Θέλω να φτιάξω το πρώτο μου ηχοσύστημα!

Καλημέρα! Χθες επικοινώνησα με ένα κοντινό μου και πολύ αξιόπιστο πρόσωπο που επισκευάζει ενισχυτές. Μου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει επισκευάσει δυο ενισχυτές (DENON AVC 10SE και DENON AVC 11SR). Μου είπε ότι θα μου δώσει τον ένα από τους δυο για 400€. Η αλήθεια είναι ότι από τα μηνύματά σας επηρεάστηκα και μου άρεσε ο wiim amp ultra (με ενσωματωμένο ενισχυτή). Θεωρείτε ότι αξίζει να αγοράσω κάποιον από τους δυο DENON με δεδομένο ότι θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση;
όχι, αυτοί δεν είναι αμιγείς δικάναλοι ενισχυτές. Αν δεν ασχοληθείς με πολυκαναλικό σύστημα audio-video δεν αξίζουν. Ο WiiM Ultra amp είναι καλύτερος (και είναι και streamer/dac ταυτόχρονα)

Να προσθέσω πως και οι δύο DENON είναι 20ετίας με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Επίσης αν το ηχοσύστημα είναι κοντά στην TV, ο WiiM amp έχει και ARC HDMI, οπότε μπορείς να συνδέσεις και την TV επάνω.
Δεν έχει όμως phono-in, οπότε ή πρέπει να βρεις πικάπ με ενσωματωμένο phono ή να πάρεις εξωτερικό.

Last edited:
  • Like
Reactions: Christos Revenas
Εγώ επειδή είχα την πετριά του πειρατικού ραδιοσταθμού χαλούσα τα λεφτά μου σε βινύλια.
Δεν βόλευαν οι κασέτες 😉
Τα ήθελες για άλλη χρήση από την κλασσική ακρόαση.

Και για να πάρεις κασετόφωνο που να είχε ίδια απόδοση με το πικάπ, ήθελες τριπλάσια χρήματα μην πω και παραπάνω.
Το 79 μου πήραν το τελευταίο και καλύτερο κασετόφωνο που είχα (Technics RS-M85) . Μαζί έιχε και μια κασέτα demo από την Technics.
Μόλις την άκουσα είπα "τώρα θα πετάξω το πικάπ (LUXMAN PD121/SME 3/Stanton 881S) αν παίζει αυτό έτσι?"
Ποτέ δεν κατάφερα αντίστοιχη εγγραφή ...

• Like
Reactions: #@george@#
Δεν είχαν βγει και τα CD τότε?

Εγώ τουλάχιστον δεν είχα. Μετά το 90 απέκτησα. :)
Άσε που δεν έκανες τότε πρόγραμμα με CD!
Σε όλους τους σταθμούς τα βινύλιά σου πήγαινες.

• Like
Reactions: ika
Ποιος απο εμας ειχε 500 δισκους πριν αγορασει πικαπ ;
Σημερα, οσοι εχουν 500+ δισκους , ποσους απ'αυτους ακουνε ;

Συμφωνω , και επιπλεον κανενας απο οσους ξερω που αγορασαν πικαπ τωρα (την ψηφιακη εποχη) δεν εμεινε με 10-20 δισκους.

Στους μεταχειρισμενους , υπαρχουν εκατομμυρια τιτλοι , και σε εξαιρετικη κατασταση. Το 30% των δισκων μου ειναι μεταχειρισμενοι , και αν μου επεσαν 5 δισκοι με καποια προβληματα , που μειωθηκαν εστω και λιγο με ενα πλυσιμο.

Τα ψηφιακα, εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να χαλασουν . Το να σπασει μια βελονα, και νοουμενου οτι ο καθενας μας αγοραζει βελονες που του επιτρεπουν τα οικονομικα του , δεν ειναι δα και χρεοκοπια.

Ενα καλο (μεταχειρισμενο) πικαπ / καινουργια κεφαλη/phono μπορει να βρεθει με κατω απο 500 ευρω με το κοστος της βελονας αν σπασει καπου μεταξυ 50-100 ευρω (βλεπε ΑΤ VM95 και αλλες απο αλλες εταιρειες) .

Τα πιο πανω , ανετα μπορει να συνυπαρχουν με οποιο ψηφιακο ή αλλο συστημα θελει να εχει.

Μια AT VM95E ( 50 ευρω) , VM95EN (110 ευρω) , ενα FOSI X5 (110 ευρω) , αφηνουν ενα περιθωριο περιπου 280-300 ευρω για ενα αξιοπιστο μεταχειρισμενο πικαπ.

