Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο Digital photoframe?

David

Established Member
19 September 2007
197
Θεσσαλονίκη
Έχω στο σαλόνι μου έναν πίνακα ζωγραφικής μεγέθους 40" περίπου και επειδή τον έχω ψιλοβαρεθεί σκέφτηκα να τον αντικαταστήσω με κάτι λίγο πιο πρωτότυπο...να βάλω στην θέση του μια οθόνη lcd η οποία να λειτουργεί αποκλειστικά ως photoframe και να εναλλάσει εκατοντάδες διάσημους πίνακες ζωγραφικής που θα έχω αποθηκεύσει σε κάποια καρτα μνήμης...;)
Bέβαια δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά, οπότε το ψάχνω σιγά σιγά για να καταληξω στην πιο συμφέρουσα λύση.
Σαν μεγεθος εικόνας θα με βόλευε κάτι σε 37" και πάνω...σκοπεύω επίσης να ντύσω το περιμετρικό πλαίσιο της οθονης ωστε να μοιάζει με κορνίζα ζωγραφιάς στο τέλος...
Έτσι για αρχή θα πρέπει να βρω μια φτηνη οθόνη, και μετά να δω πως θα την κάνω να λειτουργεί σαν photoframe...
νομίζω πως το κάνουν και αυτόματα ορισμένες τηλεοράσεις απο την καρτα μνημης/usb...?
Ένα προβληματάκι ίσως να είναι και η κατανάλωση ρεύματος, μιας και θα λειτουργει 12 ώρες την ημέρα τουλάχιστον...

Στην τελική, ίσως να είναι κατι ασύσφορο κ μη εκτελέσιμο ...δεν ξέρω!

• Οι περισσοτερες το κανουν μεσω του USB.
  • Ειναι ασυμφορο οικονομικα ως προς την καταναλωση.
  • Η αναλυση μιας τηλεορασης ειναι πολυ μικρη για προβολη φωτογραφιων με καλη ποιοτητα σε αυτες τις ιντσες που ενδιαφερεσαι. Το οπτικο αποτελεσμα θα σε απογοητευσει καπως.
  • Φυσικα θα πρεπει να ειναι LCD.

Ισως καποιο μονιτορ υπολογιστη, στις 22-24", με καταναλωση 50W, και με μεγαλη αναλυση.
Και παλι, θα πρεπει να δεις αν παιζουν σαν photoframe μεσω USB, και φυσικα θα πρεπει οι εικονες θα πρεπει να εχουν την ιδια αναλυση με αυτην της οθονης, ωστε να εχεις σωστο αποτελεσμα (φτιαχνεται με επεξεργασια φωτογραφιων).
Και παλι, υπο γωνια το αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικο.

Και εγώ θεωρώ ότι θα απογοητευτείς.
Τόσο από την ανάλυση όσο από τη θέαση υπό γωνία τις ανακλάσεις κ.ο.κ. Αλλά και από τη χρωματική απόδοση.
Από εκεί και πέρα για οικονομία τουλάχιστο προσανατολίσου σε led lcd (αν και χρωματικά και οικονομικά πιθανά να είναι χειρότερη επιλογή).

Είχα πορωθεί και εγώ κάποτε με αυτή την ιδέα (σε κάποια ταινία το είχα δει όπου οι πίνακες εναλλασόντουσαν ανάλογα με τις προτιμήσεις του ατόμου που έμπαινε στο χώρο - θυμήστε μου ποια λέω) αλλά την άφησα όταν διαπίστωσα την κατανάλωση. Για κάποια συγκέντρωση, gala, πάρτυ ή έκθεση είναι καλά.

Μόνο αν έβρισκες καμμια OLED σε λογικά πλαίσια αξίζει να ασχοληθείς κατά τη γνώμη μου.

Νίκος

χμμμ όντως, είναι λίγο δυσκολο να επιτευχθει κάτι αξιόλογο με μικρό μπατζετ...
για το θεμα της γωνίας θέασης πάντως,μιας κ πάνω απο 120 το πολύ μοίρες δεν θα το βλέπω ούτως η αλλως, ίσως να μην είναι πρόβλημα...κ όλα ξεκινάν απο την οθόνη και την κατανάλωση...να την ανάβω λιγότερες ώρες...:afro:

αν είχα τα τρελλα φράγκα θα έβρισκα μια super amoled 42"....:ADFAD2:

Ευχαριστώ. Aπό ότι είδα όμως προκειτε για απλες τηλεοράσεις σε λειτουργεία picture frame με απλή hd ready ανάλυση και πιστεύω ακριβες για αυτο που προσφέρουν...περίμενα να έχουν τουλάχιστον ανάλυση οθόνης υπολογιστή, πχ 2560x1440...

:music-smiley-005: ταξίδεψα για λίγο στο μέλλον και γύρισα!

υπάρχει βεβαια μια 56ρα με ανάλυση 3840 x 2160...-bye-:smash:

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=16374

Last edited: