανει γιατι δεν ειχα ποτε μου sony ενισχυτη παρα μονο pioneer. Ισως γι αυτο και με βολευει αρκετα και η χρηση του (ετσι εχω μαθει), ομως με τον καιρο θα τον συνηθισεις και τοτε θα τον καταευχαριστηθεις, οσο για τον επιλογεα του ε... υπαρχει και το control...

Να 'σαι σιγουρος ομως οτι προκειται για 'γαιδουρι' μηχανημα που την εποχη του φιγουραριζε σαν το απολυτο best-buy (εντος και εκτος Ελλαδος) με φουλ εξοπλισμο -για την εποχη του και την κατηφορια του φυσικα- οπως αυτοματη ρυθμιση/ισοσταθμιση μεσω μικροφωνου, δυνατοτητα διπλοενισχυσης των μπροστινων ηχειων (μεσω των 2 surround back αν εχεις διαταξη 5.1) εισοδο phono, εισοδο usb, τουναρισμα απο τα air-studios αλλα και thx.:grinning-smiley-043
Ειδικα αν ακους και μουσικη απο κομπιουτερ (οπως παρα πολλοι τελευταια) η εισοδος usb θα σε βολεψει αφανταστα.

Τελος ο δικος μου απο το 2002 λειτουργει απροβληματιστα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ οντως ειναι φοβερο μηχανακι ακομα και τωρα !!!!

αυτο δεν το πολυκαταλαβα ! ( δυνατοτητα διπλοενισχυσης των μπροστινων ηχειων (μεσω των 2 surround back αν εχεις διαταξη 5.1)

δηλ, πως πρεπει να συνδεσω τα ηχεια τα μπροστινα δεξι + αριστερο ;;; (μεσαιο δεν υπαρχει)
δηλαδη ενονω τα ηχεια κανονικα στις μπορνες που γραφουν Front και απο τις μπορνες που γραφουν surround back τραβαω καλωδια επισης προς τα ηχεια ;;;;; παπαρια ειπα μαλον.... :slapface:
δεν καταλαβαινω τπτις .:grinning-smiley-043

δηλ πως γινεται αυτο ;;;

Re: Απάντηση: Re: Θελω να δω την εικονα των λειτουργιων στην τηλεοραση!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ οντως ειναι φοβερο μηχανακι ακομα και τωρα !!!!

αυτο δεν το πολυκαταλαβα ! ( δυνατοτητα διπλοενισχυσης των μπροστινων ηχειων (μεσω των 2 surround back αν εχεις διαταξη 5.1)

δηλ, πως πρεπει να συνδεσω τα ηχεια τα μπροστινα δεξι + αριστερο ;;; (μεσαιο δεν υπαρχει)
δηλαδη ενονω τα ηχεια κανονικα στις μπορνες που γραφουν Front και απο τις μπορνες που γραφουν surround back τραβαω καλωδια επισης προς τα ηχεια ;;;;; παπαρια ειπα μαλον.... :slapface:
δεν καταλαβαινω τπτις .:grinning-smiley-043

δηλ πως γινεται αυτο ;;;

Πάρε παράδειγμα το παρακάτω ηχείο:

attachment.php

Στην περίπτωση απλής ενίσχυσης, συνδέεις τα καλώδια των ηχείων που έρχονται απ' τις front και left εξόδους του ενισχυτή, στις δύο κάτω υποδοχές του ηχείου.
Στην περίπτωση διπλοενίσχυσης, αφαιρούμε τα ελάσματα που γεφυρώνουν τις κάτω με τις πάνω υποδοχές, και συνδέουμε τα καλώδια front και left στις κάτω υποδοχές, και τα καλώδια που έρχονται απ' τα surround back τα ενώνουμε στις πάνω υποδοχές αφού πρώτα έχουμε δηλώσει στον ενισχυτή τα surround back -> bi-amp.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι να αφαιρέσουμε οπωσδήποτε τα ελάσματα που γεφυρώνουν τις δύο υποδοχές......
-bye-

Attachments

• a1_rearview.jpg
    a1_rearview.jpg
    56.9 KB · Views: 32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θελω να δω την εικονα των λειτουργιων στην τηλεοραση!

Πάρε παράδειγμα το παρακάτω ηχείο:

attachment.php

Στην περίπτωση απλής ενίσχυσης, συνδέεις τα καλώδια των ηχείων που έρχονται απ' τις front και left εξόδους του ενισχυτή, στις δύο κάτω υποδοχές του ηχείου.
Στην περίπτωση διπλοενίσχυσης, αφαιρούμε τα ελάσματα που γεφυρώνουν τις κάτω με τις πάνω υποδοχές, και συνδέουμε τα καλώδια front και left στις κάτω υποδοχές, και τα καλώδια που έρχονται απ' τα surround back τα ενώνουμε στις πάνω υποδοχές αφού πρώτα έχουμε δηλώσει στον ενισχυτή τα surround back -> bi-amp.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι να αφαιρέσουμε οπωσδήποτε τα ελάσματα που γεφυρώνουν τις δύο υποδοχές......
-bye-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση !

τα ηχεια μου ομως δεν εχουν 2 ζυευγαρια μπορνες αλλα μονο1 !!!

αν συνδεσω τις front και left εξόδους του ενισχυτή, μαζι δεν θα διημιουργηθει κανα βραχυκυκλωμα;;

Ωχ συγνώμη έγραψα πατάτα πάνω στη βιασύνη μου. Οπου έχω γράψει front βάλε right. Εννοούσα δηλαδή front left και front right, και surround back left surround back right αντίστοιχα......

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θελω να δω την εικονα των λειτουργιων στην τηλεοραση!

....τα ηχεια μου ομως δεν εχουν 2 ζυευγαρια μπορνες αλλα μονο1 !!!

Τότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα διπλοενίσχυσης του ενισχυτή.

Το μηχανακι το ειχα και εγω για μερικα φεγγαρια ειναι πολυ καλο και δυνατο οταν το αντικατεστησα με ενα yamaha παρο που στα χαρτια το yamaha εδιεχνε μεγαλυτερο και δυνατοτερο με απογοητευση ανακαλυψα οτι εκανα μαμακια . Εαν παρεις και ενα lg 390 blu ray με 7.1 pre out θα εχεις και ολα τα νεα φορμα .