Σωστή και αυτή η άποψη.. ας τα ζυγίσει το παλικάρι και ας κάνει ότι καλύτερο κρίνει...

Μόνο μη πέσει το μάτι του πουθενά να συζητάμε για μάζες , Συχνότητες Συντονισμού και τα ρέστα, γιατί τον βλέπω να τραβάει τα μαλλιά του... :LOL:

....

Μόνο μη πέσει το μάτι του πουθενά να συζητάμε για μάζες , Συχνότητες Συντονισμού και τα ρέστα, γιατί τον βλέπω να τραβάει τα μαλλιά του... :LOL:
Κάτσε μην τα ζυγίσει και πει "ας πάρω ένα SP-1000R να έχω το κεφάλι μου ήσυχο" και τραβάμε εμείς τις τρίχες μας.....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Καλημέρα! Χθες επικοινώνησα με ένα κοντινό μου και πολύ αξιόπιστο πρόσωπο που επισκευάζει ενισχυτές. Μου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει επισκευάσει δυο ενισχυτές (DENON AVC 10SE και DENON AVC 11SR). Μου είπε ότι θα μου δώσει τον ένα από τους δυο για 400€. Η αλήθεια είναι ότι από τα μηνύματά σας επηρεάστηκα και μου άρεσε ο wiim amp ultra (με ενσωματωμένο ενισχυτή). Θεωρείτε ότι αξίζει να αγοράσω κάποιον από τους δυο DENON με δεδομένο ότι θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση;
όχι

ήταν εξαιρετικά μηχανάκια στο είδος τους (πολυκαναλα - χομ σίνεμα ) και στην εποχή τους (αρχές αιώνα) ...

δεν είναι κτγμ για σένα και αυτά που ψάχνεις ....

Καλημέρα.
Γνώμη μου, αν δεν έχεις ήδη καμιά 500αριά δίσκους, ξέχνα το πικάπ, δεν αξίζει.
Και να σκεφτείς ότι σου απαντάνε "βινυλιάδες" στο νήμα σου και λένε το ίδιο. :)
Κι εσύ τέκνον Βρούτε;:oops:
Ε, τώρα μου θυμίζεις κάτι μπαρμπάδες μας που καπνίζανε τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα, που μαζί με τον καφέ τραβάγανε τζούρα με τόσο πάθος που αυτή έφτανε μέχρι τις πατούσες τους, αλλά σ' εμάς τους πιτσιρικάδες λέγανε, "κοίτα κακομοίρη μου, ούτε να το σκεφτείς να το βάλεις στο στόμα σου !!" :LOL:

όπως είχα γράψει, κοιτα την χρυσή ευκαιρία για πικάπ

πχ. κοιτάτε μάγκες τι υπάρχει με εκατό ευρώ .... thorens 165:

Καλησπέρα vlad66 και σε όλη την παρέα! Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω αρχικά για το χρόνο που διαθέσατε να απαντήσετε! Το εκτιμώ πραγματικά! Η αλήθεια είναι ότι η δισκοθήκη μου δεν είναι πολύ μεγάλη! Έχω γύρω στους 50 δίσκους βινυλίου! Τα ακούσματά μου είναι κυρίως rock, alternative, psych rock, garage. Τα περισσότερα βινύλια τα έχω αγοράσει στα live που πηγαίνω! Με βάση τα λεγόμενά σας, μου προτείνετε να μην αγοράσω πικάπ! Η επιλογή που έκανα η αρχική βασίζεται σε μια χρόνια επιθυμία μου να αποκτήσω ένα ηχοσύστημα. Μπορεί να μην έχω πολλούς δίσκους αλλά θα μου άρεσε να διαμορφώσω το σαλόνι μου με κάτι που σχετίζεται με τη μουσική που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου! Ήμουν σχετικά προετοιμασμένος οτι θα διαβάσω πολλές απόψεις διαφορετικές εδώ μέσα και φυσικά είναι πολύ σημαντικό οτι γράφονται απο ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο. Θα εξετάσω όλες τις προτάσεις!

Οι 50 δίσκοι είναι μια εξαιρετική βάση και κατά τη γνώμη μου προφανώς αξίζει και παρααξίζει να πάρεις πικάπ. Μόνο και μόνο για αυτούς τους δίσκους έχεις δώσει κάνα χιλιάρικο, τι θα τους κάνεις, θα τους έχεις να τους βλέπεις; :)Δεν ξέρω και την ηλικία σου, αλλά αν δεν είσαι γερόντι σαν και του λόγου μου έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου σιγά σιγά να τη μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου και να τη χαίρεσαι κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Η αγορά δίσκων βέβαια, επειδή έχει ξαναβγεί στη μόδα και πολλοί την έχουν δει ως ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, θέλει προσοχή. Με λίγο ψάξιμο όμως (που είναι και η μισή χαρά του να μαζεύεις και να ακούς βινύλια) θα βρεις πολλά μεταχειρισμένα διαμαντάκια αλλά και καινούριες παραγωγές σε νορμάλ ή ακόμη και σε πολύ καλές τιμές.

