Θέλω να φτιάξω το πρώτο μου ηχοσύστημα!

Εχω παρει απο μοναστηρακι τον τελευταιο καιρο καμμια 30 αρια δισκους με 1 € τον καθενα οι οποιοι παιζουν μια χαρα ,αντε ενας να βγηκε ψιλογρατζουνισμενος ,πολλοι ηταν κα ι σχεδον απαιχτοι
Για πες ενδεικτικά μερικούς τίτλους , είδος μουσικής, κλπ ...

Ηχεία: ELAC Debut B5.2

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλο το νήμα, απλά μία παρατήρηση για τα ηχεία:

Αν πας στα Debut, πήγαινε στην νέα σειρά 3, παίζει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη (που έπαιζε ήδη πολύ καλά)

Και μία σκέψη ακόμη: Τα ενεργά της τα κοίταξες; (έπαιζαν και στην έκθεση): https://elac.com/dcb61

• Like
Reactions: Christos Revenas
Για πες ενδεικτικά μερικούς τίτλους , είδος μουσικής, κλπ ...
1.this is the best of mikis theodorakis
2.Λευτερης Παπαδοπουλος -τα τραγουδια μου
3 Γιαννης Πουλοπουλος- μια φορα θυμαμαι
4 Τζενη βανου-μπορω
5 Καζαντσιδης -τα καλυτερα μου τραγουδια
6Λοιζος-Νταλαρας-τα τραγουδια μας
7 Χατζης μαρινελλα-Ρεσιταλ
8 bob marley & the wailers--LIVE

Kαι αλλα πολλα τα περισσοτερα ελληνικα

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση! Βλέπω ότι εδώ υπάρχει πολύ όμορφο κλίμα και άνθρωποι που μοιράζονται σκέψεις και γνώσεις για το αντικείμενο! Λίγα λόγια για μένα για να λύσω κάποιες απορίες που υπήρχαν στο νήμα! Είμαι νέος στο forum αλλά όχι και νεαρός! ;) Είμαι 45, με rock, psychedelic rock, post punk, garage, indie, grunge και metal ακούσματα! Είχα ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν να αγοράζω βυνίλια όταν ακόμα τα έβρισκες στο amazon και με 15 euro. Τα περισσότερα βέβαια τα έχω αποκτήσει απο τα live που πηγαίνω και έχω και κάποια κομμάτια που είναι εκδόσεις από τη δεκαετία του 70 (stones, floyd, animals etc..) Αυτοί οι δίσκοι έχουν ψυχή για μένα και θέλω να τους απολάυσω!
Τις τελευταίες μέρες έχω λίγο καεί με την έρευνα καθώς και με τη διαχείριση των χωροταξικών περιορισμών που έχω στο σπίτι.
Προς το παρόν οι επιλογές μου είναι οι εξής: Ενισχυτής cambrige axr100, ηχεία Elac Debut B5.3 και πικάπ ναι θα προτιμήσω για πρώτο το AT LP 120X με direct αντί για belt drive.
Την ερχόμενη Πέμπτη έχω κανονίσει ακρόαση και μπορεί μέχρι τότε να έχω κάψει μερικές χιλιάδες ακόμα εγκεφαλικά κύτταρα από το πολύ ψάξιμο! Οι μέχρι τώρα επιλογές μου βασίζονται στο γεγονός ότι για τον ενισχυτή πχ θα ήθελα κάτι που να αποδίδει καλά τον αναλογικό ήχο αλλά να μη στερούμαι και της δυνατότητας για σύνδεση με ψηφιακή πηγή (πχ κινητό η υπολογιστή) Το όνειρό μου πάντα ήταν να αποκτήσω το δικό μου analogue ηχοσύστημα. Ωραία η τεχνολογία με τους streamers το εβερσολο και το wiim amp ultra αλλά και με τον cambridge μπορώ να ακούσω μουσική που θα στριμάρω στο κινητό! Δεν είναι όμως αυτή η προτεραιότητά μου!
Τα ηχεία επίσης είναι ιδανικά με βάση τους χωροταξικούς περιορισμούς μου!
Δεν έχω τέλος απορρίψει την πιθανότητα αγοράς του denon avc a11sr απο τον δικό μου άνθρωπο και θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ένας τέτοιος ενισχυτής έστω και εικοσαετίας, που βρίσκεται όμως σε άριστη κατάσταση μετά την επισκευή του με αντικατάσταση πυκνωτών κλπ, μπορεί να υστερεί σε σχέση με τον cambridge axr100

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Χρήστο, αφού είναι δικός σου ο άνθρωπος, πήγαινε να τον ακούσεις στον χώρο του, ή καλύτερα, αν έχεις αποφασίσει για τα ηχεία (ειναι μικρά για τον χώρο ακρόασης σου, αλλά οκ, κάποια στιγμή βάζεις subwoofer), πάρτα και ζήτα να σου φέρει τον ντένον στον χώρο σου ...

Η όλη ιστορία είναι ότι ο ντένον ήταν ένας πολυκάναλος ενισχυτής χομ-σινεμα ... άρα θα πάρεις διάφορα άχρηστα (πολλά κανάλια ενίσχυσης που δεν χρειάζεσαι - επεξεργαστές σαράουντ που δεν χρειάζεσαι κλπ ) ... σε τέτοια μηχανήματα, πχ, το phono ήταν σαν εξτραδάκι και επ 'ουδενί ψαγμένες υλοποιήσεις για βινυλιάδες, κλπ, καθώς ο ρόλος που είχε ο ενισχυτής ήταν άλλος .... ο cambridge είναι δικάναλος και ταγμένος στην υπηρεσία των αντιστοίχων αναγκών ...

Σε κάθε περίπτωση, την κ@@λα σου θα κάνεις με τα χρήματα σου ... δεν χάθηκε ο κόσμος να γίνει και μια (ίσως) όχι βέλτιστη επιλογή ... η χαρά που θα αποκτήσεις το σύστημα σου, θα υπερνικήσει κάθε άλλη σκέψη ... προχώρα με τις αγορές, ώστε ΄τωρα που έρχονται γιορτές και θα υπάρχει χρόνος, να το ευχαριστηθείς .... και παίξε και αυτό το κομμάτι για πάρτη μου, τις πρώτες μέρες :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ας μου επιτραπεί να πω κι εγώ την γνώμη μου, στην επιθυμία του φίλου να αγοράσει ένα «αναλογικό» σύστημα με την σχετικά μέτρια οικονομική του ευχέρεια.
Πρέπει να αγοράσει πικάπ οπωσδήποτε, αλλά να κάνει σωστή επιλογή. Αυτά που πρότεινε άλλος φίλος, δηλαδή τα εισαγωγικά Rega και Project (300-400 ευρώ), είναι ιδανικά, έστω και με τις εισαγωγικές κεφαλές τους. Για ενισχυτή, μια καλή, οικονομική και ποιοτική πρόταση είναι ο νέος Yamaha A-S201 (σε δύο χρώματα). Αυτά τα δύο (πικάπ/ενισχυτής) πρεσβεύω πως πρέπει να είναι καινούργια. Αν περισσεύουν καμιά 500ριά ευρώ, είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν αξιόλογα μεταχειρισμένα ηχεία, αρκεί να ψάξει λίγο περισσότερο και να αξιολογίσει τις ανάγκες του χώρου του.
Επειδή με τον φίλο ακούμε περίπου την ίδια μουσική, αν θέλει ας μου στείλει πμ, έχουμε πολλά να πούμε νομίζω.