Όσο για το πικάπ, δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβό ή πολύπλοκο, κάποιο από τα εισαγωγικά της Pro-ject ή της Rega που σου πρότειναν ήδη και είσαι άρχοντας. Κι αν το κολλήσεις το μικρόβιο, κι ανέβουν οι απαιτήσεις σου στην πορεία, βλέποντας και κάνοντας.

Σωστή και αυτή η άποψη.. ας τα ζυγίσει το παλικάρι και ας κάνει ότι καλύτερο κρίνει...

Πιο πολυ νομιζω θα τραβαει τα μαλια του αν σας διαβασει για τα eversolo , καλωδια ethernet , switches , " witchers " ..................... :LOL:

Οι 50 δίσκοι είναι μια εξαιρετική βάση και κατά τη γνώμη μου προφανώς αξίζει και παρααξίζει να πάρεις πικάπ. Μόνο και μόνο για αυτούς τους δίσκους έχεις δώσει κάνα χιλιάρικο, τι θα τους κάνεις, θα τους έχεις να τους βλέπεις; :)Δεν ξέρω και την ηλικία σου, αλλά αν δεν είσαι γερόντι σαν και του λόγου μου έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου σιγά σιγά να τη μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου και να τη χαίρεσαι κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Η αγορά δίσκων βέβαια, επειδή έχει ξαναβγεί στη μόδα και πολλοί την έχουν δει ως ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, θέλει προσοχή. Με λίγο ψάξιμο όμως (που είναι και η μισή χαρά του να μαζεύεις και να ακούς βινύλια) θα βρεις πολλά μεταχειρισμένα διαμαντάκια αλλά και καινούριες παραγωγές σε νορμάλ ή ακόμη και σε πολύ καλές τιμές.

Όσο για το πικάπ, δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβό ή πολύπλοκο, κάποιο από τα εισαγωγικά της Pro-ject ή της Rega που σου πρότειναν ήδη και είσαι άρχοντας. Κι αν το κολλήσεις το μικρόβιο, κι ανέβουν οι απαιτήσεις σου στην πορεία, βλέποντας και κάνοντας.
Όλα αλήθεια!
Απο άλλο ένα γερόντι, βέβαια... :LOL:

όπως είχα γράψει, κοιτα την χρυσή ευκαιρία για πικάπ

πχ. κοιτάτε μάγκες τι υπάρχει με εκατό ευρώ .... thorens 165:

Τώρα με 120€ συζητήσιμα έχει Rega με ταμπελάκι Goldring

Μόνο αν πάει στους μεταχειρισμένους θα "αξίζει" τον κόπο και το χρήμα..
Εχω παρει απο μοναστηρακι τον τελευταιο καιρο καμμια 30 αρια δισκους με 1 € τον καθενα οι οποιοι παιζουν μια χαρα ,αντε ενας να βγηκε ψιλογρατζουνισμενος ,πολλοι ηταν κα ι σχεδον απαιχτοι

• Like
Reactions: vlad66
Κι εσύ τέκνον Βρούτε;:oops:
Ε, τώρα μου θυμίζεις κάτι μπαρμπάδες μας που καπνίζανε τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα, που μαζί με τον καφέ τραβάγανε τζούρα με τόσο πάθος που αυτή έφτανε μέχρι τις πατούσες τους, αλλά σ' εμάς τους πιτσιρικάδες λέγανε, "κοίτα κακομοίρη μου, ούτε να το σκεφτείς να το βάλεις στο στόμα σου !!" :LOL:

Και εμείς τους ακούσαμε.... :ROFLMAO:

IMG_20251128_145836.jpg

Christos Revenas

Αυτοί οι ενισχυτές που πουλάει ο γνωστός σου είναι AVR. Τετρακόσια ευρώ για δεινόσαυρους. της περιόδου 2000 περίπου. Όσο και αν πωλούνται τα έχουν φάει τα ψωμιά τους και μην κοιτάς την τιμή που είχαν κάποτε καινούργιοι. Υπάρχουν επιλογές ακόμα και σε καινούργια μηχανήματα αξιοπρεπέστατες.

Last edited: